Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1201 PostWysłany: 12 Paź 2012 16:05 

Fascynujące :P

Wycieczka na egzotyczny Mauritius za 2981 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów niedaleko plaży 😎💙 Wycieczka na egzotyczny Mauritius za 2981 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów niedaleko plaży 😎💙
All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
#1202 PostWysłany: 12 Paź 2012 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
maxima napisał(a):
taki off-top :) osobiście znam osobę, która decyzję o ślubie podjęła we wtorek, a w sobotę już miała inne nazwisko :) wcześniej nie był ślub planowany - taki spontan :))

W takim przypadku, gdy masz bilet, nie zmieniasz nazwiska :)
 Profil Relacje PM off  

#1203 PostWysłany: 12 Paź 2012 18:48 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
też bym tak zrobiła tzn nie zmieniała nazwiska:) zwłaszcza jeśli ktoś ma rozterki czy poleci :) zawsze można zmienić nazwisko, a ewentualny stres jaki ma autor wątku - mniejszy :D

#1204 PostWysłany: 12 Paź 2012 20:46 

Czy do lotu wystarczy karta pokładowa oraz dowód osobisty - lecę do Włoch.
Karte pokładową mam wydrukowaną w kolorze czarno-białym
 Profil Relacje PM off  

#1205 PostWysłany: 12 Paź 2012 21:17 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
tak ;)

[jeśli to wizz to zwróć uwagę żeby karta pokładowa była na osobnych kartkach]
 Profil Relacje PM off  

#1206 PostWysłany: 16 Paź 2012 17:20 

Hej,

Mam pytanie. Na ile czasu przed lotem można kupić bilety? Chodzi mi o Wizzaira i Ryanaira, potrzebuję bilety na wrzesień 2013, i nie wiem czy to jest jak z Polskim Busem, że raz na jakiś czas wrzucają pulę biletów, czy jest z góry określony termin w którym bilety się pojawiają...

Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#1207 PostWysłany: 16 Paź 2012 18:47 

niebieski
kubalo1916 napisał(a):
Hej,

Mam pytanie. Na ile czasu przed lotem można kupić bilety? Chodzi mi o Wizzaira i Ryanaira, potrzebuję bilety na wrzesień 2013, i nie wiem czy to jest jak z Polskim Busem, że raz na jakiś czas wrzucają pulę biletów, czy jest z góry określony termin w którym bilety się pojawiają...

Z góry dziękuję za pomoc.

coś kolo pol roku

teraz np nie można kupić biletów na loty w kwietniu, tylko do końca marca.
 Profil Relacje PM off  

#1208 PostWysłany: 18 Paź 2012 10:21 

niebieski
Hej!

Muszę kupić lot SGN-SIN i jest 4 przewoźników w sensownych cenach. Dwóch skreślam od razu (Lion i Tiger). Zostali Singapore Airlines i JetStar.

Wiadomo, że SA to tradycyjna linia, ale lot trwa 2 godziny więc też nie jakoś długo.
W Sajgonie będę maks około 24 godzin i Jetstar ma odlot o 3-4h później więc więcej czasu na Sajgon, a zarazem mniej na Singapur (7h później mam powrót do Europy). Wydaje mnie się jednak, że Wietnam ciekawszy od Singapuru?

Ale może warto jednak przelecieć się Singapore Airlines? Gdzieś obiło mi się o uszy, że mają bardzo wygodne fotele ;)

Na plusy SA widzę:
- mile M&M
- posiłek w cenie
- tradycyjny przewaźnik
- Boeing 777 (nigdy nie leciałem)
- rezerwowane miejsce
- wygoda?

Jetstar:
- lepsze o 3h czas odlotu
- tańszy o $50

Jak myślicie? Co lepiej?
 Profil Relacje PM off  

#1209 PostWysłany: 18 Paź 2012 11:18 

HON fly4free
Z mojego punktu widzenia:
Skoro masz okazje zobaczyć po drodze SIN (zakładam, że wcześniej nie byłeś) to warto z niej skorzystać, nawet kosztem nieco krótszego pobytu w Wietnamie. Zwłaszcza, że Sajgon nie jest najciekawszym miejscem w tym kraju. W drugiej opcji czasu juz nie jest tak dużo, a dokładając zawsze możliwe opóźnienie (a JetStar akurat słynnie z opóźnień) możesz go w ogóle nie mieć aby wyjechać sensownie do miasta.

Co do linii:
- opienie o miejscach w 777 SQ są skrajnie różne, wiele jest takich które w klasie ekonomicznej uznają je jednak za skrajnie niewygodne - przy locie regionalnym nie ma to jednak wielkiego znaczenia
- co do mil w M&M - sprawdź sobie klasę rezerwacyjną, bo nie za wszytkie bilety Singapore otrzymuje się mile w M&M
 Profil Relacje PM off  

#1210 PostWysłany: 18 Paź 2012 12:57 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Na krótkich trasach i tak nie latają 773er, w których te siedzenia są tak upierdliwe.
Będą to pewnie starsze 772 z być może nawet wiekowymi wnętrzami ;)
 Profil Relacje PM off  

#1211 PostWysłany: 18 Paź 2012 13:09 

niebieski
Tak, tam są 777-200 (2 class) w rozpisce na tej trasie.
Jak sprawdzić te punkty M&M? Bo tam mowa jest tylko o KrisFlyer Miles (50%).

W Wietnamie też nigdy nie byłem i prawdopodobnie dzień wcześniej przejade się do Sajgonu z Kambodży z płynięciem po Delcie Mekongu i to tyle. Tak więc i jednego i drugiego za dużo nie zobaczę, ale trudno. Za to chętnie bym się poszlał po uliczkach Wietnamskich, mam wrażenie że to ciekawsze niż wieżowce, sam nie wiem. W pierwszą stronę niestety mam 4h między przylotem z Europy i lotem dalej w Azję. Tak więc raczej też mało na wyskoczenie metrem na miasto - chociaż pewnie by się udało.

Sprawdzałem dokładnie z SIN wylatuje o północy. Jestar ma 15:45-18:40, a SQ 12:15-15:15. Czy przy locie Jetstarem w ogóle jest sens jechać metrem do miasta choćby na godzinę?
 Profil Relacje PM off  

#1212 PostWysłany: 18 Paź 2012 13:17 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
bartek. napisał(a):
Tak, tam są 777-200 (2 class) w rozpisce na tej trasie.
Jak sprawdzić te punkty M&M? Bo tam mowa jest tylko o KrisFlyer Miles (50%).

Sprobuj poszukać tych lotów w jakiejkolwiek wyszukiwarce ktora pokaze Ci taryfę (literkę), a potem sprawdz ilość mil w tej taryfie w tabelach na stronie M&M.
bartek. napisał(a):
Sprawdzałem dokładnie z SIN wylatuje o północy. Jestar ma 15:45-18:40, a SQ 12:15-15:15. Czy przy locie Jetstarem w ogóle jest sens jechać metrem do miasta choćby na godzinę?

Chodzi o SIN ? Wyjście z lotniska to jakieś 30minut. Metro do centrum to około 40 minut. Dobrze być na lotnisku te 1,5h przed lotem. Jeśli zostaje Ci jeszcze po za tym godzina na centrum, to ja bym jechał. To wystarczy na przejście dookoła ścisłego centrum. Ja ostatnio miałem przesiadkę w SIN około 16h, niestety po nieudanym locie (nie udało się wyspać), pierwsze 4h przeleżelismy na Changi, potem jakieś 2h zajeły dojazdy i wymiana kasy (trzeba było wymienić USD na NZD, bo w SIN są niskie prowizje), potem 1h spaliśmy w ogrodzie botanicznym i kolejne 2h go zwiedzaliśmy, 1h przespalismy w fastfoodzie przy obiedzie. Dopiero wieczorem udało się nam zebrać siły, żeby przez ostatnie 2h intensywnie pozwiedzać ;) Na lotnisko pojechaliśmy wcześniej by się jakoś na dalsze loty przygotować.
 Profil Relacje PM off  

#1213 PostWysłany: 18 Paź 2012 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 81 095
Czyli należy rozumieć, że nową pulę biletów (np. w tej chwili - bilety na kwiecień) można będzie zobaczyć w systemie w przyszłym miesiącu? I tak co miesiąc, kolejne są udostępniane? Przepraszam, jeśli pytanie jest banalne, nie śledzę strony Wizz'a od dawna i nie potrafię jeszcze sama wyłapać tej prawidłowości... :)

#1214 PostWysłany: 18 Paź 2012 13:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie, w liniach lotniczych zasadniczo wyróżnia się 2 rozkłady lotów - letni (koniec marca - koniec października) i zimowy (koniec października - koniec marca).
Tanie linie lotnicze z reguły cały rozkład "uwalniają" do sprzedaży w jednym momencie, czyli w tej chwili załadowane są ceny do końca rozkładu "zima 2012/2013" (czyli do końca marca), a pewnego dnia pojawią się ceny na rozkład "lato 2013" (czyli od końca marca 2013 do końca października 2013). Ciężko wróżyć kiedy to dokładnie się stanie, ale pewnie już stosunkowo niedługo.
 Profil Relacje PM off  

#1215 PostWysłany: 18 Paź 2012 14:20 

Loty: 29
Kilometry: 57 200
Witam,
muszę w ciągu kilku dni kupić bilet lotniczy do Brisbane w Australii na listopad. Mieszkam we Wrocławiu.
Z jakiego lotniska polecacie mi lecieć?
Jaką linią lotniczą? (lecę na trzy miesiące, więc wielkość bagażu jest istotna)
Jaki jest optymalny czas na przesiadkę przy tak długim locie (>24 godziny)? Tzn. lepiej wybrać 2 godziny przerwy czy 6?
Które lotniska są lepsze a które gorsze na przesiadkę? (Dubaj, Seul, Kuala Lumpur, ... ?)

Myślałam o locie z Pragi, ewentualnie z Frankfurtu, chyba że polecicie lepszą opcję :). Nigdy nie leciałam tak daleko, orientuję się tylko w europejskich liniach i jestem trochę przerażona wizją więcej niż czterech godzin w samolocie :D.

Z góry dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#1216 PostWysłany: 18 Paź 2012 14:55 

platynowy
Chyba najlepiej z Pragi... zdaje się Korean Air via Seul i Emirates via Dubai będzie tylko z 1 przesiadką.

Korean Air jest po ok. 4400 PLN na pobyt 3-miesięczny.

#1217 PostWysłany: 18 Paź 2012 15:17 

Loty: 3
Kilometry: 2 988
hej

niestety z wro przez Fra lub mun bedzie drogo i absolutnie nie polecam Fufthansy,
chyba ze uda Ci sie z Wro do Fra a tam na Singapure Airlines!

najlepiej- tak jak mowi przedmowca- z Pragi - Emirates A. lub z Berlina- duzy wybor !
dla mnie najlepszym lotniskiem na przesiadki do AU jest Singapur - uwielbiam to lotnisko. Dubaj tez ok, ale koszt wizy-150$ chyba.

Jesli chcesz wysiasc i odpoczac 24 h to tez najlpesze wyjscie Singapure - z mozliowoscia zobaczenia Singi.
Ja jednak preferuje postoje 2-3 h .

Kilka miesiecy temu widzialam super ceny na Brunei Airlines- z polaczeniem do Brisbane.

Bagaz ekonomiczny do Au- od 20 do 26 kg w zaleznosci od linii wiec raczej nie poszalejesz.
A radze nie brac zbyt wiele bo na miejscu jest ciekawy wybor!

pozdrawiam...e-rka
 Profil Relacje PM off  

#1218 PostWysłany: 18 Paź 2012 15:22 

złoty
Za około 4400 masz też loty z wylotem z Wrocławia.
 Profil Relacje PM off  

#1219 PostWysłany: 19 Paź 2012 00:08 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
W wyszukiwarce Wizza pojawił się Madryt z Modlina, ktoś ma jakieś info?
Nie widzę żadnych połączeń..

#1220 PostWysłany: 19 Paź 2012 12:52 

Witam

Mam pytanie odnosnie bagazu Wizza, jezeli bilety kupilem przed wprowadzeniem nowych wymiarow bagazu podrecznego ale odprawiac sie bede za tydzien czyli juz w momencie nowych zasad to jaki moge w koncu wziac bagaz, na starych zasadach czy nowych?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: QbaqBA oraz 8 gości