Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 07 Lip 2012 00:49 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Właśnie tak zrobiłem, czyli kupiłem nowy bilet.
Ale myślałem, że jest jakaś lepsza alternatywa.
Wychodzi na to, że za błędy się słono płaci :(

M-E-G-A❗ Japonia z wylotem z Polski od 1612 PLN 😲🚅🎎🍙 M-E-G-A❗ Japonia z wylotem z Polski od 1612 PLN 😲🚅🎎🍙
City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
#402 PostWysłany: 08 Lip 2012 18:59 

Loty: 83
Kilometry: 167 672
root21 napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
Cytuj:
Mam pytanie odnośnie literówki w nazwisku na bilecie Wizzaira. Błąd zauważyłem dopiero po odprawieniu i wydrukowaniu biletu. Czy taki błąd może spowodować, że będą problemy na lotnisku (Katowice - Luton)?

Absolutnie nie. Nawet nie fatyguj się dzwonić czy pisać do Wizzair, chyba że przez ten błąd nie potrafisz spać.
Ogólnie przyjęte jest że do 3 liter błędu nie ma tematu, a już w ogóle jeżeli chodzi o wschodnio-europejskie nazwiska pomijam już fakt że w Katowicach często w ogóle nie sprawdzają kart pokładowych.

P.S Skoro lecisz do Londynu, powiedź jak wygląda twoja karta pokładowa tj. musiałeś podawać numer paszportu itp. ?
Wielka Brytania nie jest w Schengen ale jest w UE, wobec tego ciekawi mnie jak w przypadku tego kraju sprawy się mają.

Niestety zanim zdążyłem przeczytać Twoją odpowiedź zadzwoniłem do Wizzaira. O dziwo cała rozmowa trwała zaledwie 1:45, łącznie z odsłuchaniem automatycznej sekretarki. Straciłem ponad 8 zł, żeby usłyszeć, że po odprawie nie da się już nic zrobić i wszystko zależy od dobrej woli odprawiającego na lotnisku. Jak nie, to będę musiał się na nowo odprawiać za 68 zł.
Czyli ogólnie nadal nic nie wiem i do środy będę się denerwował :P

Co do podawania danych, to TAK, przy odprawie musiałem podać numer i serie paszportu lub dowodu osobistego.
Pozdrawiam

Właśnie wróciłem z wyprawy do Londynu i zarówno na lotnisku w Katowicach, jak i na Luton, żaden z pracowników nie zwrócił uwagi na literówkę w nazwisku, więc bezproblemowo udało mi się dostać tam i z powrotem.

#403 PostWysłany: 08 Lip 2012 19:03 

Loty: 83
Kilometry: 167 672
jajacekk napisał(a):
Właśnie tak zrobiłem, czyli kupiłem nowy bilet.
Ale myślałem, że jest jakaś lepsza alternatywa.
Wychodzi na to, że za błędy się słono płaci :(

No niestety, ja miałem podobną sytuację. Na całe szczęście bilet był dość tani - 69 zł. Zadzwoniłem na infolinię wizzaira (15zł w plecy), po czym życzliwa Pani powiedziała mi, że ze względu na fakt iż do wylotu zastało mniej niż 14 dni, to koszt zmiany rezerwacji wyniesie 80 euro. Grzecznie podziękowałem i za 69 zł kupiłem sobie drugi bilet.

#404 PostWysłany: 11 Lip 2012 10:16 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
niebieski
Mam pytanie bo chcę zrobić odprawę w wizz na wylot który jest dokładnie za tydzień bez 10 minut a nadal nie mogę, może trochę dziwny problem ale bardzo mi się z tym spieszy..... o której godzinie powinna być odprawa aktywna?

#405 PostWysłany: 12 Lip 2012 16:37 

Mam pytanie, w rezerwacji wizzair jednej z osób jest błąd tytułu. Zamiast 'Mrs Magdalena S.' jest "Mr Magdalena S.". Czy będą z tym problemy na lotnisku? Lecimy z Pyrzowic.
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 12 Lip 2012 17:05 
Awatar użytkownika

niebieski
zorf20 napisał(a):
Mam pytanie, w rezerwacji wizzair jednej z osób jest błąd tytułu. Zamiast 'Mrs Magdalena S.' jest "Mr Magdalena S.". Czy będą z tym problemy na lotnisku? Lecimy z Pyrzowic.

Pani Magda będzie musiała sobie domalować wąsa...

...oczywiście żart, nie będzie żadnych problemów. :-)

#407 PostWysłany: 12 Lip 2012 17:45 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Chaykin napisał(a):
zorf20 napisał(a):

Pani Magda będzie musiała sobie domalować wąsa...

...oczywiście żart, nie będzie żadnych problemów. :-)

i tego dnia nie trzeba golić nóg, sprawdziłam, działa ;)
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 13 Lip 2012 13:15 

Wziąłem przypadkowo odprawę na lotnisku.
Wylot mam 20 lipca, wchodzę na stronę wizzair żeby odprawić innych pasażerów i pisze pod moim nazwiskiem Odprawa, pomimo tego, że wziąłem odprawę na lotnisku.
Jeśli odprawię się online będę miał jakieś problemy?
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 13 Lip 2012 19:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Informacja przydatna dla osob bookujacych bilety na forum - oby nigdy sie nie przydala nikomu.

Do dwoch godzin od momentu wykonania rezerwacji mozna zamienic osobe lecaca na rezerwacji na Wizzair infolinii - bezkosztowo.

Historia przerobiona dzisiaj:
Na rezerwacji własciciel konta konto bez wizz clubu
Na rezerwacji winna byc osoba - majaca kompletnie inne imie i nazwisko
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 15 Lip 2012 18:32 

Mam pytanie odnośnie odprawy online. 19 sierpnia wylatuję na tydzień do Włoch. Czytałam na stronie, że mogę odprawić się jednocześnie online w dwie strony, ale jak to wygląda z kartą pokładową? Czy wtedy drukuję tylko jedną i wystarczy jak podbije ją Pani na lotnisku w Pl czy muszę wydrukować dwie? Niezbyt to rozumiem. Proszę Was o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 15 Lip 2012 18:43 

pierwsza informacja jak najbardziej sie przyda :)

odnosnie powrotu to musisz wydrukowac obie karty pokladowe ( tam i powrot) na odzielnych kartkach
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 16 Lip 2012 15:39 

grzewor, dziękuję :)
Mam jeszcze pytanie, czy to będą dwie różne karty pokładowe, tzn. do drukowania wyświetli mi się jedna karta pokładowa a później druga czy tylko jedna (i ta sama), ale wydrukowana dwa razy (tzn. tak jak napisałeś, że jedna przed wylotem z Polski i druga przed wylotem z Włoch)?
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 17 Lip 2012 00:19 

Mam wielka prośbę o pomoc.
Chciałam zrobić odprawę on-line, lot mam 19 lipca, podczas wpisywania numeru rezerwacji i nazwiska pasażera, wyskakuje mi taki error:
BŁĄD

[1002:NoBookingFound] Nie możemy odnaleźć planu podróży. Sprawdź, czy dane są prawidłowe i spróbuj ponownie.

Nie rozumiem, co jest nie tak, i czuje, ze to bardzo niepokojąca sprawa.
Czy ktoś miał już taką sytuację?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 17 Lip 2012 10:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakie linie? Skoro masz nr rezerwacji to na 95% jest ona w systemie, nie zrobilas jakiejs literowki?

#415 PostWysłany: 17 Lip 2012 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
pianistka007 napisał(a):
Mam wielka prośbę o pomoc.
Chciałam zrobić odprawę on-line, lot mam 19 lipca, podczas wpisywania numeru rezerwacji i nazwiska pasażera, wyskakuje mi taki error:
BŁĄD

[1002:NoBookingFound] Nie możemy odnaleźć planu podróży. Sprawdź, czy dane są prawidłowe i spróbuj ponownie.

Nie rozumiem, co jest nie tak, i czuje, ze to bardzo niepokojąca sprawa.
Czy ktoś miał już taką sytuację?
Pozdrawiam

proszę podaj jakie to linie lotnicze i jaka trasa
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 17 Lip 2012 10:41 

niebieski
Odhaczając wszystkie możliwości: sprawdź czy wpisujesz nazwisko bez polskich znaków. Gdyby to nic nie dało to sprawdź w spamie czy nie przyszła wiadomość ponaglająca do odprawy od Wizz. Chociaż zauważyłem, że ostatnio te maile nie przychodzą. Jak nic nie zadziała to zadzwoń na darmową infolinię dotyczącą odwołanych lotów, może lot został odwołany?
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 17 Lip 2012 11:37 

Sprawa już rozwiązana, strasznie przepraszam, bo to było moje niedopatrzenie!
Najgłupszy błąd w moim życiu.... Nie wiem czemu wpisywałam imię i nazwisko pasażera, a trzeba tylko nazwisko... Takie niedopatrzenie, a tyle stresu człowieka kosztuje.... Ale najważniejsze, że to nie było nic poważnego.
Dziękuję Wam kochani za chęć pomocy, zawsze można na was liczyć.
Pozdriwiam ;)
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 18 Lip 2012 16:08 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Jakiś czas temu kupiłem dla znajomej bilet na lot WizzAir'em i teraz widzę że mam taki trochę głupi błąd. Mianowicie w polu "nazwisko" wpisałem jej imię, a w polu "imię" mam wpisane jej nazwisko Czy mogą być z takim błędem jakieś problem na lotnisku? :)

#419 PostWysłany: 20 Lip 2012 19:51 

Loty: 117
Kilometry: 189 920
Wybaczcie, jeśli ten problem był już rozwiązywany. Przeszukiwałem forum i na podobne pytanie się nie natknąłem, więc zadaję je tutaj:

Mam kupione dwa bilety z Ryanair (2 osoby na 1 rezerwacji). Mój towarzysz się "wykruszył" i tu powstają 2 pytania:

1) Czy istnieje jakiś sposób na darmową zmianę danych jednego z pasażerów ? (Słyszałem, że przy odprawie dane podaje się jeszcze raz, ale nie wiem czy to prawda) ?
2) Czy nie będzie żadnych problemów jeśli z rezerwacji zrobionej dla dwóch osób poleci tylko jedna ?

Wiem, że pytania mogą wam się wydać banalne, ale wolę się upewnić niż nadaremno pojechać na lotnisko ;)
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 21 Lip 2012 13:35 

Witam!
Czy błąd roku urodzenia przy odprawie przejdzie w wizzair?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości