Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
- nie zgłoszenie się na któryś z wykupionych lotów / nie anulowanie lotu na który nie zamierzasz się stawić nie skutkuje żadną karą, opłatą itp. oraz nie skutkuje w przypadku lotu/ów linią lotniczą Wizzair anulowaniem lotu powrotnego zakupionego w ramach jednej rezerwacji.
- anulowanie - poza bardzo drogimi biletami - w Wizzair jest nieopłacalne tj. opłaty związane z anulowaniem przewyższają zwykle cenę kupionego biletu/ów lotniczych linii lotniczej Wizzair Hungary https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... zkodowania
* Do 14 dni przed lotem - opłata za anulowanie w wysokości 309 ​zł​, następnie otrzymasz zwrot środków
* W ciągu 14 dni przed odlotem - otrzymasz pełen zwrot po opłaceniu usług dodatkowych i 405 ​zł​ opłaty za niewykorzystane miejsce
- Jest kilka sposobów anulowania rezerwacji: telefonicznie przez telecentrum Wizz Air i przesyłając roszczenie— rozpatrzenie może potrwać 30 dni
- rozwiązaniem jest zakup biletów podczas nowej rezerwacji wraz z usługą Wizz Flex: cena 24-95 zł/osoba/lot
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... /wizz-flex

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 483 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 15 Mar 2022 13:37 

złoty
konrad_wrobel napisał(a):
Przykra sytuacja - wczoraj anulowaliśmy lot z przyczyn osobistych na kilka dni przed wylotem. Nie był wykupiony flex, więc nie oczekujemy żadnego zwrotu. Bilety kosztowały nieco ponad 400 zł - trudno nasza strata.
Niestety ale dziś dostaliśmy od Wizzair fakturę z karą do zapłaty blisko 1400 zł, rzekomo wynikającej z anulowania biletu, powołującą się na prawo węgierskie.

Nie zamierzam tego płacić - czy próbować dzwonić do Wizzaira, iść do sądu czy po prostu olać temat?

Sprawdź jeszcze po zalogowaniu na myWizz z którego dokonano rezerwacji, jaki jest stan konta wizz i czy nie ma tam kwoty ujemnej.

Jak napisano nie powinno to skutkować próbą ściągnięcia tej kwoty, być może Wizzair Hungary może sobie np wpisać te kwoty z faktur do strat czy kosztów.
 Profil Relacje PM off  

Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
#402 PostWysłany: 15 Mar 2022 13:44 

Dzięki za rady - olewam temat.
Konto wizz jest na 0.
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 16 Mar 2022 10:42 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Wiosną 2020 Wizz anulował loty i w zamian zaproponował voucher który miał być ważny 2 lata od momentu wystawienia (z treści ich maili wynika to jednoznacznie).
Przy próbie wykorzystania okazało się, że Wizz wyzerował kwotę jako przedawnioną po 1roku i 8miesiącach.
Poszła reklamacja na którą na razie po 3tyg nie ma odpowiedzi (sami sobie dają 30dni, więc może odpiszą).
Ale potrzeba zakupu biletu prawdopodobnie będzie prędzej niż odzyskanie vouchera (o ile Wizz nie zdecyduje się na zaklinanie rzeczywistości).
Mieliście taki problem? Średnio widzę tu opcję z chargeback (raczej nie widzę).
Czysty bandytyzm ;(
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 21 Mar 2022 23:09 

Cześć, sytuacja wygląda następująco:
1. robiłem rezerwację na siebie i na drugą osobą; lot w jedną stronę
2. jestem odprawiony, ale nie mogę lecieć (druga osoba może)
3. jeśli ta druga osoba się pojawi na lotnisku a ja nie to, Wizz naliczy jej jakąś opłatę (jeśli się przyzna)? Zakładam, że dostanę jakąś fakturę z opłatą za karę

Z góry dzięki za odp.

Lot za 4 dni, więc będę wdzięczny za odp. Nie chcę na razie wydawać milionów na telefon na infolinię.

Pozdr
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 21 Mar 2022 23:11 

srebrny
Poleci bez kary od wizza.Co najwyżej będzie tęsknić za tobą ;) Na pocieszenie będzie miała do wyboru dwa miejsca, to swoje i to przydzielone tobie. :)
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 21 Mar 2022 23:26 

thx, trochę mnie przestraszyła faktura zamieszczona kilka miesięcy temu przez jednego z formumowiczów
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 21 Wrz 2022 15:42 

Witam,
Mam wylot pod koniec listopada do Bolonii (w jedną stronę).
Na obecna chwile wiem na 99%,ze nie polece to aby nie było żadnych kar lepiej się nie odprawiać i nie lecieć czy odprawic się i nie lecieć? :)
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 21 Wrz 2022 15:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Co dla ciebie najbardziej wygodnie
 Profil Relacje PM off
Edward Zaremba lubi ten post.

#409 PostWysłany: 21 Wrz 2022 16:19 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
Drogi Edwardzie,
nie ma zadnych kar za nie stawienie sie na lot i nie ma znaczenia czy sie odprawisz czy nie :-)
 Profil Relacje PM off
Edward Zaremba lubi ten post.

#410 PostWysłany: 29 Gru 2022 23:15 

konrad_wrobel napisał(a):
Dzięki za rady - olewam temat.
Konto wizz jest na 0.

hejka, jak tam się potoczyła sprawa z tą wystawioną przez Wizzair fakturą? Musiałeś coś zwracać, miałeś jakąś kwotę ujemną na koncie wizzair?
Ja niestety przez przypadek wczoraj zrobiłam tak samo, kupowałam bilet szybko i myślałam, że włączyłam flex do biletu, i dopiero później się zorientowałam, że nie... olałam sprawę, moja strata kasy za bilety a dziś patrze faktura z wizzair na wartość 3 razy wyższą niż cena biletów:/
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 30 Gru 2022 13:16 

srebrny
Takie pytanie: czy mając flex na rezerwacji RT można przez infolinię zrezygnować z jednego odcinka i odzyskać za niego kasę, a drugi zostawić do realizacji?
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 30 Gru 2022 15:37 

srebrny
Musisz sam spróbować i dać znać ;) Jak oni coś zmieniają w rozkładzie to się tak da ,ale z pomocą flexa wiem,że nie można dokonać zwrotu drugiego odcinka (jedynie zmiana jest możliwa) jeśli pierwszy już się odbył więc różnie może być.
 Profil Relacje PM off
Misiatek lubi ten post.

#413 PostWysłany: 03 Maj 2023 11:00 
Awatar użytkownika

Witajcie,

zarezerwowałem lot dla 4 osób na moim koncie Wizz discount, tylko i wyłącznie po to, aby pozostała trójka miała taniej loty.
Ja polecieć nie zamierzam, rezerwacja jest jedna w obie strony. Pytanie brzmi, czy jeśli ja się nie stawię, nie odprawię, czy z rezerwacja pozostałych pasażerów będzie ważna i czy powrót nie zostanie anulowany?

Dzięki!

#414 PostWysłany: 03 Maj 2023 11:32 

HON fly4free
nic się nie stanie - pozostała trójka poleci i wróci bez przeszkód
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 03 Maj 2023 11:39 

srebrny
Dla reszty osób z rezerwacji nie ma znaczenia ,że ty nie polecisz. Ważne ,że kupiłeś sobie bilet i reszta ma zniżkę. Możesz się nawet odprawić.
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 03 Maj 2023 11:57 

złoty
Z ciekawości. Zniżka pokryła twój bilet?
Nie widziałem ostatnio promocji na tyle ciekawej finansowo żeby opłacało się kupić dodatkowy bilet i nie lecieć.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 03 Maj 2023 12:11 

srebrny
Przecież są kierunki gdzie bilety RT z WDC kosztują poniżej 270 ;) Nawet za 100 kupisz.
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 03 Maj 2023 12:14 

złoty
Ale roznica w cenie zakupu 4 biletow z wdc a 3 bez ile wynosi?

Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 03 Maj 2023 12:17 

srebrny
Zazwyczaj ok 290 zł RT :)
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#420 PostWysłany: 03 Maj 2023 14:08 
Awatar użytkownika

Lot Katowice-Londyn. Za 4 osoby, ze mną z WDC 560 zł (140zł/os.), bez WDC 720zł za 3 os. (240zł/os.)

brzemia napisał(a):
Z ciekawości. Zniżka pokryła twój bilet?
Nie widziałem ostatnio promocji na tyle ciekawej finansowo żeby opłacało się kupić dodatkowy bilet i nie lecieć.

brzemia lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 483 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości