Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 626 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: ZEA post-covid
#101 PostWysłany: 01 Mar 2021 19:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Z greckiego fanpage Greek Air News
https://www.facebook.com/GreekAirNews/p ... 1474771772

Mając bilet z SKG/ATH do AUH, można dokupić transfer na stronie W6 za 99 AED i pojechać z AUH do DXB prosto z lotniska i ominąć kwarantannę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#102 PostWysłany: 01 Mar 2021 20:17 

platynowy
Podlinkowany artykuł facebookowy wymienia tą opcje tylko w kontekście lotów ATH-AUH.
Ale chyba można zakładać, że Wizzair udostępni tą opcje na wszystkich kierunkach linii 5W...?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 01 Mar 2021 20:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Po to podałem :) Może na innych kierunkach też to odpalą :)
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 01 Mar 2021 20:20 

platynowy
@Zeus wiem :) ale strictly speaking napisałeś też o połączeniu SKG-ATH które nie jest wymienione w artykule z Greek Air News.

Tak czy siak, dobrze to wygląda.
Pozostaje jeszcze sprawa zrobienia testu w Dubaju przed przejazdem do Abu Dhabi aby wsiąść do samolotu wracając.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#105 PostWysłany: 01 Mar 2021 20:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Informacja o SKG-ATH jest na zamkniętą grupę samolotoholików greckich :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#106 PostWysłany: 01 Mar 2021 20:53 

marcin_iskra napisał(a):
"Póki co loty z KTW od 16 marca też nadal wiszą w systemie." - to już nieaktualne :-(

Pierwszy lot wg rozkładu przesunięty na 29.03.2021 - zobaczymy co będzie dalej ....

Mój poprzedni post też już nieaktualny - Wizzair wyciął wszystkie loty KTW<>AUH w marcu i kwietniu :-( Pierwsza data 03.05.2021.
Czy komuś już Wizzair "podziękował" za wykupiony lot w tym terminie? Czy coś zaproponowali "alternatywnego", czy tylko info, że anulowany i standardowa procedura zwrotu kasy?
Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 01 Mar 2021 20:58 

platynowy
Ja mam anulowany marcowy KTW-AUH i online oczywiście nie można na nic zmienić. Ponękałbym ich telefonicznie o zmianę na BUD-DXB, bo być może konsultant coś takiego zrobi, szczególnie, że nie ma żadnego lotu w przeciągu miesiąca na którego można zmienić taką rezerwacje online. Ale póki co jeszcze nie dzwonie, bo akurat mam rezerwacje bez flexa, a mam mocne wątpliwości co do planu przemieszczania się drogą lądową do BUD...
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 02 Mar 2021 09:51 

Loty: 251
Kilometry: 414 782
niebieski
marcin_iskra napisał(a):
Czy komuś już Wizzair "podziękował" za wykupiony lot w tym terminie? Czy coś zaproponowali "alternatywnego", czy tylko info, że anulowany i standardowa procedura zwrotu kasy?
Ja miałem kupione bilety na termin 09-12.04. Bez problemu przebookowałem na termin 07-10.05. Obawiam się jednak, że będą sukcesywnie wycinane wszystkie loty do wakacji włącznie a mam na cztery bilety dokupioną opcję "incognito". Jak już nie będę miał więc na co przełożyć, a tak będzie jak anulują ostatnie czerwcowe loty to umoczę prawie 400 zł... :-(

#109 PostWysłany: 09 Mar 2021 19:45 

niebieski
Czy był ktoś w ostatnim czasie w Dubaju i ma informacje gdzie można zrobić test covid przed powrotem do PL? Mam samolot w piątek i potrzebuje w czwartek zrobić tzw. rapid test antygenowy. W internecie mało informacji na ten temat ( głównie info o PCR) a hotel bardzo dużo sobie dolicza za pośrednictwo. Zrobiłbym po przylocie w PL ale niestety na Okęciu nie ma testów przed kontrola paszportową.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 09 Mar 2021 19:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Można sprawdzić tu

https://www.seha.ae/screening-locations/
https://www.seha.ae/covid-19-landing/#covid3
https://www.seha.ae/covid-19-landing/#screening-map
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 09 Mar 2021 21:22 

niebieski
Dzięki ale to są wszystko testy PCR i na taki nie mam już czasu. Potrzebuje zrobić zwykły antygenowy. Wynik z takiego testu jest 20 min.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 10 Mar 2021 09:01 

Hej,

Będę niedługo w Dubaju. Chcemy pojechać też do Abu Dhabi. Można? Czy z Dubaju tam teraz się nie przejdzie? :)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 10 Mar 2021 11:18, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 10 Mar 2021 10:18 

srebrny
inna877 napisał(a):
Hej,

Czy z dubaju tam teraz się nie przejdzie? :)

Pieszo to kawał drogi ;) i test potrzebny.
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 11 Mar 2021 12:53 

Lotnisko w Abu Zabi zaoferuje bezpłatne testy PCR po przylocie z wynikami w ciągu 90 minut.

I’m travelling to Dubai as soon as my flight lands in Abu Dhabi, do I need to quarantine?
No, you will not be required to quarantine if you’re travelling straight to Dubai. You are permitted to travel to Dubai or any northern emirate by Etihad Chauffeur, Etihad Coach or Airport Taxi only.

https://www.etihad.com/en-us/travel-updates/covid-19
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#115 PostWysłany: 12 Mar 2021 19:21 

Cześć, znalazłem informację że "Wszyscy podróżni udający się do Zjednoczonych Emiratów Arabskich (Dubaj) są zobowiązani do pobrania aplikacji COVID-19 DXB". Otóż to jest dla mnie problem bo mam telefon który nie jest pod kontrolą Androida ani nie jest iPhonem więc nie mogę tej aplikacji zainstalować.
Orientuje się ktoś może na ile oni tego pilnują?
A może wystarczy im jak jedna osoba w parze ma tę aplikację (moja partnerka ma iPhone więc będzie ten program miała). Czy jednak muszę specjalnie kupować nowy telefon?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 12 Mar 2021 20:22, edytowano w sumie 1 raz
Przenoszę
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 13 Mar 2021 02:10 

Hej, byłem w ZEA przez ponad dwa tygodnie na przełomie grudnia i stycznia. Posiadałem tę aplikację i uzupełniłem w niej swoje dane - nikt jej nigdy nie sprawdził na miejscu (no, chyba że zrobili to jakoś online?).
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 13 Mar 2021 17:03 

Dzięki a miałeś iPhone? Patrzę na stronę sklepu google i ludzie piszą że wersja androidowa im nie działa...
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 14 Mar 2021 17:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
hejkumtejkum napisał(a):
Cześć, znalazłem informację że "Wszyscy podróżni udający się do Zjednoczonych Emiratów Arabskich (Dubaj) są zobowiązani do pobrania aplikacji COVID-19 DXB". Otóż to jest dla mnie problem bo mam telefon który nie jest pod kontrolą Androida ani nie jest iPhonem więc nie mogę tej aplikacji zainstalować.
Orientuje się ktoś może na ile oni tego pilnują?

@hejkumtejkum spoko, dzis wrocilem z Dubaju, zaliczylem 2 pobyty w ostatnich tyg. i nikt o ta apke nie pytal, a wiec niczym sie nie przejmuj.
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 15 Mar 2021 14:14 

Ok, dzięki a jak wygląda powrót do Polski? Trzeba na miejscu w ZEA zrobić test na COVID żeby nie mieć kwarantanny w kraju, prawda? Jak to w praktyce wygląda, gdzie tam te testy robiliście, jak na lotnisku to potem sprawdzają?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 15 Mar 2021 14:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Jak wyglada powrot do PL to nie wiem. Ja mam PCR test negatywny, lacznie mialem teraz 5 testow PCR (podczas jednego wyjazdu), a u nas i tak obowiazuje kwarantanna, mimo aktualnego negatywnego testu, bo UAE na czerwonej liscie.
Po przylocie do Dubaju z Doha i po powrocie z Afganistanu do Dubaju mialem robione przymusowe testy na lotnisku, mimo aktualnych testow, ktore robilem w Europie i w Kabulu.
Pobieraja z nosa i do czasu wyniku obowiazuje kwarantanna w pokoju hotelowym. Za nieprzestrzeganie przepisow covidowych groza kary -> 50 000 dirham.
Wyniki przychodza < 24h, ja otrzymalem po 14h, a drugim razem po 16h.

Btw na stronie Emirates sa podane labolatoria, gdzie mozna zrobic test.

https://www.emirates.com/ch/english/hel ... /tourists/

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 626 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość