Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 01 Wrz 2012 14:44 
Awatar użytkownika

blasto napisał(a):
Spokojnie, nikt się nie będzie czepiał z tego powodu. Takie rzeczy się zdarzają. Nigdzie nie dzwoń i niczego nie próbuj zmienić, a przed odlotem zrób najlepiej check-in online.
 Profil Relacje PM off  

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#482 PostWysłany: 01 Wrz 2012 14:54 
Awatar użytkownika

Pwiadomili telefonicznie o zmianach ze do Budapesztu nie dolece ,i powiedzieli ze bedzie zwrot jakichs groszy..Ale bilet przyszedl na maila Mediolan Tokio Tokio Budapeszt..Na pytanie dlaczego nie ma tego w bilecie powiedzieli ze biletow zmieniac nie moga poniewaz bilety sa promocyjne ale ja zebym sie katapultowal w Rzymie poniewaz dalej nie ma dla mnie miejsca.Debilizm jakis..Ale daj Boze wogole doleciec tymi liniami...Kazdy operator mowi co innego.I podobno trzeba byc ze dwie godziny przed odprawa poniewaz cuda tam sie dzieja...Teraz tylko sie dowiedzialem ze mozna bylo poleciec Emirates za 200 euro drozej i z dobra obsluga i nai zepsutym samolotem))))))
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 01 Wrz 2012 16:17 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Dolecieć dolecisz i nie przejmuj się, nie będzie źle.
Alitalia nie ma zbyt dobrej obsługi klientów, zawsze się trzeba o coś dopominać, pytać, a dodzwonić się nie można. Natomiast same loty są ok, standard i nie ma na co narzekać.
A sama kwestia wymuszenia kupna nowych biletów z powodu zamiany kolejności imienia i nazwiska jest po prostu nachalną próbą sprzedaży biletów.
Zapewniam cię, że nikt się nawet nie zorientuje, że coś jest nie tak (raz w Rzymie całkowicie nieświadomie z powodzeniem przeszłam przez kontrolę bezpieczeństwa z kartą pokładową innej osoby. Nie zgadzała się płeć, narodowość, a nawet miejsce wylotu).
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 01 Wrz 2012 19:04 
Awatar użytkownika

Dzieki!!bede dobrej mysli..))do Mediolanu lece z Odessy(gdzie teraz mieszkam) innymi liniami..i bylo by przykro jesli po takim kawalku drogi nie wpuscili by mnie do samolotu)))))
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 02 Wrz 2012 18:06 

Czy można zmienić nazwisko w rezerwacji?
Okazało się że jedna z osób nie może lecieć, czy można zmienić rezerwację na kogoś innego? (Ryanair)
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 02 Wrz 2012 18:46 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
blue4139 napisał(a):
Okazało się że jedna z osób nie może lecieć, czy można zmienić rezerwację na kogoś innego? (Ryanair)

Oczywiscie, przyjemnosc taka kosztuje 110GBP/EUR jesli zmiany dokonujesz przez www.
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 02 Wrz 2012 18:51 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
blue4139 napisał(a):

Można za jedyne 110E :) Zapewne lepiej kupić nowy bilet

#488 PostWysłany: 02 Wrz 2012 21:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Albo po prostu lecieć o jedną osobę mniej. ;)

#489 PostWysłany: 08 Wrz 2012 09:36 
Awatar użytkownika

Próbowałem zrobić rezereację biletu w AlItalii z Warszawy do Rzymu. Za pierwszym razem przez expedię wyskoczył błąd, wszedłem więc na cheaptickets.com i tam też wyskoczył błąd (udało się za 3 razem za pomocą innej strony). Niestety zobaczyłem, że chepatickets obciążył moją kartę za tą nieudaną transakcję a po tym jak wyskoczył błąd to nie dostałem od nich żadnego maila, nic, żadnego śladu (poza tym na karcie;//). Pytanie czy ktoś ma z nimi doświadczenia czy odblokują pieniądze z konta bez problemu czy od razu dzwonić do banku?

#490 PostWysłany: 08 Wrz 2012 09:57 
Awatar użytkownika

Niestety, zadzwoniłem do banku okazało się, że transakcja została potwierdzona i kasa zejdzie mi z karty;//// Jak zadzwonię w pon. na AlItalię to się okaże, że lecę dwa razy tym samym samolotem tego samego dnia;/

#491 PostWysłany: 09 Wrz 2012 10:33 

Ja rezerwujaca bilet dla zony zamiast Katarzyna wpisalem Kasia w Bydgoszczy nie bylo problemow nikt nic nie mowil, a w Gironie kobeta sprawdzala rezerwacje i troche marudzila
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 10 Wrz 2012 22:51 

Witam, dzis odprawiłam online siebie i swojego chłopaka w Ryanair. Nie jestem pewna czy dobrze wpisalam numery dowodów i daty ważnosci. Na stronie jest ostrzezenie, ze nie mozna zmienic danych po odprawie online. a czy mozna je jakos sprawidzic czy sa poprawne? gdzie mogę je zobaczyc? Bardzo prosze o odpowiedz, boje sie, ze beda problemy na lotnisku!
 Profil Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 10 Wrz 2012 23:10 

niebieski
nie zawracaj sobie tym glowy tylko lec spokojnie! nikt nie bedzie tego sprawdzac
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 12 Wrz 2012 12:55 

Mam pytanie... trochę mnie zdziwiła odprawa online w WizzAir, a konkretnie to, że nie musiałem wpisać żadnych swoich danych... Czy to normalne? Czy może okaże się na lotnisku, że zwyczajnie nie polecę? Dodam, że przy kupowaniu biletu założyłem jakieś magiczne konto na stronie Wizz'a, ale nie przypominam sobie, żebym tam wpisywał dane z dowodu osobistego.

Dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 12 Wrz 2012 13:04 

niebieski
To normalne. Przy okazji zmiany strony Wizz uprościł procedurę odprawy i teraz nie trzeba wpisywać danych z dowodu osobistego.
 Profil Relacje PM off  

#496 PostWysłany: 16 Wrz 2012 11:24 

Cześć!
Kupiłam bilet w ryanair wraz z bagażem rejestrowanym 20kg. Zrobiłam już odprawę, jednak nie mogłam znaleźć opcji, aby dodać ten bagaż. Na mojej karcie pokładowej widnieje, iż dotyczy tylko 1 sztuki bagażu podręcznego. Czy to źle? Jak wchodzę na stronę z moją rezerwacją to no tam jest info że wykpiłam bagaż, ale na karcie pokładowej nie ma! Co muszę zrobić? Proszę o pomoc! Lot mam już jutro.
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 16 Wrz 2012 11:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli bagaż kupiłaś po odprawie to trzeba ponownie wydrukować kartę pokładową. A jeżeli nie to musi być już karcie pokładowej.

#498 PostWysłany: 16 Wrz 2012 11:48 

no właśnie kupiłam bagaż przed odprawą...... a idzie to jakoś zmienić??
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 17 Wrz 2012 16:27 

Dostałam w prezencie ślubnym bilety do Paryża z Ryanaira na nazwisko panieńskie. Do czasu wylotu będę musiała zmienić dowód osobisty z powodu pracy, a paszportu nie mam. Czy jest szansa, że na lotnisku przejdzie pokazanie nazwiska rodowego w dowodzie? Bo zmiana nazwiska na kosztuje 110euro, już bardziej opłaca się kupić nowy bilet; niestety jest w podobnej cenie.

Próbowałam skontaktować się z ryanairem, ale na stronie nie ma numeru do ich call center, są jakieś stare na forach. Ludzie polecają też zadzwonienie do call center w Irlandii, ale tego też nie mogę znaleźć na stronie.

Może ktoś miał kiedyś podobną sytuację?
 Profil Relacje PM off  

#500 PostWysłany: 17 Wrz 2012 16:32 

niebieski
Zachowaj stary dowód.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości