Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 25 Lis 2015 18:29 

złoty
Jak ktoś podróżuje Polskim Busem, to zaledwie 3 stacje metra od przystanku na Młocinach znajduje się jeden z najlepszych chińczyków w Warszawie (a od Luxa to tylko jedna stacja). Bar "Hami" mieści się w pawilonach przy ul. Kasprowicza 16, przy północnym wyjściu ze stacji metra Słodowiec. Można się tam baardzo najeść za rozsądne pieniądze (np. kurczak w cieście kokosowym kosztuje 9 zł, duża porcja za 11 zł). Tutaj zdjęcia niektórych potraw. Czas oczekiwania jest bardzo krótki, czasem nie zdążymy zająć miejsca, a już słychać wołanie naszego numerka. :)
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#222 PostWysłany: 25 Lis 2015 18:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Mleczarnia Jerozolimska - konkretnie ta przy ul. Nowowiejskiej 6 (tuż przy metrze Politechnika i pl. Zbawiciela). Zestawy obiadowe od 15,90 do 17,90. Pojedyncze dania na studencką kieszeń. Smacznie i bez nadęcia. http://mleczarniajerozolimska.pl

A propos stołówek - kiedyś dobre notowania miały te w Bibliotece Narodowej, GUS i NBP. Jeśli ktoś ostatnio był, to recenzja - mile widziana.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 25 Lis 2015 18:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Byłam w bibliotece Narodowej i jedzenie było typowo stołówkowe ale smaczne i tanie.
Ale nie polecam za bardzo stołówki w BUWie, niby duży wybór i można trafić coś dobrego, ale ogólnie bez smaku lub przesadzone smakowo, i często zimne.
Muszę wypróbować stołówkę z Centrum Kopernika. @Gaszpar wiesz jak tam dają jeść?
Kara lubi ten post.

#224 PostWysłany: 25 Lis 2015 20:01 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Bistro w Koperniku ogólnie nie polecam. Zdarzają się wyjątki ale ogólnie bardzo słabo. Jadam tylko zestawy dziecięce i to po sprawdzeniu co serwują :) znośne są zupy oraz smaczne naprawdę frytki.
Ogólnie jak ktoś jest w Koperniku i ma ochotę na kawę, ciastko to zdecydowanie lepiej jakościowo i cenowo wychodzi kawiarenka w Planetarium.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
Japonka76 lubi ten post.

#225 PostWysłany: 25 Lis 2015 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Kara napisał(a):
Mleczarnia Jerozolimska - konkretnie ta przy ul. Nowowiejskiej 6 (tuż przy metrze Politechnika i pl. Zbawiciela). Zestawy obiadowe od 15,90 do 17,90. Pojedyncze dania na studencką kieszeń. Smacznie i bez nadęcia. http://mleczarniajerozolimska.pl

A propos stołówek - kiedyś dobre notowania miały te w Bibliotece Narodowej, GUS i NBP. Jeśli ktoś ostatnio był, to recenzja - mile widziana.

jeśli chodzi o sieciówke Mleczarnia, to podobno najgorszy bar mleczny w Wawa, nie wiem nie mam porównania, aczkolwiek jadłem i tak i w Prasowym to lepiej i taniej w prasowym a najlepszy podobno Bambino ( brak doświadczeń - ale jesli ktoś ogladał serial Prokurator to wie o czym mówie). Już dużo lepiej ale i drozej jest w innym lokalu własciciela Mleczarni, mianowicie w Yugo, - jugosławiańskie jedznie w dobrej cenie mega smacznie, kiedys również koło baru Prasowego na Marszałkowskiej obecnie z tego co widzialem tylko w okolicach Żelaznej.

#226 PostWysłany: 25 Lis 2015 23:46 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
01ERES napisał(a):
Wygłodniali (i pomysłowi) mieszkańcy Warszawy szukający dobrego jedzenia, znaleźli je w ministerialnych bufetach! :D
1. Ministerstwo Kultury, Krakowskie Przedmiescie 15
2. Ministerstwo Infrastruktury, Chałubinskiego 4
3. Ratusz, Plac Bankowy 3/5
4. Ministerstwo Edukacji, Aleja Szucha 25
http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowar ... tu.html#MT

To ja jeszcze dopiszę Ministerstwo Środowiska (okolice Pomnika Lotnika), wejście od Reja, na domofonie trzeba wybrać 100 :)
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 27 Lis 2015 10:33 

Zbanowany
Nawet nie wiedziałem że tak można. Wybiorę się dziś sprawdzić i dam znać jak wrażenia ;)
Mi smakuje sieć pizzerii LaTorre. Przy metrze Młociny jest też nowy Kebab (nie pamiętam nazwy) i dwie pizzerie m.in Biesiadowo (pizze do 60cm). Dwa przystanki dalej jest Mc'D.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 04 Gru 2015 18:14 

niebieski
Polecam Stołówkę U Chłopaków, Waliców 19 na wysokości Krochmalnej. Codziennie (także w weekendy) w godzinach 11-19 zestaw zupa i drugie za 14 zł. Zawsze są 2 zupy i 4 główne dania do wyboru, schabowy i antrykot z kurczaka są chyba codziennie.
 Profil Relacje PM off
sko1czek lubi ten post.

#229 PostWysłany: 17 Gru 2015 21:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Natknąłem się dzisiaj w centrum na nowo otwartą restaurację znanego restauratora Pana Jarczyńskiego (właściciela wspominanych tu m. in. U Szwejka, Jeffsa, Kompanii Piwnej Podwale 24, Der Elefanta, Bazyliszka i pewnie jeszcze czegoś o czym nie wiem)

Tym razem coś dla smakoszy kuchni ze wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego czyli kuchnia izraelsko-libańska.
Nowootwarta restauracja lśni nowością, nazywa się Berek przy ul. Jasnej 24. Ceny ze średniej półki ale raczej przystępne i nie są oderwane od polskiej (warszawskiej) rzeczywistości.

http://www.berekwarszawa.pl/

Polecam zwłaszcza lunch od 12:00 do 16:00 za 19 PLN (w skład wchodzi jedna z kilku rodzajów przystawek do wyboru z pitą np. różne rodzaje Meze lub zupa dnia + danie główne z grilla do wyboru z 5 propozycji + deser w postaci sorbetu).

Wystrój kolorowy, schludny i naprawdę autentyczny - słowem zrobiony z rozmachem :mrgreen: Gdyby nie detale znane z innych restauracji tej grupy (Akceptowane karty płatnicze wyłącznie Visa) to bym pomyślał że prowadzi to jakaś rodzina z bliskiego wschodu :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#230 PostWysłany: 18 Gru 2015 17:11 
Awatar użytkownika

niebieski
01ERES napisał(a):
Wygłodniali (i pomysłowi) mieszkańcy Warszawy szukający dobrego jedzenia, znaleźli je w ministerialnych bufetach! :D
(...)
3. Ratusz, Plac Bankowy 3/5
(...)
http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowar ... tu.html#MT

Przetestowany. Pysznie i bardzo obfity stosunek "zysku" do ceny (zupa + 2-gie + surówka + kompot/ 17 zł). Blok B (po lewej, wchodząc na posesję), 1 p. Otwarty: 8:00-16:00.

PS Pałacowe klimaty po drodze i w samym bufecie - bezcenne. Warto się przy okazji przejść po innych częściach budynku.
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 31 Sty 2016 16:26 

Przetestowałem i polecam restaurację 'Florian Ogień czy Woda' na Chłodnej. W tygodniu za 19 złotych mają zestawy lunchowe na które składa się zupa, danie główne (dwa do wyboru) oraz bufet z przystawkami (świeży chleb, mazidła do chleba, ser biały, herbaty itp). Strażakom udała się ta knajpa :)
Do tego w Wook (Marriott) w ostatniej godzinie otwarcia buffet jest za 50% normalnej ceny (czyli za 17.5 złotego w tygodniu). Niestety, za każdym razem jak tam idę, jest tylko gorzej. Potrawy wyglądają ładnie ale niestety, są bezsmakowe.
 PM off  

#232 PostWysłany: 29 Lut 2016 15:31 

niebieski
Śniadania za złotówkę to coraz popularniejszy trend wśród knajp warszawskich.
W tych ofertach właściwie nie ma haczyka. Wymogiem jest jedynie, aby kupić kawę, a w niektórych lokalach po prostu coś do picia. Wtedy otrzymujemy "prawo" do śniadania za 1 zł.
Aioli, Swietokrzyska 18
Trzecia Waza, Krakowskie Przedmiescie 64
Słoik, Zlota 11
http://natemat.pl/172479,koniec-przepla ... zyk-nie-ma
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#233 PostWysłany: 01 Mar 2016 09:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli ktoś tęskni za prawdziwymi dim sum, smaczne i w rozsądnych cenach są te z "Parnika" (większość po 13 zł/ 10 szt., można zamówić 2 smaki w jednej porcji) - 3 lokalizacje, w tym jedna rzut kamieniem od Dworca Centralnego i Złotych Tarasów. Więcej informacji na http://www.parnik.com.pl.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 01 Mar 2016 09:36 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
W sobote po raz pierwszy od niepamiętnych czasów zjadłem kebaba w Polsce - i mi smakowal..
A jak powiedziałem 'średnio ostry' to taki był - wyrazisty a nie ciotowaty..

ADEN KEBAB rog JPII i Chmielnej

Załączniki:
kebab.JPG
kebab.JPG [ 87.74 KiB | Obejrzany 2511 razy ]
zoli lubi ten post.

#235 PostWysłany: 04 Mar 2016 19:50 

Ranking kebabów: http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowar ... babie.html
 PM off  

#236 PostWysłany: 04 Mar 2016 21:50 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Kara napisał(a):
Jeśli ktoś tęskni za prawdziwymi dim sum, smaczne i w rozsądnych cenach są te z "Parnika" (większość po 13 zł/ 10 szt., można zamówić 2 smaki w jednej porcji) - 3 lokalizacje, w tym jedna rzut kamieniem od Dworca Centralnego i Złotych Tarasów. Więcej informacji na http://www.parnik.com.pl.

5 minut dalej od Chmielnej jest też Pełną Parą z pierożkami
http://www.pelnapara.pl/

można mieszać pierożki - z dynią i orzechami przepyszne :)

#237 PostWysłany: 04 Mar 2016 22:45 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
[ciach reklama]
A druga sprawa to czy ktoś chętny większą grupą wpaść na All U can eat 23,99 na Dworcu Centralnym w chińskiej knajpie ?

Ostatnio edytowany przez mashacra 06 Mar 2016 16:59, edytowano w sumie 2 razy
Umawianie się to nie w tym wątku, odpowiedzi na propozycję proszę wymieniać na prv lub w innym temacie (np spotkaniach warszawskiej grupy) Washington + reklama mashacra
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#238 PostWysłany: 05 Mar 2016 15:31 

O ile się orientuję to ten Wok ma różne ceny. Za buffet, sushi i woka jest dużo drożej (około 40 zł). Z tego co kojarzę to napoje dodatkowo płatne i dosyć drogie (0.2 czegokolwiek za 5,49). Przetestuje za tydzień, porównam z Wook w Marriott i wyrażę swoją autorytarną opinię :D
 PM off  

#239 PostWysłany: 09 Mar 2016 14:24 

W Warszawie zabłysła druga gwiazdka Michelin: http://weekend.pb.pl/4426060,22300,drug ... a-michelin
Obecnie są dwie restauracje z 'gwiazdką', czyli Senses i Atelier Amaro.
 PM off  

#240 PostWysłany: 11 Mar 2016 18:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Dostałam dzisiaj taką ulotkę na ulicy. Jeszcze tam nie byłam, ale pomysł wydaje mi się przedni. Ja z pewnością wybiorę się i spróbuję.
A może ktoś już był, spróbował?

Załączniki:
Targ_rybny_warszawa1.jpg
Targ_rybny_warszawa1.jpg [ 167.37 KiB | Obejrzany 1868 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość