Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 23 Wrz 2017 19:59 
Awatar użytkownika

@wawaking, właśnie jedziemy we 2 osoby.
Myślę, że nie jest nam potrzebne większe auto, a chcielibyśmy trochę
poczuć klimat amerykańskich dróg w amerykańskim samochodzie :)
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#182 PostWysłany: 24 Wrz 2017 00:11 

A to w takim razie ok.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 24 Wrz 2017 03:37 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 225 139
niebieski
Może to jeszcze Cię zainteresuję
viewtopic.php?t=6151

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

#184 PostWysłany: 24 Wrz 2017 17:09 
Awatar użytkownika

Chcielśmy właśnie wypożyczyć samochód, jednak przeraziły nas
opinie o Budget na Facebooku.
Ludze piszą bardzo niepochlebne komentarze...
Chyba poszukam innej opcji.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 24 Wrz 2017 17:49 

srebrny
W USA każda sieciówka jest dobra. Z Budget - jak i z innymi - nie miałem żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 24 Wrz 2017 18:23 

martusia1102 napisał(a):
Chcielśmy właśnie wypożyczyć samochód, jednak przeraziły nas
opinie o Budget na Facebooku.
Ludze piszą bardzo niepochlebne komentarze...
Chyba poszukam innej opcji.

W LA pierwszy raz skorzystaliśmy z ALAMO, odbiór auta - super wrażenia. Sam bierzesz z parkingu co jest, co do zwrotu również pełen pozytyw - wjeżdzasz na parking, zostawiasz kluczyki przed przednią szybą, Pan potwierdza że Ty to Ty i wręcza paragon.
 PM off  

#187 PostWysłany: 10 Paź 2017 10:18 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 214 984
Witam, mam pytanie odnośnie ubezpieczenia Assistance. Czy wypożyczając auto dokupujecie ubezpieczenie Assistance ?! myślałem że takie coś jest w cenie ?!
Planuje zrobić parę ładnych mil po zachodnim wybrzeżu i sam nie wiem co zrobić. Przy wykupieniu pełnego ubezpieczenia od udziałów własnych itp assistance jest w cenie ?
Jakie macie doświadczenia w tej kwestii ?

#188 PostWysłany: 14 Paź 2017 21:09 

Z tego co pamietam to dokupując ubezpieczenie na koła,szyby i kluczyku to pani mówiła że przy przebiciu koła,braku paliwa lub jakim kolwiek problemem oni zajmą sie bez żadnych kosztów więc to jest taki assistance bez tego dodatkowego ubezpieczenia wyślą kogoś ale już na nasz koszt.
Warto pomyslec o pełnym ubezpieczeniu albo od wypożyczalni albo w zewnętrznej firmie. Jadąc route 66 mielismy akcje ze kilka razy z pod kół poleciały kamienie w szybe ale bez uszkodzenia. Znajomy znowu zatrzasnął kluczyki i 250$ go to kosztowało.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 02 Lis 2017 16:27 

Witam, będę wypożyczać auto w LAX w listopadzie na 11 dni (wiek 25+). Moja prośba o pomoc dotyczy porównania ubezpieczeń 4 wypożyczalni tj:

1.Alamo - CDW wliczone, EP 14.19$---641$
2.Budget- LDW wliczon, SLI wliczone, PAE 9,95$---579$
3.Enterprise- nie ma możliwości na stronie dodania żadnego ubezpieczenia---493$
4.Avis- LDW wliczone, ALI wliczone, PAI 7,00$ ---593$

Powiem szczerze , że jestem troszkę zdziwiona ze AVIS konkuruje cenowo z Alamo i Budgetem bo myślałam ,że jest zawsze najdroższa wypożyczalnią.
Teraz już precyzując pytania, czy przy odbieraniu auta mogą wystąpić jakieś ukryte koszty ?
Czy te ubezpiecznia (poza enterprise) są wystarczające żeby spokojnie jeździć i parkować wypożyczone auto w Californi i Nevadzie?
Czy można jakoś sprawdzić ile Enterprise doliczy za podobne ubezpieczenie dla auta?
I ostatnie którą z tych wypożyczalni polecacie ? ( ja osobiscie z tymi cenami skłaniam się do Avisa)
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 02 Lis 2017 16:51 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
A co z Hertz? Zawsze obok Alamo wychodziły mi najlepsze ceny właśnie w Hertz.

#191 PostWysłany: 02 Lis 2017 17:04 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Przeszukaj wątki. Mozna wynająć zdecydowanie taniej niż napisałaś.

Dla przykładu. CDW i SLI wliczone.

Załącznik:
alamo_lax.jpg
alamo_lax.jpg [ 192.82 KiB | Obejrzany 1293 razy ]

Ostatnio edytowany przez rattaman, 02 Lis 2017 17:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 02 Lis 2017 17:09 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
W Alamo masz możliwość samodzielnego wyboru samochodu .

Miła Pani/Pan nienachalnie ale zachęcająco zapyta o dodatkowe ubezpieczenie, odmawiamy mówiąc grzecznie "Thank you , I have no need" .
Ja miałem rezerwację z ECR bez dodatków , na karcie nie było blokady.
W moim segmencie stały do wyboru :
4x Dodge Journey
1x Nissan Rouge
2x Hyundai Santa Fe
4x Kia Sorento

Z czystym sumieniem polecam.

#193 PostWysłany: 02 Lis 2017 17:21 

-- 02 Lis 2017 16:16 --

Hertz - 429$$

"Stawka zawiera

AIRPORT CONCESSION RECOVERY
Wkład własny na wypadek uszkodzenia/straty pojazdu
Podatek oraz pozostałe opłatę
Uzupełnienie ubezpieczenia od odpowiedzialności
Vehicle licensing cost recovery
obciążenie za wykupione usługi
STATE TOURISM ASSESSMENT
Nielimitowane Wliczone darmowe mile "

Dziwne automatyczne tłumaczenie ze strony Hertza, powiem szczerze, że nie bardzo wiem co jest a czego nie ma:P

-- 02 Lis 2017 16:21 --

Ok zaraz będę czytać bo warto widzę, dzięki !!
ECR co to za skrót??
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 02 Lis 2017 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
economycarrentals.com
Nie będziesz wiedzieć jaka wypożyczalnia do czasu otrzymania potwierdzenia.

#195 PostWysłany: 02 Lis 2017 23:26 

Dzięki za pomoc !! Wybrałam rezerwacje ze strony Alamo.it
Pośredników nie polecam po wakacjach w Portugalii.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 24 Lis 2017 13:12 

Hej,

takie pytanie co wynajmuja lub wynajmowali auto przez alamo.it. W opisie (Riduz. responsab. danni completa) jest napisane po przetlumaczeniu:
"La riduzione responsabilità danni (CDW) non è un'assicurazione. L'acquisto della copertura CDW è facoltativo e non obbligatorio per il noleggio di un'auto. Per questa sede il costo della riduzione responsabilità danni (CDW) varia da 10,99 USD a 26,99 USD in base al tipo di veicolo noleggiato. È possibile acquistare una CDW facoltativa a un costo supplementare. Se acquisti una CDW, accettiamo di rinunciare contrattualmente alla tua responsabilità totale o parziale per i costi per i danni o la perdita del veicolo (a eccezione delle azioni che annullano la CDW elencate nel contratto di noleggio). La riduzione responsabilità danni non si applica ai danni che hanno luogo in Messico. Prima di acquistare la riduzione responsabilità danni, ti invitiamo a verificare con la tua compagnia assicurativa o con la società che ha emesso la tua carta di credito se, in caso di danni o perdita del veicolo, sei coperto o protetto per tali danni o perdite e qual è l'importo della franchigia o del rischio per i costi effettivi."

"Redukcja szkód (CDW) nie jest polisą ubezpieczeniową. Zakup ubezpieczenia CDW jest opcjonalny i nie jest obowiązkowy przy wynajmie samochodu. W przypadku tej strony koszt redukcji szkód (CDW) waha się od 10,99 USD do 26,99 USD w zależności od typu wynajętego pojazdu. Możesz kupić opcjonalną CDW za dodatkową opłatą. W przypadku zakupu CDW wyrażamy zgodę na zrzeczenie się odpowiedzialności umownej lub całkowitej za koszty uszkodzenia lub utraty pojazdu (z wyjątkiem działań anulujących CDW wymienionych w umowie najmu). Zmniejszenie straty odpowiedzialności nie dotyczy szkód, które występują w Meksyku. Przed zakupem redukcji szkód, zachęcamy do skontaktowania się z firmą ubezpieczeniową lub firmą, która wydała kartę kredytową, jeśli jesteś ubezpieczony lub objęty ochroną w przypadku takich szkód lub strat w przypadku uszkodzenia lub utraty pojazdu jaka jest kwota franszyzy lub ryzyko rzeczywistych kosztów."

wyglada na to, ze to jakas sciema. Ktos wie cos wiecej?
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 24 Lis 2017 13:31 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Wynajmowałem przez alamo.it w USA. Ubezpieczenie z Zero-Excess było wliczone, tak jak na screenie kilka postów wcześniej.

#198 PostWysłany: 24 Lis 2017 14:31 

czyli wg Twojego screenna
Riduz. responsab. danni completa - to jest CDW
Protezione estesa - to jest EP ?

i w zasadzie nic wiecej nie potrzebuje? Pytam bo roznica cenowa jest ogromna. Prawie dwa razy taniej przez alamo.it
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 30 Lis 2017 22:51 

niebieski
czesć,
mam takie pytano, czy ktos wie czy ALAMO przy wypożyczeniu wszedzie w US ma zero excess czy tylko w niekotrych stanach?
Bo mam rezerwacje, jak w zalaczeniu i zastanawiam sie czy cos jeszcze bede musiec doplacac bo ALAMo zakwotowało mi 2x mniejsza kwote niz wszystkie inne wypożyczalnie :?: :roll: gdzie tu haczyk?
Czy ktos wie czy w utah musze doplacac za dodatkowego kierowce?

Załączniki:
Alamo Reservation SUV.png
Alamo Reservation SUV.png [ 32.96 KiB | Obejrzany 949 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 02 Gru 2017 00:33 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
W Alamo brak udziału własnego masz tylko jeśli wybierzesz opcję "extended protection" od razu pod CDW.

Za dodatkowego kierowcę nie dopłacasz w Kalifornii. Jeśli chodzi o Utah to wydaje mi się, że tam płacisz ale mogę się mylić - sprawdź robiąc checkin w Alamo po rezerwacji (bez karty kredytowej). Wybierz wtedy drugiego kierowcę, zobaczysz czy doliczą.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość