Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 15 Wrz 2016 19:34 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 384 906
Hmmm co do wyniku to jako kibic L raczej spodziewałem się porażki 0-2, 0-3 po ostatnich ruchach kadrowych w drużynie, ale nie aż takiego pogromu. No nic płaci się za rozmontowanie obrony i transfery w ostatni dzień okienka - z czwórki która wczoraj wystąpiła rok temu tylko Bereś grał w obronie a i to jeszcze jako rezerwowy... No i pogonienie Staszka - ogarnięcie na jego miejsce Hasiego, który w Belgi z Anderlechtem przegrał dwa mistrzostwa pod rząd pozostawię bez komentarza.

Co do zajść na trybunach cóż będę zaskoczony jeśli będzie otwarty stadion w Wawie jeszcze w tej edycji LM. Dwa lata temu był zamknięty stadion na mecz z turkami i Ajaxem w LE wnioski nie zostały wyciągnięte więc teraz też tak będzie. Szkoda bo oprawa i doping mimo wyniku były super.
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#202 PostWysłany: 15 Wrz 2016 19:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Bardzo daleko mi do Legii jako kibicowi(gdyż jestem z Gdańska), ale kibicom trzeba oddać fantastyczną oprawę i doping (nawet przy stanie 0-6), jak zresztą prawie zawsze przy ul.Łazienkowskiej 3.Samo akcję w przerwie potępiam.

Image

Zawsze mnie bawi,że najwięcej do powiedzenia odnośnie meczów i na przykład wspomnianego Marszu Niepodległości mają osoby, które nigdy na takowym nie były.A race to esencja stadionowych opraw i jeżeli dym, które unosi się 2-3 minuty jest powodem do narzekań,to może jednak warto zostać w domu.
3 ludzi lubi ten post.

#203 PostWysłany: 15 Wrz 2016 20:31 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 196 420
niebieski
BooBooZB napisał(a):
Zawsze mnie bawi,że najwięcej do powiedzenia odnośnie meczów i na przykład wspomnianego Marszu Niepodległości mają osoby, które nigdy na takowym nie były.A race to esencja stadionowych opraw i jeżeli dym, które unosi się 2-3 minuty jest powodem do narzekań,to może jednak warto zostać w domu.

Zawsze bawi mnie, że muszę czytać fałszywe argumenty sugerujące, że osoby, którym nie podobają się burdy, nie chodzą na mecze. Otóż wiele z nich chodzi.
Co do rac, nie jestem ich doktrynalnych przeciwnikiem, ale skoro UEFA ich nie chce, bo m.in. boi się tego, co stało się w Warszawie w maju na finale PP, to albo należy się dostosować albo grać w Lidze Wschodnioeuropejskiej z kilkoma krajami, które też wybiorą race zamiast piłki.
2 ludzi lubi ten post.

#204 PostWysłany: 15 Wrz 2016 20:51 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Anonymous napisał(a):
Tego o 11 listopada to nie rozumiem.

Zdecydowanie nie rozumiesz bo MN został przywołany wyłącznie w celu wykazania bezsensowności twojego punktu 3. Akurat ruch kibicowski w PL obecnie chyba całkowicie utożsamia się z poglądami prawicowo-narodowymi a kibice to jedni z najaktywniejszych uczestników MN.

@BooBooZB
Nie wiem czy ta aluzja to do mnie ale jeśli tak to wyjaśniam, że na MN byłem dwa razy a wyjazdów meczowych mam na koncie kilkadziesiąt i to jeszcze w szalonych latach '90 ;)

Wracając do tematu - skompromitowali się kopacze, skompromitowali się "kibole" bo akcja nie dość, że z góry skazana na porażkę ze względu na stadionowe uwarunkowania / zabezpieczenia (imo pokazówka zwykła) to jeszcze mogąca mieć bardzo przykre konsekwencje dla L. Sabotaż niemalże.
 Profil Relacje PM off
BooBooZB lubi ten post.

#205 PostWysłany: 15 Wrz 2016 21:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Tomek - nie było do Ciebie - pozdrawiam ;)

#206 PostWysłany: 15 Wrz 2016 22:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Sabotaż to było wystawienie pary środkowów obrońców: Czerwiński - Dąbrowski.
Tak słabej Legii to ja już ładnych pare lat nie widziałem.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 15 Wrz 2016 22:39 

niebieski
krystoferson112 napisał(a):
Co to za zadyma?, krótkotrwałe spięcie jakich wiele na meczach w europejskich rozgrywkach

Uwielbiam te bagatelizowanie/ usprawiedliwianie kibolstwa i innych aspołecznych zachowań. "Panie, nic się nie stało, to norma..." Norma, że przekopali paru stewardów wypsikując cały sektor (pełen kibiców Legii) gazem, rzucanie jakimiś tam przedmiotami itp. itd. Rozumiem, że 3:0 po 15min boli, ale żeby tak wyładowywać swoją frustrację? W 50 gości w kominiarach ładować się pod sektor gości, żeby się pokazać? Nie wykluczam też, że "strefa kibica" i droga kibiców BVB na stadion była tak zabezpieczona, że kibice Legii nie mieli szans na żadną konfrontację więc sobie szukali innego sposobu :) Poza tym wisiało tam parę flag jakichś fanclubów BVB więc coś czuję tu też mogło zadecydować i kusić chuliganów, ale nie... Niemcy prowokowali :D i te filmiki wszędobylskie jak już jest cała zadyma zakończona, chuligani Legii pouciekali i pokazują jak BVB uderza w ogrodzenie, że niby prowokacja :D

Jeśli dla Ciebie NORMĄ jest to co widzieliśmy na tym filmiku to jeszcze "większą normą" powinien być dla Ciebie fakt, że na sąsiadujących ze sobą trybunach Legii i sektorze gości dochodzi do jakichś słownych zaczepek, pokazywania "brzydkich" gestów itd... więc to wg mnie żadna prowokacja, innych nie było, dobranoc.

Ostatnio edytowany przez chris0o, 15 Wrz 2016 22:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#208 PostWysłany: 15 Wrz 2016 22:47 

niebieski
Pare lat temu przeczytalem w gazecie taki cytat, ktory odtwarzam z pamieci:
LEGIA-zbieranina graczy, ktora przedklada uroki Warszawy nad klubem! (Przeglad Sportowy 1936). Wczoraj druzyny ja nie widzialem tez!
2 ludzi lubi ten post.

#209 PostWysłany: 15 Wrz 2016 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
luke_ro napisał(a):
piotrek_ napisał(a):
Ciekawe promo ma Unibet. Trzeba postawić zakład z przynajmniej jednym wydarzeniem z jutrzejszego meczu o kursie min. 1.40 i stawce min. 50 pln. Jeśli taki zakład postawimy, bez względu na to czy wygramy, czy nie, za każdego gola Legii wpada 100 pln ;)

Szczegóły tutaj:
https://pl.unibet.com/promotions/sports ... ady-online

czyli warto postawic 100zl po kursie 1.8 : na " obydwie druzyny zdobeda bramke'' odp: NIE

Jak Legia strzeli to masz 280zl, jak tylko Borusia to 180zl a jak obydwie to jesteś na 0 . ktoś ma lepszy pomysł?

dało się:)
0 dla Legii 50 PLN
nieparzyste dla Legii 50 PLN
parzyste dla Legii 50 PLN,
wygrana w każdej opcji

#210 PostWysłany: 15 Wrz 2016 23:25 

Zbanowany
Polecam zajrzeć do tego dokumentu i sprawdzić jakie awantury były w Europie w ostatnich dwóch latach i to nie sa wszystkie incydenty.
http://www.ekstraklasa.org/data/stories ... to,-82,523

Race też pojawiają sie na Wielkiej Krokwi ;)
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 15 Wrz 2016 23:38 

niebieski
Argument z cyklu: "a u was to Murzynów biją..."

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#212 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:26 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
chris0o napisał(a):
Co to za zadyma?, krótkotrwałe spięcie jakich wiele na meczach w europejskich rozgrywkach

Uwielbiam te bagatelizowanie/ usprawiedliwianie kibolstwa i innych aspołecznych zachowań. "Panie, nic się nie stało, to norma..." Norma, że przekopali paru stewardów wypsikując cały sektor (pełen kibiców Legii) gazem, rzucanie jakimiś tam przedmiotami itp. itd. Rozumiem, że 3:0 po 15min boli, ale żeby tak wyładowywać swoją frustrację? W 50 gości w kominiarach ładować się pod sektor gości, żeby się pokazać? Nie wykluczam też, że "strefa kibica" i droga kibiców BVB na stadion była tak zabezpieczona, że kibice Legii nie mieli szans na żadną konfrontację więc sobie szukali innego sposobu :) Poza tym wisiało tam parę flag jakichś fanclubów BVB więc coś czuję tu też mogło zadecydować i kusić chuliganów, ale nie... Niemcy prowokowali :D i te filmiki wszędobylskie jak już jest cała zadyma zakończona, chuligani Legii pouciekali i pokazują jak BVB uderza w ogrodzenie, że niby prowokacja :D

Jeśli dla Ciebie NORMĄ jest to co widzieliśmy na tym filmiku to jeszcze "większą normą" powinien być dla Ciebie fakt, że na sąsiadujących ze sobą trybunach Legii i sektorze gości dochodzi do jakichś słownych zaczepek, pokazywania "brzydkich" gestów itd... więc to wg mnie żadna prowokacja, innych nie było, dobranoc.

W moim poście napisałem też, że nie popieram takich zachowań, z tym, że właśnie dlatego, że jak piszesz było to 50 gości w kominiarkach więc nie wolno karać klubu zamknięciem stadionu gdzie pozostałe 20 000 ludzi zachowywało się w taki sposób, że cała piłkarska Europa pokazuje sobie zdjęcia i filmiki dopingu i oprawy Legii. Wydaje mi się, że te zdarzenia porównując lata ubiegłe nie były by w ogóle zauważone z uwagi na ich małą skalę *przeżyłem szalone lata 90 na stadionach może dlatego tak piszę*, tak wg. mnie nastąpiła widoczna poprawa w zachowaniach kiboli na stadionie, ale także w zabezpieczeniu takich imprez, lepsze bezpieczniejsze stadiony, monitoring itp. Na koniec z własnego doświadczenia wiem, że tych 50 w kominiarkach o których teraz piszę cała Polska i pół Niemiec tylko czeka na takie rozbuchanie tematu, oni tylko czekają, aby o nich pisano, oni tylko dla takiego rozgłosu to robią aby napisano, ale te Legia to huligany. Takie żenujące akcje na pokaz powinny być przemilczane jak w polskiej transmisji TVP i tyle by było, to by ich zabiło tych troglodytów. Ale dzielna ZDF była na miejscu i teraz jest główne pytanie co też śpiewano nutte, nutte BVB czy Jude BVB?
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:33 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Zarzuty dla Legii: Art. 16 Użycie pirotechniki, rzucanie przedmiotami, niedostateczna organizacja. Art 14 zachowania rasistowskie.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:37 

....Wydaje mi się, że te zdarzenia porównując lata ubiegłe nie były by w ogóle zauważone z uwagi na ich małą skalę *

Wiesz co, lepiej już ty i inni obrońcy już nic nie piszcie, prezes też się kiedyś odzywał, jaki to ma z ultrasami czy jak te głaby się zwią super układ, a teraz jest po raz kolejny BARDZO ZDZIWIONY

To, że są słabsi sportowo piłkarze można jakoś przeżyć i np. zabrać się za profesjonalne szkolenie młodzieży, ale tego, że działający profesjonalnie klub nie może sobie poradzić z kilkoma wyrośniętymi kretynami, co im od testosteronu bije to już jest niezrozumiałe (choć anglicy też sobie dopiero poradzili jak kilkaset stadionowych bandziorów odsiedziało wysokie wyroki więzienia)

Tyle, dalszych super opraw, byle bez rac, bo wam kiedyś ten stadion spalą, czy częściowo zniszczą jak to było na ostatnim finale Pucharu Polski na Narodowym

Machina ruszyła i jest poważnie:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... uty/rk4mym
 PM off
savoj lubi ten post.

#215 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
W klubie też chyba zaczyna się coś dziać:

http://legionisci.com/news/68567_PS_Leg ... enera.html

#216 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:44 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Anonymous napisał(a):
(...)Tyle, dalszych super opraw, byle bez rac, bo wam kiedyś ten stadion spalą, czy częściowo zniszczą jak to było na ostatnim finale Pucharu Polski na Narodowym.
A możesz tak choć raz w tym temacie, napisać coś byleby bez emocji zbudowanych na onecie? :D
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:47 

Napisałem jak to widzę, internet nie ma tu nic do rzeczy
A i radzę przeczytać co oficjalnie legii się zarzuca, oprawa też może być super bez rac (odsyłam na mecze reprezentacji nie tylko w nogę, koncerty muzyczne itp itd)
 PM off  

#218 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:48 
Awatar użytkownika

niebieski
teraz jest główne pytanie co też śpiewano nutte, nutte BVB czy Jude BVB?

Faktycznie najważniejsze pytanie. Z tego całego zamieszania wynika, że UEFA, Legia i media uważają iż lepiej nazwać kogoś k***ą niż Żydem. Tylko wtedy, kto tutaj jest antysemitą ? Żeby nie było. Nie popieram stadionowego bandyctwa.
cavani lubi ten post.

#219 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:50 

Loty: 74
Kilometry: 132 685
Fanatycy i tak dalej będą robić swoją nie zważając na medialną nagonkę.
Leśny też ma głowę na karku, i oczywiście będzie wszystkie incydenty potępiał groził zakazami klubowymi, mówił o współpracy z organami ściganie, a to wszystko by jakoś załagodzić sprawę z uefą. Podobny scenariusz był po meczu z Jagiellonią, gdzie jakichś drastycznych kar dla Legii nie było.
Inna sprawa, że wytoczenie przez niego rzeczywistej wojny fanatykom, mogłoby się skończyć płonącymi racami na murawie na meczu z Realem czy innym Sportingiem.

#220 PostWysłany: 16 Wrz 2016 11:50 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
FARE też włączył się do akcji.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,721.html

Będzie prawdziwa masakra kibolstwa. ;)

Na następny mecz wyjazdowy Legii tylko kobiety z dziećmi. :lol:

Ostatnio edytowany przez Zeus, 16 Wrz 2016 11:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 46  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość