Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 494 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 31 Sty 2018 09:03 
Awatar użytkownika

srebrny
zmieniam temat z taxi;międzylądowanie w Kantonie, 3 rano
jest kawiarnia, ja z kumplem poznanym w samolocie idziemy na latte
50 CNY ile to może być, przecież Chiny są tanie to pewnie niedużo :?:
i w ten oto sposób wypiłem najdroższą kawę w moim życiu, nawet Kopi luwak była tańsza :idea:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#442 PostWysłany: 31 Sty 2018 10:32 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
becek napisał(a):
50 CNY ile to może być, przecież Chiny są tanie to pewnie niedużo :?:
i w ten oto sposób wypiłem najdroższą kawę w moim życiu, nawet Kopi luwak była tańsza :idea:

Pamietam, ze w hotelu w Shanghaju placilem za kieliszek wina wiecej niz w podobnych hotelach w CH. :D
Zawsze mozna wczesciej sobie przeliczyc i uwazaj na piekne i niewinne Studentki.
Ja moge sie pochwalic, ze w Pekinie wypilem najdrozsza herbatke na Swiecie, tyle ze dopiero po wielogodzinnym oprowadzaniu po miescie, opowiadaniu o Chinach i fajnie spedzonym czasie. :D
Moglem dowiedziec sie wiele ciekawych rzeczy.
Poczatkowa cena za herbatke byla b. wysoka, ale udalo sie znacznie zmniejszyc, kwestia wlasciwej negocjacji. :D
Pozdr. i zycze udanego pobytu.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 31 Sty 2018 17:10 

srebrny
oskiboski napisał(a):
W Bangkoku w drodze na Wat Pho spotkalismy pana który oczywiscie przypadkiem przechodził i przypadkiem na drzewie była mapka jak dojść do portu. Powiedział,że zaraz zamykają i nie zdążymy ale pokaże nam coś ciekawszego. Nawet bym się zastanawiał czy nie wracać do hostelu gdyby nie to,że dziewczyny z hostelu też go wczoraj spotkały :P

normalka, mi w BKK jakis koles powiedzial, ze dzisiaj
ogrody zamkniete, bo jest w nich Krol :)
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#444 PostWysłany: 01 Lut 2018 00:22 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Tam zawsze jest zamknięte, więc w ramach rekompensaty akurat przejeżdżający rykszarz zawiezie do centrum handlowego.

Albo do pałącu nie można wejść w krótkich spodenkach, więc pożyczają (oczywiście za opłatą) sarongi, które w pałacu otrzymuje się za darmo.

#445 PostWysłany: 10 Gru 2018 17:10 

Witam
Poniżej nowy sposób kieszonkowców w Atenach na okradzenie turystów- miejsce akcji Plac Syntagma bus stop x-93 (ten , który zawozi i przywozi na lotnisko) Sposób wygląda tak, że wylewają na kurtke na plecach jakąś brudzącą ciecz. Następnie podchodzi jakaś małolata i z troską mówi , ze masz pobrudzoną kurtkę wyciaga chusteczki i zaczyna wycieraćte plamy na plecach jednoczesnie pokazując zabrudzone chusteczkę.Po chwili dołacza jej wspólnik niby też z pomocą , za chwile dołacza jeszcze jeden z sugestią zdjęcia kurtki i jej wyczyszczenia.W sumie wyglądało, że działają w grupach 3-4 osobowych , jako pierwsza akcje zaczyna małolata na oko 17-18 lat.W moim przypadku było tak , że zorientowałem sie , ze cos nie teges i zapaliła sie czerwona lampka kiedy wokół mnie zaczeli robić sztuczny tłok.Jednoczesnie zobaczyłem kątem oka jak moja nerka , która nosiłem na pasie znika za plecami złodzieja.Wtedy zrobiłem szybką akcje wypłaciłem mu kopa.. poprawiłem kolanem... , rzuciłem gościa na mur i zabrałem nerkę , którą trzymał w łapie za plecami . Musze pochwalić szybką reakcje rodowitych Greków , którzy szybko doskoczyli i pomogli unieruchomić gościa.Próbowaliśmy wezwać policje, której normalnie jest tam setki w tych bocznych uliczkach (kto był na Syntagmie to potwierdzi), ale nici z tego.Za chwile podjechał mój bus na lotnisko, więc po zrewidowaniu pusciliśmy gostka wolno.Wnioski- kitrać kase i dokumenty przy sobie w różnych miejscach (najlepsza jest paszportówka na szyje schowana pod koszulą) taką miałem.- jeszcze lepiej, jak jest mozliwość zasejfować dokumenty i kase w hotelu, brać ze sobą ksero dokumentów i min. kasy. - nerka noszona na pasie w niej dokumenty i kasa to zaproszenie do złodzieja ( ja tam miałem tylko zapalniczke i papierosnice)- Ateny są zawalone pseudo uchodzcami ( młode byki z iphonami) należy wzmóc ostrozność. bezpiecznych podróży:)Bruno
 Profil Relacje PM off
Grzes830324 lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#446 PostWysłany: 10 Gru 2018 17:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Raczej nie przekręt Ateński, bo widziałem go w wielu miast (np. w Limie lub Barcelonie)
Bardziej to przekręt na brudną kurtkę
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#447 PostWysłany: 10 Gru 2018 17:30 

ok, Zeus

Jako, że spotkało mnie to w Atenach nazwałem to atenskim przekretem
niech bedzie pełna nazwa "Atenski Przekret na Brudną Kurtkę" :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#448 PostWysłany: 10 Gru 2018 17:32 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
W Budapeszcie na moście łancuchowym (3 tyg temu - szwagier) - podchodzi dwóch typków pytając czy nie wiecie gdzie jest taka a taka knajpka - bardzo miło (ale widać od razu iż nie są Węgrami). Po chwili gadka szmatka, i historie o zapasach, sportach walki po czym człowiek dotyka Cie w pasie mówiąć "no i wiesz, mielismy taki podobny pas jak Twój" ....
sekunda, nie wiadomo jak, gość miał już portfel w rękach schowany za plecami,
jakikolwiek kontakt fizyczny - sprawdz kieszenie (w przypadku facetów)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#449 PostWysłany: 10 Gru 2018 18:14 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
W podróży tylko cargo z dużymi kieszeniami, można zmieścić dużo, ciężko się tam dostać złodziejowi i nie jest to w zasięgu rąk bez zauważalnego schylenia się przez kieszonkowca.

Ewentualnie wszyć do środka dodatkowo wewnętrzne kieszenie. ;)

Na razie się sprawdza.
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 10 Gru 2018 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
*) uważać na "kieszonkowych" kieszonkowców - "pracujące" na swoich opiekunów kilkulatki...
2 ludzi lubi ten post.

#451 PostWysłany: 11 Gru 2018 10:34 

złoty
brunoa napisał(a):
Witam
Poniżej nowy sposób kieszonkowców w Atenach na okradzenie turystów- miejsce akcji Plac Syntagma bus stop x-93 (ten , który zawozi i przywozi na lotnisko) Sposób wygląda tak, że wylewają na kurtke na plecach jakąś brudzącą ciecz. Następnie podchodzi jakaś małolata i z troską mówi , ze masz pobrudzoną kurtkę wyciaga chusteczki i zaczyna wycieraćte plamy na plecach jednoczesnie pokazując zabrudzone chusteczkę.Po chwili dołacza jej wspólnik niby też z pomocą , za chwile dołacza jeszcze jeden z sugestią zdjęcia kurtki i jej wyczyszczenia.W sumie wyglądało, że działają w grupach 3-4 osobowych , jako pierwsza akcje zaczyna małolata na oko 17-18 lat.W moim przypadku było tak , że zorientowałem sie , ze cos nie teges i zapaliła sie czerwona lampka kiedy wokół mnie zaczeli robić sztuczny tłok.Jednoczesnie zobaczyłem kątem oka jak moja nerka , która nosiłem na pasie znika za plecami złodzieja.Wtedy zrobiłem szybką akcje wypłaciłem mu kopa.. poprawiłem kolanem... , rzuciłem gościa na mur i zabrałem nerkę , którą trzymał w łapie za plecami . Musze pochwalić szybką reakcje rodowitych Greków , którzy szybko doskoczyli i pomogli unieruchomić gościa.Próbowaliśmy wezwać policje, której normalnie jest tam setki w tych bocznych uliczkach (kto był na Syntagmie to potwierdzi), ale nici z tego.Za chwile podjechał mój bus na lotnisko, więc po zrewidowaniu pusciliśmy gostka wolno.Wnioski- kitrać kase i dokumenty przy sobie w różnych miejscach (najlepsza jest paszportówka na szyje schowana pod koszulą) taką miałem.- jeszcze lepiej, jak jest mozliwość zasejfować dokumenty i kase w hotelu, brać ze sobą ksero dokumentów i min. kasy. - nerka noszona na pasie w niej dokumenty i kasa to zaproszenie do złodzieja ( ja tam miałem tylko zapalniczke i papierosnice)- Ateny są zawalone pseudo uchodzcami ( młode byki z iphonami) należy wzmóc ostrozność. bezpiecznych podróży:)Bruno

Ten numer w różnych wydaniach jest stary jak świat. Tu ekwador-kraj-do-ktorego-nie-warto-jechac,660,90133&start=40#p730172 kiedyś opisałem podobną scenę z Ekwadoru, a miało to miejsce w 2009 roku :)
 Profil Relacje PM off
Grzes830324 lubi ten post.

#452 PostWysłany: 11 Gru 2018 12:22 

srebrny
dokladnie, to stary numer, wedlug znajomej Finki, bardzo popularny w Buenos Aires.
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 30 Gru 2018 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
niebieski
Miałem już dawno pisać ale teraz sobie dopiero przypomniałem.

O co chodzi z tym, że będąc pod fontanną Di Trevi rok temu było dużo chłopaków z DUŻYMI aparatami fotograficznymi wyglądającymi jak wręcz jak pusta w środku atrapa? Jak kojarzę chcieli robić zdjęcie ale niekoniecznie tym aparatem ale oferowali się jak jakaś para np. we dwoje się męczyła, to chcieli im wziąć aparat i zrobić, mogę się mylić, to jakiś wkręt? Próba zawinięcia aparatu?
Byłem trzy lata temu pod tą samą fontanną i tego nie było, w dodatku nigdzie w Rzymie poza di Trevi nie spotkałem się z tym.
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 30 Gru 2018 11:46 
Awatar użytkownika

Z postów wcześniejszych zrozumiałem, że w Atenach najlepiej nie chodzić z "kijkem" na telefon, a dokumenty nosić nie wiem.. w majtkach? Saszestki na szyi, dodatkowe, niewidoczne kieszenie? Tak źle tam już jest?

#455 PostWysłany: 30 Gru 2018 11:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Właśnie wróciłem z Aten. Cały i żywy. Po raz kolejny...

Sent from my Nokia 3330 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#456 PostWysłany: 30 Gru 2018 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
... ile telefonów jesteś do przodu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#457 PostWysłany: 30 Gru 2018 13:09 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
DonCorrado napisał(a):
Miałem już dawno pisać ale teraz sobie dopiero przypomniałem.

O co chodzi z tym, że będąc pod fontanną Di Trevi rok temu było dużo chłopaków z DUŻYMI aparatami fotograficznymi wyglądającymi jak wręcz jak pusta w środku atrapa? Jak kojarzę chcieli robić zdjęcie ale niekoniecznie tym aparatem ale oferowali się jak jakaś para np. we dwoje się męczyła, to chcieli im wziąć aparat i zrobić, mogę się mylić, to jakiś wkręt? Próba zawinięcia aparatu?
Byłem trzy lata temu pod tą samą fontanną i tego nie było, w dodatku nigdzie w Rzymie poza di Trevi nie spotkałem się z tym.

Byłem w Rzymie 2 miesiące temu i faktycznie pod Di Trevi są tacy łebkowie ale wydaje mi się, że to naciągacze z tymi nowymi Polaroidami - walą ci fotkę i od razu masz gotowe za parę eurasów.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
DonCorrado lubi ten post.

#458 PostWysłany: 19 Lut 2019 20:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Kumpel właśnie mi napisał, że w weekend został OKRADZIONY W BARCELONIE.

Mimo że miał świadomość że tam kradną. Wracał z rejonu Port Olympic do mieszkania AirBNB w stronę hotelu H10 Marina jakieś 1200 metrów.

Podbiegł od tyłu typ i szybkim mocnym chwytem wyrwał mu portfel z tylnej kieszeni spodni... razem z kieszenią i w długą.

Piszę ku przestrodze.

Na niekorzyść: Weekend, 2-3 w nocy. Kolega był lekko wstawiony bo wracał sam ze spotkania ze znajomymi. Choć trasa krótka. Portfel w tylnej kieszeni spodni.

Ostatnio edytowany przez kittycate 19 Lut 2019 21:02, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 19 Lut 2019 20:58 

srebrny
Cytuj:
Piszę ku przestrodze.

Kumpel przeczyta?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#460 PostWysłany: 19 Lut 2019 21:08 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
kittycate napisał(a):
Portfel w tylnej kieszeni spodni.

Poważnie? Mógł jeszcze strzałkę na ubraniu mieć skierowaną na tą kieszeń... ;(
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 494 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości