Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 260 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: pociągi w Indiach
#101 PostWysłany: 02 Lis 2016 13:47 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 589 892
niebieski
Witam,
chciałbym zakupić bilety na kolej w indiach przez serwic Cleartrip. Udało mi się u nich zrobić profil - niestety jak wiadomo aby zakupić bilety trzeba powiązać konto z systemem kolei indyjskich IRCTC. Tam nie mogę się zarejstrować ponieważ trzeba wpisać nr indyjskiej komórki - takiego nie posiadam a wpisywanie zmyślonego 10 cyfrowego nr nie przynosi efektu - ciągle mi wywala błąd w tym polu. Wie ktoś jak to obejść bo nie mogę się doszukać/doczytać i od razu jak potem powiązać te dwa systemy? Co dokładnie wpisać w tym polu z nr komórki - widzę, że niektórzy to jakoś ominęli - pisanie do niech nie przynosi efektu - nikt nie odpisuje.
pozdrawiam

🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍 Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍
#102 PostWysłany: 02 Lis 2016 14:15 
Awatar użytkownika

Loty: 215
Kilometry: 398 654
niebieski
@‌kojot_lubin‌
miałem dokładnie ten sam problem co Ty, ale przeczytałem cały ten wątek na forum. Zrobiłem tak jak polecali forumowicze i mam już powiązane konto z Cleartrip z systemem IRCTC, mimo tego że podałem zmyślony hinduski numer. Kupiłem nawet bilety i kilka razy jechałem hinduskim pociągiem. nie jest to takie trudne.

edit: nie będę się pastwił. napisz miala na care@irctc.co.in typu:
Cytuj:
Hi,

I try to make an IRCTC account, but I don't have an India mobile number. Please send me the Mobile OTP by e-mail.
In addicion I send you scan of my passport: (nationality - POLISH)
My IRCTC User id is ****** (tu podajesz to co dostałeś od ticketadmin@irctc.co.in przy rejstracji

na to w odpowiedzi dostaniesz Mobile OTP, rejestrujesz i kupujesz bilety.
 Profil Relacje PM off
kojot_lubin uważa post za pomocny.

#103 PostWysłany: 02 Lis 2016 20:58 
Awatar użytkownika

niebieski
dzięki wielkie za odpowiedź
ja też przeczytałem cały ten wątek i robię tak jak polecają - podaję 10 cyfrowy zmyślony nr i system cały czas wywala mi błąd: zły nr telefonu (Please enter a valid Mobile Number ) - może trzeba podać jakiś konkretny zbliżony do indyjskiego? nie wiem - podawałem kilka kombinacji np. mój powiększony o jedną cyfrę;
wysłałem też email na ten adres co mi podałeś - podobny do Twojego - dołączyłem skan paszportu i nic - nikt mi nie odpisuje;
podałem też im login (jaki wpisywałem) tyle tylko, że ja
nie dostałem nic od ticketadmin@irctc.co.in przy rejstracji bo nie mogę jej ukończyć przez brak tego nr indyjskiego - wypisuję wszystkie swoje dane - imię, urodzenie itp. i ciągle cofa mi do nr telefonu
dane uzupełniam na:
https://www.irctc.co.in/eticketing/userSignUp.jsf
pozdrawiam

#104 PostWysłany: 03 Lis 2016 09:02 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Pierwsza linijka w pierwszym wyniku google po wpisaniu "mobile number india":
Cytuj:
All mobile numbers in India starts with 9, 8 or 7
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 07 Lis 2016 18:49 

Ja w końcu skorzystałam z czyjegoś konta, tak było najłatwiej.
:)
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 10 Lis 2016 12:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi i informacje.
Niestety nie udało mi się uzyskać tego kodu mobil OTP (mam tylko email OTP) - na moje emaile od początku listopada nikt nie reaguje (ewentualnie dostaje tylko automatyczne informacje), a czas do wyjazdu coraz bliższy.
Dlatego zwracam się z prośba: czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc: użyczyć swojego konta ewentualnie zakupić jakieś bilety (po uzgodnieniach na PW, email, telefon). Jedziemy w trzy osoby.
pozdrawiam i ... czekam na odzew :)

#107 PostWysłany: 15 Lis 2016 15:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeszcze jedno pytanko:
- jak w praktyce (w teorii wiem) wygląda status RAC (mam RAC-1) na jednej z tras (pociąg 29-11-2016 więc jeszcze kilka dni do niego);

PS. udało mi się kupić bilety - nie otrzymałem OTP do telefonu, po około 12 dniach od wysłania skanu paszportu przyszła mi informacja: Profile Updated Successfully - wcześniej zweryfikowałem tylko email OTP i działa.
pozdrawiam

#108 PostWysłany: 23 Lis 2016 15:14 

hej, ma ktoś może do dyspozycji konto na cleartripie, z którego nie będzie korzystał w najbliższym czasie (tzn. na którym są dostępne przejazdy do zarezerwowania - chyba 6 na miesiąc jest ich)? potrzebuję zabookować parę pociągów, w zamian przywiozę, co tylko sobie życzycie z Indii :)
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 09 Gru 2016 21:42 

niebieski
Witam,

Czy ma ktoś moze konto aktywne w kolejach indyjskich lub cleartrip aby zakupić 2 bilety goa-hampi ???

-- 09 Gru 2016 21:56 --

Witam, prosba o pomoc

Czy moze ma ktos aktywne konto by zakupić 2 bilety na pociag w indiach dla 2 osob ? Niestety nie moge przeskoczyc weryfikacji mobile..... pisałem 3 maile tydzien czasu i cisza niestety.. ;((
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 27 Gru 2016 21:36 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
Makemytrip jest również okej? Mam zweryfikowane konto.
Temat MMT pojawił się na początku wątku, a później dominuje cleartrip.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 22 Sty 2017 15:24 

Kilometry: 9 598
niebieski
Zwracam się z prośbą do użytkownika strony IRCTC, który użyczył by na tejże stronie swojego konta. Musze kupić trochę biletów dla 3 osób.
Sam użyczałem kiedyś użytkownikom forum swojego konta na cleartripie, ale jak wiadomo po zmianach i musowi powiązania go z kontem na IRCTC jest ono właściwie bezużyteczne.
Pisałem kilka razy do IRCTC Care, wysyłałem skan paszportu - bez odzewu. Mam zweryfikowanego maila, jednak nie mogę zweryfikować nr tel bo go nie mam.
Gdyby był ktoś życzliwy - będę zobowiązany :)
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 22 Sty 2017 15:37 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌blantomat‌

odezwij się na PW :)
blantomat uważa post za pomocny.

#113 PostWysłany: 22 Sty 2017 18:46 

niebieski
Dzięki wielkie @‌nick‌ za dobroć i pomoc :)

Ale, żeby nie było tak kolorowo, to IRCTC ma jakieś obostrzenia
Image
i można zrobić maksymalnie 6 rezerwacji na MIESIĄC (!)

Ja właśnie zrobiłem 6 i brakuje mi do kompletu ostatniej..
Dlatego proszę raz jeszcze jakąś dobrą osobę o pomoc (mogę podać dane osób podróżujących i przelać zawczasu kasę - rozchodzi się o kwotę 692 Rs).
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 22 Sty 2017 20:42 

Loty: 312
Kilometry: 394 864
niebieski
@‌blantomat‌
Możemy spróbować ;)
 Profil Relacje PM off

#115 PostWysłany: 22 Sty 2017 21:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@blantomat pamiętaj że Indie to nie trzeci świat jak EU i masz możliwość zabookowania żarełka online na https://www.railrestro.com

#116 PostWysłany: 22 Sty 2017 21:49 

niebieski
@‌nick‌ świetnie, jak byłem kilka lat temu to albo tego nie było, albo o tym nie słyszałem :)
@‌thurin.cz‌ także dziękuję za owocną pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 25 Sty 2017 22:39 

Hej, mi udało sie dostać odpowiedz po ok 2 tygodniach, kupiłam też bez problemu bilety i to bezpośrednio na IRCTC ( zero problemu z płatością ) ale mam inny problem a zarazem pytanie. Ile wcześniej trzeba kupować te bilety???? Ponoć czym wcześniej tym lepiej więc próbuje kupić na za 3 miesiące (na 26 kwietnia) i w klasie sleeper jestem na 170, 230 pozycji na WL, sprawdzam i kombinuje kilka dni do przodu kilka dni do tyłu, to samo :( kupiłam 3A i jestem na 48 i 49 WL. Chodzi o trase Mumbai - Varanasi jak to jest, może za wcześnie bo jeśli próbuje kupić na za miesiąc bez problemu można coś znaleźć. Natomiast na trasie Varanasi - Agra były wolne miejsca i juz mam potwierdzoną rezerwacje. Dziś sprawdzałam na Cleartrip dokładnie to samo, możliwość zakupu aż do 23 maja ale w kazdej opcji pozycja ponad 200 na WL. Gdzieś czytałam, że sprzedaż otwierana jest ok 1 miesiąc przed podróżą i komletnie zgłupiałam :((( Ktoś może wie o co chodzi????
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 25 Sty 2017 23:04 

Loty: 312
Kilometry: 394 864
niebieski
Sprzedaż na większość pociągów otwierana jest na 90 dni przed rozkładową datą odjazdu pociągu.
Za Cleartrip: You can book your train tickets 90 days before the scheduled departure of the train. For some inter-city day trains, the advanced reservation period is lesser than 90 days.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 27 Sty 2017 13:58 

Loty: 12
Kilometry: 42 008
Ajj czyli teraz 2 tygodnie się na odpowiedź czeka? Kilka dni temu wysłałem maila z kserem paszportu itd. i cisza... Także dodatkowa przygoda w Indiach mnie czeka, kupno biletów na miejscu ;)
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 27 Sty 2017 14:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
raaafi napisał(a):
Kilka dni temu wysłałem maila z kserem paszportu itd. i cisza...

W Indiach to normalne, ze od razu nie odpowiadaja.
Ja w zeszlym roku do indyjslich linii Jet Airways musialem 3 x wyslac ten sam mail, zanim przyszla odpowiedz. ;)

Pozdrawiam.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 260 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość