Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1521 PostWysłany: 16 Cze 2013 17:39 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Płacisz od razu, więc nie będziesz miał tego problemu ;)
 Profil Relacje PM off  

🔥Warto❗🔥 Rewelacyjna wyprzedaż w Ryanair ⚡✈ Słoneczne kierunki od 133 PLN ☀️🔥😍 🔥Warto❗🔥 Rewelacyjna wyprzedaż w Ryanair ⚡✈ Słoneczne kierunki od 133 PLN ☀️🔥😍
Weekend na Malcie za 599 PLN ❗😲 Loty sobota-niedziela i hotel ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend na Malcie za 599 PLN ❗😲 Loty sobota-niedziela i hotel ze śniadaniem ☕🍽️
#1522 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:53 

Czy jest możliwość transferu bagażu między nie tymi samymi liniami i prawdopodobnie innym Alliance jeśli loty są na oddzielnych biletach? Eurolot <-> Turkish w Amsterdam Schiphol. Tzn. czy mogę nadać bagaż od razu do miejsca docelowego pokazując bilety.
Czy muszę odebrać bagaż i nadać go ponownie na przesiadce?
 Profil Relacje PM off  

#1523 PostWysłany: 23 Cze 2013 16:48 

A czy ktoś leciał z Jasionki i może mi pomóc? Za kilka dni mam lot (pierwszy taki bez nikogo, kto ogarnąłby wszystko za mnie) i strasznie mnie to stresuje.
Lecę Ryanairem, jestem po odprawie online ale mam jedną sztukę rejestrowanego. Gdzie powinnam udać się krok po kroku? I czy mając 17 lat muszę mieć dodatkowe zgody rodziców? (lecę z dwoma osobami pełnoletnimi)
 Profil Relacje PM off  

#1524 PostWysłany: 06 Lip 2013 20:33 

cześć. a orientujecie się, czy lufthansa w porównaniu do ryanaira i wizzaira tez tak bardzo sprawdza torby? Z tego co czytalem ich torby nie moga przekraczać 158cm (długośc+szerokość+grubość), co w przypadku kiedy się ma np 160cm? Wtedy wiem, że trzeba dopłacać ze 150euro. Lece do Montrealu za 2 tygodnie z Warszawy i teraz się tak zastanawiam.
 Profil Relacje PM off  

#1525 PostWysłany: 06 Lip 2013 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Kuroi_Shinzo napisał(a):
A czy ktoś leciał z Jasionki i może mi pomóc? Za kilka dni mam lot (pierwszy taki bez nikogo, kto ogarnąłby wszystko za mnie) i strasznie mnie to stresuje.
Lecę Ryanairem, jestem po odprawie online ale mam jedną sztukę rejestrowanego. Gdzie powinnam udać się krok po kroku? I czy mając 17 lat muszę mieć dodatkowe zgody rodziców? (lecę z dwoma osobami pełnoletnimi)

Idziesz do stanowiska odprawy ryanaira na Twój lot, oddajesz bagaż, potem z podręcznym przez security do bramek.
Co do wieku to nie wiem.

black_moon napisał(a):
cześć. a orientujecie się, czy lufthansa w porównaniu do ryanaira i wizzaira tez tak bardzo sprawdza torby? Z tego co czytalem ich torby nie moga przekraczać 158cm (długośc+szerokość+grubość), co w przypadku kiedy się ma np 160cm? Wtedy wiem, że trzeba dopłacać ze 150euro. Lece do Montrealu za 2 tygodnie z Warszawy i teraz się tak zastanawiam.

Nikt nie zwróci uwagi jeżeli nie przesadzisz z wielkością. Normalne linie nawet podręcznych zwykle nie mierzą.
 Profil Relacje PM off  

#1526 PostWysłany: 06 Lip 2013 20:46 

Z podręcznym się nie denerwuje :) Tylko te kilka cm jeżeli chodzi o rejestrowany, mam nadzieje, że nie będzie żadnego problemu i nawet nie będą chcieli go mierzyć..W sumie myślałem, że 3cm +/- są, no ale sam nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#1527 PostWysłany: 07 Lip 2013 20:00 

Hej!
Mam do was kilka pytań.

Chodzi mi konkretnie o lot WAW - LHR - EWR. Między Warszawą o Londynem lece LOT-em, potem mam przesiadkę na Virgin Atlantic. Czy ktoś orientuje się czy muszę sama zatroszczyć się o przeniesienie bagażu rejestrowanego , i czy wystarczy mi na to 1,5 godz?

No i moze ktos z Was leciał już Virgin Atlantic albo zna o niej opinię??

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#1528 PostWysłany: 07 Lip 2013 20:51 
Awatar użytkownika

niebieski
FunkyG napisał(a):
Hej!
Mam do was kilka pytań.

Chodzi mi konkretnie o lot WAW - LHR - EWR. Między Warszawą o Londynem lece LOT-em, potem mam przesiadkę na Virgin Atlantic. Czy ktoś orientuje się czy muszę sama zatroszczyć się o przeniesienie bagażu rejestrowanego , i czy wystarczy mi na to 1,5 godz?

No i moze ktos z Was leciał już Virgin Atlantic albo zna o niej opinię??

Dzięki!

nie, w WAW nadasz juz bagaż do NY i w Londynie nie bedziesz go widzial na oczy
 Profil Relacje PM off  

#1529 PostWysłany: 07 Lip 2013 21:47 

Kuroi_Shinzo napisał(a):
I czy mając 17 lat muszę mieć dodatkowe zgody rodziców? (lecę z dwoma osobami pełnoletnimi)
Jeśli masz ukończone 16 lat, możesz podróżować Ryanairem sama :)
 Profil Relacje PM off  

#1530 PostWysłany: 07 Lip 2013 22:30 

Zbanowany
black_moon napisał(a):
Z podręcznym się nie denerwuje :) Tylko te kilka cm jeżeli chodzi o rejestrowany, mam nadzieje, że nie będzie żadnego problemu i nawet nie będą chcieli go mierzyć..W sumie myślałem, że 3cm +/- są, no ale sam nie wiem.

Jezeli bagaz bedzie troche dluzszy, lub szerszy od tasmy w checkinie, to po prostu zostaniesz z nim odeslany do stanowiska bagazu nadwymiarowego (w WAW stanowisko 293 - w rogu terminala, przy strefie C, za kasami skyteamu, obok sklepu relay).
Natomiast jezeli nie przesadzisz z wielkoscia i waga, czyli np. nie zamierzasz przewozic szafy albo stolu, to - tak jak juz wczesniej zbyhu wspomnial - nie masz sie co martwic o jakies doplaty.
 Profil Relacje PM off  

#1531 PostWysłany: 12 Lip 2013 19:35 

Będę w najbliższym czasie leciał z Ryanem tylko z bagażem podręcznym i chciałbym zabrać ze sobą małą torbę na pas "nerkę". Czy muszę ja włożyć do walizki czy też nie będzie ona liczona jako bagaż?
 Profil Relacje PM off  

#1532 PostWysłany: 12 Lip 2013 20:17 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
jesli obsluga przy gatach zauważy to każe ci schować do bagażu, bo dozwolona jest jedna sztuka bagażu.

#1533 PostWysłany: 12 Lip 2013 21:13 

Ja zazwyczaj staram się przykryć nerke koszulką i jeszcze ani razu nikt nie zwrócił mi na to uwagi, zaś gdy nie była ona przykryta to faktycznie kazali ja chować do plecaka/torby.

#1534 PostWysłany: 15 Lip 2013 21:05 

Czytając stronę W6 odnośnie bagażu rejestrowanego zastanawiam się jak zostanie potraktowany:
1. nóż o głowni 11cm
2. leki na które nie potrafię przedstawić już zaświadczenia od lekarze o konieczności ich używania (biorę je ze sobą na wszelki wypadek)

Bo z tego co widzę na liście ULC wszelkie żele do kąpieli, pasty do zębów itp są dozwolone. Ta samo są tam też noże o głowni powyżej 6cm a W6 ma tak : PRZEDMIOTY, KTÓRYCH PRZEWÓZ JEST BEZWZGLĘDNIE ZABRONIONY
Niektóre przedmioty nie mogą być przewożone, jeżeli:
mogą zagrażać bezpieczeństwu samolotu, osób na pokładzie lub mienia.

Ktoś latający może do Norwegii powie jak na to patrzą tam (KRS) i tu (GDA) ??
 Profil Relacje PM off  

#1535 PostWysłany: 15 Lip 2013 21:38 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Kubiks napisał(a):
Mam pytanie jak się ma sprawa lotów łączonych,jeśli kupię alkohol na trasie KRK-BGY a za 3h mam lot do GRO to muszę ten alkohol wypić na poczekaniu czy mogę przewieźć?

Wypij go.
 Profil Relacje PM off  

#1536 PostWysłany: 15 Lip 2013 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Kubiks napisał(a):
Mam pytanie jak się ma sprawa lotów łączonych,jeśli kupię alkohol na trasie KRK-BGY a za 3h mam lot do GRO to muszę ten alkohol wypić na poczekaniu czy mogę przewieźć?

Jak Ci zapakują w zapieczętowaną transferową torebkę to możesz go przenieść przez security.

Było już na forum kilka razy. Polecam opcję search na przyszłość :)
 Profil Relacje PM off  

#1537 PostWysłany: 16 Lip 2013 09:02 
Awatar użytkownika

witajcie
mam pewien nietypowy problem lotniczy. Otóż. czy jest jakaś opcja czy strona, na której można sprawdzić historię lotów. Chodzi mi o to, że muszę udowodnić przed UE, że pewien gość, który brał udział u mnie w projekcie, zamiast lecieć 10.02.2013 z VCE, został przeniesiony na MXP na dzień 11.02.2013. Oba loty do Berlina TXL, linia Air Berlin. dla mnie sprawa życiowa, bo wyrzucą mi z projektu koszty w wysokości ok. 100 EUR. da się to jakoś sprawdzić, ustalić? od gościa, mam karty pokładowe MXP-TXL i bilet VCE-TXL. a ci co dali kasę, chcą jakiegoś potwierdzenia, że faktycznie tego podróżnego przeniesiono na dzień następny do MXP.
z góry dzięki za pomoc
pozdrav
R

Image
 Profil Relacje PM off  

#1538 PostWysłany: 16 Lip 2013 12:04 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Na stronie flightstats możesz znaleźć (po rejestracji) coś takiego:

Załączniki:
vcetxl.png
vcetxl.png [ 70.55 KiB | Obejrzany 894 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1539 PostWysłany: 16 Lip 2013 21:46 

Hej!

Mam pytanie: Czy jeśli rezerwacja lotu jest robiona przez lastminute.com ( e-Ticket ) to jedyne co musze zrobić to wydrukowac dane tej rezerwacji i z tym idę do odprawy? Zawsze miałam papierowy bilet stąd moje niedoinformowanie. I kolejne jeśli mam lot trasa Warszawa - Hamburg ( LOT ) Hamburg - Newark ( United ) to sa takie same limity bagażu? podręczny + 23 kg rejestrowanego? :) i co sie dzieje jesli mam 40 min na przesiadkę na jednym bilecie i niestety nie zdążę.

DZIĘKUJĘ ZA POMOC!
 Profil Relacje PM off  

#1540 PostWysłany: 16 Lip 2013 21:52 
Awatar użytkownika

niebieski
FunkyG napisał(a):
Mam pytanie: Czy jeśli rezerwacja lotu jest robiona przez lastminute.com ( e-Ticket ) to jedyne co musze zrobić to wydrukowac dane tej rezerwacji i z tym idę do odprawy?

Nie musisz nawet nic drukować, wystarczy Ci dowód osobisty/paszport.

FunkyG napisał(a):
I kolejne jeśli mam lot trasa Warszawa - Hamburg ( LOT ) Hamburg - Newark ( United ) to sa takie same limity bagażu? podręczny + 23 kg rejestrowanego?

Tak

FunkyG napisał(a):
i co sie dzieje jesli mam 40 min na przesiadkę na jednym bilecie i niestety nie zdążę.

Zostajesz za darmo przeniesiony na najbliższy dostępny lot w danym kierunku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości