Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1621 PostWysłany: 05 Kwi 2014 19:57 

thingol napisał(a):
W związku ze zmianą godzin odlotów z Lwowa do Kutaisi Wizzair zmienił mi datę wylotu. Tj. miałem mieć odlot z Lwowa do Kutaisi 8 lipca o 19:00 a zmienili mi na 6 lipca o 5:10, jeśli chodzi o powrót to zmienili mi godzinę, z 16:30 na 9:20.
Jakie prawa mi przysługują w takiej sytuacji? Mogę żądąć zmiany rezerwacji (oczywiście bezpłatnie)?
Co lepsze, jakbym przez przypadek nie wszedł na moje konto Wizzair to bym o tym nie wiedział, bo nie wysłali mi nawet maila z powiadomieniem..

Możesz oddać bilety i otrzymać zwrot pieniędzy lub zgodnie z polityką Wizzair zmienić loty na inne daty (w zakresie od minus 14 dni do plus 30 dni od oryginalnych dat lotów).

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#1622 PostWysłany: 05 Kwi 2014 19:59 

thingol napisał(a):
W związku ze zmianą godzin odlotów z Lwowa do Kutaisi Wizzair zmienił mi datę wylotu. Tj. miałem mieć odlot z Lwowa do Kutaisi 8 lipca o 19:00 a zmienili mi na 6 lipca o 5:10, jeśli chodzi o powrót to zmienili mi godzinę, z 16:30 na 9:20.
Jakie prawa mi przysługują w takiej sytuacji? Mogę żądąć zmiany rezerwacji (oczywiście bezpłatnie)?
Co lepsze, jakbym przez przypadek nie wszedł na moje konto Wizzair to bym o tym nie wiedział, bo nie wysłali mi nawet maila z powiadomieniem..

W tym wypadku masz prawo do:
- pozostawienie tak jak zmienili
- zwrot na konto karty którą opłacono rezerwację całości kwoty rezerwacji
- zwrot 120% kwoty rezerwacji po rezygnacji z tej rezerwacji w środkach na wdc
- zmiana na inny lot z siatki Wizz Ukraina

Niestety w tej sprawie konieczny kontakt z konsultantem na infolinii Wizz Ukraina (nie zaszkodzi zadzwonić na tani polski nr. tel. wizzair Hungary do takich zmian 22 351-94-92 może coś doradzi)
 PM off  

#1623 PostWysłany: 05 Kwi 2014 20:04 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
Dzięki wielkie za porady. Dzięki również za ten tani numer, bo już myślałem, że będę musiał zapłacić majątek za rozmowy z nimi przez telecentrum.
 Profil Relacje PM off  

#1624 PostWysłany: 15 Kwi 2014 10:30 

Loty: 473
Kilometry: 936 092
noyle napisał(a):
Mam pytanie czy w tradycyjnych liniach w moim przypadku Iberia, mam mieć oprócz potwierdzenia zakupu jakieś inne wydruki, bilet czy też odprawa online

Kupiłam 2 bilety Iberii przez Expedię (amerykańską) ponad miesiąc temu. Przyszły mi potwierdzenia na maila, kasa zeszła z konta, ale mam wciąż tylko kod rezerwacji i mimo statusu confirmed na np. checkmytrip.com, na stronie Iberii wyświetla się "PENDIENTE" (pending) w statusie biletu. Inne dane zgadzają się, ale etixa nie ma. Co o tym sądzicie? Data wylotu to dopiero sierpień, ale jednak zazwyczaj etixy przychodzą równo z rezerwacją lub chwilę później. Tak czy inaczej Expedia już kazała mi się pakować :D
 Profil Relacje PM off  

#1625 PostWysłany: 15 Kwi 2014 11:37 

platynowy
Essi napisał(a):
na stronie Iberii wyświetla się "PENDIENTE" (pending) w statusie biletu.

A czy na Expedii po zalogowaniu wyświetla się nr biletu? Jeśli tak, to nie ma się czym martwić.

#1626 PostWysłany: 15 Kwi 2014 14:17 

Loty: 473
Kilometry: 936 092
mucha napisał(a):
Essi napisał(a):
na stronie Iberii wyświetla się "PENDIENTE" (pending) w statusie biletu.

A czy na Expedii po zalogowaniu wyświetla się nr biletu? Jeśli tak, to nie ma się czym martwić.

Tak, na stronie Expedii jest 13-cyfrowy numer w ramce ticket, zaczyna się od 075. Tylko dlaczego w serwisie Iberii jest cały czas pendiente..?
 Profil Relacje PM off  

#1627 PostWysłany: 15 Kwi 2014 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Ja też kupiłam kilka tygodni temu lot Iberią i nadal mam status "pending" i brak e-tixów. Napisałam do Iberii, ale odpisali mi, że nie mam się czego obawiać, że e-tixy nie przyszły na maila, bo zapomniałam go podać czy rezerwacji. Ok, ale gdy loguję się na stronie Ib to nr biletu powinien się wyświetlać, a nie "pending". Bez wystawionego biletu chyba nie da się polecieć?

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#1628 PostWysłany: 16 Kwi 2014 12:50 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Witam !

Mam rezerwację na lot WAW-TXL-WAW.
Czy jak nie stawię się na lot WAW-TXL to skasuja mi rezerwację i przepadnie mi powrotny lot ?
 Profil Relacje PM off  

#1629 PostWysłany: 16 Kwi 2014 12:51 
Site Admin
Awatar użytkownika

Manuel napisał(a):
Witam !

Mam rezerwację na lot WAW-TXL-WAW.
Czy jak nie stawię się na lot WAW-TXL to skasuja mi rezerwację i przepadnie mi powrotny lot ?

Tak
 Profil Relacje PM off  

#1630 PostWysłany: 16 Kwi 2014 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
niebieski
Cześć,
zarezerwowałam sobie bilety ryanairem, w maju, na trasę WMI-MAN i z powrotem. Nie wpisałam jednak przy zakupie i rezerwacji swojego drugiego imienia. Czy spotkam się z problemami na lotnisku? Czytałam, że nie, zresztą widziałam wiele kart pokładowych bez drugich imion, ale wolę się upewnić ;)
Pozdrawiam

#1631 PostWysłany: 16 Kwi 2014 14:49 
Site Admin
Awatar użytkownika

lillymy napisał(a):
Cześć,
zarezerwowałam sobie bilety ryanairem, w maju, na trasę WMI-MAN i z powrotem. Nie wpisałam jednak przy zakupie i rezerwacji swojego drugiego imienia. Czy spotkam się z problemami na lotnisku? Czytałam, że nie, zresztą widziałam wiele kart pokładowych bez drugich imion, ale wolę się upewnić ;)
Pozdrawiam

Nie, nie powinni robić problemów ;)
 Profil Relacje PM off  

#1632 PostWysłany: 16 Kwi 2014 15:27 
Awatar użytkownika

niebieski
michzak napisał(a):
lillymy napisał(a):
Cześć,
Pozdrawiam

Nie, nie powinni robić problemów ;)

Dziękuję, mam nadzieję, że tak będzie ;)

#1633 PostWysłany: 16 Kwi 2014 15:32 

Jeżeli na rezerwacji podałeś to główne imię to też życzę udanej podróży, bo wszystko będzie ok
 PM off  

#1634 PostWysłany: 17 Kwi 2014 13:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Jeżeli na rezerwacji podałeś to główne imię to też życzę udanej podróży, bo wszystko będzie ok

Dziękuję i pozdrawiam :)

#1635 PostWysłany: 19 Kwi 2014 08:35 

Loty: 19
Kilometry: 25 366
Witam potrzebuje pomocy w kwesti pewnie błahej ale wole sie upewnić.
Kupiłam bilet lotniczy na jutro z Krakowa do Londynu i wyglada on tak:

Flight number AB8733
From Krakow Terminal 1
To Tegel (Berlin)
Depart 20 Apr 2014 10:55
Arrive 20 Apr 2014 12:10
Operated by airberlin

Flight number BA0995
From Tegel (Berlin)
To Heathrow (London) Terminal 5
Depart 20 Apr 2014

I teraz moje pytanie, które pewnie jest głupie ale tak nie leciałam. Skoro to są dwa rożne loty, kupione na stronie BA to mogę normalnie wyjść z lotniska,pojechać do centrum i wrócić na lot do Londynu wieczorem? Bardzo dziękuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#1636 PostWysłany: 19 Kwi 2014 09:02 

Tylko od Ciebie zalezy jak spedzisz czas miedzy jednym lotem a drugim.
Sprawdz tylko, czy bagaz masz nadany do konca, czyli do Londynu.
Twoim zadaniem jest tylko byc na lotnisku w czasie umozliwiajacym Ci przejscie kontrole bezpieczenstwa i stawienie sie przed bramka odlotowa zgodnie z czasem wydrukowanym na bilecie.

Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#1637 PostWysłany: 27 Kwi 2014 12:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Szybkie pytanie. Ile najpóźniej można się odprawic przed lotem na stronie lufthansy? Bo wszędzie że od 23h ale nie mogę znaleźć na telefonie do kiedy

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1638 PostWysłany: 27 Kwi 2014 22:02 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
kiew napisał(a):
Szybkie pytanie. Ile najpóźniej można się odprawic przed lotem na stronie lufthansy? Bo wszędzie że od 23h ale nie mogę znaleźć na telefonie do kiedy

Zależy od lotniska wylotu:
http://www.lufthansa.com/online/portal/ ... id=1000340
 Profil Relacje PM off  

#1639 PostWysłany: 29 Kwi 2014 12:35 

Hej, może ktoś wie:

Czy jest jakiś limit ilości przewożonych rowerów w luku? Chodzi o W6 i trasę BUD-WAW.

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#1640 PostWysłany: 29 Kwi 2014 12:50 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
desert_eag napisał(a):
Hej, może ktoś wie:

Czy jest jakiś limit ilości przewożonych rowerów w luku? Chodzi o W6 i trasę BUD-WAW.

Dzięki!

Zmiesc sie w 32 kilo i rozmiary paczki, nikogo nie obchodzi ile ich bedzie leciec - wiozlem kiedys 2 z Luton, jedyne o co spytali to czy powietrze z opon spuszczone.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: grondo oraz 6 gości