Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1221 PostWysłany: 19 Paź 2012 12:56 

Jeśli kupiłeś na starych zasadach to możesz wziąć duży bagaż podręczny i tak będzie widniało na bilecie.

🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️ 🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️
Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
#1222 PostWysłany: 19 Paź 2012 12:59 

Dziekuje za odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#1223 PostWysłany: 19 Paź 2012 13:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
przemyslanin30 napisał(a):
Witam

Mam pytanie odnosnie bagazu Wizza, jezeli bilety kupilem przed wprowadzeniem nowych wymiarow bagazu podrecznego ale odprawiac sie bede za tydzien czyli juz w momencie nowych zasad to jaki moge w koncu wziac bagaz, na starych zasadach czy nowych?

Eee no... to chyba na bilecie wydrukowanym będzie. Mały bagaż podręczny (jeśli mniejszy) i Duży bagaż podręczny (jeśli większy). Leciałem we wrześniu i jakoś tak chyba tam było. To jednodniówki były, więc nie zwróciłem uwagi :oops:
 Profil Relacje PM off  

#1224 PostWysłany: 19 Paź 2012 15:21 

niebieski
przemyslanin30 napisał(a):
Witam

Mam pytanie odnosnie bagazu Wizza, jezeli bilety kupilem przed wprowadzeniem nowych wymiarow bagazu podrecznego ale odprawiac sie bede za tydzien czyli juz w momencie nowych zasad to jaki moge w koncu wziac bagaz, na starych zasadach czy nowych?

na starych
 Profil Relacje PM off  

#1225 PostWysłany: 20 Paź 2012 08:13 

Loty: 121
Kilometry: 264 274
Temat kilka razy poruszany ale chce się upewnić. Za tydzień lecę z osobą w wieku 11lat. Mamy jedną rezerwacje. W żaden sposób nie jestem spokrewniony z tą osobą. Czy będzie mi potrzebny jakiś dodatkowy dokument podróży? Lot Ryanair w UE (Dania). Niepełnoletni oczywiście ma paszport.
 Profil Relacje PM off  

#1226 PostWysłany: 20 Paź 2012 13:27 

niebieski
rob_sad napisał(a):
Sprobuj poszukać tych lotów w jakiejkolwiek wyszukiwarce ktora pokaze Ci taryfę (literkę), a potem sprawdz ilość mil w tej taryfie w tabelach na stronie M&M.

Dość ciekawe. Expedia, Tripsta, Kayak, SkyScanner - nic nie znajduje lotów SQ. Tylko na ich stronie. Ale chyba dogrzebałem się do klasy i jest to N.

Natomiast na stronie M&M niestety jak wpisuję połączenie SGN-SIN to mi robi je przez FRA i mile są totalnie bezsensu. Więc nie wiem jak to sprawdzić. Ale mam podejrzenie, że to N = 0 mil. A czy lot chociaż zalicza się do segmentów statusowych?
 Profil Relacje PM off  

#1227 PostWysłany: 20 Paź 2012 17:25 

Może trochę dziwne pytanie.
Lepiej lecieć Boeingiem 734 czy Embraerem 195 Lot-u.
 Profil Relacje PM off  

#1228 PostWysłany: 20 Paź 2012 23:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dziwne pytanie... nie ma większej różnicy, jednym i drugiem bezpiecznie i w tym samym czasie dolecisz do celu.
Embraery są nowsze i mają układ foteli 2+2, a Boeingi 3+3 więc jeśli lecisz w parze to Embraer będzie wygodniejszy.
 Profil Relacje PM off  

#1229 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:38 

Loty: 121
Kilometry: 264 274
pierscien napisał(a):
Temat kilka razy poruszany ale chce się upewnić. Za tydzień lecę z osobą w wieku 11lat. Mamy jedną rezerwacje. W żaden sposób nie jestem spokrewniony z tą osobą. Czy będzie mi potrzebny jakiś dodatkowy dokument podróży? Lot Ryanair w UE (Dania). Niepełnoletni oczywiście ma paszport.

Podbijam swoje zapytanie
 Profil Relacje PM off  

#1230 PostWysłany: 21 Paź 2012 20:46 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Taryfy są na http://www.itasoftware.com/ (tam są tylko taryfy).

Na stronie M&M: zakładka "earn miles", dalej "flights", dalej "singapore airlines" z rozwijanego menu, klikniecie na obrazek, no i dostajesz pełną tabelkę, a w tym informację "Miles cannot be earned in booking classes G, N, Q, T or V. ".
Nie ma mil, to chyba niestety nie liczy się też segment.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Airbaltic - check in
#1231 PostWysłany: 23 Paź 2012 18:15 

Witam, kupiłam dzisiaj bilet na stronie Airbaltic podczas zakupu zgubiłam w adresie email jedną literke i biletu na skrzynkę nie otrzymałam. Czy w takim razie wystarczy tylko numer Booking reference przy odprawie? Czy odprawę muszę zrobić przez online check in czy też wystarczy, że w okienku podam numer referencji lub imię i nazwisko?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Miles&more
#1232 PostWysłany: 25 Paź 2012 20:49 

czy bilet nagrode mozna kupic dla osoby trzeciej?
 Profil Relacje PM off  

#1233 PostWysłany: 25 Paź 2012 20:55 

Jul napisał(a):
czy bilet nagrode mozna kupic dla osoby trzeciej?

Mozna :)
 Profil Relacje PM off  

#1234 PostWysłany: 25 Paź 2012 23:28 

dzieki za odpowiedz:) a jak to sie robi? bede wdzieczna za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#1235 PostWysłany: 25 Paź 2012 23:54 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
O tak.

Załączniki:
mmore.jpg
mmore.jpg [ 33.08 KiB | Obejrzany 1148 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1236 PostWysłany: 26 Paź 2012 00:10 

krasnal napisał(a):
O tak.

Dokladnie! :)
 Profil Relacje PM off  

#1237 PostWysłany: 26 Paź 2012 11:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Od 1 listopada zmniejsza się bagaż podręczny:
http://www.monarch.co.uk/offers/flights ... age-policy
 Profil Relacje PM off  

#1238 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:25 

dzieki za odp.:) rozumiem, ze w takim wypadku wlasciciel konta milowego nie musi leciec z krewnym?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Aer linugs
#1239 PostWysłany: 28 Paź 2012 00:45 

Witam,
jako, że głównie podróżuje tanimi liniami mam pytanie w zwiazku z tą linią. Na trasie z Polski do Irlandii drukuje się bilet i pokazuje tak jak u tanich przewoźników. Tym razem lecę z Dublina do Londynu Heathrow. Nigdy nie leciałem lotem bez wydrukowanego biletu wcześniej. W potwierdzeniu rezerwacji dostałem takiego maila:

Podróż odbywa się bez użycia biletu.
Zostanie przesłana wiadomość e-mail zawierająca plan podróży i potwierdzenie danych i opłaty za lot.

Wiadomość e-mail zawierająca plan podróży i potwierdzenie pełni rolę "biletu".

Przy stanowisku odprawy należy przedstawić:Pasażerowie podróżujący do lub ze Stanów Zjednoczonych muszą przedstawić wiadomość e-mail. Pasażerowie podróżujący do lub z innych krajów muszą podać numer rezerwacji i przedstawić ważny dokument tożsamości.Podróż na terenie Irlandii: dokument ze zdjęciem w przypadku osoby dorosłej Podróż międzynarodowa: ważny paszport oraz wiza (jeśli wymagana) Obywatele Irlandii i Wielkiej Brytanii nie muszą przedstawiać paszportu w celu podróży między tymi dwoma krajami, ale wymagany jest dokument ze zdjęciem. Więcej informacji przydatnych dla pasażerów o ograniczonej sprawności ruchowej, dodatkowych potrzebach lub szczególnych wymaganiach można znaleźć w Informacjach na temat pomocy specjalnej .

I teraz moje pytanie. Czy przed lotem muszę podejść do stanowiska Aer Linugues i na podstawie numeru rezerwacji lub wydrukowanego tego maila dostać jakiś bilet? Bo podejrzewam, że na samym dowodzie osobistym mnie nie przepuszczą przez kontrole bezpieczeństwa.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Temat postu: Mój pierwszy lowcost.
#1240 PostWysłany: 28 Paź 2012 01:43 
Awatar użytkownika

Hej,

Nigdy nie latałem tanimi liniami, w ogóle moje "podniebne" doświadczenie nie jest zbyt duże.

Zabukowałem sobie przelot wizz'em na zakupy w Londynie, powrót tego samego dnia.

W przypadku dużych linii kiedy lot jest odwołany, bez problemu zapewniają hotel i przebukowywują bilet na następny najbliższy lot.
Jak to wygląda u tanich przewoźników? Czy biorąc pod uwagę termin (listopad) warto dołożyć te 20zł i kupic drugi awaryjny bilet na powrót nastepnego dnia, żeby w razie czego nie zostac z reką w nocniku?

Dzięki za sugestie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości