Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 154 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 08 Sie 2024 14:35 
Awatar użytkownika

srebrny
demoi napisał(a):
Cześć - tym razem we właściwym wątku :)

Zostałeś skierowany do tego wątku nie po to żeby zadać po raz kolejny to samo pytanie, ale żeby znaleźć odpowiedź.
karpik lubi ten post.

Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎 Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎
Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰 Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰
#142 PostWysłany: 29 Wrz 2024 15:11 

Cześć.
Zarerwowałem lot Wizzair wewnątrz UE (WAW-NAP), 2 osoby na jednej rezerwacji w obydwie strony.
Wizzair mi te rezerwacje rozdzielił, okazało się że jeden lot obsługuje Wizz Hungary W6 a drugi Wizzair UK W4. Dostałem odrębny PNR na powrót.
Wizz zmienił datę powrotu, które mi nie pasuje, jest dzień później. Obecnie mam możliwość akceptacji albo zwrotu pieniędzy. Zwrot tylko za powrót bo teraz to jest odrębny PNR i odrębna rezerwacja.

Czy ktoś miał podobną sytuację?
Jak wyglądała procedura zwrotu za całość macierzystej rezerwacji tzw. loty w obydwie strony.
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 29 Wrz 2024 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 488
Kilometry: 935 848
złoty
Zadzwoń na infolinię, a dowiesz się wszystkiego.
Zeus lubi ten post.

#144 PostWysłany: 25 Gru 2024 18:36 

Witam.
Wizz Air zmienił mi już 2x datę wylotu (RZE Rzeszów - FCO Rzym) ale póki nie mam wykupionego noclegu, więc jest w miarę OK.
Moje pytania:
Czy mogą zmieniać mi ten wylot ile razy chcą i kiedy chcą?
Czy jest jakiś termin np. tydzień gdzie tej zmiany nie mogą zrobić?
Bo skoro mogą kiedy i jak im się podoba to niby jak mam sobie zarezerwować nocleg w Rzymie (bezpłatne odwołanie na Bookingu jest tylko np. na tydzień).
Dziękuję za info.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 25 Gru 2024 21:20 

srebrny
@polococta Jeśli to lot wizzairem to wiele ci wyjaśni zapoznanie się z tematem zmiana-terminu-lotu-wizzair,225,66694?start=1780
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 26 Gru 2024 00:03 

Przerobiłem temat,ale nic mi to nie daje.
Wiem jakie są zasady zwrotów pieniedzy itd bo juz mi to zaproponowano.
Ja chce lecieć w tym terminie i tylko tym bo trzyma mnie rezerwacja noclegu z bookingu.
Chodzi mi odpowiedź na pytanie jak mogę zarezerwować nocleg skoro linia lotnicza ma mnie za śmiecia (czytaj klienta) któremu w każdej chwili może zmienić termin wylotu jak się im żywnie podoba.
Rezerwuje nocleg, płace 4500zł po czym wizz pisze maila że zmienia mi termin.
Czy naprawdę nie ma żadnych obostrzeń prawnych dla linii lotniczych?
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 26 Gru 2024 00:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To klepnij tak nocleg z możliwą anulacji do 7-10 dni przed przylotem.
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 22 Sty 2025 11:26 

Trochę pospiesznie kupiłam bilety dla rodziny z Modlina do Zadaru na wakacje. Wchodzę dzisiaj na rezerwację, a godziny przylotu zmienione z 15.30 na 23.00. O tej godzinie na lotnisku to pewnie będę mogła klamkę pocałować, a nie samochód wypożyczyć. Asystent z czata poinformował, że nie wysłali do mnie e-maila ze zmianą, bo muszą to robić dopiero 90-120 dni przed datą podróży, do tego czasu "może się pozmieniać". Ok, ale jak mi wyślą e-maila w maju i dostanę zwrot, to już nie kupię biletów do Chorwacji za 500 zł. Będę raczej musiała lecieć Ryanairem. W związku z tym mam pytanie: czy można zmieniać wyłącznie datę podróży (ale obecnie wszystkie wyloty z Modlina są o 20-21, co mnie nie urządza), czy da się wydębić zmianę portu lotniczego wylotu? (na Kraków np., żeby wylecieć w ludzkich godzinach). Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniem,.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 22 Sty 2025 11:40 

złoty
Próbuj zmienić na czacie na ten Kraków jak Ci pasuje, jak się nie uda teraz to na pewno po otrzymaniu e-maila od nich o zmianie powyżej 5 godzin.

Jak znajdziesz coś tańszego to możesz też kupić nowe bilety, bo za te z powodu zmiany o ponad 5 godzin należy się zwrot pieniędzy za nie.
 Profil Relacje PM off
pomorzanka uważa post za pomocny.

#150 PostWysłany: 22 Sty 2025 11:43 

złoty
@pomorzanka Nie masz się czym martwić. W tej sytuacji możesz bezpłatnie zmienić lotnisko wylotu w Polsce i przylotu do Chorwacji. Daje to spore możliwości manewru. Teraz nie spiesz się i poczekaj aż rozkład ostatecznie się uklepie. A jeśli nagle ci się odmieni, że np. zamiast do Chorwacji chcesz lecieć do Portugalii to teraz masz możliwość łatwego pozbycia się tej rezerwacji.
Odnośnie godzin zmian lotów to taki jest urok kupowania biletów z bardzo dużym wyprzedzeniem, szczególnie na trasy stricte wakacyjne. Ryanair jednego razu dopiero po drugiej zmianie godzin raczył poinformować mnie o tym fakcie żebym mógł zarządzać rezerwacją.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#151 PostWysłany: 22 Sty 2025 20:08 

niebieski
dg72 napisał(a):
...Jak znajdziesz coś tańszego to możesz też kupić nowe bilety, bo za te z powodu zmiany o ponad 5 godzin należy się zwrot pieniędzy za nie.

Niekoniecznie. Jak będzie kolejna zmiana, która spowoduje przywrócenie pierwotnych (lub podobnych) godzin to w końcu przyjdzie tylko mejl ale tylko informacyjny i koniec.
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 22 Sty 2025 20:14 

złoty
Przez kilkanaście lat nie miałem takiego przypadku, w historii rezerwacji pozostaje i ta istotna zmiana godzin.
Mają też obowiązek jak najszybciej skutecznie powiadomić pasażera o tak istotnej zmianie.

Osobna sprawa czy anulując znajdzie coś sporo taniej
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 05 Kwi 2025 11:54 

Cześć, mam pytanie do doświadczonych, Ryanair drastycznie zmienił mi godziny lotów na sierpniowe bilety (do Zadaru) i szykuje się opcja bezpłatnej zmiany lub anulacji, czy z Waszego doświadczenia wszystkich pasażerów na rezerwacji traktuje się hurtowo, czy można pokombinować (np. anulowanie 2 biletów a zmiana rezerwacji dla 3 osób, albo anulowanie tylko biletów powrotnych?)
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#154 PostWysłany: 05 Kwi 2025 11:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Piszesz na chat ryanaira żeby rozdzielił bilety, podajesz im powód i potem robisz to co chcesz
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 154 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości