Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Infolinia Lufthansa: 48 22 512 3917
Poniedziałek - piątek 08:00 - 18:00
Sobota, niedziela, święto 08:30 - 17:00

Nr niemieckiej infolinii: +49 69 86799799

W przypadku posiadania krótkiej przesiadki na jednej rezerwacji, jak się pierwszy lot opóźni, to drugi samolot poczeka albo przewoźnik przebookuje lot na na inne połączenie na koszt Lufthansy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 175  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Lis 2015 19:04 
Awatar użytkownika

niebieski
To zależy od lotniska, i humoru personelu w danym dniu, ale na 99% nie.
 Profil Relacje PM off  

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#22 PostWysłany: 08 Gru 2016 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 147 286
srebrny
Linie Lufthansa Group – Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa oraz SWISS International Air Lines – będą tej zimy jeszcze bardziej atrakcyjnym wyborem dla podróżujących

szczegóły w linku

http://businesstraveller.pl/wiadomosci/ ... we-wakacje
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Gru 2016 21:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja już atrakcje miałem, na początku grudnia, dziękuję, postoję ... ;-)
rw30 lubi ten post.

#24 PostWysłany: 22 Gru 2016 15:27 

Zbanowany
Lufthansa przejmuje Sunexpress beda cos kombinowac razem z samolotami AirBerlin, podobno jakas tania linie lotnicza ?
Tylko czym wg. nich jest Eurowings ?!
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Lut 2017 09:23 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Ostatnio leciałem A380 LH w eco. Na podróż wybrałem sobie górny pokład, jest tam układ 2-4-2 i tylko 4 rzędy. Na duży plus zasługuje obsługa, bardzo szybko otrzymujemy jedzenie i napoje oraz równie szybko zabierane są tacki po jedzeniu. Polecam lot na górnym pokładzie :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
p.wl lubi ten post.

#26 PostWysłany: 27 Lut 2017 11:07 

srebrny
no i ja lecialem na gornym pokladzie A380 z FRA do LAX.
niestety stewardesa odmowila naszej grupie w pewnym momencie serwerwowania alkoholu.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 27 Lut 2017 11:09 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Podala jakis powod?

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 27 Lut 2017 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
@‌michcioj‌ problem lezal w grupie czy w stewce ? :)

#29 PostWysłany: 27 Lut 2017 11:11 

srebrny
jak dla mnie problem byl w stewce, uwazam, ze przesadzila :-)

p.wl napisał(a):
Podala jakis powod?

tak, podala. powiedziala ze nie moze nam (grupa 4 chlopa) wiecej dac alko bo bedziemy na granicy pachniec
alkoholem i w USA immigration bardzo zle na to patrza no i moga nas nie wspuscic do USA,
a to przeciez odpowiedzialnosc lini lotniczych.
na to ja, ze jak juz to moja jest odpowiedzialnosc a nie lini lotniczych czy mnie wpuszcza czy nie,
a to czy mnie ktos wpusci nie zalezy od jakiegos malego czlowieczka na granicy, nie ma prawa
mnie od tak nie wpuscic, jak mu sie nie podoba jeden telefon do prawnika i po sprawie.
na to stewka sie tylko zasmiala. a ja na to, nie wiem dlaczego pani sie smieje, bo nie ma sie co
smiac, mamy prawnika firmowego, wiec luz.
no i powiedziala ze nie i juz.

oczywiscie Polaka i tak nic nie powstrzyma, ale uwazam ze to bylo nie fair.

no nic mialem pisac skarge na stewke, ale pewnie jedno jej slowo, ze grupa stwarzala zagrozenie i tyle byloby po skardze.
pewnie paniusi sie nie podobalo ze juz bylismy nad Grenlandia troche wcieci.

Ostatnio edytowany przez michcioj, 27 Lut 2017 14:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 27 Lut 2017 11:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Lecialem A380 na trasie FRA-PVG w klasie drewnianej i siedzialem na gornym pokladzie.
Nie moglem zasnac, nie pamietam ile lufek Hennessy wypilem, ale pamietam, ze stewardesa chetnie mi przynosila. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 27 Lut 2017 11:32 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Faktycznie, troche dziwne. Osobiscie nigdy jeszcze nie spotkalem sie odmowa podania alkoholu na pokladzie.
Moze tez troche dlatego, ze rzadko pije w czasie lotu ;)

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 28 Lut 2017 12:49 

srebrny
Takimi smakołykami Lufthansa obecnie częstuje swoich pasażerów. Można je zjeść od razu, ale można też za tydzień, za miesiąc, a nawet w wakacje i nic nie stracą ze swoich walorów smakowych. Data ważności 08.2017 :? :shock:

Załączniki:
20170227_161622a.jpg
20170227_161622a.jpg [ 102.18 KiB | Obejrzany 5569 razy ]
Abcn lubi ten post.

#33 PostWysłany: 28 Lut 2017 19:49 

niebieski
Co w tym dziwnego? Część rzeczy które kupujesz w sklepie pewnie ma podobną datę ważności.

Co do odmowy podania alkoholu na pokładzie byłem kilka razy tego świadkiem i zawsze w pełni popierałem taką decyzję. Co więcej żałuje, że odbywa się to tak rzadko. Niestety tak jak na ziemi tak i w powietrzu niektórzy nie znają granic. I to co sami określają jako "mieliśmy dobry humor", "byliśmy podcięci" inni pasażerowie oceniają inaczej.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 02 Mar 2017 14:53, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 28 Lut 2017 20:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
A znajdź w sklepie ciasto z terminem rpzydatności na pół roku do przodu... maksimum to kilka tygodni, co jest i tak bardzo długim okresem w przypadku tego typu produktu i powinno już dawać do myślenia, a co dopiero jeśli jest to kilka miesięcy. Dla porównania kanapki w LOT mają prawie zawsze termin "do dzisiaj".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#35 PostWysłany: 28 Lut 2017 20:58 

srebrny
kumkwat_kwiat napisał(a):
Co do odmowy podania alkoholu na pokładzie byłem kilka razy tego świadkiem i zawsze w pełni popierałem taką decyzję. Co więcej żałuje, że odbywa się to tak rzadko. Niestety tak jak na ziemi tak i w powietrzu niektórzy nie znają granic. I to co sami określają jako "mieliśmy dobry humor", "byliśmy podcięci" inni pasażerowie oceniają inaczej.

aha a to ciekawe ? raz jedyny w zyciu mi sie zdarzyla prawie-odmowa serwerwowania alko a bylem wtedy w ''stanie baardzo'' wskazujacym
stewka w AL Italia na trasie NRT-FCO powiedziala ze no bardzo po mnie widac, wiec ok poleje mi ale ostatni raz bo jestem pijany i jej nie wolno. i to jest ok.

podczas mojego lotu LH bylismy poprostu wcieci, nie awanturowalismy sie, ani o zgrozo nie stwarzalismy zadnego zagrozenia,
jezeli bylibysmy za glosno, mogla to poprostu powiedziec. ale nie, paniusia z LH wie lepiej co jest dla mnie dobre, i nie bedzie
serwowac alko mi i kumplom, bo paniusia wie lepiej ze przeciez takie straszne te immigration w USA i moga mnie ozgrozo
nie wpuscic jakby to zalezalo od humorow pierwszego lepszego ziomka na granicy.

widzisz kumkwat_kwiat roznice miedzy stewka z Al Italii a zachowanie stewki z LH co mnie potraktowala jak ostatniego gowniarza ?

tak jak mowilem Polaka i tak nic nie powstrzyma, ale niesmak pozostal.
 Profil Relacje PM off
Mihal09 lubi ten post.

#36 PostWysłany: 28 Lut 2017 22:25 

niebieski
@‌michcioj‌
Nie chodziło mi tu konkretnie o Twoja sytuację. Nie byłem tam, nie znam szczegółów i nie wiem jak reagujecie na % :lol: Może stewka miała zły dzień, może złe doświadczenia z Polakami. Sam pewnie wiesz, że nasi rodacy potrafią dać do pieca. Wychodząc z tego założenia osobiście wolę aby obsługa nie podała komuś kolejnego drinka, niż ja miałbym lecieć kilkanaście godzin w jakimś koszmarnym towarzystwie.

Temat dotyczy liniówek ale to co się dziej czasem na dalekich czarterach to jest prawdziwa zgroza...
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 28 Lut 2017 23:46 

srebrny
stewka z LH to niech sie najlepiej w d... pocaluje. na szczescie mamy swoje staropolskie sposoby :-)
co do czarterow - no coz, temat rzeka, masz racje, sam tego doswiadczylem :-)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 18 Mar 2017 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Od 1 czerwca (lub nieco wczesniej) LH ponownie zacznie sprzedawać bilety ow po Europie po 49 €

To tak jakby ktoś potrzebował doloty do GOT FLR lub innego wynalazku ow :)

e: dotyczy lotów LH OS LX

#39 PostWysłany: 18 Mar 2017 23:02 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
A wracając do ciasta z rasowym terminem ważności: tam obok było zdaje się napisane że termin owszem daleki ale pod warunkiem przechowywania w temperaturze -18.
Ciasto dobre.

...z tapatalka...

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#40 PostWysłany: 19 Mar 2017 00:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak ostatnio leciałem to aż spojrzałem na datę ważności kanapki. Ważnośc 5 dni. Czyli znacznie lepiej niż ciasteczko :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 175  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości