Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1541 PostWysłany: 20 Lip 2013 17:15 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Wszystkie oprócz SMS i bagażu oraz karty kredytowej są obowiązkowe i nie da się ich ominąć.

Wypoczynek w Hiszpanii 🌞🏖️ 4* hotel przy plaży w Benalmadenie za 1760 PLN Wypoczynek w Hiszpanii 🌞🏖️ 4* hotel przy plaży w Benalmadenie za 1760 PLN
🤌 Pizza, pasta i piękne widoki 🍕🍝😍 City break w Bergamo za 460 PLN 🇮🇹 🤌 Pizza, pasta i piękne widoki 🍕🍝😍 City break w Bergamo za 460 PLN 🇮🇹
#1542 PostWysłany: 20 Lip 2013 17:16 
Awatar użytkownika

Myślę, że nikt nie wie, co to jest, a na pewno nie da się tego ominąć. Jeśli nie masz kredytówki, odpada tylko opcja z SMS-em za 10zł :)
 Profil Relacje PM off  

#1543 PostWysłany: 20 Lip 2013 17:21 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
dji napisał(a):
Myślę, że nikt nie wie, co to jest, a na pewno nie da się tego ominąć.

Co to jest wiadomo:
opłata administracyjna - za rezerwacje przez stronę
opłata za odprawę - jest składową biletu, czasami jest bezpłatna przy niektórych taryfach
ETS - opłata za emisję CO2, według przepisów unijnych
EU261 - składka na fundusz, któ®y Ryan przeznacza na realizację rozporządzenia unijnego 261/2004, czyli przebookowania, wypłata odszkodowań, zapewnienie opieki przy anulowanych/opóźnionych lotach itp.

#1544 PostWysłany: 21 Lip 2013 16:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy da się jakoś sprawdzić taryfę w której zostanie wystawiony bilet lotniczy przed jego zakupem?
 Profil Relacje PM off  

#1545 PostWysłany: 30 Lip 2013 21:46 

Kiedyś próbowałem i nigdzie nie znalazłem rozwiązania, a sporo szukałem. Wiadomo - na stronie przewoźnika można wybrać dokładnie preferencje dotyczące taryfy (zmiana daty, zwrot biletu) ale generalnie literki nie podają, a na biletach łączonych to w ogóle dziwnie jest.

Ja mam RZE-WAW-VIE-TXL (aby do Berlina z Rzeszowa dolecieć) S, T, T, L, L, W. Nie wiem gdzie tu logika - wychodzi na to, że T, T dają się zmienić w terminach, chociaż w praktyce niewykonalne.

Linie powinny dawać możliwość sprawdzania tego i generalnie opis dokładny tych taryf.
 Profil Relacje PM off  

#1546 PostWysłany: 31 Lip 2013 12:53 

Hej mam pytanie odnośnie zakupu bagażu rejestrowanego (Ryanair).
Chciałbym kupić teraz bilety bo są w dobrej cenie, ale nie chcę na razie brać bagażu rejestrowanego i teraz płacić więcej bo nie wiem czy pojadę (niestety złamano mi nogę i nie wiadomo jak dobrze pójdzie rehabilitacja, a cena biletów naprawdę kusi!). Bagaż (15 kg) przy zakupie razem z biletami kosztuje chyba 190 zł. Czy jak tera zakupię bilety i później będę chciał dokupić bagaż to czy cena pozostanie taka sama jak była przy zakupie biletów czy też będzie większa?
Dzięki z góry :)
 Profil Relacje PM off  

#1547 PostWysłany: 31 Lip 2013 12:59 

Bobik napisał(a):
Hej mam pytanie odnośnie zakupu bagażu rejestrowanego (Ryanair).
Chciałbym kupić teraz bilety bo są w dobrej cenie, ale nie chcę na razie brać bagażu rejestrowanego i teraz płacić więcej bo nie wiem czy pojadę (niestety złamano mi nogę i nie wiadomo jak dobrze pójdzie rehabilitacja, a cena biletów naprawdę kusi!). Bagaż (15 kg) przy zakupie razem z biletami kosztuje chyba 190 zł. Czy jak tera zakupię bilety i później będę chciał dokupić bagaż to czy cena pozostanie taka sama jak była przy zakupie biletów czy też będzie większa?
Dzięki z góry :)

http://silesiair.com.pl/ryanair-wyzsza- ... m-zakupie/
 PM off  

#1548 PostWysłany: 04 Sie 2013 18:21 

Witam, mam pytanie odnośnie bagażu rejestrowanego w ryanair. Na rezerwacji jest on przypisany do mnie jednak ja lecieć nie mogę i chciałbym zapytać czy jest możliwość przepisania go na osobę która jest ze mną na rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#1549 PostWysłany: 04 Sie 2013 20:06 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
M.T. napisał(a):
Witam, mam pytanie odnośnie bagażu rejestrowanego w ryanair. Na rezerwacji jest on przypisany do mnie jednak ja lecieć nie mogę i chciałbym zapytać czy jest możliwość przepisania go na osobę która jest ze mną na rezerwacji?

w WIZZAIR takie rzeczy można załatwić na infolinii. Zazwyczaj nie było problemów. Spróbuj zadzwonić na infolinię Ryanaira. Przygotuj sobie wcześniej wszystkie dane rezerwacji, żebyś ich nie szukał podczas rozmowy i lepiej zadzwoń na angielskojęzyczną infolinię bo tam łatwiej się załatwia takie sprawy niż u nas.

#1550 PostWysłany: 17 Sie 2013 22:54 

Pytanie do znawców.

Chce kupic bilet wizz air i zabrac ze sobą bagaż podręczny oraz pokrowiec z garniturem, ktorego z oczywistych względów nie chce wkladac do srodka, ani tym bardziej do srodka bagazu rejestrowanego.

Co o tym sądzicie? W LH i LO nigdy nie bylo problemu zeby pokrowiec zabrac obok podręcznego oraz torby z kompem, ale sądze ze w wizz air to nie bedzie takie oczywiste. Co sądzicie? Czy jest opcja doplaty do takiego bagazu?
 Profil Relacje PM off  

#1551 PostWysłany: 17 Sie 2013 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
MiKa100 napisał(a):
Pytanie do znawców.

Chce kupic bilet wizz air i zabrac ze sobą bagaż podręczny oraz pokrowiec z garniturem, ktorego z oczywistych względów nie chce wkladac do srodka, ani tym bardziej do srodka bagazu rejestrowanego.

Co o tym sądzicie? W LH i LO nigdy nie bylo problemu zeby pokrowiec zabrac obok podręcznego oraz torby z kompem, ale sądze ze w wizz air to nie bedzie takie oczywiste. Co sądzicie? Czy jest opcja doplaty do takiego bagazu?

Dosyć mała szansa, lepiej jak masz trochę miejsca w podręcznym, przerzuć tam cywilne ciuchy a garnitur na siebie.
 Profil Relacje PM off  

#1552 PostWysłany: 18 Sie 2013 11:56 

krasnal napisał(a):
MiKa100 napisał(a):
Pytanie do znawców.

Dosyć mała szansa, lepiej jak masz trochę miejsca w podręcznym, przerzuć tam cywilne ciuchy a garnitur na siebie.

Dzieki. Jest to jakieś wyjscie, ale czy nie ma jakiegos bardziej ludzkiego rozwiazania?
 Profil Relacje PM off  

#1553 PostWysłany: 23 Sie 2013 07:24 

MiKa100 napisał(a):
krasnal napisał(a):
MiKa100 napisał(a):
Pytanie do znawców.

Dzieki. Jest to jakieś wyjscie, ale czy nie ma jakiegos bardziej ludzkiego rozwiazania?

W Wizzair możesz wykupić dodatkowe miejsce siedzące (normalnie płatne) jeśli przewozisz rzeczy, które nie nadają się do nadania w bagażu rejestrowanym i nie są jednocześnie zakazane całkowicie na pokładzie. W szczególności chodzi o rzeczy delikatne, a garnitur pod to podchodzi. Możesz wtedy zachować standardowy bagaż podręczny w cenie. Przy kupowanym dodatkowym miejscu należy wtedy normalnie podać swoje nazwisko oraz "EXST" jako imię. http://wizzair.com/pl-PL/useful_information/baggage#5

Na Twoim miejscu jednak kupiłbym zwyczajnie bagaż rejestrowany na rzeczy, które chciałeś brać w podręcznym i garnitur wział jako swój bagaż podręczny. Nie będzie wtedy problemów.

Na części lotnisk garnitur przechodzi w Wizzair oprócz bagażu podręcznego, ale nie ma na to gwarancji, także sugeruję coś z opcji wyżej.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#1554 PostWysłany: 27 Sie 2013 13:30 

Witam,
Uczelnia kupiła mi bilet na praktyki poprzez jakichś dziwnych pośredników i wysłała jakieś potwierdzenia rezerwacji, które jednak na moje oko boarding passem nie są. Lot jest z WAW do Kijowa obsługiwany przez Ukraine International Airlines. I tu pytanie - czy w wypadku tych linii mogę się pojawić jedynie z dowodem/paszportem przy stanowisku odprawy i wydrukują mi kartę pokładową, czy muszę coś wcześniej drukować? Jeżeli ktoś już z nimi latał to prosiłbym o podpowiedź.

#1555 PostWysłany: 27 Sie 2013 16:10 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Paszport (racja Zeus, sorry) wystarczy.

Jak chcesz to możesz zanotować numer rezerwacji/etixa i go też podać, ale to nie jest Ryanair czy Wizzair i nie trzeba nic drukować.

Ostatnio edytowany przez zbyhu 27 Sie 2013 16:20, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#1556 PostWysłany: 27 Sie 2013 16:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

zbyhu napisał(a):
Dowód wystarczy.

Jak chcesz to możesz zanotować numer rezerwacji/etixa i go też podać, ale to nie jest Ryanair czy Wizzair i nie trzeba nic drukować.

Jak do Kijowa do paszport ;)
 Profil Relacje PM off  

#1557 PostWysłany: 06 Wrz 2013 21:15 

Delur napisał(a):
Cześć,

godzina odlotu na rezerwacji podana jest wg strefy czasowej, w której będąc dokonałem rezerwacji, czy według strefy, z której odlatuje samolot?

Np jeśli wracam z USA i mam na bilecie kupionym w Polsce powrót 16:00 to jest to według czasu USA, czy polskiego?

Ale kombinujesz, zawsze data i godzina jest podana według czasu miejscowego tj. 16.oo w Nowym Jorku wylatując z JFK, 16 czasu miejscowego wylatując np. z Krakowa
 PM off  

#1558 PostWysłany: 27 Wrz 2013 12:05 

niebieski
Mam pytanie - czy kupując bilet przez pośrednika mogę później dokonać zmian (np. dokupić drugi bagaż) bezpośrednio poprzez zarządzanie rezerwacją na stronie linii lotniczych bez ingerencji pośrednika? Czy linie jakoś to rozróżniają (kto kupił bilet bezpośrednio, a kto przez pośrednika?
 Profil Relacje PM off  

#1559 PostWysłany: 27 Wrz 2013 12:18 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Możesz bezpośrednio

#1560 PostWysłany: 27 Wrz 2013 14:24 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
w wizzair musisz przez infolinię
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: igiko oraz 12 gości