Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Gru 2011 20:42 

niebieski
Kuba_Tychy napisał(a):
Kolego, gdzie masz taki kurs funta? ;-)

PKO BP SA: 5,40
ING: 5,40
Citi: 5,48

No jak to skąd? Z archiwum :lol:

Dostałem odpowiedź od Holiday Cars:
Holiday Cars napisał(a):
"Dear Mr *******,

Thank you very much for your email.

There have been a few errors on the site when trying to apply a Groupon code. Please enter the groupon code in step 1, and you should see the discounted price in step 3. If something is not working, please contact us via chat or phone 0031 252 343 210 and make the booking with one of my colleagues.

If you have any further questions do not hesitate to contact us.

Kind Regards,
holidaycars.com

Ida Olofsson

Service Centre team
support@holidaycars.com"

Profil Relacje PM off  

Zimowy odpoczynek w Egipcie 🌴👙 All inclusive w 4* hotelu za 1961 PLN ☀️ Zimowy odpoczynek w Egipcie 🌴👙 All inclusive w 4* hotelu za 1961 PLN ☀️
Słoneczna Andaluzja na weekend za 861 PLN 😍 Loty do Sewilli z Warszawy i noclegi w hotelu 😎 Słoneczna Andaluzja na weekend za 861 PLN 😍 Loty do Sewilli z Warszawy i noclegi w hotelu 😎
#22 PostWysłany: 01 Gru 2011 20:57 

niezła oferta, też to kupiłem, ale dostaliście coś na maila czy dopiero po zakończeniu sprzedaży? bo nie ma pewności czy wszystko dobrze zrobiłem na tej niemieckiej stronce:)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 01 Gru 2011 21:03 

niebieski
Po północy przyjdą maile. Trochę inaczej niż u nas 8-)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 01 Gru 2011 21:08 

no ja dostałem póki co, ze deal ist eingegangen, czyli received, czyli otrzymali moja wpłate/zamówienie, teraz czekam na konkretnego maila z gutscheincode, i mam nadzieje ze niemieckie groupony/groupery sa lepsze ni z polskie i nie daliśmy się wpuścić w jakiś badziew:) rozumiem, ze rezerwuje na holidaycars i wybieram jakakolwiek zasugerowana przez nich wypożyczalnie, tzn. tak jak jest standardowo na innych serwisach?
jesli tak jest i nie podniosa drastycznie cen po 6 grudnia to niezly deal ( tylko w Europie dziala?)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 01 Gru 2011 21:32 

niebieski
flighter napisał(a):
( tylko w Europie dziala?)

Jeżeli w Europie jest 125 krajów to tak, tylko w Europie 8-)

Czytasz co kupujesz? :lol:
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 01 Gru 2011 21:38 

PabloLoco napisał(a):
Gültig ab 6. Dezember 2011 bis 6. Juni 2012
Expires 22 May 2012

Dziekuje za odpowiedz kopiowac juz wiem ze umiesz i sie da. Ale nie to miales mi wyjasniac, moje pytanie jest glupie ale dosyc proste czy ten 22 maja jest graniczna datą rezerwacji samochodu czy moge sobie zarezerwowac na wakacje aby tylko przed tym 22 majem
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 01 Gru 2011 21:50 

niebieski
Widać trzeba łopatologicznie więc wybierz sobie wersję, która trafi w Twój zwój:

1) Okres rezerwacji od 6 grudnia do 6 czerwca na podstawie kuponu, którego ważność wygaśnie 22 maja.

2) Do 22 maja możesz zarezerwować samochód na termin od 6 grudnia do 6 czerwca

3) Kupując ofertę dostajesz kod ważny do 22 maja. Kod możesz wykorzystać na rezerwację samochodu od mikołajek do pierwszego czwartku czerwca

4) Tak, do 22 maja. Ale masz bonus w postaci 15 dni jeżeli uda Ci się podjąć tą decyzję w pierwszym terminie

5) Jak zarezerwujesz dziś to auto możesz odebrać najpóźniej 3 czerwca, gdyż minimalny okres wynajmu to 3 dni

Na koniec darmowa porada - trochę pokory dla ludzi, którzy chcą swój własny czas poświęcić na pomoc takim jak Ty.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 01 Gru 2011 22:03 

niebieski
Pytanie jest banalne ale jak kupić tego deala ?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 01 Gru 2011 22:05 

Jeżeli w Europie jest 125 krajów to tak, tylko w Europie 8-)

Czytasz co kupujesz? :lol:

hehe, Maciek, no ale co powiesz na cos takiego co jest w mailu? :
Konditionen

Online einlösbarer Wertgutschein im Wert von 70 EUR für die Anmietung eines Autos in ganz Europa für mindestens 3 Tage
mniejsza z tym, jakoś sie to wykorzysta:)
wielkie dzieki za cynk o ofercie i pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 01 Gru 2011 22:12 

niebieski
Fighter, więc mamy jakąś sprzeczność. W warunkach na stronie jest napisane:
"Pauschale Mietwagenprodukte - in 125 Ländern und an 17000 Standorten weltweit"
w sumie mi to różnicy nie robi, ale ktoś szukający poza kontynentem może mieć zagadkę.

Luki - klik w:
http://www.groupon.de/deals/berlin/holidaycars/1839557
albo przepuść to przez translatora, np http://www.translate.google.pl
Potem musisz się zarejestrować (registieren) - czyli podać imię, nazwisko, maila, hasło i bodajże telefon. Potem od razu się logujesz, klikasz w napis JETZT KAUFEN, wybierasz sposób płatności i czekasz na maila.
Następnie z poziomu tej strony:
http://www.holidaycars.com/static.aspx?source=groupon
szukasz swojego auta a w polu kod promocyjny wpisujesz kod oznaczony Gutscheincode, który otrzymasz w drugim mailu.

Ale lepiej zakupić to z angielskiej strony, którą ktoś wcześniej podrzucił:
http://www.groupon.co.uk/deals/exeter/h ... =aff_1&nlp
Oferta w funtach, wyjdzie korzystniejsza zniżka.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 01 Gru 2011 22:37 

niebieski
Dzięki za odpowiedz. Rozważę to rozwiązanie
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 01 Gru 2011 22:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Maciek78 napisał(a):
Jeżeli w Europie jest 125 krajów [...]

Ile?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 01 Gru 2011 22:51 

wiem o tym Maćku, że na głównej stronie piszą 125 Landern, poza tym na Holidaycars można wybrać np. Indie, wiec pewnie mozna tez zastosowac Gutscheincode, wiec myślę, ze masz racje , a Dosia blefuje:)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 02 Gru 2011 09:11 

Kurcze szkoda, że w Maroku jest tak drogo z wypożyczeniem auta. Też skorzystałbym z tej opcji

#35 PostWysłany: 02 Gru 2011 11:53 

Loty: 29
Kilometry: 49 708
Witam,

"Must have valid full drivers' licence for at least one year and a credit card in lead driver's name."

Zapewne polskie prawo jazdy wystarczy, nie potrzeba międzynarodowego, ale ku woli wyjaśnienia.
Czy tą kartę kredytową da radę jakoś obejść? Posiadam wyłącznie PayPass'a i debetówkę.
Na stronie płaci się z góry za całą usługę, czy na miejscu? Jeśli na stronie, to czy można debetówką...ale czy na miejscu idąc szczęśliwie z kuponem do biura, nie cofną mówiąc "nie masz Pan karty kred." Czytałem na owym forum, że np. w Goldcar trzeba wykupić ubezpieczenie (koszt 30e) i karta kredytowa nie potrzebna. Może coś na ten temat wiecie? A może po prostu wyrobić sobie taką kartę w Polsce, są to jakieś koszta, nie znam się na tym? :( Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi linki.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 02 Gru 2011 16:37 

aQku napisał(a):
Czy tą kartę kredytową da radę jakoś obejść? Posiadam wyłącznie PayPass'a i debetówkę.

Czesc,

Nie wiem czy moje wyjasnienei cos pomoze. Wypozyczam samochod w europie (glownie hiszpania) i jedyna wypozyczalnia w ktorej nie chca karty kredytowej jest GOLDCAR, zawsze sa najtansi i najleepsi. Tam zasady sa proste:
- kierowaca ponizej 25 zycia - 3 euro za dzien
- kierowca ktory ma prawo jazdy mniej niz 5 lat - 3 euro za dzien
- aby byc spelnionym z dodatkowej oplaty trzeba spelnic te dwa warunki
- ubezpieczenie: Oni dziela ubezpieczenie na dwa okresy , gdy wypozyczasz samochod na 3 lub mniej dni stala kwota ok 35-40 euro
drugi okres to od 4 dni do 6 wtedy stalona kwota jakos 60 euro za kazdy dzien dluzej 9 euro za ubezpieczenie ktore warto wziac bo wtedy nic Cie nie interesuje, mozesz do wypozyczalni przyjsc nawet z kierownica w reku i powiedziec - sorry tylko tyle zostalo - i nic Ci nie zrobia

chyba ze ten voucher dziala tez na goldcara, to jest moje pytanie do forumowiczow?

pozdr
Biker
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 02 Gru 2011 17:22 

Zbanowany
niebieski
Ja sprawdzałem w przypadku Cypru i niby na pierwszy rzut oka wygląda atrakcyjnie - tydzień wypożyczenia samochodu klasy compact to niecałe 70 euro. Ale...
- za fotelik dla dziecka trzeba dopłacić 36,50 euro
- za 'no excess' trzeba dopłacić bodajże 29,50 euro

Czyli w moim przypadku musiałbym zapłacić 136 euro + 19 euro za groupon - 70 euro czyli 85 euro.

A w innych wypożyczalniach, np. economycarrentals mam to samo auto już z fotelikiem i gwarancją 'no excess' za ok. 75-80 euro, więc groupon dla mnie jest nieopłacalny.

Ale jeśli ktoś nie ma dziecka, i np. bierze na siebie ryzyko poniesienia pewnego wkładu własnego przy stłuczce/kolizji, to się opłaca.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 02 Gru 2011 17:23 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 285 031
Z ich strony internetowej:

Paliwo
Pelen-pusty. Samochód zostanie przekazany z pelnym bakiem paliwa i moze zostac zwrócony z pustym. W momencie odbioru samochodu najemca jest poinformowany o ilosci paliwa w baku. Dostawca moze pobierac wyzsze oplaty za paliwo niz oferuja lokalne stacje paliw. Za niewykorzystane paliwo nie przewiduje sie zadnych zwrotów pieniedzy.

Czyli mam rozumieć że wszystkie samochody są dostarczane z pełnym bakiem za który od razu płacę?

Image
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 02 Gru 2011 18:09 
Awatar użytkownika

niebieski
bikerwashere napisał(a):
aQku napisał(a):

Czesc,

Nie wiem czy moje wyjasnienei cos pomoze. Wypozyczam samochod w europie (glownie hiszpania) i jedyna wypozyczalnia w ktorej nie chca karty kredytowej jest GOLDCAR, zawsze sa najtansi i najleepsi. Tam zasady sa proste:
- kierowaca ponizej 25 zycia - 3 euro za dzien
- kierowca ktory ma prawo jazdy mniej niz 5 lat - 3 euro za dzien
- aby byc spelnionym z dodatkowej oplaty trzeba spelnic te dwa warunki
- ubezpieczenie: Oni dziela ubezpieczenie na dwa okresy , gdy wypozyczasz samochod na 3 lub mniej dni stala kwota ok 35-40 euro
drugi okres to od 4 dni do 6 wtedy stalona kwota jakos 60 euro za kazdy dzien dluzej 9 euro za ubezpieczenie ktore warto wziac bo wtedy nic Cie nie interesuje, mozesz do wypozyczalni przyjsc nawet z kierownica w reku i powiedziec - sorry tylko tyle zostalo - i nic Ci nie zrobia

chyba ze ten voucher dziala tez na goldcara, to jest moje pytanie do forumowiczow?

pozdr
Biker

hahaha najtansi i najlepsi? Zachęcam do przeczytania moich historii z GoldCarem. Nie wiem jak na kontynencie, ale na kanarach skorzystalem raz i nigdy wiecej.
Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 03 Gru 2011 21:56 

niby wszystko ładnie pięknie, ale nie wiem jak jest z tym paliwem. Jeżeli od razu pobierana jest opłata za to co jest w baku i wcale nie mam zamiaru aż tyle podróżować żeby wszystko spalić to kompletnie nie opłacalne. Druga kwestia karta kredytowa ... niestety nie dorobiłem się jeszcze swojej , ale mam możliwość zastosowania karty innego osoby , czy to mogłoby przejść?? Trochę lipa z tymi warunkami wynajmu.
pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości