Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 26 Lip 2012 18:49 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Zawsze w Ryanie wpisuje polskie znaki i jak dotąd żadnych problemów.

Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
#442 PostWysłany: 31 Lip 2012 23:18 

Kupiłem bilety ryanair na 6 osób i w u jednej osoby mam 1 błąd w nazwisku. Przejdzie to jakoś? A jak nie to co muszę zrobić ?
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 31 Lip 2012 23:38 
Moderator forum

zależy jaki to błąd ...
Literówka , 2-3 litery nie powinny być problemem
jesli nazwisko jest zmienione zasadniczo, dzwon na infolinię i proś o skorygowanie, może nie będziesz musiał płacić horrendalnej sumy jak za zmianę pasażera (w takim wypadku zwykle lepiej byłoby kupować nowy bilet)

poszukaj na forum wątku o błędach w rezerwacjach

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 31 Lip 2012 23:44 

jest błąd z rodzaju ADAMIKAK zamiast ADAMIAK
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 31 Lip 2012 23:52 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
kris222 napisał(a):
jest błąd z rodzaju ADAMIKAK zamiast ADAMIAK

To się w ogóle tym nie przejmuj

#446 PostWysłany: 06 Sie 2012 19:39 

Loty: 117
Kilometry: 189 920
Pozwolę sobie powtórzyć pytanie:

skrubi napisał(a):
Wybaczcie, jeśli ten problem był już rozwiązywany. Przeszukiwałem forum i na podobne pytanie się nie natknąłem, więc zadaję je tutaj:

Mam kupione dwa bilety z Ryanair (2 osoby na 1 rezerwacji). Mój towarzysz się "wykruszył" i tu powstają 2 pytania:

1) Czy istnieje jakiś sposób na darmową zmianę danych jednego z pasażerów ? (Słyszałem, że przy odprawie dane podaje się jeszcze raz, ale nie wiem czy to prawda) ?
2) Czy nie będzie żadnych problemów jeśli z rezerwacji zrobionej dla dwóch osób poleci tylko jedna ?

Wiem, że pytania mogą wam się wydać banalne, ale wolę się upewnić niż nadaremno pojechać na lotnisko ;)

Data wylotu coraz bliżej, a ja pierwszy raz lecę "Rajanem" ;)
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 07 Sie 2012 09:42 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
skrubi napisał(a):

Mam kupione dwa bilety z Ryanair (2 osoby na 1 rezerwacji). Mój towarzysz się "wykruszył" i tu powstają 2 pytania:

1) Czy istnieje jakiś sposób na darmową zmianę danych jednego z pasażerów ? (Słyszałem, że przy odprawie dane podaje się jeszcze raz, ale nie wiem czy to prawda) ?
2) Czy nie będzie żadnych problemów jeśli z rezerwacji zrobionej dla dwóch osób poleci tylko jedna ?

Wiem, że pytania mogą wam się wydać banalne, ale wolę się upewnić niż nadaremno pojechać na lotnisko ;)

Data wylotu coraz bliżej, a ja pierwszy raz lecę "Rajanem" ;)[/quote]

AD.1) przy odprawie on-line Twoje imie i nazwisko jest zablokowane - bez mozliwosci zmiany - a jedynie co zmieniasz (dodajesz) to swoją dane z ID itp.
AD.2) z tym nie będzie najmniejszych problemów, ile osob kupiło bilet a ile poleci - nikt nigdzie tego sprawdzał nie będzie :)
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 07 Sie 2012 13:41 

a ja jeszcze o te polskie znaki- lecę z Wizz, w moim nazwisku jest litera "ł", w rezerwacji mam "l"..nie będzie problemu, prawda? skoro nie akceptują polskich?
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 07 Sie 2012 13:58 
Awatar użytkownika

nie będzie, ja już z przyzwyczajenia zawsze rezerwuję bez wpisywania polskich znaków, bo np. w easybus jak wpiszesz polski znak to rozwali całe imię lub nazwisko, to się akurat wizzaira nie tyczy bo ich system obsługuje polskie znaki diakrytyczne, ale jak wpiszesz bez, to też będzie wszystko OK
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 07 Sie 2012 15:40 

super,dzięki :) bilety już mam, nie chciałam tylko,żeby było zdziwko,jak podam dowód a tam litera ł ;)
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 08 Sie 2012 02:23 

Wiem, ze pewnie kilka razy juz było to omawiane w tym wątku ale mam problem taki ze moj znajomy zamienił kolejność 2 literek w moim nazwisku podczas rezerwacji biletu w ryanair. Do odprawy mam jeszcze trochę czasu ale chce to poprawić żeby na pewno nie było żadnych problemów... Widziałam na stronie ryanair w zakładce zarządzanie rezerwacja taka mozliwosc jak zmiana nazwisk ale nie wiem czy to jest odpłatne? trzeba tam wpisywać dane karty która zostało zapłacone i nawet nie wiem czy to tam zmienię robił juz to ktoś w ten sposób? Jesli lepiej jednak zadzwonić na infolinie to mogłabym prosić o konkretne nr telefonów gdzie sie to załatwia? Z góry dzięki:)
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 08 Sie 2012 07:41 

~Koziołek118~ Zmiana nazwiska, o której piszesz kosztuje tak drogo, że zazwyczaj taniej jest kupić nowy bilet :D. Możliwości masz dwie: odprawić się z błędem w nazwisku lub zadzwonić na infolinię ryanair (0703 303033 - Linia polskojezyczna - 2.08 PLN/min incl VAT) i poprosić poprawienie błędu. Jeżeli ten błąd w znaczącym stopniu zmienia brzmienie nazwiska to lepiej zadzwonić, aby uniknąć kłopotów na lotnisku.

#453 PostWysłany: 08 Sie 2012 09:53 

Hugo1211 - a poprawienie tej literowki na infolinii bedzie za darmo? Jest jakaś mozliwosc kontaktu przez skype?:)
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 11 Sie 2012 12:37 

Witam od paru minut żyje w stresie bo odprawiałem teścia online i popełniłem błąd :O
A dokładniej chodzi o pomyłkę w dacie ważności dowodu osobistego. Wszystko inne się zgadza tj. seria i numer, pesel, nazwisko itp.
Mam pytanie czy muszę zmieniać tą datę? (odpłatnie :()(wizz-air)
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 11 Sie 2012 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
picu napisał(a):
Witam od paru minut żyje w stresie bo odprawiałem teścia online i popełniłem błąd :O
A dokładniej chodzi o pomyłkę w dacie ważności dowodu osobistego. Wszystko inne się zgadza tj. seria i numer, pesel, nazwisko itp.
Mam pytanie czy muszę zmieniać tą datę? (odpłatnie :()(wizz-air)

A co to za lot bo ostanio w WIZZie nie chcieli żadnych dokumentów ?

#456 PostWysłany: 11 Sie 2012 12:44 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
Gaszpar napisał(a):
A co to za lot bo ostanio w WIZZie nie chcieli żadnych dokumentów ?

w UE dokumentów już nie trzeba, nic się nie podaje.

#457 PostWysłany: 11 Sie 2012 12:50 

sorki robię to pierwszy raz i trochę nie ogarniam.

Czyli nie będą sprawdzać dowodu osobistego?
Jest to lot UK, i przy odprawie online trzeba było to wszystko podać.
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 11 Sie 2012 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
picu napisał(a):

Oczywiście, że będą ;) UK nie jest w Schengen. Poza tym dowód musisz mieć zawsze.

#459 PostWysłany: 11 Sie 2012 13:23 

nrm napisał(a):
picu napisał(a):

Oczywiście, że będą ;) UK nie jest w Schengen. Poza tym dowód musisz mieć zawsze.

Ok to rozumiem, ale czy pomyłka w dacie ważności dokładnie jedna cyferka jest brana pod uwagę? czy traktowana jest jako literówka czy rzadko jest w ogóle sprawdzona. Bo z tego co tu przeczytałem wnioskuje, że osoby wpuszczające na pokład sprawdzają tylko zgodność imienia i nazwiska i numer dokumentu. Dlatego się zastanawiam czy konieczna jest poprawa tego błędu.

Dodam, że dzwoniłem do konsultanta i on stwierdził, że przy odprawie facet stwierdzi trzy trzeba się jeszcze raz odprawiać.
Więc chyba nie jest to taki problem. Czy komuś z was zdarzyło się już coś podobnego?
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 12 Sie 2012 00:48 
Awatar użytkownika

niebieski
@picu: Nie będzie najmniejszego problemu, serio, nie masz zupełnie czym się przejmować. Nieważne czy to Wizzair czy Ryanair.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości