Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1261 PostWysłany: 02 Lis 2012 16:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
BCN to kod lotniska, w tym konkretnie przypadku chodzi o Barcelonę, tak samo jak WAW będzie oznaczało Warszawę (lotnisko Chopina) a WMI będzie oznaczało Warszawę (Modlin).
RT to "return" czyli "w obie strony".
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#1262 PostWysłany: 05 Lis 2012 18:21 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Czy ktoś wie jak anulować lot w Alitalii?
Najlepiej mejlowo lub na stronie po prostu. Bo z tego co widziałem to tylko przez dzwonienie do nich i chyba nie na darmowy numer.

#1263 PostWysłany: 07 Lis 2012 21:41 

A ja mam pytanie z innej beczki. W marcu lecę z WizzAirem do Dortmundu, jeszcze biletu nie kupiłam, ale aktualnie najtańszy jest za 67 zł. Czy mam kupić czy może lepiej poczekać na jakąś zniżkę? Lecieć muszę, data w miarę elastyczna (druga połowa marca). I tylko w jedną stronę.
Czy ktoś mógłby doradzić - czekać czy kupić? Nie chciałabym też w marcu kupować za 300 zł :D
 Profil Relacje PM off  

#1264 PostWysłany: 07 Lis 2012 22:24 

niebieski
kemot napisał(a):
BCN to kod lotniska, w tym konkretnie przypadku chodzi o Barcelonę, tak samo jak WAW będzie oznaczało Warszawę (lotnisko Chopina) a WMI będzie oznaczało Warszawę (Modlin).
RT to "return" czyli "w obie strony".

RT oznacza round trip, czyli podróż tam i z powrotem.
 Profil Relacje PM off  

#1265 PostWysłany: 12 Lis 2012 20:21 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 405
niebieski
witam mam pytanie w ryanairze gdy kupowalem bilet zaznaczylem przy mojej dziewczynie Pan jednak na bilecie tego nie ma czy mogą siędo tego przyczepić miał ktoś taką sytuację?

#1266 PostWysłany: 12 Lis 2012 20:34 

niebieski
ziolo1988 napisał(a):
witam mam pytanie w ryanairze gdy kupowalem bilet zaznaczylem przy mojej dziewczynie Pan jednak na bilecie tego nie ma czy mogą siędo tego przyczepić miał ktoś taką sytuację?

viewtopic.php?f=15&t=8914&p=43111&hilit=pan+zamiast+pani#p43111
 Profil Relacje PM off  

#1267 PostWysłany: 12 Lis 2012 20:42 
Awatar użytkownika

niebieski
dziekowka!!

#1268 PostWysłany: 18 Lis 2012 21:37 

Witam ! Miałbym pytanie - jeśli osoba nieletnia (lat 16, rocznikowo 17) chciałaby się udać tanio do Oslo-Rygge to czy będą jakieś problemy ? Podróżowałbym z rówieśnikiem, więc nikt z nas by nie miał 18 lat. Chodzi o krótki wypad - sobota-niedziela z nocowaniem na lotnisku. Miał ktoś doczynienia z czymś takim ? Mogą robić jakieś problemy u nas/w Norwegii ? Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1269 PostWysłany: 19 Lis 2012 12:01 

czy bilety w Ryanair wydrukowane po zrobieniu odprawy online muszą być w kolorze czy mogą być czarno-białe ?

#1270 PostWysłany: 19 Lis 2012 12:02 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mogą być czarno-białe.
 Profil Relacje PM off  

#1271 PostWysłany: 20 Lis 2012 18:28 

W czwartek lecę z Balic do Oslo (Rygge) ryanairem. To mój 'pierwszy raz' i mam nadzieję, że ktoś mnie poratuje. Kupiłam bilety przez esky.pl, rezerwacja potwierdzona, bilet na e-mail przyszedł. Chciałam dziś sie odprawić online na stronie ryanaira, ale przy każdej z trzech opcji pojawial mi się błąd, jakoby podawane dane się nie zgadzają. W końcu weszłam w e-maila od e-sky i poprzez link do odprawy na ich stronie udało mi sie podać wymagane dane (dane z dowodu) i mam karty pokładowe (w j. angielskim). Nie jestem pewna czy nie będę mieć problemów na lotnisku z powodu odprawienia się w inny sposób niż na stronie przewoźnika. Z góry dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#1272 PostWysłany: 21 Lis 2012 13:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Nauczka na przyszlosc - kupuj bezposrednio na stronie Ryana. Esky.pl pewnie dolicza sobie prowizje za rezerwacje, po co przeplacac.
3 opcje odprawy wymagaja albo ostatnich numerow karty albo maila. Skoro nie ty robilas rezerwacje, to nie znasz ani karty z ktorej byla robiona rezerwacja, ani ich maila. Ja bym dla spokoju ducha przedzwonila do nich i poprosila o maila z ktorego byla robiona rezerwacja, bo np chcesz sobie sama dodac bagaz. Dzieki temu sprawdzisz poprzez opcje 2 lub 3 czy rezerwacja na pewno jest w systemie ryanaira. BTW, nr rezerwacji, ktory masz to 6 literowy kod? (moga tam byc tez jakies cyfry, ale zawsze jest 6 znakow)

#1273 PostWysłany: 23 Lis 2012 12:01 

Mam w Ryanair na jednej rezerwacji lot tam i powrotny.
Czy mogę wykorzystać tylko lot powrotny? A może nie stawiając się na lot wychodzący zostaje anulowany powrót?

Miał ktoś już takie doświadczenie w Ryanair?

#1274 PostWysłany: 23 Lis 2012 12:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Mozesz, nic nie bedzie anulowane

#1275 PostWysłany: 29 Lis 2012 10:15 

Pytanie techniczne.

Kowalski nie ma paszportu, ale chce zablokować bilet lotniczy w zagranicznej lini lotniczej do kraju, gdzie paszport jest wymagany, w terminie powiedzmy pół roku na przód.

Czy musi mieć paszport w momencie rezerwacji ?
Czy można jej dokonać, a paszport dopiero przy odprawie ?
Czy zależy to od linii ?
Czy istotne jest posiadanie wizy w momencie bookowania [zakładając, że z jej wydaniem nie będzie później problemu] ?
 Profil Relacje PM off  

#1276 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 93 804
niebieski
Niektóre linie pytają Cie o jakiś dokument ale możesz równie dobrze podać numer dowodu osobistego, nie wydaje mi się że będą Cie zmuszać do podania nr paszportu już w momencie rezerwacji. Ale nie dam głowy
 Profil Relacje PM off  

#1277 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:40 

Zbanowany
niebieski
Czy jezeli jestem juz odprawiony w Wizzie tylko z malym bagazem podrecznym, na karcie pokladowej mam zaznaczony maly bagaz, to czy po dokupieniu duzego bagazu musze na nowo drukowac karte? Jest to lot awaryjny i o ile ewentualne dokupienie bagazu nie bedzie stanowilo problemu, to wydrukowanie karty pokladowej juz tak.
 Profil Relacje PM off  

#1278 PostWysłany: 01 Gru 2012 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam jestem świeżym "tanim podróżnikiem lotniczym" mam pytanie do doświadczonych orłów, czy żucie gumy podczas lotu pomaga coś na nieprzyjemne uczucie podwyższonego ciśnienia podczas lotu?

#1279 PostWysłany: 01 Gru 2012 12:50 

ziolo1988 napisał(a):
Witam jestem świeżym "tanim podróżnikiem lotniczym" mam pytanie do doświadczonych orłów, czy żucie gumy podczas lotu pomaga coś na nieprzyjemne uczucie podwyższonego ciśnienia podczas lotu?

Jeżeli chodzi Ci o problem z zatkanymi uszami, to tak, żucie gumy pomaga.
 Profil Relacje PM off  

#1280 PostWysłany: 01 Gru 2012 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
ziolo1988 napisał(a):

Ciśnienie w czasie lotu jest niższe niż na ziemi - mniej więcej tyle co na wysokości 2,5km. To wpływa na organizm jedynie w ten sposób, że człowiek po dłuższym locie może odczuwać większe zmęczenie, no i jak to w górach łatwiej się upić. To uczucie o którym mówisz występuje przy obniżaniu wysokości przed lądowaniem, bo ciśnienie się zwiększa (tak więc nie musisz żuć gumy przez cały lot ;) ). Uszy się zatykają po prostu. Pomaga nie tylko guma czy cukierek, ale i zwykłe przełykanie śliny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 14 gości