Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 10 Kwi 2017 15:30 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 104 894
meteorka2207 napisał(a):
no to 2 - 9 stycznia kupiony!!!!

TADAM!!!!

Nie pochwaliłaś się.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#82 PostWysłany: 10 Kwi 2017 15:47 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌jack.strong‌ jak to się nie pochwaliłam, przecież jest napisane ;-)

Jak wół :D

Image
 Profil Relacje PM off
olajaw lubi ten post.

#83 PostWysłany: 10 Kwi 2017 15:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Problem mają Ci co nie kupili. Ewidentna zazdrość i tyle. Dajcie się cieszyć tym co lecą. Niech sami na własnej skórze się przekonają czy było warto. Sam osobiście będę czekał na relację z lotu na Dominikanę, bo kto wie, może i ja się kiedyś skuszę.
2 ludzi lubi ten post.

#84 PostWysłany: 10 Kwi 2017 15:49 

Anonymous napisał(a):
W sumie to mi się wszędzie podoba. Byle gdzieś pojechać.
Myślę, że Dominikana też ma swoje dobre strony.
Jak nie palmy i plaża to ten rum i cygara wydają się interesujące. ;)

Po zapoznaniu się z argumentami powyższej "dyskusji" też się skusiłem, chcę sobie wyrobić własne zdanie.
Nasz termin 3-13.02.18 :)

PS. Orientuje się ktoś czy Avios'ami można zapłacić za walizkę?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 10 Kwi 2017 15:50 

złoty
podsumowując
lot fajny, miejscówka fajna, Barcelona za punkty tez fajna.
milego urlopu dla wszystkich.

tylko podniecenie niektorych jak errorfare. i tyle w temacie.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 10 Kwi 2017 16:09 

srebrny
i pogoda tez fajna. proste.
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.

#87 PostWysłany: 10 Kwi 2017 16:48 

Loty: 85
Kilometry: 222 971
Kupione na listopad :) I nie ma co wybrzydzać. Jak ktoś chce, to zlepi sobie coś budżetowo - ceny za 7 noclegów za 3 osoby startują od 370 zł. A jak ktoś ma ochotę na AI to hotele 4* z all za 4300 zł 7 noclegów za 3 osoby. Nawet teraz nie czekając na promo doloty do BCN z Berlina są po 300 zł - i to pasujące bez noclegów w Barcelonie. Razem 7600 a najtańsze lasty i to niższym standardzie chodziły około 10k. Dokładasz 1500 i za 9k masz wypasione 5* z super wysokimi ocenami, które obecnie chodzi na ten termin w biurze za 16k (kalkulacje wszystkie na 3 osoby). To dla wczasowiczów, a globtroterzy sami sobie znajdą ;)
PS. Jak ktoś na tydzień do ciepłych krajów nie mieści się w duży podręczny na głowę, to słabo i w czarterze 15kg limitu też mu może być straszne. Znam ludzi, którzy na miesiąc do Azji mieszczą się w plecak 35-40l :)

-- 10 Kwi 2017 17:08 --

Bardziej mnie zastanawia, co oni wypisują za przypomnienie, że podróżując do/z Santo Domingo z transferem w Puerto Rico trzeba mieć wizę USA lub ESTA. Ja tam ani Puerto Rico ani Santo Domingo nie widzę, bo wg opisu lot jest bezpośredni BCN-PUJ?
lukasz354 lubi ten post.

#88 PostWysłany: 10 Kwi 2017 19:16 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 104 894
meteorka2207 napisał(a):
@‌jack.strong‌ jak to się nie pochwaliłam, przecież jest napisane ;-)

Jak wół :D
Nie to miałem na myśli. Skąd mogłaś wiedzieć, że czytam ten wątek. Przypadkowo na niego wszedłem. Mówię o porannej rozmowie. Pozdrawiam Cię.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 11 Kwi 2017 10:41 

michcioj napisał(a):
Bravetolive napisał(a):
Dla mnie Karaiby to nie tylko plaża ale i muzyka i ich podejście do życia. Nie wiem jak na Domińikanie, bo jeszcze nie byłam, ale Kuba, Jamajka- coś pięknego. Czekam z niecierpliwością na styczniowa Dominikanę. Plaża, słońce, bachata, natura.
I za takie pieniądze, to prawie ze za darmo
Pozdrawiam
Eliza
mam nadzieje ze sie mylisz Eliza. bylem na Kubie i mam naiwna nadzieje ze na Dominikanie nie beda mnie traktowac jak chodzacy bankomat i probowac oszukac na kazdym kroku jak na Kubie.
Nie zauwazylam tego. Najgorsze oszukaństwo jak na razie spotkało mnie na Teneryfie. CODZIENNA walka z kelnerami i ich dodatkowe naliczanie produktów, które w ogóle nie zamówiłam
Będzie cudownie na Domińikanie :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#90 PostWysłany: 11 Kwi 2017 14:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja też nie mam najmniejszych wątpliwości co do tego, że będzie bardzo fajnie na Dominikanie!
Z mojego skromnego doświadczenia wynika, że nie do końca ważne gdzie, ważne JAK i z KIM.
Więc sobie spokojnie czekam i planuję wakacje styczniowe z dużym przytupem ;-)

Image

Ostatnio edytowany przez meteorka2207, 11 Kwi 2017 21:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#91 PostWysłany: 11 Kwi 2017 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
Udało się komuś podejrzeć opcje dodatkowe w booking management na iberia.com? Bo u mnie po wejściu widać tylko dane osobowe i loty ale żadnych opcji odnośnie dokupienia bagażu czy posiłków. A chciałem zobaczyć te kosmiczne koszty mające uczynić wyjazd niezbyt opłacalnym. ;)

Mi póki co udało się tylko dotrzeć do wyboru miejsc wchodząc przez stronę BA

Załączniki:
Iberia.jpg
Iberia.jpg [ 100.59 KiB | Obejrzany 1821 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 11 Kwi 2017 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Trzeba mieć dobry wzrok, żeby odróżnić które miejsce w jakiej cenie :?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#93 PostWysłany: 11 Kwi 2017 18:32 

radionx napisał(a):
Kupione na listopad :) I nie ma co wybrzydzać. Jak ktoś chce, to zlepi sobie coś budżetowo - ceny za 7 noclegów za 3 osoby startują od 370 zł. A jak ktoś ma ochotę na AI to hotele 4* z all za 4300 zł 7 noclegów za 3 osoby.

Radionx a gdzie Ty takie dobre ceny znalazłeś?

Ostatnio edytowany przez Abcn 12 Kwi 2017 11:01, edytowano w sumie 3 razy
znaczniki
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 12 Kwi 2017 10:45 

Na bookingu bez problemów. Na expedii wychodzą prawie identycznie. Zresztą sam już zaklepałem. Mogłem mieć jeszcze o 100 USD taniej za pobyt ze strony hotelu, ale bez możliwości rezygnacji.

-- 12 Kwi 2017 10:53 --

Z tym, że to było w poniedziałek. Chyba trochę osób szukało i na mój termin część wyszła a reszcie ceny poszły do góry od 300 do 1500 zł za pobyt za te same oferty. Mój wybór dzisiaj już o 1k drożej :)

#95 PostWysłany: 12 Kwi 2017 10:55 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 315 989
platynowy
3900/3 os/ 6dni/4* (all incl.) -zależy też od terminu. Okolice Puerto Plata.
Są też tańsze hotele, ale już trochę naciągane.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 12 Kwi 2017 11:00 

A ten 4* w AI Vista Sol Punta Cana już za 6300 (5600 z genius) zamiast 4300 :( trzeba z życiem :) teraz w tej cenie tylko 3* whala!bavaro ale on niezbyt chwalony.

-- 12 Kwi 2017 11:04 --

O proszę w tym momencie Be live collection 5* w AI za 4200 :) z 5800. Aż się zastanawiam nad zmianą ;)

#97 PostWysłany: 12 Kwi 2017 11:19 
Awatar użytkownika

niebieski
janeczek napisał(a):
radionx napisał(a):
Jak ktoś chce, to zlepi sobie coś budżetowo - ceny za 7 noclegów za 3 osoby startują od 370 zł.

Radionx a gdzie Ty takie dobre ceny znalazłeś?

Załączniki:
_20170412_111826.JPG
_20170412_111826.JPG [ 261.55 KiB | Obejrzany 1533 razy ]

#98 PostWysłany: 12 Kwi 2017 11:30 

radionx napisał(a):
Jak ktoś chce, to zlepi sobie coś budżetowo - ceny za 7 noclegów za 3 osoby startują od 370 zł.

Nie wiem czy Ty jesteś świadom tego, ale większość tzw. tanich noclegów w Punta Canie to oszustwo. Albo w ogóle taki obiekt noclegowy nie istnieje, albo prezentowane są zdjęcia zupełnie innych obiektów niż ten, w którym faktycznie będziesz spał. Na zdjęciu mogą to być ładne obiekty, a faktycznie ktoś czeka pod tym obiektem i zaprowadzi Ciebie do zupełnie innego miejsca (zwykłego pokoju w domu wielorodzinnym, który znajduje się w dzielnicy biedy.

Podam Tobie przykład - przyjrzyj się tej ilustracji, którą ja załączam do tej wiadomości. Niby 4 różne oferty na booking.com, a faktycznie na zdjęciach jest tam sam budynek z różnych ujęć.

Dodam więcej od siebie, będąc na Punta Canie udało mi się nawet odnaleźć ten konkretny budynek. I okazało się, że to nie jest żaden hotel, apartament dla turystów. Jest to zwykły apartamentowiec, gdzie mieszkają bogatsze rodziny (obywatele Dominikany). Po rozmowie z tamtejszymi osobami wyjaśniono mi, że często naciągacze próbują "okantować" turystów, pokazując ich apartamentowiec jako hotel.

W każdym bądź razie te wszystkie oferty to "fejk", z którymi booking.com nic nie robi. W tym konkretnym budynku nie są udostepniane pokoje/apartamenty turystom. Takich ofert na booking.com jest dużo więcej. Radzę uważać - jeśli dasz się "naciąć" to będziesz mało przyjemnie wspominał ten wyjazd.

Załączniki:
punta_cana.png
punta_cana.png [ 692.23 KiB | Obejrzany 1498 razy ]
 PM off
3 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#99 PostWysłany: 12 Kwi 2017 13:08 

Hmm. Co do oszustw w zakresie ofert budżetowych trudno mi się odnieść. Poza tym, że w naszym kraju też się zdarzały przypadki wynajmu nieistniejących kwater.

Tutaj dyskusja zeszła bardziej na oficjalne resorty ****, gdzie chyba jest trochę lepiej, jeśli chodzi o takie sytuacje. Ja sam klepnąłem sieciowy 5* resort AI, który jest też ofertowany przez nasze biura podróży (wysokie opinie na ich stronach biorę przez palce), ale i z dużą ilością opinii na pozostałych portalach booking, holidaycheck, tripadvisor (do ponad 2k opinii) i ocenami w granicach 80-85% maxów. Tą samą rezerwację można było zrobić i przez stronę hotelu, ale w razie czego wolę się bujać z booking niż z nimi.

Choć w wątku o booking widziałem różne opinie, to ja sam nie mogę na nich narzekać. Na kilkadziesiąt dotychczasowych rezerwacji obyło się bez żadnej wpadki (odpukać).
Ale też przy wyszukiwaniu biorę pod uwagi tylko oferty oceniane na 8 w górę z familią (7 w górę samemu), o dużej liczbie ocen (co najmniej z 200, 300, a jeśli to możliwe to lepiej i kilka razy tyle od 700-1k wzwyż). Staram się skonfrontować opinie z innymi stronami o ile to możliwe (najczęściej tripadvisor, holidaycheck, czasem expedia). Jak dotąd to się sprawdza.

#100 PostWysłany: 12 Kwi 2017 17:08 

Loty: 104
Kilometry: 216 006
niebieski
@‌grzegorz.jot‌ ten Yara Beach Apartahotel ma dużo opinii i są one dość dobre, ąż dziwne. Pozostałe 3 widać raczej ściemy od razu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość