Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 13 Sty 2014 02:41 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
8,5

Warto❗🔥😍 Piękna grecka wyspa Evia okołoweekendowo za 457 PLN (✈️+🏠+🚗) Warto❗🔥😍 Piękna grecka wyspa Evia okołoweekendowo za 457 PLN (✈️+🏠+🚗)
Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN Gorąca obniżka w Wizz Air 🤍💜✈️ Znakomite kierunki w cenach już od 143 PLN
#82 PostWysłany: 13 Sty 2014 07:43 

niebieski
bkolakowski napisał(a):
Mi Rzym anulowali dziś przy jednej rezerwacji.

U mnie identycznie z Bergamo, jeden nocleg i po ptakach i to z rabatem 45 € więc do wzięcia na klatę naprawdę wiele nie było
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 13 Sty 2014 07:47 

niebieski
Kański napisał(a):
Walka idzie nie o te rezerwacje, które są oczywistymi błędami, a o podejście do klienta.

Teraz tylko kupując drogo wiesz, że to nie błąd cenowy. Kupując okazyjnie nie masz pewności czy ktoś Cię nie kopnie w tyłek.

A jaką masz pewność, że kupując drogo hotel nie stwierdzi.."hmm może wyciągniemy więcej to weźmy i anulujmy z powodu błędu, może leszcza złowimy"???
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#84 PostWysłany: 13 Sty 2014 08:57 

Zbanowany
JJ2010 napisał(a):
Kański napisał(a):
Walka idzie nie o te rezerwacje, które są oczywistymi błędami, a o podejście do klienta.

Teraz tylko kupując drogo wiesz, że to nie błąd cenowy. Kupując okazyjnie nie masz pewności czy ktoś Cię nie kopnie w tyłek.

A jaką masz pewność, że kupując drogo hotel nie stwierdzi.."hmm może wyciągniemy więcej to weźmy i anulujmy z powodu błędu, może leszcza złowimy"???

Już chyba kogoś zaczyna ponosić odrobinę fantazja.

Skupmy się na wątku przewodnim tematu.

#85 PostWysłany: 13 Sty 2014 19:10 

niebieski
Zmienila się im śpiewka na truscie -
Hi Anita. I'm very sorry to hear about the cancellation and the inconvenience caused by this. As my colleagues already explained, this was an obvious error whereby the incorrect rates were loaded at an extremely low level.
I do trust that you will understand this and I apologize once again for the inconvenience.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 13 Sty 2014 22:12 

Maris83 napisał(a):
Ważne jest jednak, aby każdy taką opinie wystawił. Kilka tysięcy osób rezerwacje zrobić potrafiło - miejcie za grosz honoru i tak jak robiliście rezerwacje, to wystawcie opinie. Zajmie Wam to zaledwie minute-dwie, a dzięki temu jest szansa na przywrócenie rezerwacji oraz w przyszłości Booking.com będzie bardzo liczył się z klientem (bo obecnie klientów ma w baaaaardzo głębokim poważaniu).

Przyznam szczerze, ze sledze watek blednych rezerwacji od kilku dni. Czuje sie troche zazenowany sytuacja :o

Pozwolilem sobie sprawdzic warunki umowy dostepne dla hoteli na stronie booking.com oraz czym jest secret deal, Best Price Guarantee, itd...

Po pierwsze z tego co pamietam (nie moge teraz znalezc watku gdzie pewien jegomosc wrzucil screen shoota z hotelem w Berlinie zdaje sie i pod nim kazdy zafascynowany zaczal wypisywac ze zarezerwowal noc i super dziekuej za linka) to cena byla opieczentowana "okazyjna oferta" a nie Secret Deal. W zwiazku z tym jezeli Secret Deal jest ustepstwem cenowym do 50 czy nawet 75% (informajca ktora znalzalem na tym forum) od najnizszej ceny na noc hotelowa w danym hotelu (z zastrzezeniem, ze to jest tylko na jedna noc!) to Okazyjna oferta nia nie jest! Co za tym idzie NAWET gdyby to bylo Secret Deal to i tak cena jest znacznie nizsza niz 75% znizki w stosunku do najnizszej ceny nocy w hotelu - jezeli chodzi o ten hotel w Berlinie. Reasumujac jezeli masz mozg i umiesz czytac (a dobrze wiem ze masz/umiesz) to wiesz ze to nie jest realna cena tylko blad.

Po drugie: Terms and conditions/punkt 2 : 2. Prices and Best Price Guarantee/ Obvious errors and mistakes (including misprints) are not binding. - chyba nie trzeba tego tlumaczyc. Wystarczy ze hotel udowodni ze nie jest to promocja lecz blad ludzki a nie tez "okazyjna oferta" czy "secret deals" i cala Wasza krucjata jest fiaskiem. jak to udowodnic no wlasnie porownujac ceny "realne" w danym okresie w tym samym standardzie hotelowym i sprawdzic czy faktycznie jest to blad. Bo jezeli hotelarz ustalajac cene 70.00EUR zle postawil "kropke" i wyjdzie mu 7.000EUR, zatwierdzi i tym samym wystawi na pozarcie takim hiena jak na tym portalu/forum to jest o oczywisty blad ludzki a nie super promocyjna cena! Z tego co widzialem w poprzednim watku to booking.com wysylal wam dokladnie taka informacje: "...cena jest nierealna, wystapil blad hotel proponuje ( w zwiazku z tym bledem) obnizenie kosztu pobyt w stosunku do ceny "normalnej" itd... " Zatem faktycznie nastapil blad i kazdy normalny czlowiek bylby w stanie to zrozumiec i ewentualnie zaakceptowac nowa "faktycznie" promocyjna cene - wlasnie w zwiazku z tym bledem. Wystarczy spojrzec ze hotele w tym stanrardzie /okresie kosztuje np 100EUR anie 10eur w zwaizku z tym hotel proponuje cene 70eur likwidujac jednoczenie swoj zysk. Kropka.

Po trzecie biorac powyzsze pod uwage rezerwujac taka oferte (czyli z faktycznym bledem, ktory jest ewidentny - no chyba ze nie umiesz czytac albo jestem i****) wchodzisz w stosunek prawny z hotelem/booking z pozycji hieny. Moim zdaniem zaden sad nie uwierzy, ze Pan iksinski biedny myslal, ze taka promocja i zarezerwowal.

Jestem tez przekonany ze wiekoszosc z ludkow ktora tak lapczywie rezerwowala na booking a pozniej sie przerzucala przechwalkami ma w tymze portalu niejedna rezerwacje z takim wlasnie bledem, ktore sie przeciez zdazaja, i jednoczenie ich imie i nazwisko widnieje w statystyce pod tytulem: hiena. Jak ktos slusznie zauwazyl firmy opieraja sie na statystykach wiec pozostac anonimomym mozna jedynie na tym forum lecz nie w momencie gdy wiazesz sie prawnie z podmiotem przy uzyciu profilu sygnowanego imieniem i nazwiskiem i przewaznie karta kredytowa/debetowa. Trzeba byc naiwnym zeby myslec inaczej.

Smiac mi sie chce z tej krucjaty rozpoczetej przez Maris83, ktorej fundamentem jest jawne i to z premedytacja wykorzystanie oferty ktora realna byc nie mogla a pozniej szok i zaskoczenie ze rezerwacja anulowana - *****
Jad wam sie saczy spad poznokci kiedy przescigacie sie w wklejaniu jakich informacji ile tobooking.com pobiera od hoteli - pytam sie co was to obchodzi? czy jestescie wlascicielami hotelii? czy po prostu zal wam **** sciscka i wasza "usunięto z powodu nawiązań do narodowości :shock: nawet jezeli hotel placa nie malo to chyba robia to swiadomie i nikt ich do tego nie przymusza? Uzyj mozgu gdybys mial hotel i mailbys podpisac umowe z taka firma to chyba byc to zrobil tylko wtedy gdyby sie to naprawde oplacalo?? czy sie myle :o Gdy jestes wlascicielem malego hoteliku w koziej ***** to pokazanie sie na stronie o globalnym zasiegu oddajac za to 10 15 czy nawet 25% zysku nie stanowi dla ciebie problemu: wystarczy policzyc ile kosztuje stworzenie strony internetowej, positioning, reklama..i nadal jestes na dole rankingu a Pan z USA czy Pani z Hongkongu i tak nie zarezerwuje na twojej stronie bo cie po prostu nie znajdzie!

Nikt tez nie bierze pod uwage ze jezeli hotel wystawi pokoj w mocno zanizonej cenie (przez blad) i nagle wsypie mu sie 100 rezerwaji to moze zamknac interes - przez glupi blad Pani ktora w sobote rano po piatkowej imprezie, skacowana chciala zmienic ceny... Troche empatii prosze wielmoznych dobrodzieji!

Do wszystkich ktorych wiekszosc czasu spedzaja na intenrecie szukajca ukrytych ofert i deali za 1zl - przestancie sie zachowywac jak dzieci ktorym zabrano lizaka. Wstyd mi za wasza lapczywosc brak obiektywizmu i pazernosc.

Maris83 z tym twoim poczuciem misji *****

Pozdrawiam

:]

Ostatnio edytowany przez Kański 14 Sty 2014 16:49, edytowano w sumie 2 razy
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off
bronek40 lubi ten post.

#87 PostWysłany: 13 Sty 2014 22:22 

niebieski
Witam. Obrońca uciśnionych. Głupi błąd...a gdzie w tym wszystkim jesteśmy my klienci...kilkanaście dni w roku i anulowana rezerwacja za rezerwacją. Jak planować, jak podróżować? Okazyjne, promocyjne oferty w każdej chwili mogą okazać się błędem, czy jak wolisz głupim błędem ludzkim. Dlaczego zawsze to dużemu można więcej? I proszę Cie ...wasza polska sumienność itp? Nie obrażaj mnie, nas.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez orfik11, 13 Sty 2014 22:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#88 PostWysłany: 13 Sty 2014 22:24 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
Hehe, brzmi jak nieoficjalne stanowisko booking :)

Wyglada mi to na lewe konto. Czy administracja moze sprawdzic IP ?

#89 PostWysłany: 13 Sty 2014 22:26 

mam pytanie a co kolega robi na forum dla hien? czy sam nie korzysta ze znalezisk innych?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 13 Sty 2014 22:30 

gdzie jest opcja zeby znielubic posta?
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 13 Sty 2014 22:36 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Hahaha booking wysyła swoją polska gwardię z zadaniem przeprowadzenia desantu na nasze forum :D Ciekawie się temat rozwija.

Maris83 - pierwszy raz od dawna popieram Twoje działania.

#92 PostWysłany: 13 Sty 2014 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 138 571
niebieski
marcino86 napisał(a):
Hehe, brzmi jak nieoficjalne stanowisko booking :)?

Podobnie mi zaśmierdziało :lol: Brak polskich znaków i pierwszy post na forum od razu z taką tyradą w obronie biednego bookingu.... Dział PR zaczyna działać ;)
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 13 Sty 2014 22:46 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
Administracja Booking.com zaczyna się chyba trochę gubić w tych wszystkich błędach.
Przed chwilą dostałem przeprosiny za anulacje pobytu w Pestana Chelsea Bridge Hotel & Spa.
Problem w tym, że ja nigdy nie rezerwowałem pobytu w tym hotelu :D
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 13 Sty 2014 22:55 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
make sense otrzymał ostrzeżenie za zbyt ostre słownictwo i obrażanie użytkowników.

Maris, jeśli chcesz żebym wyciął fragmenty o Tobie odezwij się.

Użytkownik uważa, że tylko ekipa z fly4free znajduje niskie cenowo noclegi, a nie zauważa, że osoba postronna i nie będąca na bieżąco w cenach również może taki okazyjny nocleg kupić i nie spodziewając się anulacji dokupi lot, weźmie urlop itp.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 13 Sty 2014 23:14 

orfik11 napisał(a):
Witam. Obrońca uciśnionych. Głupi błąd...a gdzie w tym wszystkim jesteśmy my klienci...kilkanaście dni w roku i anulowana rezerwacja za rezerwacją. Jak planować, jak podróżować? Okazyjne, promocyjne oferty w każdej chwili mogą okazać się błędem, czy jak wolisz głupim błędem ludzkim. Dlaczego zawsze to dużemu można więcej? I proszę Cie ...wasza polska sumienność itp? Nie obrażaj mnie, nas.
Pozdrawiam

"Okazyjne, promocyjne oferty w każdej chwili mogą okazać się błędem, czy jak wolisz głupim błędem ludzkim."
Z calym szacunkiem ale sam sie obrazasz bo znow pokazujesz ze nie umiesz czytac. wroc to mojego wpisu:
"Po drugie: Terms and conditions..."

a co do kolejnych uzytkownikow: napisalem tego posta bo nie lubie cwaniactwa a za cwaniakow was uwazam :) nie jestescie zapewne pokrzywdzonymi w sprawie bo robiliscie rezerwacje z premedytacja i pelna wiedza ze to moze/lub jest blad. Przeciez sami o tym piszecie od samego poczatku a pozniej nagle udajecie zdzwienie :shock:

"Dlaczego zawsze to dużemu można więcej?" stary nie wiem, nie jestem filozofem chcoiaz w tym przypadku to chyba nie jest taka kwestia.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 13 Sty 2014 23:24 

Kański napisał(a):
make sense otrzymał ostrzeżenie za zbyt ostre słownictwo i obrażanie użytkowników.

Maris, jeśli chcesz żebym wyciął fragmenty o Tobie odezwij się.

Użytkownik uważa, że tylko ekipa z fly4free znajduje niskie cenowo noclegi, a nie zauważa, że osoba postronna i nie będąca na bieżąco w cenach również może taki okazyjny nocleg kupić i nie spodziewając się anulacji dokupi lot, weźmie urlop itp.

Panie Kański : jest to malo subtelna i obiektywna ocena mojej wypowiedzi. Jezeli Pan sobie zyczy to moze Pan usunac moja cala wypowiedz. Sprostowanie "uzytkownik" wie a nie uwaza ze wiekoszosc osob tutaj udajaych poszkodawane dobrowolnie wypukilo oferte, ktora na pierwszy rzut oka wygladala conajmniej podejrzanie a wie to dlatego bo widzial post w z wklejona oferta.

A co do drugiej czesci Pana wypowiedzi to moim skromny zdaniem taka osoba jest conajmniej naiwna zeby po pierwsze kupic taki nocleg a po drugie dokupic do niego lot itd. Nie musi to byc tez osoba zwiazana z tym forum ale kazda osoba. Clear?
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 13 Sty 2014 23:26 

A co wy na to by założyć dla booking.com profil podobny jak w akcji z Alitalią? Wydaje mi się że takie działanie może przynieść pozytywne sutki :P https://www.facebook.com/pages/Alitalia ... 90?fref=ts

#98 PostWysłany: 13 Sty 2014 23:29 
Awatar użytkownika

niebieski
make sense ile dostałeś od bookinga?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 13 Sty 2014 23:32 

[quote="Kozi"]mam pytanie a co kolega robi na forum dla hien? czy sam nie korzysta ze znalezisk innych?[/quote

"Kolega" znalazl sie na tym forum z zupelnie innego podowu i to nie Pana sprawa z jakiego. Natomiast zwrocil jego uwage post z palacym sie ogniem. kliknal i przeczytal 100 roznych postowch ktory wydawaly mu sie absurdalne. Przykro mi ze mam inny system wartosci. I nie, kolega nie korzysta ze znalezisk innych.

Jeszcze jedno zeby bylo jasne zalozylem to konto tylko po to zeby wstawic swojego posta :o

Nie uzywam polskich znakow bo nie mam wgranego PL w swoim laptopie.

Cos jeszcze co moglby zdyskredytowac osobe o odmiennym niz moscipanowie zdaniu?
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 13 Sty 2014 23:42 
Awatar użytkownika

niebieski
make sense, dlaczego wcześniej się nie udzielałeś na forum?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości