Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 857 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#81 PostWysłany: 10 Gru 2010 09:43 

Rejestracja: 22 Lis 2010
Posty: 158
Rozumiem, w sytuacji gdy to nie jest zaznaczone (jest odznaczone, nie jest włączone) czyli za każdym razem ściąga ceny z serwera nie znajduje mi wszystkich cen :( Jest na to jakiś sposób?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#82 PostWysłany: 10 Gru 2010 13:37 

Rejestracja: 18 Lut 2010
Posty: 109
csc napisał(a):
Rozumiem, w sytuacji gdy to nie jest zaznaczone (jest odznaczone, nie jest włączone) czyli za każdym razem ściąga ceny z serwera...


Chyba jednak niezrozumienie wystąpiło ;)
Kiedy opcja "do not cache fares" jest ODZNACZONA(czyli jest wyłączona), wówczas Azuon zapamiętuje ceny z poprzednich wyszukiwań, aby przyspieszyć szukanie (w okienku z wyszukanym lotem jest kolumna "czas sprawdzenia" gdzie podaje jak dawno temu dany lot był sprawdzany czyli miał taką cenę jak podana przez Azuona).

ZAZNACZENIE opcji "do not cache fares" powoduje że ceny są ściągane z serwera, co trwa dłużej

csc napisał(a):
... nie znajduje mi wszystkich cen :( Jest na to jakiś sposób?


Nie ma na to sposobu. Zgadza się, Azuon nie znajduje wszystkich połączeń/cen, sam tego doświadczyłem wiele razy. Pisałem w tej sprawie do autora z zapytaniem i otrzymałem odpowiedź (cytuję):
"...Azuon never searches ALL POSSIBLY COMBINATIONS, but only those most promising"


Swoją drogą, ciekawe jak Azuon klasyfikuje, że jedno połączenie jest most promising, a inne już nie, mimo że w tej samej cenie :lol:

Przyznaję jednak, że autorowi programu należy się uznanie, że go stworzył :)

To by było na tyle :D
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#83 PostWysłany: 10 Gru 2010 15:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Kwi 2010
Posty: 2803
niebieski
kronopio napisał(a):
"...Azuon never searches ALL POSSIBLY COMBINATIONS, but only those most promising"


Swoją drogą, ciekawe jak Azuon klasyfikuje, że jedno połączenie jest most promising, a inne już nie, mimo że w tej samej cenie :lol:

to teraz pasuje - azuon szuka po 'danych historycznych' czyli na jakiejs podstawie wie, ktore trasy moga byc najkorzystniejsze i sprawdza tam ceny. Dzieki temu wyszukiwanie live trwa nie godzine a 10 minut - przy sprawdzeniu wszystkich kombinacji zajeloby mu to troche wiecej czasu ;)

ale tak jak mowilem - moze przeoczyć jakąś ciekawą trase, ktora nie wygladala 'promising' :)

przynajmniej tak to sie teraz rysuje.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#84 PostWysłany: 22 Gru 2010 21:51 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Lis 2010
Posty: 5991
Loty: 228
Kilometry: 534 135
panowie i panie
próbowałem dodać lotnisko z Arabii Saudyjskiej Jeddah(JED) ale nie cholery nie idzie dodać :/
poratuje ktoś jak to dodać ?
_________________
Image

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/ | Serduszka i piwo :D
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#85 PostWysłany: 22 Gru 2010 22:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Sie 2010
Posty: 233
niebieski
No ale jak chcesz dodać lotnisko, na które nie lata żadna z linii które obecnie azuon obsługuje?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#86 PostWysłany: 22 Gru 2010 22:50 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Lis 2010
Posty: 5991
Loty: 228
Kilometry: 534 135
PiotrekS napisał(a):
No ale jak chcesz dodać lotnisko, na które nie lata żadna z linii które obecnie azuon obsługuje?


ok :oops: to zamuliłem. dzięki za szybką odpowiedź :)
_________________
Image

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/ | Serduszka i piwo :D
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#87 PostWysłany: 04 Lut 2011 13:00 

Rejestracja: 03 Lut 2010
Posty: 82
Chciałbym zacząć korzystać z Azuona. Tylko zanim wydam 10€ mam jeszcze pytanie.
Czy to rzeczywiście najlepsze w tej chwili narzędzie? Pamiętam, że kiedyś były problemy z cenami (np. bilety za 0 PLN). Czy od kąd autor zaczął pobierać opłatę wzrosła jakość?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#88 PostWysłany: 04 Lut 2011 13:45 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Mar 2010
Posty: 343
niebieski
michal.sa napisał(a):
Chciałbym zacząć korzystać z Azuona. Tylko zanim wydam 10€ mam jeszcze pytanie.
Czy to rzeczywiście najlepsze w tej chwili narzędzie? Pamiętam, że kiedyś były problemy z cenami (np. bilety za 0 PLN). Czy od kąd autor zaczął pobierać opłatę wzrosła jakość?
Wersja demonstracyjna jest za darmo, ściągnij i się pobaw. Jeśli mniej więcej się orientujesz w rozkładzie W6/FR, to nawet zaoszczędzisz te 10 €, bo będziesz wiedział jakie daty lotu kryją się za odcinkiem oznaczonym jako "demo". A ceny wyglądają OK, jest natomiast ryzyko, że zbyt intensywne użytkowanie (tzn. zauważalne w logach supportu IT) skończy się blokadą całej strony Ryanaira na Twoje aktualne IP.
_________________
Image
Relacja z Maroka (2018)
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#89 PostWysłany: 04 Lut 2011 14:15 

Rejestracja: 03 Lut 2010
Posty: 82
Demem już się bawiłem. Ale pytam osób, które używają tego programu częściej, bo ja w wersji demonstracyjnej przeszuakełm kilka tras i nie zauważam problemów.
Rozkładu na tyle dobrze nie znam, więc chętnie zapłacę te 10€ jeśli program nie sprawia problemów w codziennym wyszukiwaniu.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#90 PostWysłany: 09 Lut 2011 20:33 

Rejestracja: 31 Mar 2010
Posty: 5
od kiedy ryanair wprowadzil na strone koniecznosc wpisywania hasla antyspamowego Azuon przestal mi wyszukiwac loty czy u Was tez tak jest?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#91 PostWysłany: 09 Lut 2011 20:46 

Rejestracja: 03 Lut 2010
Posty: 82
Mi działa w porządku, a licencję kupiłem kilka dni temu.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#92 PostWysłany: 09 Lut 2011 21:05 

Rejestracja: 20 Lut 2010
Posty: 839
niebieski
Kalim napisał(a):
od kiedy ryanair wprowadzil na strone koniecznosc wpisywania hasla antyspamowego Azuon przestal mi wyszukiwac loty czy u Was tez tak jest?


??? o jakim haśle antyspamowym mówisz?? Na witrynie ryanair.com nie ma żadnego filtru antyspamowego.



michal.sa napisał(a):
Chciałbym zacząć korzystać z Azuona. Tylko zanim wydam 10€ mam jeszcze pytanie.
Czy to rzeczywiście najlepsze w tej chwili narzędzie? Pamiętam, że kiedyś były problemy z cenami (np. bilety za 0 PLN). Czy od kąd autor zaczął pobierać opłatę wzrosła jakość?



nie zauważyłem żadnych problemów z cenami, o których piszesz. Ba, nie zdarzyło mi się aby cena z wyszukania była inna niż na stronie ryana. Ceny dość często się aktualizują, co jest chyba zasługą sporej popularności programu.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#93 PostWysłany: 10 Lut 2011 17:24 

Rejestracja: 31 Mar 2010
Posty: 5
osiek napisał(a):
Kalim napisał(a):
od kiedy ryanair wprowadzil na strone koniecznosc wpisywania hasla antyspamowego Azuon przestal mi wyszukiwac loty czy u Was tez tak jest?


??? o jakim haśle antyspamowym mówisz?? Na witrynie ryanair.com nie ma żadnego filtru antyspamowego.


o ten tym ktore pojawia sie po nacisnieciu szukaj, screen ponizej

Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#94 PostWysłany: 10 Lut 2011 19:11 

Rejestracja: 20 Lut 2010
Posty: 839
niebieski
wow :) u mnie czegoś takiego nie ma....
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#95 PostWysłany: 10 Lut 2011 19:25 

Rejestracja: 25 Sty 2010
Posty: 139
Zbanowany
katuje azuona bardzo długo kazdego dnia,
IP mam stały i nie mam captchy...
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#96 PostWysłany: 10 Lut 2011 19:28 

Rejestracja: 11 Sie 2010
Posty: 929
srebrny
Najwyraźniej taki mają pomysł na komputery, z których generuje się za duży ruch. Zamiast blokować IP, będą wyświetlać "captcha", co skutecznie ubije działanie wyszukiwarek typu Azuon, a z drugiej strony nie odetnie potencjalnego klienta od serwisu.

W sumie to dany przewoźnik powinien być zainteresowany maksymalizacją sprzedaży swoich biletów i naprawdę dziwię się, że Ryanair (i każdy inny) nie udostępnia takiej wyszukiwarki w ramach swoich połączeń. Obciążenie byłoby wielokrotnie mniejsze, bo jeśli by zaprogramowali sobie jakąś sklonowaną bazę danych i odświeżali ceny w modelu "obserwatora", to mieliby znakomite narzędzie, zwiększające sprzedaż biletów, z zawsze aktualną informacją cenową.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#97 PostWysłany: 10 Lut 2011 19:36 

Rejestracja: 31 Mar 2010
Posty: 5
a macie pomsyl lub wiecie czy moge to ominąć??

azuon mam wykupiony ale nie kozystalem z niego chyba ze 2 tygodnie a tu nagle taka niespodzianka, w ogole nie jestem takim uzytkownikiem co by go katował :(

ps IP mam zmienne
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#98 PostWysłany: 10 Lut 2011 19:51 

Rejestracja: 31 Maj 2010
Posty: 363
niebieski
Kalim napisał(a):
ps IP mam zmienne
Może zmienne, ale w zakresie puli adresów prywatnych. Czy zaczyna się ono na 10, 172, 192 ?
Kalim napisał(a):
a macie pomsyl lub wiecie czy moge to ominąć??
Skorzystaj z jakiegoś proxy i zobacz wtedy co się dzieje.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#99 PostWysłany: 10 Lut 2011 22:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Kwi 2010
Posty: 2803
niebieski
taką captche mozna obejsc na conajmniej dwa sposoby, kwestia kiedy autor to zaimplementuje do programu. ;)
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#100 PostWysłany: 10 Lut 2011 22:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Lip 2010
Posty: 3045
srebrny
man4business napisał(a):
Najwyraźniej taki mają pomysł na komputery, z których generuje się za duży ruch. Zamiast blokować IP, będą wyświetlać "captcha", co skutecznie ubije działanie wyszukiwarek typu Azuon, a z drugiej strony nie odetnie potencjalnego klienta od serwisu.

W sumie to dany przewoźnik powinien być zainteresowany maksymalizacją sprzedaży swoich biletów i naprawdę dziwię się, że Ryanair (i każdy inny) nie udostępnia takiej wyszukiwarki w ramach swoich połączeń. Obciążenie byłoby wielokrotnie mniejsze, bo jeśli by zaprogramowali sobie jakąś sklonowaną bazę danych i odświeżali ceny w modelu "obserwatora", to mieliby znakomite narzędzie, zwiększające sprzedaż biletów, z zawsze aktualną informacją cenową.


temat wielokrotnie poruszany - chodzi o to, żebyś chodził po ich stronie, przy okazji kupił któryś z reklamowanych tam produktów [niekoniecznie lot ryanaira] bądź chociaż kliknął reklamę - nie zrobisz tych rzeczy korzystając z azuona

btw. przeceniacie wogóle znaczenie fanatyków tanich lotów takich jak my [wyszukujących lotów azuonem, sprawdzających ceny lotów z 5 minut byle kupić 5 euro taniej i śpiących na lotniskach] jako klientów tanich linii

takich jak my jest naprawdę garstka, a przypuszczam że ryan i linie jemu podobne wolałby żeby nie było nas wcale - ale też z powodu 'małej szkodliwości' jakimś szczególnym problemem nie jesteśmy ; )
_________________
"lepiej nie jechać i nie żałować niż jechać i żałować" - Tony Halik
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 857 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], potylika oraz 6 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group