Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1601 PostWysłany: 11 Sty 2014 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
marcin_1990 napisał(a):
Mam tylko pytanie co do 100ml. W bagażu podręcznym, mogę mieć kilka rzeczy po 100ml tak żeby tylko mieściło się w woreczku 1L tak? Zawsze myślałem, że mogę mieć jedną rzecz tylko do 100ml, a ostatnio ktoś mi mówił że mogę mieć nawet 8 rzeczy po 100ml tak żeby tylko mieściło się w jednym woreczku to prawda?

Możesz mieć więcej rzeczy, ale każda z nich ma mieć jak piszesz max 100ml. I mają być w jednej przezroczystej torebce. To oczywiście zależy też od regionu świata i lotów international/domestic.

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#1602 PostWysłany: 11 Sty 2014 15:17 

dzięki. lot po EU więc wszystko się zgadza. Ciekawi mnie tylko, dlaczeog masło orzechowe musi być do 100ml, skoro nie jest ono płynne...
 Profil Relacje PM off  

#1603 PostWysłany: 11 Sty 2014 15:21 

albo to zaakceptujesz i się dostosujesz, a jak nie przygotuj się że może wylądować w koszu (pilnuj by pojemność pojemników z płynami nie miała większej objętości fabrycznie niż wskazane 100 ml np. w połowie zużytą pastę do zębów o poj. 125 ml też zapewne na kontroli wyrzucą do kosza)
 PM off  

#1604 PostWysłany: 13 Sty 2014 19:36 

Anonymous napisał(a):
albo to zaakceptujesz i się dostosujesz, a jak nie przygotuj się że może wylądować w koszu (pilnuj by pojemność pojemników z płynami nie miała większej objętości fabrycznie niż wskazane 100 ml np. w połowie zużytą pastę do zębów o poj. 125 ml też zapewne na kontroli wyrzucą do kosza)

Nie no jasne, rozumiem to :)
A mam pytanie co do wizzaira i zakupów na wolnocłowym. Z tego co wiem, można wnieść na pokład samolotu jedną siatkę z zakupami na wolnocłowym. Zaglądają oni do tej siatki przy wsiadaniu do samolotu (w sensie, kupie coś na wolnocłowym, ale dorzucę tam jeszcze kilka rzeczy zabrane z domu bo w torbie mi się nie zmieszczą). Może być z tym jakiś problem?
 Profil Relacje PM off  

#1605 PostWysłany: 13 Sty 2014 19:53 
Awatar użytkownika

niebieski
marcin_1990 napisał(a):
A mam pytanie co do wizzaira i zakupów na wolnocłowym. Z tego co wiem, można wnieść na pokład samolotu jedną siatkę z zakupami na wolnocłowym. Zaglądają oni do tej siatki przy wsiadaniu do samolotu (w sensie, kupie coś na wolnocłowym, ale dorzucę tam jeszcze kilka rzeczy zabrane z domu bo w torbie mi się nie zmieszczą). Może być z tym jakiś problem?

Sklep wolnocłowy jest w części lotniska, którą zwiedzisz dopiero po kontroli bezpieczeństwa. A podczas kontroli zostaniesz pozbawiony ewentualnych płynów/żeli/past/kremów/galaretek o pojemności większej niż 100 ml. Nie będzie co przekładać;) O ile pytasz w kwestii płynów.

#1606 PostWysłany: 13 Sty 2014 20:11 

mzukowski napisał(a):
marcin_1990 napisał(a):

Sklep wolnocłowy jest w części lotniska, którą zwiedzisz dopiero po kontroli bezpieczeństwa. A podczas kontroli zostaniesz pozbawiony ewentualnych płynów/żeli/past/kremów/galaretek o pojemności większej niż 100 ml. Nie będzie co przekładać;) O ile pytasz w kwestii płynów.

Nie nie o to mi chodzi :P Takie rzeczy wiem. Chodzi mi o to, czy np do siatki z zakupów wolnocłowych będę mógł włożyć np. 2 bluzy, i nikt nie będzie mi robić problemów?
 Profil Relacje PM off  

#1607 PostWysłany: 10 Lut 2014 11:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Ostatnio ceny easyJeta i airBerlin są względem ryana i wizza bardzo atrakcyjne, więc postanowiłem się zainteresować. Jednak nigdy jeszcze nie miałem przyjemności lecieć stąd dwa szybkie pytania o te linie.

1. Czy dopuszczają w najniższej taryfie anulowanie rezerwacji (czy jak typy lowcost, kupiłeś to już nie ma zmiłuj albo lecisz albo kasa przepada)?
2. Czy uznają jakichś pośredników czy Ci oferujący ich loty działają na takiej samej zasadzie jak pośrednicy z ryanem i wizzem czyli bez żadnego specjalnego dostępu do ich systemu rezerwacyjnego?
 Profil Relacje PM off  

#1608 PostWysłany: 10 Lut 2014 11:51 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
kiew napisał(a):
Ostatnio ceny easyJeta i airBerlin są względem ryana i wizza bardzo atrakcyjne, więc postanowiłem się zainteresować. Jednak nigdy jeszcze nie miałem przyjemności lecieć stąd dwa szybkie pytania o te linie.

1. Czy dopuszczają w najniższej taryfie anulowanie rezerwacji (czy jak typy lowcost, kupiłeś to już nie ma zmiłuj albo lecisz albo kasa przepada)?
2. Czy uznają jakichś pośredników czy Ci oferujący ich loty działają na takiej samej zasadzie jak pośrednicy z ryanem i wizzem czyli bez żadnego specjalnego dostępu do ich systemu rezerwacyjnego?

1. EasyJet to niskokosztowa linia i nie sądzę, że cokolwiek takiego dopuszczają :P
 Profil Relacje PM off  

#1609 PostWysłany: 10 Lut 2014 13:20 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
kiew napisał(a):

Easyjet chyba jako jedna z niewielu linii niskokosztowych udostępnia swoje miejsca poprzez GDS (Amadeus i Gallileo), ale wiem jak to się przekłada na ich dostępność i ceny u pośredników.
 Profil Relacje PM off  

#1610 PostWysłany: 10 Lut 2014 13:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Generalnie zmierzam do tego, że zakupiłem bilet na easyJeta(a airBerlin mnie przy okazji zainteresował) w dobrej cenie przez pośrednika i zastanawia mnie czy jest jakaś szansa, żeby pośrednik mógł anulować takową rezerwację jak zauważy swoją stratę.

Bo w ryanie z w/w powodów nie ma to szans, a tutaj się zastanawiam.
 Profil Relacje PM off  

#1611 PostWysłany: 28 Lut 2014 02:57 

Czołem,

Mam kupiony bilet WAW-BCN i z powrotem w dużej promocji w liniach LOT. Lecę tylko w jedną stronę (w dwie strony był dużo tańszy bilet), poza tym okazało się, że termin już tak średnio mi pasuje.
1) czy mogę sprzedać taki bilet komuś, a jeśli tak to jakie opłaty mnie obowiązują za zmianę danych pasażera?
2) czy mogę sprzedać komuś lot w drugą stronę (tj. BCN-WAW)?

Będę dozgonnie wdzięczny za pomoc ;)
 Profil Relacje PM off  

#1612 PostWysłany: 28 Lut 2014 07:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Piotrek14 napisał(a):
Czołem,

Mam kupiony bilet WAW-BCN i z powrotem w dużej promocji w liniach LOT. Lecę tylko w jedną stronę (w dwie strony był dużo tańszy bilet), poza tym okazało się, że termin już tak średnio mi pasuje.
1) czy mogę sprzedać taki bilet komuś, a jeśli tak to jakie opłaty mnie obowiązują za zmianę danych pasażera?
2) czy mogę sprzedać komuś lot w drugą stronę (tj. BCN-WAW)?

Będę dozgonnie wdzięczny za pomoc ;)

W Locie nie można zmieniać nazwisk.
 Profil Relacje PM off  

#1613 PostWysłany: 28 Lut 2014 08:35 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Lecę liniami El Al do Izraela. Naprawdę trzeba być na lotnisku aż trzy godziny przed odlotem? Jak wyglądają kontrole bezpieczeństwa w przypadku lotu tymi liniami (słyszałem, że są bardziej restrykcyjne)?
 Profil Relacje PM off  

#1614 PostWysłany: 28 Lut 2014 09:51 
Awatar użytkownika

niebieski
vincenz napisał(a):
Lecę liniami El Al do Izraela. Naprawdę trzeba być na lotnisku aż trzy godziny przed odlotem? Jak wyglądają kontrole bezpieczeństwa w przypadku lotu tymi liniami (słyszałem, że są bardziej restrykcyjne)?

Opisałem swoje przygody z ElAl w tym wątku: podroze-z-el-al-israel-airlines,15,31017
 Profil Relacje PM off  

#1615 PostWysłany: 04 Mar 2014 10:14 

niebieski
czy kupujac na ebookers mozna skasowac cala rezerwacje w ciagu 24 godz od jej dokonania?
poniewczasie zorientowalem sie, ze US Airways opuszczaja *A od 31 marca i srednio mi pasuje oneworld
 Profil Relacje PM off  

#1616 PostWysłany: 17 Mar 2014 20:41 

niebieski
Chciałbym kupić bilety na stronie iberia.com
WAW -> BCN
BCN -> CDG

Niestety, na różne sposoby próbując, nie udaje mi się ustawić Warszawy jako początek podróży. Miał ktoś taki problem ?
Znajoma przylatuje z USA, już sobie kupiła na ich stronie te bilety, a mi za nic się nie udaje...

#1617 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:07 

Też to widziałem - uznałem, że nie sprzedają na tą relację biletów.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#1618 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:43 

niebieski
wybierając "łączoną" podróż - da się. Jednak nie mogę ustawić wtedy daty wcześniejszej, niż ten drugi lot.
Jeśli ktoś może pomóc, to poproszę.

#1619 PostWysłany: 18 Mar 2014 17:18 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
Czy ktos wie ile kosztuje nadanie bagazu w Vuelingu? bardzo nieczytelna strone maja.
 Profil Relacje PM off  

#1620 PostWysłany: 05 Kwi 2014 19:36 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
W związku ze zmianą godzin odlotów z Lwowa do Kutaisi Wizzair zmienił mi datę wylotu. Tj. miałem mieć odlot z Lwowa do Kutaisi 8 lipca o 19:00 a zmienili mi na 6 lipca o 5:10, jeśli chodzi o powrót to zmienili mi godzinę, z 16:30 na 9:20.
Jakie prawa mi przysługują w takiej sytuacji? Mogę żądąć zmiany rezerwacji (oczywiście bezpłatnie)?
Co lepsze, jakbym przez przypadek nie wszedł na moje konto Wizzair to bym o tym nie wiedział, bo nie wysłali mi nawet maila z powiadomieniem..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 14 gości