Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 21 Lip 2012 15:45 

Ponawiam pytanie czy błędny rok urodzenia przy odprawie ma znaczenie?

Dziękuję/
 Profil Relacje PM off  

🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍
Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷 Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷
#422 PostWysłany: 21 Lip 2012 15:49 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
ale przeciez w wizzie nie podaje sie juz daty urodzenia przy odprawie?
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 21 Lip 2012 16:07 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
theo napisał(a):
ale przeciez w wizzie nie podaje sie juz daty urodzenia przy odprawie?

Poza Schengen chyba sie podaje ?
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 21 Lip 2012 16:41 

No włąsnie podaje się to lot do Londynu.
Ale chyba nie powinno byc problemu ,jak myslicie?
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 21 Lip 2012 19:32 

Nie ma tu jasnej odpowiedzi, generalnie z tego co zauważyłem to oczy obsługi, kierują się głównie na nr dowodu / paszportu oraz Imię i Nazwisko. Aczkolwiek nikt ci tu 100% nie napiszę że na pewno ci się uda. A jak duża jest pomyłka daty względem stanu faktycznego?
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 21 Lip 2012 19:39 

Witam. Właśnie odprawiałam się online z wizzair'a. Po zakończeniu weszłam na swój profil na ich stronie i zauważyłam, że w danych tej rezerwacji zamiast kodu pocztowego jest wykrzyknik. Dziwne, bo w ogólnym profilu normalnie się on wyświetla.
To znaczy, że w odprawie nie mam kodu pocztowego? Czy będzie z tym jakiś problem?
Dodam, że lot jest do EU
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 21 Lip 2012 20:15 

Witam wszystkich.
Wczoraj zrobiłam fatalny błąd!

Miesiąc temu kupiłam bilety w Wizzair do Sztokholmu (fajna cena -190zł 2 bilety w dwie strony)
Wczoraj robiłam odprawę i pierwszego z W-wa do Szt odprawiłam męża- i zauważyłam pomyłkę: zamiast Jerzy-Jurek!!!
Głupota -ale nerwy mi zżera. Na infolinii pani powiedziała że mam zadzwonić z Szt-mu i ona spróbuje pomóc.

Możecie mi powiedzieć :
1. Co będzie na lotnisku w Warszawie (czy będzie problem?)
2. W jaki sposób poprawią mi błąd w Sztokholmie
3. W jaki sposób za poprawienie tego błędu ja zapłacę?

Dziękuje
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 21 Lip 2012 20:26 

Właśnie o to chodzi że nie pamietam dopiero jak odprawiłam córkę zorientowałam się ze chyba nie zmieniłam tam daty swojej urodzenia.Czy jeśli zadzwonie na infolinie to powiedzą mi czy mam bła w dacie urodzenia?
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 21 Lip 2012 21:14 

Dzwoniłam na infolinie i jednak pomyliłam się o 16 lat ,pan powiedział aby udac sie na lotnisku do wizzair i powiedzieć im o tym może uda sie bez opłaty to obejść i nie bedzie problemu,
Czy ktos wie ile w razie czego kosztuje ta zmiana na lotnisku?

A może ktos juz miał tak jak ja i udało sie bez zmiany.
 Profil Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 21 Lip 2012 21:33 

niebieski
acytuję sam siebie z innego wątku:

"Nieodmienie przy kontaktach z wizzem polecam bezharaczowy stacjonarny telefon w Kijowie. Obsługa w jez. angielskim, rosyjskim i ukraińskim. Nie ogarniam telefonii typu skype ale może się okazać że rozmowy z BOK w Kijowie są b.tanie lub darmowe. Dzwoniłem tam parę razy w różnych sprawach i wygląda na to że pracownicy BOK są dużo bardziej elastyczni i mniej upierdliwi. Może to wynika z przepisów prawa ukraińskiego które dość rygorystycznie regulują obowiązki przewoźnika oraz prawa pasażera"

Dodam jeszcze:
zmieniałem istotne literówki w imionach i nazwiskach - są przyzwyczajeni ze względu na używaną cyrylicę i różnorakie transkrypcje na alfabety o korzeniach łacińskich. Zmieniałem datę urodzenia. Zmieniałem płeć (oczywiście nie w realu :D)

#431 PostWysłany: 22 Lip 2012 12:46 

Ale tak naprawde czy ten rok urodzenia może mieć znaczenie ,przecież na karcie pokładowej nie ma daty urodzenia,chyba że jak zczytuja kod z karty to wtedy pojawia sie data urodzenia.
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 22 Lip 2012 14:46 

Witam i ponawiam prośbę:

Miesiąc temu kupiłam bilety w Wizzair do Sztokholmu (fajna cena -190zł 2 bilety w dwie strony)
Wczoraj robiłam odprawę i pierwszego z W-wa do Szt odprawiłam męża- i zauważyłam pomyłkę: zamiast Jerzy-Jurek!!!
Głupota -ale nerwy mi zżera. Na infolinii pani powiedziała że mam zadzwonić z Szt-mu i ona spróbuje pomóc.

Możecie mi powiedzieć :

Dziękuje
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 22 Lip 2012 15:22 

Także ponawiam swoje pytanie:
według tego, co wyświetla się na moim profilu na wizzair.com, po odprawie online okazało się, że nie mam tam podanego kodu pocztowego (pomimo, że jest podany w moim profilu). Zamiast niego wyświetla się wykrzyknik.

Wylatuję jutro nad ranem z Modlina i trochę się tym stresuję. Myślicie, że będzie z tym jakiś problem?

Proszę o odpowiedź i z góry dzięki ;)
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 23 Lip 2012 19:35 

Inazz
Przy dobrych wiatrach myślę że nie zauważą, lepiej jednak zadzwoń na infolinię.

suzu
Kod pocztowy nie jest wyświetlany na karcie pokładowej.
Na 1000% nie będzie problemów :)
Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 23 Lip 2012 20:02 

Witam
zrobiłem odprawę online w RyanAir na lot Bristol - Poznań i zrobiłem literówkę w nazwisku zamiast napisać ` sZcz***** ` to napisałem ` scz***** ` czy będą jakieś problemy ? brakuje tylko jednej literki co o tym sądzicie ?
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 25 Lip 2012 22:32 

hej !
Mam pytanie czy lotnisko w Malmo ma dostępną odprawę online ? chodzi o wylot Wizzairem :)

z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 25 Lip 2012 22:36 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
skrzyp2407 napisał(a):
Mam pytanie czy lotnisko w Malmo ma dostępną odprawę online ? chodzi o wylot Wizzairem :)
Odprawę online robisz przez stronę Wizzaira, niezależnie od tego z jakiego lotniska lecisz.

#438 PostWysłany: 25 Lip 2012 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
kghm napisał(a):
zrobiłem odprawę online w RyanAir na lot Bristol - Poznań i zrobiłem literówkę w nazwisku zamiast napisać ` sZcz***** ` to napisałem ` scz***** ` czy będą jakieś problemy ? brakuje tylko jednej literki co o tym sądzicie ?
Dla pewności lepiej zadzwonić na infolinię. Z drugiej strony, może nikt się nie dopatrzy. Ostatnio jak leciałem do Stavanger to w WAW tylko rzucili okiem na paszport a wracając w SVG w ogóle nie sprawdzali dokumentów - wystarczyło dać kartę pokładową ;)

A np. w przypadku Swissa i Finnaira przy wylocie z WAW też wystarczy sama karta pokładowa, pod warunkiem, że leci się do kraju w strefie Schengen i ma się tylko podręczny ;)

Tak w ogóle znam parę osób z WASu w WAW i od nich wiem, że przy błędach w imieniu/nazwisku puszczają bez problemu jeśli są to max. 2 literki, od 3 w górę albo zmiana albo nie lecisz ;) I jest jeszcze zasada, że jak w pierwszy lot puszczą Cię z takim błędem, to potem (przy powrocie lub kontynuacji przy locie wieloodcinkowym) nie mogą już robić żadnych problemów.

#439 PostWysłany: 26 Lip 2012 00:05 

Loty: 83
Kilometry: 167 672
innaz napisał(a):
Witam i ponawiam prośbę:

Możecie mi powiedzieć :

Dziękuje

1. Jeżeli zauważą to mogą się doczepić.
2. Po odprawie nie ma możliwości zmiany imienia przez infolinię. Musisz spróbować przejść na lotnisku. Wydaje mi się, że nie powinno być problemu, ale jak trafisz na upierdliwą osobę, to i tutaj się pojawia odpowiedź na 3. pytanie, będziesz musiała ponownie odprawić męża na lotnisku - koszt ok. 60 zł??
Co do samej ceny nie jestem w stu procentach pewien.

#440 PostWysłany: 26 Lip 2012 18:05 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Podczas dzisiejszego szału z biletami Ryanaira z Krakowa nie miałam dostępu do neta, więc bilety zarezerwował kolega.
Niestety wpisał nazwiska pasażerów z polskimi znakami.
Będzie problem z wydrukiem przy odprawie? Gdzieś czytałam, że WizzAir nie toleruje polskich znaków, a Ryan tak.
Jak to jest?

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości