Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 857 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#41 PostWysłany: 11 Paź 2010 13:17 

Rejestracja: 18 Lut 2010
Posty: 109
Niestety Azuon znów dziwnie fiksuje. Dzisiaj pisze ze nie moze zaktualizowac bazy VUELINGa a co najdziwniejsze, NIE POTRAFI wyszukac zadnego lotu z Ryana ( :!: ) Znajduje mi tylko W!ZZa, pomimo ze nie stosuje zadnego filtru wyszukiwania typu koszty itp
Czy macie również problemy z Azuonem, czy jednak działa dobrze?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#42 PostWysłany: 29 Paź 2010 06:48 
Założyciel
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Sty 2010
Posty: 4097
Loty: 459
Kilometry: 1 013 985
Działa wam Azuon? U mnie od wczoraj rano klops. WWW azuona też leży.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#43 PostWysłany: 29 Paź 2010 08:41 

Rejestracja: 31 Maj 2010
Posty: 363
niebieski
www azuona leży już od 4 dni.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#44 PostWysłany: 29 Paź 2010 09:52 

Rejestracja: 25 Sty 2010
Posty: 139
Zbanowany
Kamil napisał(a):
Działa wam Azuon? U mnie od wczoraj rano klops. WWW azuona też leży.


działa, tzn walut nie aktualizuje, ale koniec koncow sie łaczy

chociaz są pojedyncze momenty ze nie mozna sie polaczyc
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#45 PostWysłany: 29 Paź 2010 10:50 
Założyciel
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Sty 2010
Posty: 4097
Loty: 459
Kilometry: 1 013 985
Hmm, a www.azuon.com Ci działa?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#46 PostWysłany: 29 Paź 2010 10:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Lip 2010
Posty: 3041
srebrny
u mnie ani www ani program nie działają

edit:
http://www.facebook.com/pages/Azuon-a-l ... 7350025026
_________________
"lepiej nie jechać i nie żałować niż jechać i żałować" - Tony Halik
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#47 PostWysłany: 29 Paź 2010 11:31 
Założyciel
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Sty 2010
Posty: 4097
Loty: 459
Kilometry: 1 013 985
No to Mleko cała nadzieja na fajne trasy dzis w twoich znaleziskach :).
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#48 PostWysłany: 29 Paź 2010 11:51 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Kwi 2010
Posty: 2803
niebieski
trzeba bedzie szukac alternatywy.. :)

swoja droga ile srednio azuon wyszukuje wam trase dla podanej daty?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#49 PostWysłany: 29 Paź 2010 13:05 
Założyciel
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Sty 2010
Posty: 4097
Loty: 459
Kilometry: 1 013 985
Porównywałem wyniki Azuona co do liczby tras dla danych dwóch par lotnisk z naszą wyszukiwarką. Czasem jest na korzyść Azuona, czasem naszej wyszukiwarki. Najlepiej używac obu :)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#50 PostWysłany: 29 Paź 2010 13:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Kwi 2010
Posty: 2803
niebieski
a wracajac do mojego pytania - bo nie uzywalem azuona od dawna (preferuje wyszukiwanie "po swojemu" :) ) - jak szybko azuon wyszukuje trasy? 5 minut, 10, 15?
ew jakies przyklady - dla jakich parametrów mniej wiecej ile czasu trwa wyszukiwanie?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#51 PostWysłany: 29 Paź 2010 14:09 
Założyciel
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Sty 2010
Posty: 4097
Loty: 459
Kilometry: 1 013 985
Źle przeczytałem twoje pytanie - "ile wyszukuje tras" a nie "ile wyszukuje trasę".

Czas zależy od złożoności parametrów, nie da się precyzyjnie odpowiedzieć na twoje pytanie.

Szukanie trasy na własne potrzeby, z określonym kierunkiem i 2-3 portami wylotu na powiedzmy miesięcznym odcinku czasu to 5-15 minut. Grube czesanie po nowej promocji może trwać i godzinę.

Istotny wpływ na czas ma przepustowość łącza.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#52 PostWysłany: 29 Paź 2010 15:05 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Kwi 2010
Posty: 2803
niebieski
Kamil napisał(a):
Źle przeczytałem twoje pytanie - "ile wyszukuje tras" a nie "ile wyszukuje trasę".

Czas zależy od złożoności parametrów, nie da się precyzyjnie odpowiedzieć na twoje pytanie.

Szukanie trasy na własne potrzeby, z określonym kierunkiem i 2-3 portami wylotu na powiedzmy miesięcznym odcinku czasu to 5-15 minut. Grube czesanie po nowej promocji może trwać i godzinę.

Istotny wpływ na czas ma przepustowość łącza.

mniej wiecej o to mi chodzilo - chce leciec np na kanary, z polski, szukamy odcinku miesiąca - wszystko 5 - 15 min.
Przesiadek wtedy ile ustalasz? Jedną, dwie tez?

wiem ze pytania moze dziwne, ale potrzebuje takich informacji :)
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#53 PostWysłany: 29 Paź 2010 16:52 
Założyciel
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Sty 2010
Posty: 4097
Loty: 459
Kilometry: 1 013 985
Jedną. Wyruszając z WAW i tak mam zazwyczaj jedną przesiadkę na starcie, czyli dotarcie na lotnisko obsługiwane przez FR.

Ważnym czynnikiem jest ustalenie małej ceny maksymalnej - to obcina liczbę przeszukiwany ścieżek. Przy cenie maks np 100 EURO OW potrzebujesz na to samo godzinę, co przy na cenie 50 euro - 30 minut.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#54 PostWysłany: 02 Lis 2010 00:52 

Rejestracja: 21 Kwi 2010
Posty: 59
Mnie się nawet nie chce włączyć program... :-(
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#55 PostWysłany: 02 Lis 2010 20:54 

Rejestracja: 25 Sty 2010
Posty: 139
Zbanowany
Blackall napisał(a):
a wracajac do mojego pytania - bo nie uzywalem azuona od dawna (preferuje wyszukiwanie "po swojemu" :) ) - jak szybko azuon wyszukuje trasy? 5 minut, 10, 15?
ew jakies przyklady - dla jakich parametrów mniej wiecej ile czasu trwa wyszukiwanie?


nieraz znajduje w 5 minut (jesli w dodatku ma to zcache`owane (co za słowo:P ) na serwerze)
nieraz obrabia i nawet godzinę

chociaż mój osobisty rekord to 4.5 godziny (tak w ramach testow zapuszczona mega trasa), ale niestety często przy duzej liczbie kombinacji Azuon po prostu... się wywala :)
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#56 PostWysłany: 06 Gru 2010 19:39 
Założyciel
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Sty 2010
Posty: 4097
Loty: 459
Kilometry: 1 013 985
Krytyczna informacja dla użytkowników Azuona. Ryanair wysyła wnioski (1 znany mi przypadek) do dostarczycieli internetu, o blokowanie dostępu do strony http://www.ryanair.com osobom używającym Azuona, tłumacząc to generowaniem dużych obciążeń ich WWW. W związku z tym należy bezzwłocznie pobrać nową wersję Azuona

Help -> Check for new version

Następnie po zainstalowaniu nowej wersji należy wybrać:

Tools -> Configuration -> Proxy

i ustawić proxy (komputer pośrednik, który ewentualnie będzie zablokowany zamiast naszego IP), przez które będziemy się łączyć z serwerami Ryanaira za pośrednictwem Azuona.

Proxy do wykorzystania znajdziecie w Google.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#57 PostWysłany: 06 Gru 2010 19:44 

Rejestracja: 22 Lis 2010
Posty: 158
możesz dokładniej opisać sprawę z proxy bo nie rozumiem do konca:]
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#58 PostWysłany: 06 Gru 2010 19:46 
Założyciel
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Sty 2010
Posty: 4097
Loty: 459
Kilometry: 1 013 985
Użyj Google. http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer_po% ... cz%C4%85cy
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#59 PostWysłany: 06 Gru 2010 19:56 

Rejestracja: 22 Lis 2010
Posty: 158
Skasowane - bezwartościowa wypowiedź zaśmiecająca wątek. edytowano przez Kamil 18:58 0612210
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Azuon
#60 PostWysłany: 06 Gru 2010 20:09 
Założyciel
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Sty 2010
Posty: 4097
Loty: 459
Kilometry: 1 013 985
Jeszcze krótki tutorial. Wykonujemy czynności opisane wyżej. Następnie wchodzimy na stronę z lista proxy, na przykład tu:

http://tools.rosinstrument.com/proxy/

Znajdujemy numer IP podany na liście, obsługujący port 80, na przykład:

http://72.240.34.23:80

To jest interesujące nas IP: 72.240.34.23

Wstawiamy je do Azuona.


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 857 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 7 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group