Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Aktualne zestawienie kart "dla podróżników" znajduje się w regularnie aktualizowanym poście @seal:

dla-podroznika,181,1454&p=1567188#p1567188

a także poście @piotrkr

viewtopic.php?f=181&p=1718879#p1718879

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 208  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 04 Kwi 2014 19:37 

niebieski
no bo jakby to miało działać? paypas działa bezpołączeniowo, więc limitów nie zna, chyba że są zapisane na samej karcie o czym nie wiem i w sumie wątpie..
 Profil Relacje PM off  

Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN
#262 PostWysłany: 21 Kwi 2014 20:55 

Loty: 65
Kilometry: 124 210
BZ WBK karta walutowa przestała działać.
Od czerwca 2014 wprowadzają opłatę za przewalutowanie 2,8 %.

Czas się wynosić. Dokąd tylko ?
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 21 Kwi 2014 22:54 

Alior Sync lub Kantor Walutowy Alior Banku.

W razie czego, chętnie podam kod polecający na priv.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 21 Kwi 2014 23:25 

CitiOne, jedna karta debetowa która może być podpinana do rachunków w różnych walutach (USD, EUR, GBP, CHF) w zależności od potrzeb, bezpłatne przy przelewie na rachunek w złotych 5 000 PLN miesięcznie.
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 29 Kwi 2014 13:29 

niebieski
5 maja Alior Sync zmieni nazwę na T-Mobile Usługi Bankowe dostarczane przez Alior Bank. Ciekawe co poza nazwa jeszcze zmienia?
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 30 Kwi 2014 21:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Szanowni Państwo,

Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, już niebawem
Alior Sync zmieni się w T-Mobile Usługi Bankowe.
W związku z tym chcielibyśmy Państwu przekazać dodatkowe informacje:
Od 3 maja br. od godz. 00:00 do 23:59, portal Alior Sync (www.sync.pl) będzie niedostępny.
Nie będzie również możliwości zalogowania się do systemów bankowości internetowej, mobilnej, jak i skorzystania z Wirtualnego Oddziału. Obsługa poprzez infolinię, zostanie ograniczona do zastrzegania kart. Karty płatnicze będą działać prawidłowo.
Zawarte dotychczas umowy z Alior Sync pozostają ważne i nie wymagają podpisywania
aneksów. Dostawcą usług, jak i stroną umów o produkty pozostaje, jak dotąd, Alior Bank.
Produkty i usługi będą obsługiwane na niezmienionych zasadach, ale otrzymają nowe nazwy.
Szczegóły znajdą Państwo w tabelach poniżej. W ofercie pojawią się też nowe atrakcyjne propozycje, łączące świat telekomunikacji z bankowym.
Wszystkie karty płatnicze wydane w ramach Alior Sync pozostają ważne do ostatniego dnia
miesiąca wskazanego na karcie. Nie zmieniają się kod PIN ani limity transakcyjne. Od 3 maja br. wszystkie karty kredytowe i debetowe wznawiane będą w barwach T-Mobile Usługi Bankowe.
Sklepy T-Mobile będą oferowały wybrane produkty w tym m.in. konto czy limit odnawialny.
Zrealizują też dyspozycje, takie jak zastrzeżenie lub zablokowanie karty. W tych sklepach nie będzie prowadzona obsługa transakcyjna. Natomiast pełną obsługę bankową będzie świadczyć 10 dedykowanych placówek T-Mobile Usługi Bankowe.
4 maja br. zostanie uruchomiona nowa strona internetowa T-Mobile Usługi Bankowe
pod adresem www.t-mobilebankowe.pl. Po wprowadzeniu dotychczasowego adresu portalu Alior Sync (www.sync.pl) będą Państwo automatycznie przekierowani na nowy portal.

Sposób logowania do bankowości internetowej pozostaje bez zmian - Państwa identyfikator,
hasło, jak i wykorzystywane do tej pory sposoby autoryzacji zleceń obowiązują również w systemie T-Mobile Usługi Bankowe. Wiadomości z kodami do autoryzacji zleceń wysyłane będą od nadawcy „TM Bankowe”. Od 4 maja br. do bankowości internetowej będą Państwo logować się poprzez adres https://online.t-mobilebankowe.pl. Przypominamy, że każdorazowo, przed zalogowaniem należy zwrócić uwagę na kwestie bezpieczeństwa, w szczególności na przedrostek https:// w adresie internetowym oraz poprawność certyfikatu (w obrębie paska adresu przeglądarki, powinna być dostępna informacja o certyfikacie zawierająca nazwę Alior Bank S.A. na zielonym tle).

Zainstalowane na telefonach aplikacje mobilne, będą wymagać aktualizacji.
Można to zrobić korzystając z aktualizacji automatycznych lub zaktualizować samodzielnie, z poziomu sklepu z aplikacjami.

Strona internetowa, serwis bankowości internetowej i mobilnej T-Mobile Usługi Bankowe
będą nawiązywać kolorystyką do barw charakterystycznych dla T-Mobile
(kolorem wiodącym będzie magenta - odcień różu).

Numer telefonu do T-Mobile Usługi Bankowe nie zmieni się: 19 506 (z zagranicy: +48 12 19 506
lub +48 (12) 370 71 00). Nasi konsultanci pozostaną do Państwa dyspozycji również za pośrednictwem Wirtualnego Oddziału. Od 4 maja br. pod adresem
www.t-mobilebankowe.pl/oddzial.
Od 3 maja br. będą obowiązywać nowe dokumenty opisujące zasady korzystania z produktów i usług banku. Zmiany w tych regulacjach związane są przede wszystkim z rozszerzeniem zakresu funkcjonalności produktów i kanałów dostępu do usług.
W przypadku pytań dotyczących treści niniejszej wiadomości, prosimy o kontakt z naszą infolinią pod numerem telefonu 19 506 lub z Wirtualnym Oddziałem.
Z poważaniem,
Zespół Alior Sync (wkrótce T-Mobile Usługi Bankowe)
PS Usługi ‘Płacę z Alior Sync’ oraz ‘PayU Express Alior Sync’ będą niedostępne od godziny 00:01 w sobotę 3 maja do poniedziałku 5 maja około południa. W tym czasie płatności będą Państwo mogli dokonywać za pomocą kart płatniczych lub przelewu tradycyjnego.
Lista produktów i usług, których nazwy ulegają zmianie:
Dotychczasowa nazwa w Alior Sync Nowa nazwa w T-Mobile Usługi Bankowe
Konto osobiste T-Mobile Konto
Karta Debit MasterCard PayPass Karta debetowa MasterCard
Karta Debit MasterCard Naklejka Zbliżeniowa Karta debetowa Naklejka Zbliżeniowa
Karta Debit MasterCard NFC Karta debetowa MasterCard NFC
Karta kredytowa Sync Credit MasterCard Karta kredytowa MasterCard
Sync Token Token Mobile
Płacę z Alior Sync Płacę z T-Mobile Usługi Bankowe
Aplikacja Przelewy na Facebooku - Alior Sync Aplikacja Przelewy na Facebooku
- T-Mobile Usługi Bankowe
Nazwy dokumentów, które ulegają zmianie:
Dotychczasowa nazwa w Alior Sync Nowa nazwa w T-Mobile Usługi Bankowe
Regulamin obsługi Produktów
Alior Sync Regulamin obsługi Produktów
T-Mobile Usługi Bankowe
Zasady i terminy ustalania kursów
wymiany walut Zasady i terminy ustalania kursów
wymiany walut w T-Mobile Usługi Bankowe
Wykaz Godzin Przyjmowania Dyspozycji
Alior Sync Wykaz Godzin Przyjmowania Dyspozycji
T-Mobile Usługi Bankowe
Taryfa Opłat i Prowizji Alior Sync
dla Klientów Indywidualnych Taryfa Opłat i Prowizji T-Mobile Usługi Bankowe
dla Klientów Indywidualnych
Tabela Oprocentowania Alior Sync
dla Klientów Indywidualnych Tabela Oprocentowania T-Mobile Usługi Bankowe
dla Klientów Indywidualnych
Wszystkie wymienione dokumenty znajdą Państwo już wkrótce na stronie internetowej
www.t-mobilebankowe.pl.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 07 Maj 2014 11:26 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Czy ktoś testował kartę GetInBanku Visa SimplyOne? Z opisu na stronie:

Cytuj:
"Visa SimplyOne, to nowoczesna karta płatnicza, łącząca w sobie kartę debetową (Visa Debit) i kredytową (Visa Credit). Obydwie umieszczone są na jednej karcie. Decyzję, którą z kart dokonać transakcji, podejmujesz w momencie jej realizacji."

Visa Debit często zwalnia z prowizji za płatność kartą u różnych OTA, ale nie jestem pewna, czy ta karta (a raczej ta jej część debetowa ) faktycznie jest rozpoznawana jako Visa Debit.

http://prnews.pl/hydepark/dwie-karty-w- ... 46286.html

#268 PostWysłany: 07 Maj 2014 12:17 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Żaczek napisał(a):
A może po prostu wziąć gotówkę? ;)

Gotówkę? W jakim sensie? Visa Debit często zwalnia z opłaty za płatność kartą u różnych OTA przy zakupie biletów lotniczych.

#269 PostWysłany: 15 Maj 2014 10:34 

możecie polecić jakąś kartę kredytową z ubezpieczeniem podróżnym? jak oceniacie takie ubezpieczenie?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 19 Maj 2014 14:01 

niebieski
Po powrocie z USA zdecydowanie polecam mastercarda BZWBK do konta walutowego w USD. To karta debetowa, więc trzeba mieć gotówkę na koncie, ale embosowana, więc chodzi jak kredytowa. Płaciłem ją za wypożyczenie auta w Alamo, bilety lotnicze na priceline.com, motele. Przeszła przy zakupach internetowych (ubezpieczenie w UK, noclegi w USA, zakup kart SIM) i zwykłych płatnościach w sklepach i knajpach.
Jedynym kosztem jaki trzeba wziąć pod uwagę to 1,5 USD prowizji za wypłatę z bankomatu (niezależnie od wypłacanej kwoty)

#271 PostWysłany: 05 Cze 2014 20:40 

niebieski
ja polecam i czekam na opinie
Raiffeisen ma Karta kredytowa World MasterCard Class&Club gdzie jest znizka na Biuro Podroży Oasis 5% i Rainbow Tours 10% w tym Ubezpieczenie dla całej rodzinny turystyczne, zdrowotne i auta . Na infolinii powiedziano mi że karta kosztuje 200zł rocznie a w banku powiedziano mi że jest promocja za 0% no końca czerwca. W tym kredyt do 1 tys.zł za 0% na 12 miesięcy lub kredyt na 5% w skali roku
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 17 Cze 2014 07:36 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Mam pytanie do posiadaczy kart kantoru Alior w USD
Płacił nią ktoś może w rublach czy tez wypłacał tą walutę w Rosji ?

#273 PostWysłany: 17 Cze 2014 07:48 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Ja dopiero co używałem jej w HUF. W rublach zasada jest taka sama - z waluty lokalnej bezpośrednio na USD po kursie MC. Jak posprawdzałem to uwzględniając kursy po jakich skupowałem dolary za 1000 forintów wyszło 13zł. Czyli IMO przelicznik świetny.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 17 Cze 2014 09:19 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Acha no dobra - pozostaje mieć nadzieję, że przelicznik w RUB będzie równie korzystny :)

#275 PostWysłany: 26 Cze 2014 09:56 

niebieski
Czy próbował, ktoś kiedyś zasilić kartą kredytową konto na PEOPAY (platforma do płatności mobilnych np w Biedronce). Czy ta płatność została zakwalifikowana jako bezgotówkowa? Pytam w kontekście karty lojalnościowej dla podróżników Visa Ryanair :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 26 Cze 2014 10:41 

niebieski
tomczas napisał(a):
Czy próbował, ktoś kiedyś zasilić kartą kredytową konto na PEOPAY (platforma do płatności mobilnych np w Biedronce). Czy ta płatność została zakwalifikowana jako bezgotówkowa? Pytam w kontekście karty lojalnościowej dla podróżników Visa Ryanair :)

O ile mnie wyciąg nie myli, to zasilenia PEOPAY są traktowane jako gotówkowe.

#277 PostWysłany: 01 Lip 2014 13:33 

Cześć,
A ja mam pytanie do MC Gold Polbank/Raifeisen.

Do tej pory (czasy Polbanku) karta rozliczana była w PLN po kursie MC.

Po zmianie na Raifeisen widzę dalej, że w ofercie jest informacja, że walutą karty jest PLN, ale ciekawi mnie, czy austriacy "ulepszyli" kurs dla transakcji międzynarodowych?
Jest ktoś z was w stanie mi to podpowiedzieć? Bo jak wiadomo w banku, to oni nie wiedzą lub kłamią. A ja sam nie umiem znaleźć tej informacji :(

Karta i bank oczywiście nie są ideałami, ale do tej pory nie znalazłem lepszego rozwiązania na transakcje bezgotówkowe w krajach bez EUR i USD. Kurs dla "egzotycznych" walut był po prostu świetny ! (zresztą dla EUR i USD też był dobry bo to MC, a nie bankowy)
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 01 Lip 2014 13:37 

platynowy
bylski napisał(a):
Po zmianie na Raifeisen widzę dalej, że w ofercie jest informacja, że walutą karty jest PLN, ale ciekawi mnie, czy austriacy "ulepszyli" kurs dla transakcji międzynarodowych?

MC T-Mobile nadal ma świetne kursy i takie ma mieć do końca okresu ważności karty, ale karta jest wycofana z oferty. MC do konta Mistrzowskiego też ma wciąż świetne kursy ale jest to błąd po ich stronie bo wg. nowych regulaminów po 17 czerwca miało się to zmienić.

Wszystkie nowo wydane karty kurs mają już zepsuty.

#279 PostWysłany: 01 Lip 2014 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
mucha napisał(a):
Wszystkie nowo wydane karty kurs mają już zepsuty.

w regulaminie nowej Wizz karty Reiffeisena jest bezpośrednio waluta->PLN po kursie MC
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 01 Lip 2014 13:50 

platynowy
Oooo to świetna wiadomość!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 208  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości