Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 16 Wrz 2016 12:25 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Anonymous napisał(a):
krystoferson112 napisał(a):
....Wydaje mi się, że te zdarzenia porównując lata ubiegłe nie były by w ogóle zauważone z uwagi na ich małą skalę *

Wiesz co, lepiej już ty i inni obrońcy już nic nie piszcie, prezes też się kiedyś odzywał, jaki to ma z ultrasami czy jak te głaby się zwią super układ, a teraz jest po raz kolejny BARDZO ZDZIWIONY

To, że są słabsi sportowo piłkarze można jakoś przeżyć i np. zabrać się za profesjonalne szkolenie młodzieży, ale tego, że działający profesjonalnie klub nie może sobie poradzić z kilkoma wyrośniętymi kretynami, co im od testosteronu bije to już jest niezrozumiałe (choć anglicy też sobie dopiero poradzili jak kilkaset stadionowych bandziorów odsiedziało wysokie wyroki więzienia)

Tyle, dalszych super opraw, byle bez rac, bo wam kiedyś ten stadion spalą, czy częściowo zniszczą jak to było na ostatnim finale Pucharu Polski na Narodowym

Machina ruszyła i jest poważnie:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... uty/rk4mym

Zgodnie z poleceniem gorny77 Hon 4free czy jakoś tam, nic już nie piszę....niestety nie mieszczę się w ramach przyjętej poprawności politycznej i światopoglądowej. Muszę jeszcze dorosnąć i dojrzeć. PS. a Anglicy w cale sobie nie poradzili do dzisiaj ze stadionowym bandyctwem, widać, że nie masz wiedzy dostatecznej wiedzy na ten temat.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN
#222 PostWysłany: 16 Wrz 2016 12:34 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
cavani napisał(a):
FARE też włączyl się do akcji.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,721.html

Będzie prawdziwa masakra kibolstwa. ;)

Na następny mecz wyjazdowy Legii tylko kobiety z dziećmi. :lol:

Koralik obieca , żę na następny mecz wszyscy przyjdą w koszulka z Che , a na plecach sierp i młot i fare odpuści ;)

Ostatnio edytowany przez samaki9, 16 Wrz 2016 12:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#223 PostWysłany: 16 Wrz 2016 12:35 

Też kończę, oczekując i wierząc w cud tj. w rozstrzygnięcie nie zamykające stadionu (bo to zawsze jest porażka wszystkich).....starczy

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 16 Wrz 2016 14:48, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#224 PostWysłany: 16 Wrz 2016 13:38 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Już wiadomo, że UEFA oraz delegat nie zakwalifikowali żadnych działań jako rasistowskich.
@marcin14 nie pogrążaj chłopaka, wie lepiej

Ostatnio edytowany przez ane.wald, 16 Wrz 2016 13:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 16 Wrz 2016 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 129 118
niebieski
Anonymous napisał(a):
co do Anglików u siebie sobie poradzili, oni mają obecnie problem z zachowaniem kibiców za granicą

Nie jest to prawda, np sytacja z maja:

http://m.przegladsportowy.pl/pilka-nozn ... 1,423.html

a byly tez inne.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 16 Wrz 2016 14:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Powiem jedno. Na wstepnie zaznaczam ze nie popieram tego co sie dzialo na stadionie, ale robicie za duzo szumu o nic. 3 tygodnie temu bylem na meczu Grasshoppers-Fenerbahce i to co dzialo sie na Legii to pikus w porownaniu z tym co mialo miejsce na Letzigund. Tam stewardzi i ochroniarze nie dostawali gazem po oczach lecz dostawali regularny wpier.... Plonely flagi, rzucanie kamieniami, koktajlami molotowa i starcia trwajace caly mecz. I jakos nie slyszalem za bardzo o karach dla klubow w zwiazku z tym wydarzeniem. Za bardzo sie przejmujemy tym wszystkim. Oczywiscie nalezy to co sie stalo jak najbardziej potepic, ale miec na uwadze ze w tej bardziej 'cywilizowanej' Europie jest to rowniez na porzadku dziennym, lecz tam nie rozdmuchuje sie tak podobnych sytuacji. Finito.
R_W lubi ten post.

#227 PostWysłany: 16 Wrz 2016 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
Anonymous napisał(a):
krystoferson112 napisał(a):
....Wydaje mi się, że te zdarzenia porównując lata ubiegłe nie były by w ogóle zauważone z uwagi na ich małą skalę *

Wiesz co, lepiej już ty i inni obrońcy już nic nie piszcie, prezes też się kiedyś odzywał, jaki to ma z ultrasami czy jak te głaby się zwią super układ, a teraz jest po raz kolejny BARDZO ZDZIWIONY

To, że są słabsi sportowo piłkarze można jakoś przeżyć i np. zabrać się za profesjonalne szkolenie młodzieży, ale tego, że działający profesjonalnie klub nie może sobie poradzić z kilkoma wyrośniętymi kretynami, co im od testosteronu bije to już jest niezrozumiałe (choć anglicy też sobie dopiero poradzili jak kilkaset stadionowych bandziorów odsiedziało wysokie wyroki więzienia)

Tyle, dalszych super opraw, byle bez rac, bo wam kiedyś ten stadion spalą, czy częściowo zniszczą jak to było na ostatnim finale Pucharu Polski na Narodowym

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... uty/rk4mym

Żyjesz obiegową opinią o tym, że na wyspach wszystko się zmieniło i jest spokój, a to wcale nie jest prawda. Na stadionach incydenty są rzadsze (ale nadal są), za to przed meczem zadymy jak były tak pojawiają się nadal.

Wszyscy narzekamy na polskich chuliganów, a wystarczy spojrzeć na europejskie rozgrywki, gdzie dzieje się niewiele mniej niż u nas (i to również na zachodzie europy), tylko mniej o tym mówią w TV.

#228 PostWysłany: 16 Wrz 2016 15:11 

Ale sobie znaleźli wytłumaczenie, czy wymówkę dlaczego przez naszych pisząc wprost bandytów trzeba nas oszczędzić
Kiedyś kluby angielskie przez rok czy dwa nie grały w ogóle w pucharach, niech robią co chcą

Dla mnie istotne jest tylko to:
Kod:
Zarzuty przeciwko Legii:

Zamieszki na trybunach
    Odpalanie środków pirotechnicznych
    Rzucanie przedmiotami
    Niedostateczna organizacja
    Zachowania rasistowskie
    Blokowanie klatek schodowych

I na teraz już mi w... i mam to gdzieś, napisałem co sądzę o niektórych opiniach tu

@Kravkrk bardzo chętnie na pw podyskutuję kto na jakim meczu był i co widział, czy też jakie ma doświadczenie w sprawie czynnego kibicowania

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 16 Wrz 2016 15:17, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#229 PostWysłany: 16 Wrz 2016 15:13 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Byłem na West Hamie w styczniu, grali z City, podczas meczu spokój, kilka sekund po zakończeniu West Ham zaczął "forsować" mur stewardów, uwierzcie mi, że dużo gorzej to wyglądało niż w Warszawie (oczywiście to potępiam), 2 stewardów miało konkretne limo i byli poturbowani, latały kubki z piwem. Przyszło więcej stewardów, policja rozgoniło towarzystwo i tyle.
A u nas jak zwykle debatowanie 3 dzień bo incydent się wydarzył. I jak zwykle największymi ekspertami w temacie zachowań na meczach są Ci którzy oglądają mecze z pozycji kierownika pilota w papciach na kanapie.
Poczytajcie relacji z meczów Bundesligi, Premier League czy Primiera Division (o tam to lubią na ostro, najczęściej z nożami) i porównajcie sobie reakcje ichniejszych mediów z naszymi, nie mówiąc już o Turcjach, Rosjach, Chorwacjach czy Serbiach.
Nie chce mówić że nic się nie stało, bo się stało, powinna być kara i tyle. A jęczycie tu jakby conajmniej pół stadionu spalili i ofiary wynosili w czarnych workach.

@gorny77 - no i co będziesz mi się starał udowodnić bo nie za bardzo rozumiem do czego pijesz ? Że nigdzie w Europie burd nie ma poza Polską i nie są tak rozdmuchiwane jak u nas ?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#230 PostWysłany: 16 Wrz 2016 15:24 
Awatar użytkownika

niebieski
dokładnie, to była mikrozadyma ,mleko rozlane nie ma się czym podniecac. Trochę szkoda bo to nie LE że można robic wioske, na salonach trzeba jakoś się zachowywac.

Bardziej jednak od kar interesuje mnie czy Bęcki wyleci w poniedziałek. Tak słabego trenera dawno nie widziałem.
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.

#231 PostWysłany: 16 Wrz 2016 15:27 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
Ciekawy artykuł na weszlo.com o kibicu BVB :)
KOMINY, RACE, ŻYWE LEGENDY. MOZAIKA NA SZLAKU ZA BORUSSIĄ
http://weszlo.com/2016/09/15/kominy-rac ... -borussia/

Zbigniew Boniek @BoniekZibi
Jedno pytanie-dlaczego po meczach reprezentacji otrzymujemy pisma z gratulacjami a po meczach klubowych mamy same problemy? Wina Januszy :D :D :D

Wracając do Januszy,przed rozpoczęciem drugiej połowy lub na samym jej początku do sektora 123(ten sektor z którego atakowali kibice) wszedł Polak ubrany w koszulkę BVB :D Sam przed meczem widziałem tego typa jak robił sobie fotki przed stadionem Legii :D Jak zobaczyli go kibice nagle wokół niego stanęli prawie wszyscy,którzy znajdowali się w tym sektorze. Na szczęście dwóch stewardów,ubranych w kaski :twisted: i jeden oficjel wyprowadzili Januszka z trybuny :D

Co do meczu to nie wchodzę w dyskusję,nie będę podkręcał tematu ;) @ane.wald dzięki za szalik dla prawdziwych Januszy :D

Tylko obawiam się jednej sytuacji. Pustych trybun na meczach z Realem i ze Sportingiem.
Komentarza Lebiedzińskiego mistrzostwo :D

Besnik Hasi mówi jak jest! Wynik 0:6 to NIE jego wina! :D :D :D

Legia poniosła sromotną klęskę, ale w tym meczu są inni wygrani oprócz Borussii
http://www.forbes.pl/legia-poniosla-sro ... 1,1,1.html

Załączniki:
bon.png
bon.png [ 28.34 KiB | Obejrzany 958 razy ]
20160916_154343[1].jpg
20160916_154343[1].jpg [ 94.16 KiB | Obejrzany 960 razy ]
Lebiedzinski.png
Lebiedzinski.png [ 25.08 KiB | Obejrzany 969 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#232 PostWysłany: 16 Wrz 2016 18:54 
Awatar użytkownika

platynowy
trener Legii odwolany...

Legia ma dość wstydu. Zwolniła trenera http://www.tvn24.pl/r/artykul/legia-ma- ... 76841.html

Wyslane z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 16 Wrz 2016 20:20 

Chyba jeszcze nie.
http://legionisci.com/news/68576_Hasi_z ... niony.html

Musimy poczekać do przyszłego tygodnia :)

#234 PostWysłany: 16 Wrz 2016 20:25 
Awatar użytkownika

Ponoć wielu fanów Realu kupiło całoroczne karnety Legii, ale by było :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#235 PostWysłany: 16 Wrz 2016 20:36 
Awatar użytkownika

srebrny
nowoczesny stadion, kamery wszędzie a bandyderka bezkarnie lata po trybunach jak w latach '80
a nie przepraszam, wtedy zomo 9 na 10 starć wygrywało

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 16 Wrz 2016 20:50 

niebieski
luck1991 napisał(a):

Wracając do Januszy,przed rozpoczęciem drugiej połowy lub na samym jej początku do sektora 123(ten sektor z którego atakowali kibice) wszedł Polak ubrany w koszulkę BVB :D Sam przed meczem widziałem tego typa jak robił sobie fotki przed stadionem Legii :D Jak zobaczyli go kibice nagle wokół niego stanęli prawie wszyscy,którzy znajdowali się w tym sektorze. Na szczęście dwóch stewardów,ubranych w kaski :twisted: i jeden oficjel wyprowadzili Januszka z trybuny :D

I to jest dla mnie przykład tego, jak niektórzy są niedorozwinięci i nie potrafią zrozumieć, że można kibicowac komuś innemu. Byłem na meczu Niemcy - Polska we Frankfurcie, w sektorze niemieckim i w polskiej koszulce. A naokoło mnie byłi przemieszani kibice obu drużyn, każdy kibicował swoim. Po meczu wszyscy wracali tymi samymi pociągami do domu. Można? Można!

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
Gregggor lubi ten post.

#237 PostWysłany: 16 Wrz 2016 21:53 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Wzruszające :ugeek:
radas86 lubi ten post.

#238 PostWysłany: 16 Wrz 2016 22:20 
Awatar użytkownika

złoty
Czytam te dyskusje i nie wierze wlasnym oczom!

Te metne komentarze typu: "ja oczywiscie nie popieram tego, co mialo miejsce w Warszawie, ALE..."

Jakie ALE?! To, ze na innych stadionach na swiecie sa zadymy, znaczy, ze powinnismy odetchnac ze spokojem, ze na polskie stadiony przychodza osoby, ktore chca bic innych ludzi?
Ze to normalne, ze przychodza kryminalisci, zajmujacy sie dilowaniem, wymuszeniami, rozbojami, napuchniete ziomeczki w kominiarkach, ktore po solidnej dawce kokainy odczuwaja orgazm
mogac zlamac komus nos lub opluc kogos, bo za cicho spiewa, ze "tacy to chu#e a smacy do gazu?"

Srodowisko kibolskie to przestepcy. I dziwnym trafem jest ciche przyzwolenie na skandaliczne zachowania na stadionach ludzi, ktorym imponuje kult sily.

Do czasu jak sami nie dostana w tryby i sie nie obudza na ojomie oczywiscie...

Ostatnio edytowany przez jakwilk 16 Wrz 2016 23:43, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#239 PostWysłany: 16 Wrz 2016 22:30 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
@pbak piłka reprezentacyjna i klubowa różnią się od siebie,99% osób wie jak zachować się na Legii i nie parodiuje w koszulkach Jagi,Lecha czy Wisły. W innych krajach jest podobnie. A jak złożył koszulkę Borussi niech idzie w niej na Barnabeu,tam przychodzą pikiniki ;)
 Profil Relacje PM off
radas86 lubi ten post.

#240 PostWysłany: 16 Wrz 2016 23:13 

luck1991 napisał(a):

Ten gość siedzial tam od początku meczu. Wyprowadzili go (ochroniarz z tarczą i stewardzi) dopiero po zajściach, jak doskoczyło do niego dwóch innych Legionistów i kazało wyp. do swoich. Siedziałem na sektorze BVB, mialem wszystko jak na dłoni.

-- 16 Wrz 2016 23:32 --

Kto jeździ na różne mecze, wie, że klimat jest różny. Na jednym meczu można w koszulce swojej drużyny podejsc pod trybune za bramka przeciwnika a na innych lepiej nawet nie mówić w dniu meczowym w swoim języku.

Nie przepraszam za rzeczy, na które nie miałem wpływu. Osobiście nie jest mi wstyd. Jak się człowiek bawi zapałkami, to czasem wybucha pożar, a udostępnianie trybuny fc czy kibicowskim firmom, kończy się różnie. Tak jest na większości stadionów w Europie. Nie jest to żadne tłumaczenie, z puntu widzenia łamania regulaminów czy prawa. Taki po prostu jest klimat na meczach futbolowych z DIY zorganizowanym oddolnie dopingiem i życiem kibicowskim. Również w osławionej i niby spokojnej Anglii, choć tam już regulaminy stadionowe są hardcorowe (np. nakazy niewstawania z miejsc na niektórych obiektach). O prawie i grzywynach nie wspominam.

Dla mnie mecz z mojego punktu widzenia b. dobry. Dobra atmosfera, jak na LM wręcz świetna. Niezły doping właściwie całegostadionu do 3 bramki. BVB też nie ustawali w śpiewach na tyle, że moc Żylety dopiero poczułem na filmikach w necie. Przeżyłem chwilę konsternacji jak wbiegli na sektor obok, bo stałem dość blisko zajść i na sektorze Ussii wśród znajomych Niemców, blisko ich kotła. Nie będę tego rozpamiętywał. Dopiero po meczu po usłyszeniu o armii 150 hoolsów, którzy przebiegli, zaczęła działać wyobraźnia. Kibice i szczątkowa bojówka BVB w ogole nie byli na to przygotowani. Byłaby rzeź jak na Jadze albo i gorzej jakby udało im się wpaść przez antresole od tyłu.

Przed meczem BVB miało od 15 zbiórkę na Agrykoli na chronionym pikniku z piwem za 12zł. Wyczuwało się lekki niepokój. Po głównym przemarszu BVB na sektor pozostałe niedobitki, nawet jeśli to była 1 osoba, były eskortowane na stadion. Musieliśmy z kolegami skakać przez płot, żeby napić się piwa w normalnej cenie w barze nieopodal;)

Spędziłem baaardzo fajny dzień i noc w Warszawie. Tym bardziej chce się teraz wybrać do Dortmundu, tak jak zakładałem na początku, przed spontaniczną organizacją wyjazdu na Łazienkowską.

Trzymam kciuki, że nie zamkną jednak stadionu. Życzyłbym sobie, żeby dyskusja w mediach o całej sytuacji ipoziomie kibicowania była bardziej rzetelna. Zbyt dużo rozdzierania szat, emocji, eskalowania pobocznych wątków, bez gruntownej i rzetelnej analizy.

Nie jestem kibolem.

Ostatnio edytowany przez stalk3r, 16 Wrz 2016 23:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość