Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 29 Sie 2016 16:40 

bruce09lili napisał(a):
Czy Wook w budynku hotelu Marriott jeszcze istnieje? Bo jest na google maps, ale nie ma na ich stronie internetowej?

Zamknięty, remont.
 PM off  

Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥 Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥
🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
#262 PostWysłany: 02 Wrz 2016 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Wrzuce tutaj, moze sie komus przydac

http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowar ... -7.html#MT
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#263 PostWysłany: 09 Wrz 2016 11:45 
Awatar użytkownika

niebieski
A może ktoś poleci jakąś knajpkę z marokańskim jedzeniem w W-wie? :) przeszukałam temat i nie było ;)
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 19 Paź 2016 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
To ja polecę dwa adresy:

Browar de Brasil.
Lokalizacja w samym centrum tuż obok Novotelu, bardzo blisko stacji metra Centrum oraz dw. Centralnego, róg Marszałkowska/ Wspólna. W tygodniu zestawy obiadowe są za 12 zł do godziny 17(chyba)? Jadłem w zeszłym tygodniu taki zestaw barszcz czerwony zabielany, sznycel w sosie pieprzowym, kluseczki ziemniaczane i surówka właśnie za 12 zł. Szybko podane i smaczne. Stosunek cena/jakoś 11 na 10 :)
http://www.browardebrasil.pl/

Restauracja Aleje 3
Znajduje się w gmachu Muzeum Narodowego. Bardzo, bardzo ładne miejsce, z b. smacznym jedzeniem. Obsługa profesjonalna i elegancka. Naprawdę dobre miejsce na eleganckie spotkanie. W tygodniu zestawy lunchowe (wtorek- piątek , w poniedziałki zamknięte gdyż nie działa MN) 20-22zł. Jedzenie przepyszne. Restauracja nie ma nic wspólnego z wyglądem znanych bufetów w muzeach
http://aleje3.com/
2 ludzi lubi ten post.
shoegaze uważa post za pomocny.

#265 PostWysłany: 19 Paź 2016 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
olajaw napisał(a):
A może ktoś poleci jakąś knajpkę z marokańskim jedzeniem w W-wie? :) przeszukałam temat i nie było ;)

Dopiero dziś zobaczyłem Twoje pytanie.
http://maghreb.pl/
jadłem 2 razy, doskonałe jedzenie, porcje średnie, ceny także.
Miejsce ukrywa się na tyłach Burakowskiej, idąc lub jadąc Burakowską od Powązkowskiej trzeba minąć wjazd do Mielżyńskiego i Red Onion, za piekarnią skręcić w lewo w wąski przejazd i za ok. 100m pojawi się placyk z restauracją.

@‌Gaszpar‌
potwierdzam, restauracja w Muzeum Narodowym jest świetna a mało znana.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#266 PostWysłany: 01 Gru 2016 14:10 

Przy wyjściu z metra centrum od strony dworca Warszawa Śródmieście kanapki po 1 zł. W niedzielę o 6 rano kupiłem kanapki z bułki grahamki za 1 złotych, a sama taka bułka w sklepie kosztuje 1 zł. Kanapki smaczne.
 PM off
Japonka76 lubi ten post.

#267 PostWysłany: 01 Gru 2016 14:43 

Loty: 170
Kilometry: 220 805
niebieski
Za te kanapki, to warto Pani dać jakiś napiwek ;)
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 17990.html
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 09 Gru 2016 10:48 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Przejrzałem wątek Warszawa, jedzenie jednak chciałem zapytać dokładniej, które miejsca aktualnie polecacie z ofertą lunchową.
Ostatnio odwiedziliśmy DoWoli Bistro & Cafe na Chłodnej, gdzie zamówiliśmy dwa różne zestawy, tj. flaki wołowe + stek z rostbefu, sos pieprzowy, mix sałat, frytki steakhouse (25pln) oraz krem z białych warzyw + pierś z kurczaka z pomidorami i mozarellą, świeże warzywa, puree ziemniaczane (20pln); było bardzo smacznie i kameralnie, lokal ma bardzo dobre opinie na zomato, ciekawy wystrój i kompetentną obsługę. Zachęcam do podzielenia się miejscówkami ;)
Trzecia Waza na Krakowskim Przedmieściu jest drugim miejscem, które śmiało mogę polecić, cena lunchu bodajże od 14,95 pln.
Odbiegając trochę od tematu, ciekawą opcją w tym miejscu jest drink dnia za 11 pln, co w takiej lokalizacji jest rzadkością.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#269 PostWysłany: 09 Gru 2016 11:05 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Lokal mocno specyficzny o skrajnych opiniach. Jedni go kochają, a inni nienawidzą. Mowa o Szynku Praskim. Jedzenie zawsze mi tam smakowało. Jest ani tanio, ani drogie. Można powiedzieć, że w normie. Polecam płotki - pyszne. Lokal utrzymany w stylu Warszawy z przełomu XIX I XX wieku. Minusem jest gburowaty właściciel, którego humory są irytujące, ale jak ma dobry dzień to nawet miły człowiek. Lokalizacja tym bardziej nadaje miejscu klimatu. Łatwy dojazd z metra Ratusz, lub Wileńskiej.
 Profil Relacje PM off
sko1czek lubi ten post.

#270 PostWysłany: 09 Gru 2016 11:19 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
@‌ane.wald lunch jest w każdym miejscu w Wawie i ciężko coś polecić jesli nie wskazujesz co lubisz zjesc na lunch. Ja np. mimo tego, że tam nie byłem planuje skoczyc do Sketcha ( na Placu Teatralnym) ponieważ tam szefem kuchni jest Sebastian Olma, czyli człowiek który wygrał top chefa i koles,który pracował w bardzo dobrych restauracjach. Lunch co prawda nie jest super tani ok - 30 zl, ale pewnie warto.
Np. na Żoliborzu w Dellusso ( przy Zajączka przy stacji Dworzec Gdański) jest lunch za okolo 25 zł - jesz ile chcesz. Co dziennie podają okolo 4-5 potrawy plus 1-2 desery i jesz ile chcesz.
ane.wald lubi ten post.

#271 PostWysłany: 26 Sty 2017 23:40 

Loty: 48
Kilometry: 50 130
Na kulinarno-hipsterskiej mapie Warszawy pojawiła się nowa miejscówka - Noce i dnie.
Jutro postaram się obadać, a jak na razie info z FB:

Cytuj:
NOCE i DNIE to nowe miejsce na nocno - kulinarnej mapie Warszawy.
Puste magazyny przy Burakowskiej 14 (przy samym Rondzie Babka) już 21 stycznia wypełnią się zapachem dobrej kuchni i dźwiękami muzyki.

Nakarmimy Was potrawami z całego świata. Na miejscu będzie czekało na Was 10 stanowisk streetfoodowych - dania kuchni indyjskiej, wietnamskiej, greckiej, amerykańskiej, meksykańskiej czy japońskiej.

Noce i Dnie to miejsce, w którym będziecie mogli potańczyć przy muzyce serwowanej przez najlepszych DJ’ów, będziecie mogli napić dobrych trunków - i najlepszego piwa rzemieślniczego z beertrucka Innej Beczki.

https://www.facebook.com/warszawskienoceidnie/

Ostatnio edytowany przez Abcn, 27 Sty 2017 15:20, edytowano w sumie 1 raz
Przenoszę z Atrakcji
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 27 Sty 2017 01:28 

niebieski
EmeryT napisał(a):
(...)najlepszego piwa rzemieślniczego z beertrucka Inne Beczki.
Na Nocnym Markecie 0,4l w kubeczku plastikowym od 14 pln. Akurat piłem udaną APĘ od nich ale z tym najlepszym piwem rzemieślniczym to ktoś pojechał. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 27 Sty 2017 01:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Sorry, ze pytam, ale gdzie w Wa-wie, najchetniej w Centrum, czy na Pradze znajde prawdziwa polska kuchnie i dobrze gotuja?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 27 Sty 2017 01:59 

niebieski
Odwiedź np. Pyzy Flaki Gorące na Brzeskiej (Praga Północ) albo Groole na Śniadeckich (Śródmieście Południowe) ale tu raczej głównie pieczony ziemniak. To dość sympatyczne/apetyczne miejsca w stylu "na każdą kieszeń".
Jak chcesz się trochę cofnąć w czasie, tak do II RP, to warta odwiedzenia jest c.k. Sanacja przy ul. Zgoda (Śródmieście Północne).
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#275 PostWysłany: 27 Sty 2017 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
@‌cccc‌
"Pyzy, flaki gorące" mogę tylko polecić. Kluchy są świetne, do tego sosy do wyboru, wyśmienite. Moja ulubiona miejscówka na tradycyjną, polską kuchnię miści się trochę poza centrum: "Pasja smaku" na Żytniej. Najlepszy schabowy w Wawie a przede wszystkim duży, nieudziwniony, pyszny tatar.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#276 PostWysłany: 27 Sty 2017 14:36 

cccc napisał(a):
Sorry, ze pytam, ale gdzie w Wa-wie, najchetniej w Centrum, czy na Pradze znajde prawdziwa polska kuchnie i dobrze gotuja?

Tatar z sarny z trawą żubrową i podpłomykiem
Kopytka z rydzami i orzechem laskowym
Przegrzebki z Kumpiakiem Podlaskim i pomidorami

Jeśli interesuje Cię takie menu jak powyżej to Belveder w Łazienkach
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#277 PostWysłany: 27 Sty 2017 14:41 

srebrny
na drugim biegunie, w zasadzie kazdy bar mleczny to tylko polska kuchnia ;)

np Bambino na Kruczej
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#278 PostWysłany: 27 Sty 2017 14:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Higflyer napisał(a):
Tatar z sarny z trawą żubrową i podpłomykiem
Kopytka z rydzami i orzechem laskowym
Przegrzebki z Kumpiakiem Podlaskim i pomidorami

Jeśli interesuje Cię takie menu jak powyżej to Belveder w Łazienkach

Tak interesuje i dzieki za wszystkie odpowiedzi, tylko najpierw musze pogooglowac co to sa "Przegrzebki z Kumpiakiem"? ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 27 Sty 2017 16:01 

niebieski
Blisko Centralnego/Złotych Tarasów - szczerze polecam: http://naszemiejscerestauracja.pl/lunch, codziennie 3 różne opcje lunchowe.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#280 PostWysłany: 31 Sty 2017 14:02 

A na Muranowie/Ratusz Arsenał kojarzycie coś ciekawego z ofertą lunchową?:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość