Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#3521 PostWysłany: 10 Paź 2018 13:02 

Dzwoniłam, nie mogę się dodzwonić na infolinię, mail wysłałam coś w tym guście jak tutaj wstawiłam, moje pytanie czy może wiecie czy mam rację?
Czy powinni pokryć koszt rezerwacji alternatywnej?
 Profil Relacje PM off  

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#3522 PostWysłany: 10 Paź 2018 13:09 

Ty, oni tylko różnicę w cenie :!:

Ja dzwonię i zawsze choć po kilkunastu-kilkudziesięciu minutach się dodzwaniam na nr 22 306-08-57
 PM off  

#3523 PostWysłany: 10 Paź 2018 13:29 

Czyli i tak muszę sama sobie teraz zapłacić, a ewentualnie później mogą mi zwrócić różnice?
Klops, bo w nosie mam te 50 zł, bardziej martwi mnie to, że nie mam teraz pieniędzy, żeby opłacić rezerwację....

No nic dziękuje :)
 Profil Relacje PM off  

#3524 PostWysłany: 10 Paź 2018 13:41 

Zbanowany
niebieski
Domniemywam, że to właściciel a nie Booking pobrał Twoje pieniądze? Jeżeli tak to kontaktuj się bezpośrednio z tym Hotelem mailowo a jeszcze lepiej telefonicznie i w bardzo ,,grzeczny" sposób sugeruj szybsze oddanie pieniędzy na kartę. :oops:
 Profil Relacje PM off  

#3525 PostWysłany: 10 Paź 2018 13:44 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
MIałem podobną sytuację - zwrot automatyczny na podane konto karty ze specjalnego linku w ciągu 1 dnia / nie zapomnij upomnieć się o ewentualnych różnicach kursowych / TEŻ ZWRACAJĄ PO WNIESIENIU UWAG REKLAMACYJNYCH :idea: Zawsze możesz użyć innej karty/ SWOJEJ LUB INNEJ OSOBY / jak jak masz np. przekroczony limit :?:
 Profil Relacje PM off  

#3526 PostWysłany: 11 Paź 2018 01:08 

srebrny
HandSome napisał(a):
Domniemywam, że to właściciel a nie Booking pobrał Twoje pieniądze? Jeżeli tak to kontaktuj się bezpośrednio z tym Hotelem mailowo a jeszcze lepiej telefonicznie i w bardzo ,,grzeczny" sposób sugeruj szybsze oddanie pieniędzy na kartę. :oops:

Źle domniemywasz ;)Często to Booking pobiera pieniądze w imieniu obiektów,które podpiszą takową zgodę i w dodatku rozlicza się z nimi nawet miesiąc po zakończeniu pobytu.
 Profil Relacje PM off  

#3527 PostWysłany: 11 Paź 2018 09:04 

Zbanowany
niebieski
Nie jestem przekonany czy żle domniemywam :P Dokładnie jest tak jak piszesz ale chodzi mi tutaj o ten konkretny przypadek gdyż wydaje mi się , że bezproblemowo byłaby załatwiona sprawa gdyby tą kase pobrał Booking a nie właściciel. Miałem podobny przypadek i dopiero po 3 mailu do właściciela Hotelu zostały mi zwrócone pieniądze. Wiedziałem ponadto , ze to właściciel a nie Booking pobrał kasę. Nie ma zaś tutaj podanego info KTO pobrał kasę dlatego piszę...domniemywam ze znakiem zapytania??? :P
 Profil Relacje PM off  

#3528 PostWysłany: 11 Paź 2018 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
miriam napisał(a):
Często to Booking pobiera pieniądze w imieniu obiektów,które podpiszą takową zgodę i w dodatku rozlicza się z nimi nawet miesiąc po zakończeniu pobytu.

nawet półtora miesiąca. jeśli masz rezerwację np. 31.09 do 1.11 do właściciel obiektu dostanie pieniądze ok 15 grudnia... W ten sposób Booking trzepie niezłą kasę na lokatach terminowych na cudzych pieniądzach...

#3529 PostWysłany: 12 Paź 2018 09:00 

Loty: 22
Kilometry: 56 054
Szybkie pytanko.
Zawsze hotel rezerwuje poprzez Wizz Air żeby otrzymać zwrot środków na konto Wizz. Tym razem niestety tak się nie stało. Minął już równy miesiąc po moim przyjeździe. Dostałem zwrot za wynajęcie auta, jednak nie za hotel. Mieliście do czynienia z taką sytuacją ?

#3530 PostWysłany: 12 Paź 2018 09:03 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
Jeszcze nie było środków za wrzesień. Czekaj cierpliwie.
Bankers uważa post za pomocny.

#3531 PostWysłany: 12 Paź 2018 09:31 

niebieski
Dziwna sytuacja: klepnąłem wczoraj nocleg, po kilku minutach dostałem maila, że obiekt nie może przetworzyć karty do zagwarantowania rezerwacji (pusty, ale ważny prepaid), zmieniłem więc na dolarówkę od Aliora (też pustą). Po trzech godzinach sms (nie mail), że obiekt nie może przetworzyć karty. No dobra - tylko której? Tej pierwszej, czy drugiej? Żadnych kolejnych maili nie dostałem, rezerwacja nadal wisi, co zrozumiałe, bo nie minęły jeszcze 24 godziny.
 Profil Relacje PM off  

#3532 PostWysłany: 12 Paź 2018 09:39 

srebrny
@d-t-x Liczy się ta ostatnia.Z każdą pustą będzie problem,bo preautoryzacja często polega na zablokowaniu jakiejś kwoty.
 Profil Relacje PM off
d-t-x uważa post za pomocny.

#3533 PostWysłany: 12 Paź 2018 09:44 

niebieski
Tak myślałem. No właśnie tego się obawiam, bo jak mi Węgier zablokuje jakąś kwotę, a potem blokada zejdzie, to bank orżnie mnie na przewalutowaniu, a nie chce mi się z nimi ciskać.
 Profil Relacje PM off  

#3534 PostWysłany: 12 Paź 2018 09:47 

srebrny
Doładuj tą w złotówkach i zmień jeszcze raz.
 Profil Relacje PM off  

#3535 PostWysłany: 12 Paź 2018 10:01 

niebieski
Tak też chyba zrobię, ale podepnę zwykłego Mastercarda, bo w przypadku problemów z przewalutowaniem, nawet nie wiem, do kogo pisać w tej sprawie (prepaid wydany chyba przez Citi Handlowy, a nie mam z nimi doświadczenia w reklamacjach).
 Profil Relacje PM off  

#3536 PostWysłany: 12 Paź 2018 11:25 

niebieski
Od samej blokady typu "pre-autoryzacja" nie ma zadnych roznic kursowych bo tak naprawde twoja karta nie zostaje obciazona.
 Profil Relacje PM off
d-t-x uważa post za pomocny.

#3537 PostWysłany: 12 Paź 2018 11:39 

niebieski
Chyba rzeczywiście tak jest - pojawiła się blokada na 4 zł i już zeszła. Dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#3538 PostWysłany: 13 Paź 2018 05:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy nie zauważyliście takiej zależności na booking.com, że jak się np. planuje podróż gdzie będzie się spać w kilku hotelach (co kilka dni inne miasto) to jak np.oglądam hotele w danym mieście, ceny są określone. Ale jeśli po 1-2 dniach wracam na booking bo nic nie zarezerwowałem albo zrobiłem rezerwację w innym hotelu, to cena w mieście i hotelu które już widziałem np. wczoraj, były niższe niż kiedy drugi raz szukam hotelu na ten sam termin.

Przykładowo - jadę do Tajlandii i szukałem hotelu na dwa dni w określonym terminie. Widziałem dwa ciekawe, zarezerwowałem jeden z nich. Teraz jak wracam do szukania to zupełnie "przypadkowo" nie wiem która to już historia z rzędu, że ten drugi hotel, który chciałbym jendnak też zarezerwować, już jest droższy.

Nie wiem czy ma to związek z kreowaną przez nich opcją "dzisiejsza okazyjna oferta" - która to "okazyjna" jest przypadkiem akurat w tym dniu w którym pierwszy raz szukam hotelu w określonym terminie.
Zastanawiam się czy jest mechanizm o jaki ich podejrzewam i jaki mają w tym interes?
Jeśli tak manipulują ceną to zaczynam tworzyć teorię, że jako posiadacz stałego konta, wszystkie ceny dla mnie podnoszą bo jestem złapaną w ich sidła kurą znoszącą złote jaja wmyśl zasady "skoro od lat rezerwuje co parę miesięcy coś, to mu nieznacznie podnosimy ceny na wszystko".
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#3539 PostWysłany: 13 Paź 2018 07:11 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@rdw, rzeczywiscie booking.com takie praktyki od kilku lat stosuje i jestes na dobrym tropie. ;)
Booking.com dokladnie rejestruje Twoje wyszukiwania i odpowiednio wyswietla ceny, a takie pseudo hasla "Dzisiejsza okazyjna oferta", " Bestseller" czy tez "Bingo! To jest najnizsza cena, jaka znalales w miescie" mozna sobie spokojnie darowac. :D
Nalezy wziasc pod uwage, ze booking.com chetnie dolicza oplaty 13-30% i moze sobie w tym zakresie ostro zonglowac.
BTW podobne praktyki stosuje np. Lufthansa czy Opodo.
Cena nie musi sie zmieniac na drugi dzien, moze nawet po 5 min! :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
rdw uważa post za pomocny.

#3540 PostWysłany: 13 Paź 2018 08:59 

niebieski
Ja dla odmiany zauważyłem, że po pobycie w jakimś hotelu i próbie zarezerwowania kolejnego noclegu jakiś czas później (np. 3 miesiące później) cena za pokój nie jest taka sama, zawsze mi wzrasta o 20 - 30%.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości