Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 09 Kwi 2017 22:20 

srebrny
Co do Sylwestra - zgoda.
Ale z drugiej strony taniego dolotu też raczej w tym okresie nie znajdziesz. ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#42 PostWysłany: 09 Kwi 2017 22:33 

srebrny
sranda napisał(a):
Myślę, że porównując do PL cena i tak jest atrakcyjna, chyba, że trafi się coś z Warszawy np. za 1200-1400 PLN, jak czasem bywało.
Ale regularnie można znaleźć czartery z Niemiec, Szwecji czy Norwegii za 250-300 EUR, nie mówiąc o Jetairfly z Brukseli. A dolot/dojazd tam jest często tańszy niż do Barcelony.
Doliczając w Level bagaż rejestrowany 40 EUR + ew. koszt posiłków na pokładzie, które w czarterach są wliczone, wychodzi bardzo podobnie, także to wcale nie była jakaś specjalna okazja moim zdaniem. A F4F wypromował to jakby to był jakiś olbrzymi hit i sporo osób się na to nabrało.

sranda przepraszam ze tak powiem, ale za przeproszeniem poprostu marudzisz.
kupilismy w tym momencie lot RT dla 4 osob z jednym bagazem w strone na dominikane za 830 euro, czyli jakies groszowe 207 euro.
pewnie dokupimy jeszcze jeden bagaz powrotny, za kolejne 40 euro. lecimy w listopadzie kiedy nam pasuje, kiedy to w Polsce
jest zimno, ciemno, masa pracy w pracy (tak, to tez argument), kiedy to mozna ze spokojem zaplanowac urlop, poprostu lecimy
kiedy nam pasuje,a nie kiedy Niemcom czy innym Belgom akurat pasuje zrobic wyprzedaz biletow na wylot za 2 dni. dolot,
ok, jeszcze rozkladu nie ma, zawsze jednak byl powrot w niedziele wieczorem z BCN do GDN wizzair.
a koszt wizaaira - tak, oczywiscie ze zero, wizzair jest za darmo.
nie siada loty, trzeba bedzie zostac noc w Barcelonie - nie ma problemu zostane w jakims ibisie za punkty.
podsumowujac - za psie pieniadze mam opcje poleciec sobie na wakacje na Dominikane, na ktorej jeszcze nie bylem,
dlaczego by z tego nie skorzystac ??
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#43 PostWysłany: 09 Kwi 2017 22:50 

srebrny
@‌michcioj‌
Weź proszę pod uwagę, że nie każdy ma punkty Wizz, czy w ogóle Wizz, który lata do Barcelony z lotniska w miejscu zamieszkania.
Nie każdy ma też punkty Accora. Ok, jesteś powiedzmy bardzo świadomym i zaawansowanym użytkownikiem tego forum, więc w Twoim przypadku wierzę, że dolecisz tam nawet poniżej 1000 zł/os. i to w terminie, jakim chciałeś.
Jeśli ja marudzę, to Ty z kolei pokazujesz ignorancję wobec wielu osób, które nie są tak zaawansowane w tanim podróżowaniu jak Ty i z pewnością zapłacą za przelot finalnie dużo drożej.

A co do czarterów, to nie masz racji, że atrakcyjne ceny są tylko na last minute - chociażby na ten Twój listopad masz spokojnie wiele dat z Brukseli za 298 EUR Dreamlinerem, to cena już z bagażem rejestrowanym i posiłkiem.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 09 Kwi 2017 22:54 
Awatar użytkownika

niebieski
W belgijskim Tuifly nie masz w cenie bagażu rejestrowanego. A skoro piszesz z Brukseli to rozumiem, że masz właśnie tę firmę na myśli.

#45 PostWysłany: 09 Kwi 2017 23:03 

kupione dla dwóch osób 1498zł. Dolot z Uk do Barcy w marcu myślę,że za 10F w ogarniemy. Happy days.
 PM off  

#46 PostWysłany: 09 Kwi 2017 23:04 

srebrny
@‌LaVarsovienne‌
Kupując bezpośrednio na ich stronie nie masz (20 kg kosztuje rzeczywiście 20 EUR w jedną stronę), ale jeśli kupisz przez odpowiedniego pośrednika, to będzie w cenie.
 Profil Relacje PM off
flus uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 09 Kwi 2017 23:17 

srebrny
ktorego posrednika masz na mysli ?

-- 09 Kwi 2017 23:28 --

sranda napisał(a):
@‌michcioj‌
Weź proszę pod uwagę, że nie każdy ma punkty Wizz, czy w ogóle Wizz, który lata do Barcelony z lotniska w miejscu zamieszkania.

ok, ale raczej kazdy mozna relatywnie tanio i szybko podjechac do GDN/KTW/WAW itd i sobie poleciec czy do BCN czy do Girony
sranda napisał(a):
Nie każdy ma też punkty Accora.

oczywiscie ze nie kazdy. ale kazdy moze troche poszukac i znalezc w miare znosnej cenie noclegi w Barcelonie.
sranda napisał(a):
Ok, jesteś powiedzmy bardzo świadomym i zaawansowanym użytkownikiem tego forum, więc w Twoim przypadku wierzę, że dolecisz tam nawet poniżej 1000 zł/os. i to w terminie, jakim chciałeś
Jeśli ja marudzę, to Ty z kolei pokazujesz ignorancję wobec wielu osób, które nie są tak zaawansowane w tanim podróżowaniu jak Ty i z pewnością zapłacą za przelot finalnie dużo drożej..

zaplacilbym chetnie i 1500 pln RT z bagazem przy wylocie z WAW jakby sie to dalo po ludzku kupic z wyprzedzeniem :)
ale w sumie... budzet jest, lecz nie widze sensu po co mam za cos przeplacac ? jesli moge poleciec za 800 pln poco placic
2000 ? zostaje wiecej na przyjemnosci na miejscu lub kolejne bilety.
ok, no mam nadzieje ze tym moim stwierdzeniem o marudzeniu nie urazilem. nie wiem czy to ignoracja z mojej strony,
po to jest forum zeby sie uczyc podrozowania i sobie nawzajem pomagac.
z czasem czlowiek sie uczy, jak ogarnac wizzaira za darmo czy ibisa tez mozna sie nauczyc, nic wielkiego.
sranda napisał(a):
A co do czarterów, to nie masz racji, że atrakcyjne ceny są tylko na last minute - chociażby na ten Twój listopad masz spokojnie wiele dat z Brukseli za 298 EUR Dreamlinerem, to cena już z bagażem rejestrowanym i posiłkiem.

ok, gratulacje, 300 euro z Brukseli ? twierdzisz ze z bagazem, ok przy kupnie z jakim posrednikiem ?
bo rozumiem ze z Brukseli to pewnie z glownego lotniska, a nie CRL.
rozumiem, ze dolot i spanie w Barcelonie znacznie podwyzszaja koszty biletu na Dominikane, ale
ten problem Brukseli juz nie dotyczy ?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 09 Kwi 2017 23:34 
Awatar użytkownika

Loty: 7
Kilometry: 27 489
sranda napisał(a):
Kian napisał(a):
czy to jest hit? a jak mozna za 1000zl doleciec na Dominkane z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem?
czy polak zawsze narzekac musi???

Nie narzekać, tylko uświadamiać, że to wcale nie był taki wielki hit.
Nawet nie biorąc pod uwagę czarterów z Niemiec czy Jetairfly z Brukseli, to nawet teraz można spokojnie na marzec przyszłego roku kupić w TUI bezpośrednie loty z Warszawy na Dominikanę Dreamlinerem za 1699 zł.
Jak ktoś będzie chciał mieć podobny komfort w tym Levelu, z bagażem rejestrowanym, posiłkiem i dolotem zapłaci przynajmniej 1200-1300 zł.
A jeśli jeszcze będzie chciał np. polecieć poprzedniego dnia (wiadomo jesień-zima, to możliwe mgły, śnieżyce, opóźnienia itp.) to z hotelem wyjdzie może raptem ze 200 zł taniej od osoby.
Niech każdy sobie sam oceni, czy to naprawdę taka okazja, już nawet pomijając komfort bezpośredniego lotu z Polski. Dla mnie nie.

Wyliczenia od czapy zakładające, że komukolwiek potrzebny jest "podobny komfort" ... To był hit bo nie było nigdy żadnej ofert przelotu z Polski na Dominikanę za 1000zł czyli jest to co najmniej 600zł taniej niż oferty dotychczas ... do tego nie last minute.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 10 Kwi 2017 06:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Ktoś tu jest chyba pracownikiem Tui, skoro tak nam próbuje wcisnąć ichniejsze loty na Dominikanę... :lol:

Mnie nikt nie przekona, że dokonałam złego wyboru, pewnie niektórzy po prostu zwyczajnie zazdroszczą :mrgreen:

A wylot z BCN i powrót do niej daje doskonałe możliwości spędzenia dodatkowych dni w Hiszpanii, albo zaplanowania jeszcze czegoś innego.

Poza tym co to za filozofia i fun wsiąść w czarter???? Nuda, nuda i jeszcze raz nuda.

Pozdrowienia dla tych, którzy podejmują wyzwanie :D

Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#50 PostWysłany: 10 Kwi 2017 09:50 

złoty
trudno przekonac kogos ze jego wybor nie jest racjonalny. tak juz nasze umysly maja ze ciezko jest sie przyznac do bledu

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#51 PostWysłany: 10 Kwi 2017 09:54 

Nawet 2 minuty zastanawiałem się czy to kupić, ale czy znalazłbym ja na tych Karaibach coś dla siebie?
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#52 PostWysłany: 10 Kwi 2017 10:02 

HON fly4free
Ocena atrakcyjności ceny/oferty zawsze będzie sprawą względną i wypadkową wielu czynników.
Jeśli ktoś ma w zapasie punkty/mile, które może zużytkować na dolot do Hiszpanii, złoży doloty bez konieczności noclegów tranzytowych , albo zarezerwuje hotel także za punkty, jest skłonny spędzić noc na lotnisku aby zbić koszty, nie potrzebuje bagażu rejestrowanego, nie będzie nic jadł i pił w samolocie itp. itd. to inaczej określi poziom atrakcyjności cenowej niż ktoś kto np. nie ma tych punktów albo podróżuje np. z dzieckiem i nie uniknie bagażu, posiłku na pokładzie, nie zamierza spać na lotnisku, dojeżdżać 400 km do lotniska skąd ma lot do Barcelony o 80 zł taniej itp.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#53 PostWysłany: 10 Kwi 2017 10:17 

Anonymous napisał(a):
Nawet 2 minuty zastanawiałem się czy to kupić, ale czy znalazłbym ja na tych Karaibach coś dla siebie?

Plaża, palma, leżak przy basenie, drink z parasolką.
Nie kręci Cię to ?
Jakiś dziwny jesteś.
Przecież to kwintesencja udanego wyjazdu. :D
 PM off  

#54 PostWysłany: 10 Kwi 2017 10:23 

srebrny
Anonymous napisał(a):

zalezy czego szukasz znalazlbys piekne plaze i nature.
jak dla mnie bomba, za psie pieniadze odpoczne z partnerka i znajoma parka w pieknym miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 10 Kwi 2017 10:37 

Dla mnie karaiby to nie tylko plaża ale i muzyka i ich podejście do życia. Nie wiem jak na Domińikanie, bo jeszcze nie byłam, ale Kuba, Jamajka- coś pięknego. Czekam z niecierpliwością na styczniowa Dominikanę. Plaża, słońce, bachata, natura.
I za takie pieniądze, to prawie ze za darmo
Pozdrawiam
Eliza
 Profil Relacje PM off
LaVarsovienne lubi ten post.

#56 PostWysłany: 10 Kwi 2017 10:40 

złoty
to juz doplacaja? to jest lot z barcelony na dominikane tanimi liniami a nie wczasy w 5* hotelu

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 10 Kwi 2017 10:57 

Jeśli ktoś leci w okresie świąteczno-noworocznym na Dominikanę, to mogę zagwarantować, że kwestia dolotów do Barcelony to będzie najmniejszy problem z punktu widzenia poniesionych kosztów. Za wczasu zalecam dobrze kombinować z noclegami, póki cokolwiek da się zaoszczędzić.

Osobiście na Dominikanie byłem przez 2 tygodnie w trakcie Świąt Wielkanocnych. W tym samym hotelu za pierwsze 4 dni (od wielkiego czwartku do świątecznego poniedziałku) zapłaciłem więcej niż za pozostałe 10 dni (po świętach). Ogromna ilość przybyszów z USA i Kanady powoduje, że ceny noclegów potrafią w okresie świątecznym być bardzo wysokie.

I tak na wszelki wypadek - należy uważać na tzw. tanie oferty noclegów na Dominikanie. Często są to oszuści/naciągacze. Nawet gdy ja szukałem noclegów, to nawet na booking.com trafiałem na "hotele", które faktycznie nie istniały.
 PM off  

#58 PostWysłany: 10 Kwi 2017 11:01 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Nie kręci Cię to ?
Jakiś dziwny jesteś.

a ja jadę właśnie dlatego, że dawno na czymś dokładnie takim nie bylem. Doloty Ryanair praktycznie gratis albo z małą dopłatą, hotel w Barcelonie zwróci się jak weźmiesz kilka osób ze sobą i zrobisz im rezerwację ze swojego konta. Przy 4 osobach na Dominikanie piękny apartament 600 zl za tydzień za osobę. Taxi przy 4 osobach tez nie wychodzi jakoś bardzo drogo. Ogólnie zapowiada się fajny wyjazd.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 10 Kwi 2017 11:02 

srebrny
Bravetolive napisał(a):
Dla mnie Karaiby to nie tylko plaża ale i muzyka i ich podejście do życia. Nie wiem jak na Domińikanie, bo jeszcze nie byłam, ale Kuba, Jamajka- coś pięknego. Czekam z niecierpliwością na styczniowa Dominikanę. Plaża, słońce, bachata, natura.
I za takie pieniądze, to prawie ze za darmo
Pozdrawiam
Eliza
mam nadzieje ze sie mylisz Eliza
bylem na Kubie i mam naiwna nadzieje ze na Dominikanie nie beda mnie traktowac jak chodzacy bankomat i probowac oszukac na kazdym kroku jak na Kubie.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 10 Kwi 2017 11:14 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
Anonymous napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Nie kręci Cię to ?
Jakiś dziwny jesteś.

@‌Don_Bartoss‌ na pewno znalazłbyś:)
No a co Was kręci? bo akurat Dominikana daje bardzo dużo możliwości dla zainteresowanych światem, leżak i drink jedynie jako dodatkowy bonus. Co to za stereotyp z tym leżakiem i basenem?
przecież możecie jezdzic konno nad oceanem, zgłebiac jaskinie taoinow ,latac na miotle, przytulac iguany ,poznawać tamtejszą historie ,np. dom ostatniej schadzki dyktatora Trujillo (robi wrażenie):)
te miasteczka i wsie , no trudno wymieniać tyle tam rożnorodnych atrakcji . Do tego gorące rytmy merengue, bachiata salsa ,Jest tam klimat byle od resortów z daleka, bo jak się ktoś uwiąże ALL to nie pozostanie nic tylko siedzieć i żreć za co się zapłaciło
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość