Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Cebu Pacific
#41 PostWysłany: 04 Sie 2015 11:46 

elwirka napisał(a):
lagor napisał(a):
oni są prześmieszni... :lol:
lot DXB - MNL - godzina wylotu bez zmian, a godzina przylotu się zmieniła na 20 minut wcześniej (lot się skrócił o 20 minut)
lot MNL - DXB - godzina wylotu zmieniła się o 35 min wcześniej, a godzina przylotu bez zmian (lot się wydłużył o 35 minut)

WTF???

:lol:

Wszystko trzeba tłumaczyć, jak dzieciom! To ty nie wiesz, że na jesień i w zimie wieją silniejsze wiatry?! Jak lecisz z wiatrem, to jesteś szybciej, a jak pod wiatr, to później;-)

Teoria o zbyt dużym wpływie przypadkowości. Natomiast faktem jest, że Ziemia obraca się coraz wolniej :) Może liczą się z tym, że aż o tyle zwolni... Chociaż raczej za nisko latają ;)
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#42 PostWysłany: 04 Sie 2015 12:02 
Awatar użytkownika

Ja mam inny problem, zmienili mi lot z DXB do MNL, więc wykorzystam tylko powrót z mojej rezerwacji - MNL-PPS-MNL czyli lot PPS-MNL. Pisałem do nich do Dubaju i napisali mi, że traktują rezerwację per sector (czyli jak inne tanie linie) i mogę wrócić lotem powrotnym mimo, że nie wykorzystam lotu tam. Mieliście podobną sytuację? Niby im wierzę, ale po tych historiach ze zmienianiem dat lotów itp jakoś nie ufam.

#43 PostWysłany: 04 Sie 2015 12:29 
Awatar użytkownika

niebieski
masz to od nich na mailu?

...bo ludzie piszą coś innego:
linie-lotnicze-na-filipinach-informacje-pytania,226,34372

bądź tu z nimi mądry...
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 04 Sie 2015 12:30 
Awatar użytkownika

srebrny
@Hubert Ci odpisał viewtopic.php?p=607566#p607566
choć to dziwne dla mnie żeby kasowali
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 04 Sie 2015 12:51 

platynowy
Ile jest czasu na zaakceptowanie zmian godzin w Cebu??
Jeśli nie zaakceptuje do jakiegoś tam czasu to czy od razu idzie anulacja i zwrot pieniędzy??
Czy trzeba coś do nich skrobnąć??,
(Załóżmy, że mi w ogóle te Filipiny z Dubaju, nie po drodze w tym roku, także anulacja jak najbardziej dla mnie byłaby wskazana)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 04 Sie 2015 12:56 
Awatar użytkownika

Napisali mi w mailu tak (oddział z Dubaju): ""Cebu Pacific is per way basis. In case you are noshow on MNL-PPS 14 OCT, you will be still able to use your return flight PPLMNl 19 OCT"

i bądź tu mądry;/

#47 PostWysłany: 04 Sie 2015 13:02 
Awatar użytkownika

niebieski
może zmienili politykę w takim razie... tak czy owak jeśli masz to w "oficjalnym" mailu od nich to zawsze możesz się spróbować wykłócać... dopóki nie spróbujesz to pewności mieć nie będziesz ;)
Koniecznie daj znać jak poszło...
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 04 Sie 2015 13:14 
Awatar użytkownika

jak będę na lotnisku w Dubaju to pójdę do nich, żeby się upewnić, że tak jest.

-- 04 Sie 2015 13:16 --

Zresztą napiszę jeszcze raz maila to tej babki z Dubaju czy jest tego pewna, bo mam wątpliwości i niech zadzwoni/napisze do Manili i się upewni, że nie ściemnia.

#49 PostWysłany: 04 Sie 2015 17:22 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
@filippom Przepraszam za zamieszanie. Znajomy miał inną sytuację miał loty: pps-mnl-bkk. Nie pojawił się na pps-mnl tylko od razu na mnl i nie wpuścili go na pokład.

Ty masz inną sytuację zwykłe RT. Dla pewności wydrukuj sobie ich oficjalną odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 04 Sie 2015 17:36 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
niebieski
Mam pytanie, mi zmienili lot tzn data wylotu ta sama przylot 10min pozniej, szczerze to tym lotem nie bede mogl leciec i bym z checia go odwolal i poprosil o zwrot, czy takie 10min cos zmienia w moich prawach do zwrotu ?

-- 04 Sie 2015 17:36 --

Mam pytanie, mi zmienili lot tzn data wylotu ta sama przylot 10min pozniej, szczerze to tym lotem nie bede mogl leciec i bym z checia go odwolal i poprosil o zwrot, czy takie 10min cos zmienia w moich prawach do zwrotu ?

#51 PostWysłany: 04 Sie 2015 18:00 
Awatar użytkownika

Hubert napisał(a):
@filippom Przepraszam za zamieszanie. Znajomy miał inną sytuację miał loty: pps-mnl-bkk. Nie pojawił się na pps-mnl tylko od razu na mnl i nie wpuścili go na pokład.

Ty masz inną sytuację zwykłe RT. Dla pewności wydrukuj sobie ich oficjalną odpowiedź.

Dziękuje za radę, napisałem do nich jeszcze raz, żeby mi potwierdzili, czekam co odpiszą.

-- 04 Sie 2015 18:00 --

Hubert napisał(a):

Dziękuje za radę, napisałem do nich jeszcze raz, żeby mi potwierdzili, czekam co odpiszą.

#52 PostWysłany: 04 Sie 2015 19:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@Hubert w tej sytuacji to jednak powinny obowiązywać takie same standardy,
bo skoro cytując za info od Cebu, że:
filippom napisał(a):
Cebu Pacific is per way basis.

to chyba niezależnie od tego czy lecimy MNL-PPS-MNL czy PPS-MNL-BKK - tak czy owak każdy odcinek powinien być traktowany oddzielnie?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 11 Sie 2015 10:12 
Awatar użytkownika

Napisałem jeszcze raz i jeszcze raz ta sama odpowiedź:" Yes, Cebu Pacific in on per way basis. In case your outbound is noshow, you may still use the return flight"

#54 PostWysłany: 11 Sie 2015 10:26 

niebieski
Nie do końca!
U nich na stronie można kupić loty z przesiadką, takie jak wspomniany PPS - MNL - BKK. Wybieramy z listy Puerto Princessa i Bangkok. Cebu proponuje przesiadkę w Manili. I wtedy jak się kliknie na warunki to jest wyraźnie napisane: "Usage must be in sequence." (Wykorzystanie musi być w podanej kolejności). Oznacza to jednoznacznie, że nie można wsiąść w Manili.

Należy więc przypuszczać, że w sytuacji, gdy jest to zwykły lot tam i z powrotem, to można wykorzystać tylko lot powrotny.
Nie można jedynie wsiąść "w środku", gdy lot był z góry założony jako "łączony".

#55 PostWysłany: 30 Sie 2015 13:24 

i kolejny lot odwołany (Manila-Kalibo)

jeśli nie kliknie się w meilu akceptacji zmiany lotu to po kilku dniach dzwonią i wtedy można zmienić lot na jaki się chce
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 09 Paź 2015 23:21 

Loty: 151
Kilometry: 294 990
Pytanie odnośnie odprawy przy lotach DXB - MNL czy można odprawić się internetowo a później zmienić jak coś miejsca przy nadawaniu bagażu ? Czy raczej odprawić się na lotnisku i wtedy wybrać miejsca chyba, że tak nie można?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 10 Paź 2015 09:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

I tak i tak musisz odprawić się przy okienku i możesz wtedy poprosić o zmianę miejsc

wysłane z telefonu

#58 PostWysłany: 19 Paź 2015 16:36 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Udało się komuś w Cebuli zmienić datę wylotu gdy zmiana godziny odlotu to 35min? Chciałem skorzystać z tej furtki aby zmodyfikować trochę daty podróży ale twardo stoją na straży tego, że w wg regulaminu musi być zmiana przynajmniej o godzinę. Na razie dwa telefony i nic.

#59 PostWysłany: 06 Sty 2016 03:54 
Awatar użytkownika

Czy ktoś z Was miał problemy ze zwrotem całości pieniędzy za loty i co w tej sytuacji robić? Zmienili mi termin lotów o jeden dzień i wykorzystałem tą furtkę do bezpłatnej anulacji biletów. Wszystko odbyło się przez telefon, gdyż podobno nie da się mailowo. Panusia 3 razy pytała czy na pewno rezygnuję i zaznaczyła, że zwrot będzie pełnej kasy (nawet powiedziała mi jaka to będzie kwota i się zgadzało). Minęły prawie 3 miechy, kilka telefonów do nich w różnych krajach i mnie ciule odsyłają do mojego banku. Wcześniej mi ściemniali, żebym poczekał do 1 miecha, bo niby procedura etc. Da radę jakoś odzyskać kasę czy się pogodzić ze stratą??
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 06 Sty 2016 06:14 

złoty
U mnie zwrot pieniędzy za anulowany bilet trwał prawie miesiąc, z tym że ja załatwiałem sprawę mailowo (jak widać się da, mimo że Cebu odsyła do kontaktu telefonicznego). Poza tym, że straciłem na przewalutowaniu, wszystko ok.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości