Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 12 Kwi 2017 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
Jak ktoś szuka resortu to IMO bardzo dobrą szukajką jest 1-2-fly.com
Bezpieczne i pewne bo to oferty z niemieckich biur podróży. Między wrześniem a marcem tydzień z AI można w Punta Cana wyhaczyć od 230€ za osobę :arrow: http://tinyurl.com/kufhczv
Jak ktoś woli po polsku to Neckermann ma oferty samych hoteli :arrow: http://tinyurl.com/my2ap8b
 Profil Relacje PM off
Pawo uważa post za pomocny.

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#102 PostWysłany: 12 Kwi 2017 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
hejka

Co do noclegow na Dominikanie. Spalam w hostelu Santo Domingo B&B w pokoju dwuosobowym, za ludzkie pieniadze. Potem Bayahibe hotel na bookingu ma slabe recenzje, oakzal sie calkiem trafiony. Mialam rezerwacje w innym, ale byl full i skierowali mnie wlasnie do Ille del Mar czy cos takiego. Cena 75 zl za dwuosobowy z lazienka. Typowe- lodzko, wentylator. Blisko palzy i amriny oraz sklepikow i barow- mi pasowalo bardzo.
Nie intersuja mnie hotele resortowe, za grubym murem, bo nie lubie zamkniecia, turystow i ich zachowania.
Bezpiecznie sie czulam i w SD i w B. mimo tego, ze w SD starszy lokalny przestrzegl mnie przed tzw tygrysami, mlodymi chlopakiami, co zabieraja wszystko. w B. do rana tancowalam na ulicy z lokalsami, ktorzy loili rum i piwo i imprezowali ostro.

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off
spty13 lubi ten post.

#103 PostWysłany: 12 Kwi 2017 21:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌Antia‌ ile płaciłaś za Saonę z Bayahibe?

#104 PostWysłany: 12 Kwi 2017 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
@LaVarsovienne
ja płaciłam 50$ w tej budce pod sama przystania ,czyli taką samą kwotę co Ty z Bavaro:) pewnie wiec grubo przepłaciłam .
Ciekawe wlaśnie ile @‌Antia‌

Ostatnio edytowany przez Abcn, 12 Kwi 2017 22:58, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 13 Kwi 2017 17:45 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
hejka

Placilam 30 usd za caly dzien :) katamaran, lunch i powrot szybka lodzia z dwoma przystankami :)

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 14 Kwi 2017 09:07 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 319 915
jakie orientacyjnie można przyjąć koszty wyżywienia dziennie?
nie zakładając oczywiście mega oszczedności bo nie o to chodzi?
z kilku relacji wywnioskować można że średnio jeden posiłek to ok 50zł/os czyli myślę dziennie na wyżywienie + napoje wyjdzie spokojnie min 100zł.
Doliczając nocleg, to jednak opcja ALL może wyjść taniej.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 14 Kwi 2017 09:24 
Awatar użytkownika

wolałabym 1000 razy nie dojeść co wyszłoby na zdrowie ,niż siedzieć na d. w hotelu i pilnować pory posiłków.
Jeżeli wyjazd ma polegać tylko na hotelowym żarciu ,to bez sensu cała eskapada. To samo można mieć bliżej ,nie potrzeba tak daleko lecieć.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#108 PostWysłany: 14 Kwi 2017 10:07 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
spty13 napisał(a):
niż siedzieć na d. w hotelu i pilnować pory posiłków...

Przepraszam a to z pałą ktoś stoi i każe w hotelu siedzieć i się napychać? 2 razy w życiu byłem na AI, były to w ogóle moje pierwsze podróże zagraniczne i nijak nas to AI w hotelu nie trzymało. Praktycznie całe dnie spędzaliśmy poza hotelem. W hotelu śniadanie, kolacja i ewentualnie wieczory w pool/lounge barach. Więc bardziej to było takie HB z wliczonymi napitkami ;)
Co prawda zgodnie z Gośką stwierdziliśmy że AI to nie dla nas ale w żadnym przypadku nie ograniczało ono naszej mobilności.

Teraz na tę Dominikanę już zarezerwowaliśmy całkiem przyzwoite BB za ok 1500zł ale jak widzę tygodniowe AI za 2500zł za 2 osoby to może to być kusząca opcja dla niektórych. Sam się zastanawiam ;) No chyba, że tam faktycznie jakiś zakaz opuszczania terenu resortów :D
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 14 Kwi 2017 10:44 
Awatar użytkownika

Na pewno nie we wszystkich ,ale w niektórych resortach samo dojście od recepcji do bramy wjazdowej wynosi ze 2-3 km. Na wjeżdzie budka straznicza ,że mysz się nie przesliznie ;) zrobione tak ,aby faktycznie turyści nie musieli za bardzo wychodzić na zewnątrz:). No ale wiadomo ,dla chcących nie ma przeszkód i jak ktoś bardzo chce to nie będzie w resorcie siedział. Przedstwiciele biur z wycieczkami są na miejscu i podsuwają pomysły na zagospodarowanie czasu.
A gdy wyjdziesz sam na zewnątrz to i tak za bramą nic nie ma ,długa ciągnąca się droga wzdłuż muru i więcej nic. Tam odległości są naprawdę duże.
Lepszym pomysłem kasę z all przeznaczyć na wynajęcie auta . Chociaz to tez bardzo droga impreza 80-150 $ za dzień ..ale jak więcej osób może się opłacac
W miejscowościach ,nie typowo turystycznych ceny kanajpiane są przecież niższe (w Bavaro za za 40 zł zjesz pizze natomiast już gdzies dalej porządny mięsny obiad),nie mowiąc oczywiście o zwiedzaniu to dwa można podjechać i zrobić sobie tańsze zakupy w dużym centrum handlowym,a nie osiedlowym sklepiku
Centra takie duże typu Auchan w Bavaro sa dwa. Jedno koło Palmeral ,a drugie Jumbo przy San Juan.
Moto taxi są niedrogie można mocno targować ,jezdzą ich całe tabuny na tych motorkach, zaczepiają, trabią ,głownie na turystki :). Tylko uważać na łydki w czasie wysiadania aby nie dotknąć gorącej rury wydechowej :P
 Profil Relacje PM off
jacekwoj16 lubi ten post.
szeptana uważa post za pomocny.

#110 PostWysłany: 14 Kwi 2017 19:58 

Loty: 104
Kilometry: 216 006
niebieski
Witam, orientuje się ktoś jak aktualnie wygląda sytuacja z walkami kogutów? Wiem, że kiedyś była arena walk w Bavaro i San Domingo.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 17 Kwi 2017 13:00 

pabloz napisał(a):
Bravetolive napisał(a):
Kupione 2-9 stycznia
Ktoś leci w tym terminie ?

Ja 2-13.01.

Ja z chlopakiem też lecimy w terminie 2-13
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 17 Kwi 2017 17:18 

Zarezerwowałam sobie 5*^hotel na 4 noce w Punta Cana i sama nie wiem. Doradźcie mi. Zawsze śpię w hostelach, dziele łóżka i tak się zastanawiam czy czasem nie zmienić na hostel. Byłam na Kubie, Jamajce i zawsze bardziej bliżej lokalesow. Tak jak to Anita ujęłaś, taniec do białego rana. Doradzacie resorty? Jakie ceny jedzenia dla tych, którzy nie maja all inclusive i żywią się w restauracjach np.? Trochę różnica w cenach bo za 4 noce w Punta cana mam zapłacić 530€, a za noc w Santo Domingo w hostelu 26€ :)
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 18 Kwi 2017 14:50 

Sprawdzaliście wyciągi z karty? Mi dzisiaj zniknęła blokada i środki wróciły na kartę. Rezerwacje przez Opodo.pl

Rezerwacja w CheckMyTrip jest jako "confirmed"
Na stronie Iberii wchodzi w rezerwację, ale nie ma żadnych danych pasażerów, tylko data i kierunek.

Co ciekawe sama płatność składała się u mnie z 3 blokad, 2x bilet OW podpisana "Iberia ES" + opłata pośrednika i za ubezpieczenie przez "Opodo Madrid ES".
Zniknęły te 2x Iberia ;)
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 18 Kwi 2017 15:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Hm... U mnie jest rezerwacja, na stronie Iberii są 2 loty, w jedną i w drugą stronę, ale z karty mi ściągnęło jakby tylko opłatę w jedną stronę, bardzo to dziwne...
Kupowałam przez Opodo.
A jak w Was?

Image
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 18 Kwi 2017 16:07 

Loty: 151
Kilometry: 294 990
Mytrip.com, wszystko elegancko pieniądze na rachunku się zgadzają.
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 18 Kwi 2017 16:34 
Awatar użytkownika

Loty: 503
Kilometry: 791 294
platynowy
U mnie płatność do Opodo jest rozliczona, a płatność do Iberii nadal z blokadą.
Proponuję być spokojnym - w końcu to żaden błąd cenowy tylko zwykła oferta taniej linii więc nie powinno być anulacji bo i za co ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 18 Kwi 2017 16:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Często blokada z karty znika a środki są pobierane np. po miesiącu, dwóch, po odbyciu lotu a czasami w ogóle :) Kupiłem kiedyś po 2 bilety dla dwóch osób bezpośrednio na stronie przewoźnika, loty odbyłem bez najmniejszego problemu lecz pieniędzy z karty od marca 2015 mi nie pobrali i coś czuję, że już nie pobiorą. Przy płatności zawsze warto robić screeny tak na wszelki wypadek.

#118 PostWysłany: 18 Kwi 2017 17:44 

srebrny
Mi zdarzyło się , że LH pobrała środki z karty pół roku po locie, ale niestety za darmo jeszcze nie poleciałem ;-p

#119 PostWysłany: 18 Kwi 2017 17:55 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
Ja też kupowałam przez opodo. Dwie kwoty i jedna blokada :) Pierwszą kwotę przyblokowało normalnie, a z drugą musiałam dzwonić, bo w ogóle nie dostałam biletów, na maila.

#120 PostWysłany: 18 Kwi 2017 19:26 

connexBB napisał(a):
Anonymous napisał(a):
W sumie to mi się wszędzie podoba. Byle gdzieś pojechać.
Myślę, że Dominikana też ma swoje dobre strony.
Jak nie palmy i plaża to ten rum i cygara wydają się interesujące. ;)

Po zapoznaniu się z argumentami powyższej "dyskusji" też się skusiłem, chcę sobie wyrobić własne zdanie.
Nasz termin 3-13.02.18 :)

PS. Orientuje się ktoś czy Avios'ami można zapłacić za walizkę?

Na pytanie Ci nie odpowiem ale też się wybieramy w tym samym terminie :). Jakbyście preferowali jakieś wspólne zwiedzanie dajcie znać. Nad konkretami jeszcze nie myśleliśmy prócz Saona Island. Wstępnie zarezerwowane noclegi mamy w Punta Cana na cały pobyt.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość