Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1581 PostWysłany: 29 Lis 2013 16:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Szybkie acz ważne pytanie. W niedzielę lecę Veulingiem , wykupiłem bilet w taryfie Basic gdzie miejsce wybiera się podczas odproawy on-line. Na lot powrotny bez problemu wybrałem miejsce, odprawiłem i mam karty, problem jest z 1 odcinkiem lotu.

Jak chcę wybrać miejsca to wyskakuje mi info:
"It isn't possible to assign seats for this flight at this time. You must go to the check-in desks in sufficient time to be assigned a seat."

Jak patrzę przez opcję dodania płatnych miejsc to zostały już tylko miejsca XL, extra płatne. Wg. tego co wiem to teoretycznie jak tylko takie zostały to system rezerwacji powinien mi je przyznać za free z braku innych i tyle.

I teraz pytanie czy jak pójdę do check-in desku bez odprawy online (której nie mogę zrobić przez brak możliwości wyboru miejsca) to mnie za to jakoś extra nie obciążą?
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Hiszpanii 🌞🏖️ 4* hotel przy plaży w Benalmadenie za 1760 PLN Wypoczynek w Hiszpanii 🌞🏖️ 4* hotel przy plaży w Benalmadenie za 1760 PLN
🤌 Pizza, pasta i piękne widoki 🍕🍝😍 City break w Bergamo za 460 PLN 🇮🇹 🤌 Pizza, pasta i piękne widoki 🍕🍝😍 City break w Bergamo za 460 PLN 🇮🇹
#1582 PostWysłany: 29 Lis 2013 16:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
kiew napisał(a):
...
I teraz pytanie czy jak pójdę do check-in desku bez odprawy online (której nie mogę zrobić przez brak możliwości wyboru miejsca) to mnie za to jakoś extra nie obciążą?

tego to nie wiem ale wątpię byś coś musiał płacić.

mi się wydaje, że może na lotnisku wylotu nie ma jakiegoś systemu i miejsca za przyznawane "ręcznie". tak samo jak czasem się nie da zrobić check-in'u tylko robisz to za darmo na lotnisku.
skąd lecisz?

#1583 PostWysłany: 29 Lis 2013 21:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Z Berlina-Tegel. Raczej nie chodzi o to, bo miejsce mogę zarezerwować, ale za opłatą (miejsca XL , najdroższe za 12E, inne się skończyły).

I co ciekawsze na rezerwacji są 3 osoby i jedną się bez problemu odprawiła, tak samo jak i my na odcinek powrotny... Problem jest w pierwszą stronę dla 2 z 3 osób.

Ale dzięki za odpowiedź, zobaczymy co na lotnisku będzie.
 Profil Relacje PM off  

#1584 PostWysłany: 08 Gru 2013 02:07 

Witam :)

Mam kilka pytań odnośnie WizzAir i Pyrzowic... Jako, że na mikołajki od pociechy dostałem z żoną bilety do Rzymu, a ostatni raz samolotem leciałem ponad 10 lat temu i to z Berlina... Odnośnie samego taniego biletu, jest to WizzAir z opisem EXTRA LEGROOM PRIORITY LOUNGE:

- Na jakiej zasadzie odbywa się w Pyrzowicach to pierwszeństwo wejścia na pokład? Co jest powiązane z kolejnym pytaniem...
- Jak dużo wcześniej trzeba być z dużym bagażem, skoro wylot mam chwilę po 8 rano?
- Co oznacza LOUNGE w bilecie, bo nie potrafię się tej usługi doszukać na stronie WizzAir? Dodatkowo ta usluga jest tylko w locie do Rzymu, w drugą stronę tego już nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#1585 PostWysłany: 08 Gru 2013 02:45 

niebieski
Cytuj:
Odnośnie samego taniego biletu, jest to WizzAir z opisem EXTRA LEGROOM PRIORITY LOUNGE

Jest to usługa oferująca dodatkowe miejsce na nogi (np. gdy akurat Wizzem leci Yao Ming, albo ktoś kto po prostu lubi rozprostować kończyny)
 Profil Relacje PM off  

#1586 PostWysłany: 08 Gru 2013 08:53 

Gemuse napisał(a):
Witam :)

Mam kilka pytań odnośnie WizzAir i Pyrzowic... Jako, że na mikołajki od pociechy dostałem z żoną bilety do Rzymu, a ostatni raz samolotem leciałem ponad 10 lat temu i to z Berlina... Odnośnie samego taniego biletu, jest to WizzAir z opisem EXTRA LEGROOM PRIORITY LOUNGE:

- Na jakiej zasadzie odbywa się w Pyrzowicach to pierwszeństwo wejścia na pokład? Co jest powiązane z kolejnym pytaniem...
- Jak dużo wcześniej trzeba być z dużym bagażem, skoro wylot mam chwilę po 8 rano?
- Co oznacza LOUNGE w bilecie, bo nie potrafię się tej usługi doszukać na stronie WizzAir? Dodatkowo ta usluga jest tylko w locie do Rzymu, w drugą stronę tego już nie ma.

- mając lot ok. 8 na lotnisku musisz być 6-6:30 zwłaszcza że lecisz z bagażem rejestrowanym
- po przyjeździe na lotnisko w części ogólnodostępnej na ekranie telewizora ustalisz w którym stanowisku odpraw odprawisz z wydrukowaną kartą pokładową i dokumentem bagaż rejestrowany w wizz o wadze dopuszczalnej do 32 kg
- po odprawieniu bagażu rejestrowanego przechodzisz już tylko z małym bagażem podręcznym do kontroli bezpieczeństwa
http://airport.wroclaw.pl/pasazer/na-lo ... eczenstwa/
- w hali odlotów oczekujesz na swój lot i informację o boardingu wtedy też przechodzisz do właściwego gate, tam też w pierwszej kolejności do samolotu są proszeni pasażerowie z wykupionym pierwszeństwem wejścia
po kliknięciu na stronie głównej na PORADY m.in.:
http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... oku/#hotel
 PM off  

#1587 PostWysłany: 17 Gru 2013 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 659 233
niebieski
Mam pytanie,
Lecę na rozmowę o pracę i muszę zarezerwować sobie bilet, a po rozmowie uczelnia zwróci mi koszty. Nie orientujecie się czy pozyskam stosowny rachunek od linii (air baltic) czy lepiej bookować przez pośrednika (opodo/tripsta?)?
Z góry dzięki!:)

#1588 PostWysłany: 17 Gru 2013 12:45 
Awatar użytkownika

Kasica88 napisał(a):
Mam pytanie,
Lecę na rozmowę o pracę i muszę zarezerwować sobie bilet, a po rozmowie uczelnia zwróci mi koszty. Nie orientujecie się czy pozyskam stosowny rachunek od linii (air baltic) czy lepiej bookować przez pośrednika (opodo/tripsta?)?

Co masz na myśli mówiąc "stosowny rachunek"?

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#1589 PostWysłany: 18 Gru 2013 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 659 233
niebieski
Awerik napisał(a):
Kasica88 napisał(a):
Mam pytanie,

Fakturę? Cokolwiek co może stanowić podstawę do zwrotu kasy za przelot.

#1590 PostWysłany: 22 Gru 2013 02:07 

Konkretne pytania:

Kiedy powinny pojawić się w sprzedaży loty z Bydgoszczy do Barcelony Girony (RYANAIR)? (pierwsze loty są jakoś pod koniec marca, prawda?)
Kiedy pojawiały się w latach poprzednich?
 Profil Relacje PM off  

#1591 PostWysłany: 22 Gru 2013 18:56 

niebieski
1. Czy lecąc AirAsia muszę robić jakies odprawy internetowe tak jak np w Wizzair czy po prostu drukuje przeslane na maila bilety i tyle?
2. Wykupilem w Airasia bagaż rejestrowy, czy poza tym mogę miec podręczny? Jeśli tak to jaki? (wielkość? waga?)
 Profil Relacje PM off  

#1592 PostWysłany: 22 Gru 2013 19:05 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Wystarczy zajrzeć na ich stronę internetową.

http://www.airasia.com/ot/en/check-ins/ ... e-web.page

http://www.airasia.com/ot/en/baggage-in ... ggage.page

http://www.airasia.com/ot/en/baggage-in ... ggage.page

Trwało to minutę i naprawdę nie było takie trudne.
 Profil Relacje PM off  

#1593 PostWysłany: 24 Gru 2013 13:16 
Awatar użytkownika

Kasica88 napisał(a):
Awerik napisał(a):
Kasica88 napisał(a):
Mam pytanie,

Fakturę? Cokolwiek co może stanowić podstawę do zwrotu kasy za przelot.

To fakturę czy cokolwiek? Moja była firma zwracała kasę za loty na podstawie tego, co wypluła strona przewoźnika przy zakupie biletu - wystarczyło druknąć maila i wysłać do odpowiedniego działu, a matka korporacja grzecznie przelewała pieniążki na konto. U kumpla w firmie wystarczyło oświadczenie - "wydałem tyle i tyle" i oddawali mu kasę. Może najpierw zorientuj się na jakiej podstawie uczelnia zwraca koszty dojazdów (bo trudno nie zorientować się, że tego nie wiesz), a dopiero później zastanawiaj się czy linia/pośrednik taki dokument wystawi.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#1594 PostWysłany: 03 Sty 2014 12:02 

Ja myślę, że z fakturą lub rachunkiem nie powinno być przecież problemu..
 Profil Relacje PM off  

#1595 PostWysłany: 04 Sty 2014 12:29 

Witam,

w połowie listopada zarezerwowałem lot FRancą z Katowic do Londynu. 28 Marzec, godzina 20:25. Parę dni temu chciałem sprawdzić po ile są aktualnie ceny, okazało się że na stronie FR nie ma już tego lotu. Natomiast nie otrzymałem żadnego @ w tej sprawie. Jak sądzicie, w takim wypadku jest jeszcze szansa przywrócenia lotu? Ryanair ma połączenie w tym dniu do Londynu z Katowic, ale o 11:25, co mi średnio pasuje, ze względu na konieczność brania urlopu.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1596 PostWysłany: 07 Sty 2014 12:31 

A to nie jest tak, że samolot jest pełen i zwyczajnie zniknął z listy wyników?

Tapatalk SGS III - i9300
 Profil Relacje PM off  

#1597 PostWysłany: 07 Sty 2014 22:27 

moja sytuacja się właśnie wyjaśniła, albo lecę wcześniejszym, albo zwrot kasy :/ a prawdopodobną przyczyną tego że dopiero dziś zostałem powiadomiony jest fakt, że do wczoraj na samolot o 11:25 można było kupić bilet za 69 pln, dziś już za 88 (czyli dokładnie tyle ile ja zapłaciłem w listopadzie za wieczorny lot) taka FRanca ;)
 Profil Relacje PM off  

#1598 PostWysłany: 07 Sty 2014 22:57 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
Kasica88 napisał(a):
Mam pytanie,

AirBaltic wysyła fakturę w formie pdf na maila wraz z potwierdzeniem rezerwacji. W trakcie rezerwacji nie trzeba (z tego co pamiętam) niczego dodatkowego zaznaczać...

#1599 PostWysłany: 11 Sty 2014 15:09 

Mam tylko pytanie co do 100ml. W bagażu podręcznym, mogę mieć kilka rzeczy po 100ml tak żeby tylko mieściło się w woreczku 1L tak? Zawsze myślałem, że mogę mieć jedną rzecz tylko do 100ml, a ostatnio ktoś mi mówił że mogę mieć nawet 8 rzeczy po 100ml tak żeby tylko mieściło się w jednym woreczku to prawda?
 Profil Relacje PM off  

#1600 PostWysłany: 11 Sty 2014 15:11 

Kod:
 Wszelkie płyny, żele i aerozole, które chcemy wnieść na pokład samolotu, powinny być umieszczone w pojemnikach o maksymalnej objętości 100 ml/100 g i powinny zmieścić się w jednej, przezroczystej, zamykanej torebce plastikowej o objętości nieprzekraczającej jednego litra. Przybliżone wymiary takiej torby to 22 cm x 15 cm.

http://airport.wroclaw.pl/pasazer/na-lo ... -po-kroku/
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: igiko oraz 9 gości