Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 15 Lis 2016 09:40 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Jestem zaskoczony na + Cebu okazało się jedną z lepszych linii LCC jaką leciałem.
Przed samą podróżą dostałem @ ze zmianą godziny na trasie MNL - MPH (1 zmiana w przeciągu 7 miesięcy ;) ) oczywiście ją zaakceptowałem. Po przyjeździe na lotnisko i udania się do check inu, dowiedzieliśmy się, że są miejsca na wcześniejszy lot i właśnie tym polecimy. Dzięki temu w MPH wylądowałem ok. 4h wcześniej niż było to pierwotnie zaplanowane.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
#102 PostWysłany: 23 Lis 2016 20:40 

złoty
Wczoraj dostałem informację o odwołaniu mojego lotu LAO-MNL na 18 stycznia. Wygląda na to, że od 14 stycznia Cebu przestaje w ogóle latać na tej trasie. Dobrze, że kilkanaście dniu temu podjąłem decyzję o zmianie trasy mojej podróży i ominięciu Filipin, bo nieźle ta anulacja by mi namieszała. Kolejny raz się potwierdza, że aby latać Cebu trzeba być elastycznym z planami ;)
 Profil Relacje PM off
jobi lubi ten post.
jobi uważa post za pomocny.

#103 PostWysłany: 26 Lis 2016 00:03 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski
Jak wygląda kwestia odprawy w Cebu? Można odprawić się na lotnisku za darmo czy może jak w WizzAir/RyanAir przy odprawie na lotnisku pobierają spore opłaty? Jakby co lecę z bagażem nadawanym do luku bagażowego a nie tylko z podręcznym.
Z tego co szukałem to nie znalazłem nigdzie informacji żeby odprawa na lotnisku była płatna ale wolę się upewnić u kogoś kto w praktyce leciał ostatnio tą linią ;)
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
poszwin

#104 PostWysłany: 26 Lis 2016 03:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Odprawa jest bezpłatna we wszystkich liniach na Filipinach, tam nie ma infrastruktury do drukowania kart pokładowych itp.
Jak już pójdziesz do kafejki z prośbą o wydruk, to jest spore prawdopodobieństwo, że będzie on nieczytelny dla skanerów kodu kreskowego.
Dlatego zawsze trzeba stawić się do odprawy, nawet jeśli się leci tylko z podręcznym, tam panie sobie poważą, podrukują, inaczej to by nie zadziałało jak trzeba.

Ostatnio edytowany przez jobi, 26 Lis 2016 03:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
poszwin lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#105 PostWysłany: 26 Lis 2016 03:40 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 289 401
Jest za darmo na lotnisku, trzeba pokazać rezerwacje i paszport przy nadawaniu bagazu. Pozdrowienia z lotniska w cebu :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
poszwin uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 07 Gru 2016 09:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 382
Kilometry: 545 460
Ja przy czterech lotach Cebu Pacific przy odprawie pokazywałem jedynie paszport, chociaż warto mieć przy sobie równiez numer rezerwacji (6 znaków). Przy okienkach w MNL DBX i PPS nie ważono bagażu (w podręcznym max 7 kg), ale w Manili T3 raz przy wychodzeniu na wyloty international nas zatrzymano i zważono bagaże. Pomimo nadwagi u 3 osób (max pokazało 10,5 kg w jednym z bagaży) przepuszczono nas bez sensacji i dopłat.

Ogólnie na lotach długodystansowych nie było tak zimno, jak piszą co poniektórzy, zimno najbardziej było w samolocie z Puerto Princesa do Manili. W tych na trasie Dubaj - Manila - Dubaj chłód był akceptowalny i ja wytrzymałem w krótkich spodenkach i koszulce. Inna sprawa że osoba obok ubrała golf.

Ogólnie w porządku, jedyny kłopot to taki, że wylot z Manili BEZ POTWIERDZENIA I INFORMACJI NA EMAIL zmieniono nam z 16:40 na 16:05 i gdybyśmy nie przyjechali na lotnisko ze sporym zapasem, to byłby spory kłopot.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 21 Gru 2016 16:56 

niebieski
Sprawa wygląda następująco...Ponad pół roku temu zarezerwowałem u nich 3 loty..
Dzisiaj podglądam rezerwacje i zrobili zmianę na trasie MNL-KLO
Godziny które uległy całkowicie zmianie gotów bym był przełknąć ale przyglądam się bliżej i nie wierze..
Przesunęli mi lot z 19 sty na 25 sty :lol:
Teraz pytanie czy u nich idzie wszystko załatwić przez @ ??
Nawet nie wiem czy o zmianie mnie informowali bo maila którego użyłem przy zakupie byłem zmuszony skasować i obecnie korzystam z innej skrzynki :evil:
W ogóle jakaś dziwna sprawa :shock: latają kilka razy dziennie
Ktoś przerabiał taki temat?
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 21 Gru 2016 17:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolego podejrzewam, że informowali Cie o zmianach mailowo, bo mi zmieniając godziny lotów za każdym razem wysyłali informacje na @.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 21 Gru 2016 17:17 

niebieski
Dobra może i informowali ale sprawa jest dośc zagadkowa...Zmiana o 6 dni z du...
latają codziennie,minimum da razy dziennie...
Faktycznie lotu który rezerwowałem nie ma ale tego dnia są inne na które normalnie są dostępne bilety..
Następnego dnia też więc skąd pomysł zmiany daty aż o 6 dni ? Zgłupiałem...
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 21 Gru 2016 17:32 
Awatar użytkownika

niebieski
pewnie wrzucili Cie na samolot w okolicy daty Twojego lotu który ma póki co najmniejsze obłożenie
sprawa do wyjasnienia, jezeli nie mailowo to niestety czeka Cie telefon.
Próbuj dobijac sie tez przez wiadomosc na facebooku o ile posiadasz - ja tez chcialem cos zalatwic i mnie pokierowali tam gdzie uderzyc, niestety z teog co pamietam to nie jest podany jednoznaczny kontakt @ do nich w jakiej sprawie gdzie uderzac
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#111 PostWysłany: 21 Gru 2016 17:39 

niebieski
w ogóle nie moge na ich stronie znaleśc kontaktu @ Chyba mnie czeka zakup nowych biletów i ubieganie się o zwrot :evil:
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 21 Gru 2016 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 318
Kilometry: 792 720
niebieski
Oni bardzo czesto nie informują w ogóle mailowo/telefonicznie o zmianach lotów.
Jesli chodzi o kontakt mailowy to nie ma takiego ale mozna im wyslac maila przez ich strone :
https://crmweb.flyceb.com/GFF/
Inna sprawa ze czekalem tydzien na odpowiedz i sie nie doczekalem.

Polecam za to pisac do nich na FB , szybko odpowiadaja i o dziwo da sie zalatwic tego typu sprawy w ten sposob :)
jobi lubi ten post.
Razem uważa post za pomocny.

#113 PostWysłany: 21 Gru 2016 18:02 

niebieski
normalnie prywatną wiadomość na fb im wysłałeś i odpisali ?
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 21 Gru 2016 18:10 
Awatar użytkownika

Loty: 318
Kilometry: 792 720
niebieski
Tak , i to dosc szybko. Poprosili o podanie szczegolow rezerwacji i udalo mi sie przywrocic ją na poządany termin.
Razem uważa post za pomocny.

#115 PostWysłany: 21 Gru 2016 19:11 

złoty
Niestety nie do końca jest tak jak pisze @‌maarcin1938‌ i z tym informowaniem różnie bywa. Kiedyś owszem tak, ostatnio jednak zauważyłem, że tylko w przypadku odwołania lotu. Przynajmniej w moim przypadku.

A swoja drogą @‌Razem‌, średnio mądre jest usuwanie konta mailowego, którego się użyło do robienia rezerwacji;)
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 21 Gru 2016 23:34 

niebieski
Średnio mądre? Przecież pisałem że byłem zmuszony je usunąć...nie zrobiłem tego dla kaprysu a rezerwacja była dokonana 8 miesięcy temu.Zresztą dlatego dość często podglądałem rezerwacje na ich stronie patrząc czy nie ma jakiś zmian.
Nieważne :) Na fb odpisali błyskawicznie.Lot odwołany i tradycyjnie 3 opcje do wyboru..Chciałem żeby zmienili lotnisko z Kalibo na Caticlan ale niestety nie przeszło więc wybrałem refund.Dowiedziałem się przy okazji że zmniejszają liczbę lotów do Kalibo a siły przerzucają właśnie na Caticlan.To chyba dobra wiadomość dla większości :) Finalnie dorzuciłem po stówce za bilet i lecę na Caticlan więc dla mnie wyszło całkiem ok :lol:
Także Panowie i Panie jeśli kontakt to polecam FB. Pisałem do nich po 3 w nocy ich czasu i odpisali po niecałych 2 godzinkach...
Miłe zaskoczenie :)
 Profil Relacje PM off
kb_poland lubi ten post.

#117 PostWysłany: 22 Gru 2016 09:06 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌Mar77‌ być może nie do końca mam aktualne info. Mówię z perspektywy lotów w lutym tego roku, rezerwacja ponad rok temu wiec moze od tamtego czasu coś się pozmieniało.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 29 Gru 2016 15:08 

Pytanie o przesiadki, może ktoś z doświadczenia jest w stanie coś podpowiedzieć, bo na Fb akurat to pytanie olali ;)
Przebukowali nam lot CEB-PPS z przylotu o 14 na 19 więc, żeby nie marnować nocy w Puerto Princessie zastanawiam się nad przebukowaniem przesiadkowym przez MNL.
Tutaj główna część pytania:
Czy bilety przesiadkowe są gwarantowane jak w normalnych liniach, czy każdy odcinek jest oddzielny?
No i co z bagażem (lecimy z rejestrowanym) sami przerzucają czy trzeba odbierać i nadawać znowu w MNL?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 29 Gru 2016 15:20 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Jeżeli będzie jako CEB-MNL-PPS to przesiadka jest gwarantowana.

Bagażu odbierać nie trzeba (info ze strony Cebu Pacific bo sam nie sprawdzałem).
 Profil Relacje PM off
keram lubi ten post.

#120 PostWysłany: 29 Gru 2016 16:18 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
keram: mnie inne loty Cebu poprzestawiało tak że musiałem brać loty przez MNL dwa razy i w obu przypadkach bagaż był nadawany od razu do miejsca docelowego. Bez odbioru i nadawania w MNL.
 Profil Relacje PM off
keram lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości