Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 15 Wrz 2016 10:39 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
@ane.wald filmik wrzucony przez Ciebie miał miejsce już po dymie z ochroną.
 Profil Relacje PM off  

Teneryfa i Marrakesz w jednej podróży za 366 PLN 🌤️🏖️🕌🐪 Teneryfa i Marrakesz w jednej podróży za 366 PLN 🌤️🏖️🕌🐪
City break na Sycylii 🌋🍝 Pobyt w 4* hotelu z widokiem na morze za 699 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Pobyt w 4* hotelu z widokiem na morze za 699 PLN 😎
#182 PostWysłany: 15 Wrz 2016 10:46 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
:lol: takiego odwracania kota ogonem dawno nie czytałem...
Anonymous napisał(a):
gruby_inversia napisał(a):
Prawdziwi patrioci usłyszawszy język niemiecki ruszyli do ataku.

Dlaczego stosujesz takie uproszczenie? Po:
- pierwsze: 98 proc. stadionu zachowywało się spokojnie,
- drugie: takie zachowanie nie ma nic wspólnego z patriotyzmem,
- trzecie: narodowość ani poglądy polityczne uczestników zamieszek nie zostały ustalone,
- czwarte: Niemcy słyną ze swojego doświadczenia w prowokacjach false flag (vide prowokacja gliwicka). Oczywiście nie twierdzę z całą pewnością, że tak było i tym razem. Po prostu zwracam uwagę na pewne nieoczywiste warstwy.

Dla mnie ta sytuacja śmierdzi na kilometr.

No przecież powszechnie jest wiadome, że Żyleta jest zdominowana przez zakodowane prociapate lewactwo a nie odwołujących się do tradycji AK i Polski Walczącej dziarsko maszerujących 11 listopada patriotów.
A Nieznani Sprawcy to islamska bojowka z Niemiec ;)

A już z tą prowokacją to popłynąłeś....
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#183 PostWysłany: 15 Wrz 2016 10:59 

@pemat, nie bronię żadnej złej sprawy. Jestem sceptycznie nastawiony wobec chuligaństwa. To, że doszło wczoraj do wybryków, jest faktem. Reszta, jak na razie, jedynie domysłem.
@Tomek Zien, nie napisałem, że to była prowokacja. Tego o 11 listopada to nie rozumiem. Mieszasz różne rzeczy, zaraz zamiast o Legii zacznie się dyskusjach o wszystkich zgromadzeniach publicznych. Sam chodzę, koledzy chodzą, koleżanki chodzą i co? Przemarsz w kolumnie marszowej zawsze upływa w nastroju zjednoczenia, uśmiechu i wzajemnej życzliwości. Jak pielgrzymka. Te incydenty spoza kolumny to kwestia jakichś osób, które nie były uczestnikami Marszu (ponieważ Marsz jest ograniczony do kolumny marszowej a nie podwórek i ambasad w promieniu kilkudziesięciu metrów - przy czym akurat nagrania na taśmach pokazały kto w przypadku "ambasad" był chuliganem, źródło).
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#184 PostWysłany: 15 Wrz 2016 11:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Również chodzę na Marsz Niepodległości. Po prostu strach się bać, wokoło młodzi z flagami patrioci, starsi, kombatanci, całe rodziny z dziećmi, często matki z wózkami. Wszędzie typowi polscy faszyści ale w TVN-nie czy innym Polsacie tego nie zobaczysz.

2 ludzi lubi ten post.

#185 PostWysłany: 15 Wrz 2016 11:30 
Awatar użytkownika

srebrny
ane.wald napisał(a):
maczala1 napisał(a):
(...)Wielki wstyd i tyle(...)
Zauważyłem, że zawsze się w takich momentach uaktywniasz :D

Uaktywniam się jak jest jakaś okazja, a teraz jest :)
Chciałem jechać na ten mecz ale coś przeczuwałem i dobrze zrobiłem. Po raz kolejnym przekonałem się tylko, że na dobre mecze to lepiej jeździć gdzie indziej.
Czego niby ma dowodzić ten film, że Germańcy nie siedzieli grzecznie jak w szkolnej ławce ?
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 15 Wrz 2016 11:55 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 139 765
niebieski
Masz rację jak chcesz "obejrzeć" sobie mecz to faktycznie jeździj gdzie indziej..... albo przed TV.... lepiej widać :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
maczala1 uważa post za pomocny.

#187 PostWysłany: 15 Wrz 2016 12:15 
Moderator forum
Awatar użytkownika

dworkam napisał(a):
Masz rację jak chcesz "obejrzeć" sobie mecz to faktycznie jeździj gdzie indziej..... albo przed TV.... lepiej widać :lol:
A żebyś wiedział. Np. dla mnie - takiego sobie przeciętnego kibica pierwsza wizyta na Stadionie Narodowym to był szok. Boisko ogromne, ledwo piłkę widać, nie ma komentatora więc nie wiem który to zawodnik jest przy piłce ;) Ale, najważniejsza była atmosfera, czego nie mam w pubie czy w domu przed TV.
Jednakże, jak mam wybrać się na mecz, żeby nic nie widzieć przez dym z rac, dostać kamieniem czy być potraktowana gazem, to już średnia przyjemność.
Kibole. Trzeba piętnować takie bandyckie zachowania na stadionie, i poza nim.

I boje się, że obecnie z powodu napięć społecznych w Polsce, ten mecz Legia - Borussia będzie przełożeniem na Polska-Niemcy i potem na prawdziwi patrioci kontra lewacy z UE. Jedna wielka żenada panowie.

#188 PostWysłany: 15 Wrz 2016 12:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Juz byl kiedys taki znamienity "kibic" z Poznania, ktory mowil "w d**ie mamy komfort oglądania meczu"... Smutne, ze u nas kibicowanie zdominowane jest przez jedną - choc jak slusznie zauwazacie niewielka - grupę, której nie mieści sie w glowie, że możliwy jest inny model kibicowania.

#189 PostWysłany: 15 Wrz 2016 12:42 

Każdy pretekst dobry by widz "przejechał się" po kibicu.

Gdzie była ta krytyka kiboli, jak w Kijowie napadano na Polaków?
mecz-legii-w-kijowie-wydarzenia-pozasportowe,18,78643

Ostatnio edytowany przez Anonymous 15 Wrz 2016 12:44, edytowano w sumie 2 razy
 PM off  

#190 PostWysłany: 15 Wrz 2016 12:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Dla mnie nie ma różnicy czy dostanę kamieniem czy kawałkiem zdemolowanego krzesła. Chodzi o fakt.
Potępianie chuligańskich zachowań nie jest sraniem we własne gniazdo. :(
Nie pojąłeś nic a nic z mojej aluzji. Cóż, nie każdy osiąga dobre wyniki w testach Bineta-Simona.

#191 PostWysłany: 15 Wrz 2016 12:43 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Gregggor napisał(a):
Juz byl kiedys taki znamienity "kibic" z Poznania, ktory mowil "w d**ie mamy komfort oglądania meczu"... Smutne, ze u nas kibicowanie zdominowane jest przez jedną - choc jak slusznie zauwazacie niewielka - grupę, której nie mieści sie w glowie, że możliwy jest inny model kibicowania.

Litarem sobie gęby nie wycieraj. Co jak co , ale organizatorem był bardzo dobrym!
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 15 Wrz 2016 12:53 

Tak tylko żeby uzupełnić: po zamachach w Paryżu część społeczeństwa o wiadomym światopoglądzie, wycierała fora cytatem z kancelarii premiera Turcji:
"Terroryzm nie ma religii, nie ma narodowości i nie reprezentuje żadnych wartości."

Dla równowagi proponuję:
"Meczowe chuligaństwo nie ma religii, nie ma narodowości i nie reprezentuje żadnych wartości."
Trzymajcie się tych swoich opinii i nie piszcie teraz o Polakach :) A może nagle widzicie tu sprzeczność?
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#193 PostWysłany: 15 Wrz 2016 13:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
"Meczowe chuligaństwo nie ma religii, nie ma narodowości i nie reprezentuje żadnych wartości."
Zgadzam się w zupełności, dla mnie kibole nie mają narodowości, i tak właśnie napisałam.
Jedynie jakie mam odniesienie, to to, że dany mecz miał miejsce w Polsce, w moim mieście. A kibole byli po obu stronach. Dlatego patrząc z boku - strach się na taki mecz wybrać. A szkoda, bo miało być tak pięknie ;)

#194 PostWysłany: 15 Wrz 2016 13:17 

niebieski
Szczecin napisał(a):
Japonka76 napisał(a):
dostać kamieniem

:lol: Za dużo TVN i GW. Gdzie Ty widziałaś ostatnio latające kamienie na stadionach w Polsce, zwłaszcza tych nowych obiektach?

Japonka76 napisał(a):
I boje się, że obecnie z powodu napięć społecznych w Polsce, ten mecz Legia - Borussia będzie przełożeniem na Polska-Niemcy i potem na prawdziwi patrioci kontra lewacy z UE. Jedna wielka żenada panowie.

:roll: Taaak, ten mecz będzie miał ogromny wpływ na relacje - POL-DE. Obawiam się, że sytuacja będzie napięta bardziej niż pod koniec sierpnia 1939 r.To "polskie" media rozdmuchują i nagłaśniają sprawę. W niemieckojęzycznych portalach wzmianek o wczorajszych wydarzeniach jak na lekarstwo. Tam się po prostu nie sra we własne gniazdo tak jak u nas, a kibice BVB też święci wczoraj nie byli.[/quote]

Na lekarstwo???

Pierwsza strona Spiegelonline: http://www.spiegel.de/sport/fussball/bo ... 12442.html Dalej szukac mi sie nie chcialo.
Wystarczylo obejrzec mecz w ZDF zeby zobaczyc ile razy w przerwie i po meczu pokazywano powrotke ujecia z tym geniuszem, ktory psikal stewardom gazem w oczy.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 15 Wrz 2016 15:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak dla odstresowania ;)

cavani lubi ten post.

#196 PostWysłany: 15 Wrz 2016 15:55 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Załącznik:
rexona.jpg
rexona.jpg [ 22.54 KiB | Obejrzany 836 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#197 PostWysłany: 15 Wrz 2016 16:29 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Co to za zadyma?, krótkotrwałe spięcie jakich wiele na meczach w europejskich rozgrywkach i gdyby nie mecz polskiego zespołu z niemieckim nikt by tego nie zauważył, nie chwalę takich zachowań absolutnie, ale moim zdaniem nadmiernie rozdmuchał to ZDF, podchwyciły inne polskie media. Niech ZDF zajmie się problemem nocnych walk z uchodźcami w Budziszynie. Mecz z Realem będzie przy pełnym stadionie, nic takiego wielkiego się nie wydarzyło by zamykać stadion.
 Profil Relacje PM off
R_W lubi ten post.

#198 PostWysłany: 15 Wrz 2016 17:05 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zdecydujcie się chłopaki:
Szczecin napisał(a):
To "polskie" media rozdmuchują i nagłaśniają sprawę. W niemieckojęzycznych portalach wzmianek o wczorajszych wydarzeniach jak na lekarstwo.

krystoferson112 napisał(a):
ale moim zdaniem nadmiernie rozdmuchał to ZDF, podchwyciły inne polskie media.

#199 PostWysłany: 15 Wrz 2016 17:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Kluczem do całej sytuacji jest fakt, że zarówno niemieckie media jak i media polskojęzyczne są mediami niemieckimi. Tylko dla zmylenia przeciwnika nazywa się je "polskimi" mediami.

#200 PostWysłany: 15 Wrz 2016 17:16 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 196 420
niebieski
Na boisku była kompromitacja. Kahn dziwił się, że piłkarze, którzy tyle zarabiają, grają taki piach. Spadliby z 2. Bundesligi.
Natomiast o wiele gorsze było to, co wydarzyło się na trybunach. Nie dziwię się, że Mioduski był załamany. Wielki wstyd.
Rzadko zgadzam się z Michałem Kołodziejczykiem, ale tutaj trudno mieć inne zdanie: http://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-nozn ... -komentarz

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości