Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 30 Gru 2016 17:47 

@seal @‌smieci‌

Wielkie dzięki Panowie za informacje :)
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#122 PostWysłany: 15 Sty 2017 14:53 

Witam. Lecę z Dubaju do Manili 1.02. W Manili mam wylądować o 11.20. Chciałbym oczywiście jak najkrócej być w Manili i jak najszybciej dostać się na Cebu. Pytanie czy zaryzykować lot w tym samym dniu (np. o 17.00) czy przeboleć ten nocleg w Manili i lecieć w następny dzień?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 15 Sty 2017 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
@Pawelatka Myślę, że powinnaś się wyrobić. Zawsze możesz sobie teraz zarezerwować poźniejszy lot do Cebu a jak przylecisz z Dubaju to spróbować przenieść się na wcześniejszy lot do Cebu. To normalna praktyka na Filipinach jest nawet do tego specjalne okienko (pierwsze z prawej).
 Profil Relacje PM off
Pawelatka uważa post za pomocny.

#124 PostWysłany: 15 Sty 2017 17:28 

złoty
Statystyki są takie, że ten lot jest praktycznie zawsze opóźniony, ale w zdecydowanej większości przypadków opóźnienie to nie przekracza 2 godzin, więc ja bym ryzykował.
 Profil Relacje PM off

#125 PostWysłany: 15 Sty 2017 19:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 382
Kilometry: 545 460
Ja się spokojnie wyrobiłem, mój lot z Dubaju do Manili odbył się bez opóźnień. Leciałem tym samym lotem później do Puerto Princesa.
 Profil Relacje PM off

#126 PostWysłany: 15 Sty 2017 19:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli ktoś chciaby wiedzieć dlaczego m.in. Cebu Pacific nie lata do EU, to polecam spojrzeć czym przymocowane są pasy bezpieczeństwa...

W ramach oszczędności zastosowano opaski zaciskowe :D
Po pierwszym szoku doszedłem do wniosku, że w sumie to dobre rozwiązanie. Wykonując dwa dynamiczne ruchy można ładnie pozbyć się pasa i wygodnie wyspać na 3 siedzeniach ;)
W niektórych samolotach wywieszone są informacje o karach za kradzież pasa, widocznie mają branie.

#127 PostWysłany: 13 Lut 2017 15:29 

Mam problem z lotem Cebu z Dubaju do Manili i z powrotem. Mianowicie nie widnieje ten lot w moich ,,CURRENT BOOKINGS'' na stronie Cebu. Wszystkie inne loty które bookowałem normalnie się wyświetlają. Mam wydrukowany itinerary receipt oraz official receipt na ten lot, ale nie mam jak zrobić odprawy. Dodam że lot jest na 21.02 a powrót 22.03. Co zrobić w takiej sytuacji?
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 13 Lut 2017 18:05 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Zadzwonić do ich biura. Wszystko spokojnie wyjaśnisz tylko trochę czasu Ci to zajmie, więc bezpieczniej nie z normalnego telefonu.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 17 Lut 2017 10:36 

niebieski
Ostatnia przygoda z Cebu...Nigdy więcej !!!
Na 3 loty 2 odwołane a jeden zmiana godzin...
Dzisiaj przed 2 godzinami już na lotnisku HKT dowiedzieliśmy się że nasz dzisiejszy lot Phuket-Manila odwołany!!
Co najlepsze wiedząc jakie numery odwalają co jakiś czas zaglądaliśmy w naszą rezerwację czy nie ma jakiś zmian...
Wczoraj a nawet dziś rano nasza rezerwacja ma status potwierdzony!!!Totalne DNO! Na lotnisku udzielili nam informacji że od 3 tyg nie operują na tej trasie!Jedynie co nam zostało to atakować infolinie..Doładowaliśmy tajską kartę za 50 zł i dzwonimy do siedziby Singapuru..Wisieliśmy na słuchawce uwaga ponad 10 min!Kolejna próba tym razem do Cebu!!To samo...50 zł poszło się... :evil:
Czasu ucieka więc dzwonimy ze swojego polskiego numeru do Manili...Tu znowu czas oczekiwania 15 min a cała rozmowa ponad 30 min :evil: W rozmowie twierdzą że 3 tyg temu wysłali @ z informacją o odwołanym locie,tylko ja się pytam dlaczego do końca w statusie rezerwacji do samego końca widniał ten lot.Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem.Zawsze jakieś zmiany,odwołania lotów pojawiały się po zalogowaniu rezerwacji.. Na infolinii jedynie co nam proponują to lot z Bangkoku do Manili za 3 dni :D ( Jutro rano mamy wylot na Boracay) też Cebu.Nie godzimy się na to ale kolejne pytania przedłużają rozmowę a kontakt mocno utrudniony.W między czasie szybki podgląd w loty z Bangkoku do Manili i widzimy że chwile po północy Cebu taki lot ma.Pytamy czy nie mogą przebookować jeszcze na dzisiaj ale twierdzą że nie da rady bo wszystkie bilety sprzedane.Naciskamy bardziej i pytamy dlaczego w takim razie na waszej stronie takie bilety można jeszcze kupić.W słuchawce słyszymy "proszę poczekać" minutka dwie i Pani wraca i informuje że zmienia rezerwacje na dzisiaj BKK-Manila.Oczywiście pytamy co z dolotem do Bangkoku..Niestety muszą Państwo sobie radzić sami..Godzą się jedynie na zmianę BKK-MNL :evil: Rozmowa już 30 min więc nie chcemy przedłużać i zostajemy z tym co zaproponowali.Siedzimy właśnie na lotnisku w Phuket i za najtańszy lot z bagażami do Bangkoku zapłaciliśmy 1100 zł :evil: Cebu bardzo się postarało by popsuć nasz urlop :evil: Teraz pytanie czy jest sens walczyć? Przerabiał z nimi ktoś taki temat? Same doloty do Bangkoku + koszta połączeń to spokojnie 1500 zł
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości