Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi Citi Handlowy jest obciążone prowizją 8%, min 10zł!

Lista darmowych bankomatów na świecie: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721


 [ 5787 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 290  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#5661 PostWysłany: 02 Lip 2020 11:30 

Rejestracja: 07 Maj 2014
Posty: 871
Loty: 22
Kilometry: 12 387
złoty
Na tym samym co Enron. To było zbyt piękne, aby było prawdziwe.
_________________
e-prezes.livejournal.com
Góra
 Relacje PM off
Tr0piCi3L lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5662 PostWysłany: 02 Lip 2020 14:49 

Rejestracja: 28 Maj 2015
Posty: 128
niebieski
Możesz rozwinąć? Enron prowadził kreatywną księgowość i zakładanie "lewych" spółek celem utrzymania wysokich kursów akcji. Revolut nie jest notowany na giełdzie, a ostatnia runda finansowania główne przez fundusz TCV była w lutym. Myślę, że due diligence wykonywane przez prywatny fundusz jest przeprowadzane dość szczegółowo.
Oczywiście takie wałki jak Wirecard się zdarzają ale nie widzę podstaw, żeby Revolut porównywany był do Enrona.


Ostatnio edytowany przez michzak, 02 Lip 2020 15:33, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5663 PostWysłany: 02 Lip 2020 18:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Maj 2018
Posty: 601
srebrny
Revolut byl (jeszcze jest do 12 sierpnia) tani ale to tylko po to zeby sciagnac jak najwiecej klientów do siebie - teraz wiele osób przywyklo, stowrzylo konta i bedzie uzywac przez lata. Tak samo bylo z Uberem na poczatku, tez pamietam jak jezdzilem przez lata za free polecajac znajomych - i ciagle jest i ma sie dobrze.
Zgadzam sie z @zuchu1, ze moze to kiedys runac - tak jak zdarzylo sie to wirecard, ale patrzac na pozycje na rynku szanse sa niskie - to jest na prawde bardzo lakomy biznes dla jakiegos wiekszego banku w przyszlosci.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5664 PostWysłany: 02 Lip 2020 22:16 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 7275
HON fly4free
Jest już beta wersja 7.7
Zmiany:
US Savings: introducing US Savings Vaults for US team members. You'll now be able to earn interest on your USD Vaults balances.
Revolut Rainbow Pride cards return for the second year in a row. Donate to unlock, while stocks last.
DACH only: Introducing QR scanner to pay your invoices in a snap. Also introducing fees estimates on ATMs in the DACH region.

W apce pojawił się też cashback:
Image
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5665 PostWysłany: 03 Lip 2020 11:39 

Rejestracja: 25 Sie 2011
Posty: 5684
Loty: 826
Kilometry: 781 864
platynowy
Ale ten cashbak to pewnie dla Metalu?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5666 PostWysłany: 03 Lip 2020 13:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 7275
HON fly4free
Ja mam premium. Zrzut ekranu jest z mojego telefonu.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5667 PostWysłany: 03 Lip 2020 17:53 

Rejestracja: 17 Kwi 2011
Posty: 2278
złoty
Dla metalu i i premium

https://www.cashless.pl/8089-Revolut-na ... rds-Polska
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5668 PostWysłany: 04 Lip 2020 10:20 

Rejestracja: 26 Cze 2020
Posty: 4
Ostrzeżenia: 3
Zbanowany
zuchu1 napisał(a):
Tr0piCi3L napisał(a):
Odnośnie Revoluta - pytanie nie jest czy, tylko kiedy.


A skąd takie wnioski? Na czym Revolut miałby robić wałek?


Na wprowadzeniu spółki na giełdę. Robi się wydmuszkę, sprzedaje na giełdzie, zgarnia kasę i tyle.
Jeśli mnie pamięć nie myli, Enron pompował zysk, księgując niektóre koszty, jako amoryzację.
Góra
 Relacje PM off
e-prezes lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5669 PostWysłany: 05 Lip 2020 15:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Sty 2017
Posty: 546
srebrny
Od kilku dni nie mogę dodać nowej karty do zasilenia Revo. Nie ma opcji. Apka zaktualizowana.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5670 PostWysłany: 05 Lip 2020 16:16 

Rejestracja: 07 Maj 2014
Posty: 871
Loty: 22
Kilometry: 12 387
złoty
e-prezes napisał(a):
Dziś pobrałem apkę po zreinstalowaniu, potem update i dalej nie rozpoznaje mnie i chce tworzyć nowe konto, a gdy dochodzę do logowania to wraca do początku i tak w kółko.


Dalej bez zmian. Nr telefonu przyjmuje dopiero po odinstalowaniu apki. Nie reaguje na fakt, że już jestem zarejestrowany. Chce od nowa. Nie przyjmuje maila, który był poprzednio.
Ktoś ma jakieś pomysły?
_________________
e-prezes.livejournal.com
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5671 PostWysłany: 05 Lip 2020 18:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4018
Ostrzeżenia: 1
platynowy
@e-prezes moze Twoje konto zablokowali albo wygaszone?
_________________
Travel is a privilege, not a right.
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się przeciw tobie i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw!

Z Kiruny na Socotrę
Goryle
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Stacja Arctowski, Bhutan, Burundi, magic Socotra etc.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5672 PostWysłany: 06 Lip 2020 10:19 

Rejestracja: 09 Paź 2013
Posty: 1920
Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Witam. Revolut może działa na Ukrainie? nigdzie nie mogę nim zaplacić


Ostatnio edytowany przez dmirstek, 06 Lip 2020 10:37, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5673 PostWysłany: 06 Lip 2020 10:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Maj 2016
Posty: 648
Loty: 77
Kilometry: 125 903
platynowy
Działa, nie miałem nigdy problemu z żadną płatnością. Nic też raczej nie powinno się od tego czasu zmienić, żeby teraz nie działał albo po prostu coś mnie ominęło..?

Jak z wypłatą z bankomatów?

https://ukrainamarcina.pl/revolut-na-ukrainie/
_________________
Wasil10

Relacja Brunei, Singapur, Malezja


Ostatnio edytowany przez wasil10 06 Lip 2020 10:31, edytowano w sumie 2 razy
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5674 PostWysłany: 06 Lip 2020 10:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Lut 2014
Posty: 1721
Loty: 211
Kilometry: 432 570
złoty
Działał (jeszcze w styczniu) bardzo dobrze.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5675 PostWysłany: 06 Lip 2020 11:59 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Maj 2012
Posty: 1247
srebrny
@Kian nie masz czasem utawionego limitu lub wyłączonych w aplikacji transakcji bezdotykowych?
Revolut w UA zawsze śmigal, na co dowodem forumowe utyskiwania na kiepski przelicznik;)
_________________
Bułgaria - Rumunia 2015: Góry Piryn, Delta Dunaju, Morze Czarne.
http://www.fly4free.pl/forum/z-bulgarii-do-bulgarii-przez-delte-dunaju,1512,81506
http://arturro.fly4free.pl/blog/1455/z- ... te-dunaju/
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5676 PostWysłany: 06 Lip 2020 20:30 

Rejestracja: 09 Paź 2013
Posty: 1920
Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
3 dni probowalem i nigdzie nie dzialal. sprawdzilem wszystkie ustawienia i nawet dzis na lotnisku probowalem i dupa.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5677 PostWysłany: 06 Lip 2020 21:12 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Kwi 2016
Posty: 4018
Ostrzeżenia: 1
platynowy
Niestety, Revolut nie wszedzie funkcjonuje, w Rosji rowniez mialem problemy, w niektorych bankomatsch czy terminalnach platniczych nie funcjonowal, a inne karty w tych samych miejscach bez zarzutu.
_________________
Travel is a privilege, not a right.
Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe, obróci się przeciw tobie i nie bądź tchórzem i kłamcą.

Szkoda czasu na forum, nie odpowiadam na pw!

Z Kiruny na Socotrę
Goryle
Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Stacja Arctowski, Bhutan, Burundi, magic Socotra etc.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5678 PostWysłany: 07 Lip 2020 16:33 

Rejestracja: 28 Maj 2015
Posty: 128
niebieski
Tr0piCi3L napisał(a):
Na wprowadzeniu spółki na giełdę. Robi się wydmuszkę, sprzedaje na giełdzie, zgarnia kasę i tyle.
Jeśli mnie pamięć nie myli, Enron pompował zysk, księgując niektóre koszty, jako amoryzację.


Tyle, że w najbliższym czasie Revolut nie wchodzi na giełdę. A jak już kiedyś wejdzie to równie dobrze może być kolejnym Uberem, a równie dobrze drugą Teslą. I mam na myśli tylko zwrot z inwestycji w akcje. Dyskusja jak widzę czysto teoretyczna. Myślałem, że masz jakieś ciekawe fakty odnośnie Revo, których inni nie znają.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5679 PostWysłany: 09 Lip 2020 10:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Kwi 2015
Posty: 517
niebieski
e-prezes napisał(a):
e-prezes napisał(a):
Dziś pobrałem apkę po zreinstalowaniu, potem update i dalej nie rozpoznaje mnie i chce tworzyć nowe konto, a gdy dochodzę do logowania to wraca do początku i tak w kółko.


Dalej bez zmian. Nr telefonu przyjmuje dopiero po odinstalowaniu apki. Nie reaguje na fakt, że już jestem zarejestrowany. Chce od nowa. Nie przyjmuje maila, który był poprzednio.
Ktoś ma jakieś pomysły?


I jak, udało ci się ponownie zalogować? Kiedyś też miałem taki problem, ale po jakimś czasie w końcu załapało.

Niemniej jednak jest to niepokojące. Mam trochę środków na giełdzie w Revolucie, jak zmienię telefon i będę chciał się na nowo zalogować i będzie z tym problem to właściwie nawet nie ma jak się z supportem skontaktować. xD

BTW wiecie może czy da się używać jednego konta jednocześnie na dwóch różnych telefonach?
_________________
https://www.instagram.com/krupi3r/
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5680 PostWysłany: 09 Lip 2020 10:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Maj 2012
Posty: 1247
srebrny
Krupier napisał(a):
wiecie może czy da się używać jednego konta jednocześnie na dwóch różnych telefonach?


Da się.
_________________
Bułgaria - Rumunia 2015: Góry Piryn, Delta Dunaju, Morze Czarne.
http://www.fly4free.pl/forum/z-bulgarii-do-bulgarii-przez-delte-dunaju,1512,81506
http://arturro.fly4free.pl/blog/1455/z- ... te-dunaju/
Góra
 Relacje PM off
Krupier uważa post za pomocny.
 
 
 [ 5787 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 290  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group