Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 08 Sty 2018 23:07 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Każdy stan ma swoje regulacje co do dokumentów, a na Hawajach jest tak:

As of 2012, for foreign drivers (non-US, non-Canadian), usually what is required to rent a car in the United States is your driver's license with photo ID on it from your home country of residence, a passport, and a return trip ticket. But if it is not in English, then an International Driver's Permit is required as a means of interpreting your foreign language license. As a foreign driver in the US, you cannot use an International Driver's Permit all by itself to rent a car.

W związku z powyższym wypożyczlanie mają swoje procedury. Być może jednym wystarczy polski prawo jazdy, a inni będą chcieli MPJ, aby zidentyfikować znaczenie poszczególnych pól w dokumencie.

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#222 PostWysłany: 11 Sty 2018 14:53 
Moderator forum

Loty: 124
Kilometry: 370 562
Ponieważ u mnie z angielskim jest jako tako, ale na pewno nie na tyle, żeby umowy ze zrozumieniem czytać, to mam prośbę - czy ktoś bardziej biegły mógłby mi podpowiedzieć czy w warunkach wynajmu w economycarrentals mam już wszystko, co potrzebne, czy też powinienem jeszcze coś dodatkowo doubezpieczyć.
Autko na lipiec 2018, z LAX do SFO na 20 dni. W porównaniu z innymi stronami jest prawie o połowę taniej i dlatego obawiam się, że coś nie jest wliczone... Chciałbym mieć faktycznie zero udziału własnego. Z zablokowaniem jakiejś rozsądnej kwoty (np do $2000) na karcie kredytowej mogę się pogodzić.
Kod:
What you need to know for your car rental in Los Angeles:
Print

Your Benefits In This Offer:

3rd Party 1 million USD ZERO Deductible Wheels, Glass and Underside cover

We give you for Free (add in Optional Extras):

Additional driver Cross Border Card for Canada

Your rental includes
Unlimited mileage   Rental Rates & VAT   Airport Taxes   Collision Damage Waiver
Theft insurance   Third party insurance / RLP + SLI   Premium Location Fee   Sales Tax
Wheels, Glass and Underside insurance

Your rental excludes
Fuel, Highway tolls

REQUIRED extras at rental desk:
No mandatory extras!

Included package in this rental:
Full Insurance
ZERO Deductible

ZERO Deductible (protects you against damages to your rental car)
Third party liability protection (Liability Insurance for damages or injuries to any 3rd party outside the rental car)
Theft insurance (protects you against theft of the rental car)
Wheels, Glass & Underside (protects you against damages to the wheels, glass and underside of the car)

With this package you are FULLY Covered and your liability in the event of damage or theft is ZERO!

Excess: 0 USD for damages and theft

Fuel Policy:
Fair Fuel Policy: The car rental company will have the car filled with fuel for you and you have to return the car with a full tank. The car rental company will charge you for every missing quarter of a tank.
Driver age:
Minimum Driver age for this car is: 21

Optional Items and Fees
Optional insurances/ options purchased locally are controlled by the local rental provider.
Options can be subject to availability even when booked. No charge made locally for unavailable items.
Any alterations to your voucher made locally could incur extra charges.

Any transactions made on our website will be processed in Euros. (Small differences may occur due to exchange rate policy of your credit card company).

Notice for US/ CA driver’s license or US/ CA Passport owners:
Renters must present a valid non-US/ CA driver’s license and/ or a non-US/ CA Passport.
For customers that are holders of any of the above documents, please proceed your bookings from the following link, so that the field “I live in” is filled with “USA" or "CANADA” accordingly, even if they don’t currently live in USA/ CANADA.
http://www.economycarrentals.com/?residence=999

Third Party Liability cover amounts included in the rates:
- For bodily injuries per accident, up to 1000000 USD.
- For property damages per accident (excluding rented car), up to 1000000 USD.

Payment :
The following credit cards are accepted: American Express, Discover, Eurocard / Mastercard, VISA. Cash, Debit or Prepaid cards are not accepted.
A valid credit card in the name of the main driver must be presented as guarantee for the rental. Our local car rental partner may reserve an amount of up to 200 USD (depending on your selected car group) as guarantee, which will be released after the end of the rental period if no damage/theft has occurred.
Please note that all local payments will be made in US Dollars (USD).

Driver requirements :
Maximum age of driver is 85 years.
Driver must hold a full, valid licence for at least 1 day with no major endorsements.
International driver’s licence is required in case that the driver's licence is not in English.

Ferrying the car :
Domestic is normally allowed. Any extra cost will be paid locally.
You have to inform the car rental company that you will take the rented car on a ferry.

Across the border rentals :
are allowed into Canada.
Cross border card must be ordered during the booking procedure.
In case of offence against Cross Border & Territorial Restrictions all insurances lose their validity.

Other Information :
Local taxes and fees may be applied on the extra services or equipment (babyseats, add. drivers, GPS, etc.) by our car rental partner locally. The price of the extra services or equipment EconomyCarRentals offers is the price without any local taxes or fees.

Cancellation Policy
Free of Charge for Cancellations made online via My Booking 48 hours before the rental start date.
Cancellations less than 48 hours incur a non-refundable maximum amount of 50 Euro* (or equivalent currency).
*Due to the currency exchange rate used by your bank this amount may be slightly higher or lower.
No Refund is made for a No Show or failure to produce the correct documentation, driver's licence, passport/ ID card, credit card etc.

Amendments and changes
Amendment of a Confirmed booking Made via My Booking online.
When an amendment is made a new order is created.
Until new order (amendment) is confirmed by rental provider the original order remains valid.
After confirmation the original order is automatically cancelled and all related payments will be adjusted.
Please Note: Amending your booking is FREE OF CHARGE
Prices vary and local provider may be different. New voucher will be issued.
Amending a not confirmed booking results in the original order being cancelled immediately.

Extension of a booking in rental can be made either by making a new booking via Economy Car Rentals (requires confirmation by a local provider, not necessarily the same) or by arranging it with the local provider.
If the extension is arranged with the local provider, “Theft & Damage Excess Protection” package, “Wheels, Tires, Undercarriage and Glass Coverage” or any other service offered by EconomyCarRentals (if chosen) is not valid for the extended days.

Other charges
Usually, upon collection, the car rental provider will hold an amount on your credit card, to cover the excess (if applicable) and any missing fuel, until the car and fuel tank are returned in the same condition.
Cash or debit card payments are rarely accepted.
The renter is responsible for parking and traffic fines, towing costs and toll fines. Any dissatisfaction with the rental car must be reported immediately to the local provider.

Out of operating hour charges
Any ‘out of operating hour’ charges, if applicable, are always INCLUDED in our prices.
Any deviation from the confirmed pick up/ return times on your voucher could incur extra charges, closed station or your booking treated as No Show.
We strongly recommend contacting your local provider in the case of any time change.
Tip: A common practice of most other sites is to hide this charge

Authorized driver
Main driver: The person named on the voucher (main driver) has to sign the car rental contract at the time of pick up.
Additional driver: Details are not required at the time of booking. It is advisable to book this option online to take advantage of our online price.
Young Driver Fee: Always INCLUDED in our prices.
Tip: All other sites hide this charge.
Note: Any young driver fee, if applicable to additional drivers will be paid locally.

If the person specified on the voucher as the “main driver” is not stated on the local hire contract/ agreement, then refundable service of "Theft & Damage Excess Protection" or "Wheels, Tires, Undercarriage and Glass Coverage", if are opted online during the booking procedure, become invalid.

Any local/ government tax changes will be reflected in the amount to pay locally.
Using our website signifies your acceptance of the above together with the General Terms and Conditions of Economy Car Rentals.
This information is a summary of the Terms and conditions of the car rental company. The full and valid Terms and Conditions of the rental contract are available at the rental branch.
The rental agreement entered into at the local destination is exclusively between yourself and the car rental provider. 

Załączniki:
ECR2.JPG
ECR2.JPG [ 116.9 KiB | Obejrzany 2346 razy ]
ECR1.JPG
ECR1.JPG [ 95.17 KiB | Obejrzany 2346 razy ]
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 11 Sty 2018 17:30 

srebrny
Wszystko masz wliczone, ale ubezpieczenie 3rd Party tylko do miliona dolarów.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 13 Sty 2018 16:18 

Probował ktos wypozyczyc auto w USA przez stronę Ryanaira?
Jak wygląda kwestia ubezpieczenia? Jest to ubezpieczenie od firmy wynajmującej czy od firmy trzeciej?

Ceny do 10% niższe niz na rentalcars i trochę niższe niż bezpośrednio na stronie wypożyczalni. Pakiet usług wygląda na taki sam (CDW+TP z 0 wkładem własnym).
Segment Full-size lub Intermediate SUV. Sprawdzałem ofertę Alamo (National/Alamo ma najlepsze oceny w LAX).
Inne wypożyczalnie tez dość korzystnie wypadają (na pierwszy rzut oka-trzeba porównać szczegóły).

BTW. Jeśli ktoś szuka najtanszej opcji to Europcar (w USA wspołpracuje z Advantage) oferuje auta mid-size poniżej 2k PLN za +-3 tygodnie. Z tym że Advantage ma kiepskie oceny.
Thrifty/Dollar wychodzi trochę drożej a opinie mają lepsze.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 14 Sty 2018 10:36 

srebrny
Z tego co widzę, to w przypadku Alamo, na stronie Ryana są mniej więcej te same ceny jak bezpośrednio z Alamo (np. Alamo.it). Podejrzewam, że w przypadku innych wypożyczalni będzie podobnie (tyle, że trzeba szukać w europejskich oddziałach). W opisu na stronie Ryana wynika, że przynajmniej w przypadku USA, ubezpieczenie powinno być bezpośrednio z wypożyczalni.

...Jeśli wykupisz ubezpieczenie wkładu własnego za pośrednictwem strony trzeciej, główny kierowca będzie musiał okazać swoją kartę kredytową w punkcie wynajmu, aby przedstawiciel wypożyczalni samochodów mógł autoryzować depozyt...

#226 PostWysłany: 18 Sty 2018 18:45 

Loty: 12
Kilometry: 68 376
Witam serdecznie,
13 marca wylatuję do Los Angeles i mam wypożyczony samochód na 2 tygodnie poprzez Rentalcars w wypożyczalni Alamo.
Płatności za całość dokonałem kartą kredytową i oto moje warunki:

Cytuj:
Wliczone
Ubezpieczenie AC (z ang CDW)

Ubezpieczenie OC (ang. TPL)

Ochrona przed kradzieżą z wkładem własnym (ang. TP)

Dodatkowe ubezpieczenia SLI od odpowiedzialności

Ubezpieczenie UMP w razie kolizji z nieubezpieczonym kierowcą

Opłata Biura Bezpieczeństwa Narodowego

Podatki Lokalne

Opłata za lokalizację premium

Bak paliwa gratis

Cena wynajmu obejmuje nieograniczoną liczbę bezpłatnych kilometrów.

Zmiana długości okresu wypożyczenia wpływa na liczbę kilometrów, które można przejechać bezpłatnie. Może mieć również wpływ na kwotę, którą trzeba będzie zapłacić za każdy dodatkowy kilometr.

W cenę wynajmu wliczonych jest do 3 dodatkowych kierowców w wieku 21 lub powyżej.

Opłata Młodego Kierowcy dla kierowców w wieku pomiędzy 21 i 24 jest wliczona w cenę wynajmu.

Ponadto w warunkach jest coś, co mnie bardzo interesuje, a mianowicie:
Cytuj:
Samochód zawiera wkład własny w razie kradzieży w wysokości US$ 0.00 włączając VAT.

Wypożyczalnia nie pobierze depozytu w momencie odbioru pojazdu.

W przypadku ubezpieczenia AC (ang. CDW) zapewnionego przez wypożyczalnię wynajmu samochodu, nie obowiązuje wkład własny w przypadku tego ubezpieczenia.

Udział własny w szkodzie obowiązuje tylko dla tych części samochodu, które pokrywa Twoje ubezpieczenie AC. W przypadku zniszczenia innych części samochodu (np. przedniej szyby, opon czy podwozia), pokryjesz całkowity koszt naprawy.

W przypadku ubezpieczenia AC (ang. CDW) zapewnionego przez wypożyczalnię wynajmu samochodu, nie obowiązuje wkład własny w przypadku tego ubezpieczenia.

Ze względu na wahania kursów walutowych oraz innych ewentualnych opłat bankowych, wypożyczalnia wynajmu samochodu nie może być pociągnięty do odpowiedzialności za różnicę między kwotą zapłaconą a kwotą zwróconą.

Faktycznie wypozyczalnia nie zablokuje mi żadnej kwoty na karcie?
Czy to jakieś niedopatrenie rentalcars?
Ktoś moze sie wypowiedziec?

Dziekuje
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 18 Sty 2018 18:56 

niebieski
Raczej nie zablokuje- ewentualnie jakąś drobną kwotę na opłaty drogowe lub paliwo, jeśli się zdecydujesz na proponowane opcje paliwa (co zwykle nie ma żadnego sensu, ale czasem np. proponują fajny upgrade za cenę pełnego baku).

Bardziej istotne od tego, czy zablokują kasę czy nie jest to, że faktycznie wkład własny wynosi $0
To zapewnia względny spokój i to jest genialne w Rentalcars.com na terenie USA.

Oczywiście w biurze wypożyczalni nie decyduj się na żadne personal accident insurance itd itp- wszystkie potrzebne ubezpieczenia masz już w cenie.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Lis 2018 20:32, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
dziend0bry uważa post za pomocny.

#228 PostWysłany: 18 Sty 2018 19:27 

Loty: 12
Kilometry: 68 376
-- 18 Sty 2018 19:00 --

Perfekcyjnie, dziekuje bardzo za odpowiedz.
Czyli reasumujac, przyjezdzam na miejsce shuttle busem, informuje personel, ze mam rezerwacje podkladajac wydrukowane papiery z Rentalcars i na kazde dodatkowe opcje odpowiadam "no, thanks" odbieram kluczyki i juz moge śmigac? :)

-- 18 Sty 2018 19:27 --

Nie umiem chyba zedytować postu, wybaczcie :D

Napisałem do Alamo i dostalem taką odpowiedź:
Cytuj:
Thank you for choosing Alamo Rent A Car for your car rental needs! My name is Corie. I will be happy to help you today.

That is correct since the rental is prepaid they will need a credit card just to put on file incase of incidentals.

We look forward to seeing you in Los Angeles!

Your reference number for this incident is: xxx

Please let me know if I can be of further assistance. Have a wonderful day!

Sincerely,
Corie
Alamo Rent A Car Email Customer Service Representative

W mailu zadałem pytanie cytując zapisy z Rentalcars - czy to prawda odnosnie zerowego depozytu.

Czyli jak rozumiem przyjezdzam, oni nie blokuja mi nawet dolara, tylko karta jest u nich w systemie jakbym np. uciekł do Meksyku i nigdy nie wrocil, to sciagna ze mnie caly majatek? :D
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 18 Sty 2018 20:09 

niebieski
Tak, z grubsza tak to wygląda.
Nie musisz niczego drukować, jeśli masz na wszelki wypadek potwierdzenia elektronicze-
na 99% i tak wystarczy im paszport, PJ i karta i sami znajdą po nazwisku.

Kartą specjalnie się nie stresuj- na pewno będą chcieli ją sprawdzić i przeciągnąć, ale jeśli pojawią się blokady, to niewielkie.

Osobiście pożyczałem w USA samochód poprzez rentalcars.com x-dzieści razy i czasami, rzadko, wypożyczalnie wrzucały niewielkie blokady autoryzacyjne, ale za każdym razem w papierach było- zgodnie z umową- zero excess.

W odniesieniu do potwierdzeń- raz na te dziesiąt razy zdarzyło się, że musiałem skorzystać z potwierdzenia, ponieważ rdzenna mieszkanka Hawajów (nie ma to znaczenia żadnego, tak po prostu wspominam ;) ) szukała nazwiska Prałoł Dżasdy i upierała się, że rezerwacji nie widzi. Po porównaniu numerków wszystko stało się jasne a ja dostałem darmowy upgrade.
Nie chwaliłem się na F4F dotąd, bo i tak nikt by nie uwierzył. Bo wiem, że ten motyw to w sucharach z pierwszych lat emigracji do UK i Irlandii, a mi się zdarzyło naprawdę.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 19 Sty 2018 09:54 

srebrny
Darmowy upgrade, to chyba nie jest jakiś wielki ewenement w USA. Zdarzyło mi się 2 razy, w sytuacji kiedy wypożyczalnia była bardzo obciążona.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Lis 2018 20:36, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 23 Sty 2018 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
john_doe napisał(a):
Tak, z grubsza tak to wygląda.

Osobiście pożyczałem w USA samochód poprzez rentalcars.com x-dzieści razy i czasami, rzadko, wypożyczalnie wrzucały niewielkie blokady autoryzacyjne, ale za każdym razem w papierach było- zgodnie z umową- zero excess.

Czy w tych dziesiątkach razy miałeś jakąś szkodę lub zdarzenie, które spowodowało sprawdzenie jak działa w praktyce ubezpieczenie pośrednika?

#232 PostWysłany: 24 Sty 2018 00:41 

niebieski
Ale właśnie w tym rzecz, że w USA nie ma ubezpieczenia pośrednika.

Po prostu wypożyczalnie dają tam w pakiecie zero excess + SLI dla rentalcars.com , mapując te nazwy na swoje odpowiednie pakiety.
Nie chcę rzucać tu ogólnikami, ale każde moje wyszukiwanie i każda rezerwacja na terenie USA przez ten serwis miała takie parametry.
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 24 Sty 2018 02:49 
Moderator forum

Jednej sprawy nie mogę pojąć - od 2-3 tygodni sprawdzam sobie ceny wynajmu auta w SFO na ok. 2-3 tygodnie w okresie letnim (lipiec-sierpień). Zwrot w tym samym miejscu lub w innym.
Niemal za każdym razem ceny z www.economycarrentals.com są o 30-50% niższe niż gdziekolwiek indziej.
Skoro tak jest, to dlaczego ktokolwiek korzysta z tych droższych wypożyczalni?
Minusem jest to, że w www.economycarrentals.com nie wiem, z jakiej ostatecznie firmy dostanę auto, ale wszystko pozostałe jest w porządku (pełne ubezpieczenie wraz z szybami i podwoziem i bez wkładu własnego, dodatkowy kierowca, full-full, zwrot w innym miejscu, nielimitowane mile, wszystkie podatki i opłaty w cenie). I do tego bezpłatna rezygnacja do 48h.
Czy ja o czymś powinienem wiedzieć zanim wynajmę to auto w www.economycarrentals.com?
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 24 Sty 2018 03:40 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
A porównywałeś na www.alamo.it?
Z własnego i innych doświadczeń jeśli chodzi o najem samochodu w USA najmniejsze problemy i najlepsze udogodnienia ma Alamo/National i uwierz mi, że warto trochę dopłacić, żeby mieć spokój ducha oraz możliwość wyboru samochodu (a nie otrzymania konkretnej sztuki jak to jest w innych wynajmach).
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 24 Sty 2018 08:09 
Moderator forum

monroe napisał(a):
A porównywałeś na http://www.alamo.it?

Alamo, zwłaszcza .it było tu wielokrotnie chwalone, więc oczywiście sprawdzałem. Przed chwilą również i oto wyniki:
Full size:
Załącznik:
alamo_it.JPG
alamo_it.JPG [ 56.63 KiB | Obejrzany 1986 razy ]

Załącznik:
Economy.JPG
Economy.JPG [ 70.08 KiB | Obejrzany 1986 razy ]

Mniejsze:
Załącznik:
alamo_2.JPG
alamo_2.JPG [ 84.08 KiB | Obejrzany 1986 razy ]

Załącznik:
Economy2.JPG
Economy2.JPG [ 147.34 KiB | Obejrzany 1986 razy ]

Sam uważam, że czasami warto trochę dopłacić za spokojniejsze wakacje, ale to "trochę" trochę przekracza moje "trochę".
Dlatego właśnie pytam - wszyscy tu znają www.economycarrentals.com, a mimo to wiele osób korzysta z innych pośredników. Dlaczego? Gdzie jest ta różnica, której nie widzę?
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 24 Sty 2018 10:08 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Tak zachwalacie to Alamo, ze postanowilam sprawdzic ich strone i pozyczyc cos fajnego na jeden dzien w LAX. Czy oni maja wspolne stanowisko z Enterprise? Jak sprawdzilam strone Enterprise, to sa dokladnie takie same kategorie i ceny. Nie wiem czy wybrac USA resident czy nie, robi to jakas roznice, bo ceny sa takie same na Alamo.com? Sprawdzalam Alamo.it, ale nie ma roznic cenowej.

#237 PostWysłany: 24 Sty 2018 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
@Aga_podrozniczka
Alamo, National i Enterprise - to ten sam właściciel więc stanowiska mogą mieć takie same, garaż na pewno.
Jak wybierzesz, że jesteś "USA resident" to wydaje mi się, że nie dolicza ubezpieczenia.

@marcinsss
Nie wypożyczałem nigdy samochodu przez ECR ale weź pod uwagę, że oferta, którą zamieściłeś uwzględnia auto z wypożyczalni z opiniami o średniej 6... Jak już chcesz wypożyczalnię z lepszymi opiniami to wychodzi podobnie jak np. na stronie Alamo.
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 24 Sty 2018 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Wzielam w koncu bezposrednio przez Alamo, dali mi znizke i wyszlo 10 dolarow taniej. Sprawdzilam adresy i Alamo i Enterprise maja inne. Sprawdze za tydzien na miejscu. Ceny byly takie same niezaleznie czy wybralam rezydenta czy nie. Ale taka ciekawostka, ze jak weszlam na strone dwa razy i jak weszlam przez strone UK, to kategoria Sporty nagle szybowala do szalonej ceny.

Nie ma to jak wpasc do Kalifornii po marznieciu na Alasce ;-) Taki nieplanowany, krotki postoj przy okazji alternatywnego powrotu przez LAX. Pokrece sie po wzgorzach i kretych drogach Santa Monica Mountains. Musze tylko wybrac fajne auto z placu.

#239 PostWysłany: 24 Sty 2018 12:07 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
john_doe napisał(a):
Ale właśnie w tym rzecz, że w USA nie ma ubezpieczenia pośrednika.

Po prostu wypożyczalnie dają tam w pakiecie zero excess + SLI dla rentalcars.com , mapując te nazwy na swoje odpowiednie pakiety.
Nie chcę rzucać tu ogólnikami, ale każde moje wyszukiwanie i każda rezerwacja na terenie USA przez ten serwis miała takie parametry.

Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie ;) Potrzebuje przykładu, w którym ktoś miał przygodę z autem wypożyczonym przez pośrednika. Zawsze wypożyczałem auto bezpośrednio i może to był/jest mój błąd.

#240 PostWysłany: 30 Sty 2018 00:46 
Moderator forum

Jucy RV rentals - miniVany całkiem ciekawie wyglądające na obrazkach. Ktoś już o firmie pisałe w kontekście Australii, ale jeszcze nie było informacji, że działają również w USA (LV, SF, LA). To tak a propos dzisiejszego artykułu z głównej o camperach za $1. Podobno w JUCY też się zdarzają takie okazje (https://www.jucyusa.com/jucy-perks/rv-r ... -specials/).
Cenowo szału nie ma, ale może kogoś zainteresuje.
https://www.jucyusa.com/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości