Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#122 PostWysłany: 23 Kwi 2012 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 14 166
A w których wypożyczalniach nie ma wymogu płacenia kartą kredytową kierowcy, tylko gdzie na przykład może zapłacić pasażer?

Zimowy odpoczynek w Egipcie 🌴👙 All inclusive w 4* hotelu za 1961 PLN ☀️ Zimowy odpoczynek w Egipcie 🌴👙 All inclusive w 4* hotelu za 1961 PLN ☀️
Słoneczna Andaluzja na weekend za 861 PLN 😍 Loty do Sewilli z Warszawy i noclegi w hotelu 😎 Słoneczna Andaluzja na weekend za 861 PLN 😍 Loty do Sewilli z Warszawy i noclegi w hotelu 😎
#123 PostWysłany: 23 Kwi 2012 13:42 

w4cek napisał(a):
Czy można zrobić rezerwację, której wartość jest poniżej 70 euro? Z regulaminu grupona wynika że tak, ale pozostała kasa przepada. Miałem upatrzony samochód za 53e za 3dni + ubezpieczenie za 13e, jednak po wpisaniu kodu z grupona znikają wszystkie opcje których cena jest poniżej 70e...

Ktoś ma z tym jakieś doświadczenia?

da się - po wyszukaniu klikasz na "nagłówek" danej kolumny, czyli symbol wypożyczalni - poniżej (w rozwinięciu) powinny pojawić się opcje z minusową ceną - przynajmniej ja tak widziałam :) pomimo informacji, że "wyprzedane" w miejscu, gdzie po wprowadzeniu kodu znikła cena z zestawienia
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 23 Kwi 2012 13:42 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
DrastiC napisał(a):
A w których wypożyczalniach nie ma wymogu płacenia kartą kredytową kierowcy, tylko gdzie na przykład może zapłacić pasażer?

We Włoszech np. płaciłem jedną kartą za dwa samochody - http://www.maggiore.it/index.php?lingua=gb w Millazzo - nie było problemu.

Niektóre nie wymagają kredytówki ale trzeba na Economy Car zostawić np. 500 euro gotówki - ale to rzadko.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 23 Kwi 2012 18:54 

Cytuj:
da się - po wyszukaniu klikasz na "nagłówek" danej kolumny, czyli symbol wypożyczalni - poniżej (w rozwinięciu) powinny pojawić się opcje z minusową ceną - przynajmniej ja tak widziałam :) pomimo informacji, że "wyprzedane" w miejscu, gdzie po wprowadzeniu kodu znikła cena z zestawienia

Dzięki :) podziałało
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 09 Maj 2012 15:37 

A ja wczoraj kupiłem kupon w grouponie uprwaniający do kupna z rabatem i widzę ciągle ceny bez rabatu, nawet po wpisaniu numeru kuponu.
Przed chwilą dzwoniłem na infolinię Pani powiedziała mi, że najpierw mam ściągniętą całą kwotę z karty kr. a następnie dostanę zwrot pieniędzy na rachunek. Czy to tak się odbywa?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 09 Maj 2012 19:05 
Awatar użytkownika

sobsti napisał(a):
A ja wczoraj kupiłem kupon w grouponie uprwaniający do kupna z rabatem i widzę ciągle ceny bez rabatu, nawet po wpisaniu numeru kuponu.
Przed chwilą dzwoniłem na infolinię Pani powiedziała mi, że najpierw mam ściągniętą całą kwotę z karty kr. a następnie dostanę zwrot pieniędzy na rachunek. Czy to tak się odbywa?

Też tak miałem, dlatego zwróciłem kupon. Kobieta z infolinii mówiła o jeszcze innej możliwości: podaję numer kuponu, a po jakimś czasie przychodzi mi inny numer tyle że aktywny. Czas oczekiwania jest nieznany.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 09 Maj 2012 19:16 

Loty: 82
Kilometry: 195 392
niebieski
pio napisał(a):
sobsti napisał(a):

Też tak miałem, dlatego zwróciłem kupon. Kobieta z infolinii mówiła o jeszcze innej możliwości: podaję numer kuponu, a po jakimś czasie przychodzi mi inny numer tyle że aktywny. Czas oczekiwania jest nieznany.

Tak, ja właśnie na ten "aktywny numer" czekam drugi miesiąc, znów na dniach będę tam dzwoni, mailowanie nie ma sensu, bo nie dostałem żadnej odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 09 Maj 2012 22:56 

Loty: 170
Kilometry: 241 509
niebieski
ogólnie uwaga na różne tanie triki , ja miałem grupona na 70 E, brałem samochód w Europcarsie , wiedząc , że nie ma w tej firmie dopłaty za kolejnego kierowcę, wpisałem drugiego, za co słono zapłaciłem, bo ... w przypadku pośrednictwa Holidaycars drugi kierowca jest płatny
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 10 Maj 2012 08:40 

Witam,

Mam do odsprzedania kupon Groupon ze znizka 70EUR w Holiday Cars, kupon juz aktywowany u nich wiec nie ma potrzeby platnosci pelnej kwoty i czekania na zwrot, automatycznie już na stronie zmniejsza wartosc o 70 EUR. Rezerwacje nalezy wykonac do 13.05.2012 na wypozyczenie auta do 6.06.2012 a wiec wazny jeszcze niemal miesiac.

Zainteresowanych prosze o kontakt 517 461 114.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 11 Maj 2012 22:45 

niebieski
art77 napisał(a):
ogólnie uwaga na różne tanie triki , ja miałem grupona na 70 E, brałem samochód w Europcarsie , wiedząc , że nie ma w tej firmie dopłaty za kolejnego kierowcę, wpisałem drugiego, za co słono zapłaciłem, bo ... w przypadku pośrednictwa Holidaycars drugi kierowca jest płatny

Podobne praktyki ma Sicily by Car - standardowy depozyt 300 euro, z pośrednictwem Hcars - 1200 :)
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 12 Maj 2012 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
itam,

Mam do odsprzedania kupon Groupon ze znizka 70EUR w Holiday Cars, kupon , automatycznie już na stronie zmniejsza wartosc o 70 EUR. Rezerwacje nalezy wykonac do 22.05.2012 na wypozyczenie auta do 6.06.2012 -ważność - 1 szt.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 13 Maj 2012 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Sprawdzałem swojego groupona jakiś czas temu na stronie Holidaycars to odejmował kwotę. Dzisiaj już natomiast nie. Co za dziadostwo. Czyli będę musiał zapłacić teraz przy wysokim kursie EUR a oddadzą mi pewnie po niższym?!

#134 PostWysłany: 14 Maj 2012 10:14 
Awatar użytkownika

niebieski
UPDATE: W kolejnym kroku cena już z rabatem, więc jest ok.

Jednak widzę w warunkach, że trzeba od razu zamówić pełny bak paliwa. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Raczej nie sądzę, żebyśmy aż tyle jeździli, żeby to wykorzystać.

#135 PostWysłany: 14 Maj 2012 10:46 

kerad85 napisał(a):
UPDATE: W kolejnym kroku cena już z rabatem, więc jest ok.

Jednak widzę w warunkach, że trzeba od razu zamówić pełny bak paliwa. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Raczej nie sądzę, żebyśmy aż tyle jeździli, żeby to wykorzystać.

Czesto przy wypozyczaniu firma bierze depozyt za paliwo w baku. Rownie czesto jest to wiecej niz zaplacilbys na stacji, bo albo cena zaokraglona albo doliczone 10-20EUR za sama usluge nalania.
Od wypozyczalni i jej warunkow zalezy jaka ma pozniej polityke. Tzn. czy oddajesz auto z pelnym bakiem czy pustym. Najczesciej jest to ta druga opcja, bo wypozyczalnia zwyczajnie na tym dodatkowo zarabia. To czego nie wyjezdzisz, a za co zaplacisz z gory, oddajesz im i zwrotu nie ma.
Dlatego warto zawsze popatrzec nie tylko na ceny samego wypozyczenia ale polityke paliwa i jakie ubezpieczenie jest w cenie i ile kosztuje doplata za ubezpieczenie bez udzialu wlasnego. Korzystalem z kuponu holidaycars i oplacalo mi sie wybrac polowe drozsza wypozyczalnie (~60eur/3dni) zamiast wypozyczalni wow (~40eur), ze wzgledu na polityke paliwa i ubezpieczenie wlasnie.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 14 Maj 2012 15:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale ja widzę chyba te same zasady dla Budget i Avisa. Wygląda to tak, jakby obowiązywały, gdy kupuje się przez stronę holidaycars. Gdzie w takim razie widziałeś informacje o braku naliczania opłaty za cały bak?

EDIT: W Hertz jest ok, płacisz za zużyte paliwo. Nieźle sobie dorabiają. Powinien ktoś się specjalizować w spuszczaniu paliwa i skupie po niższej cenie :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości