Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 505 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 28 Lut 2016 02:35 

niebieski
Ja wróciłem w środę, byłem z 9 latkiem - polecam Loro Park - świetna sprawa, pokazy delfinów najlepsze, do tgo nie można ominąć miejsca gdzie papugi latają nad głowami, tylko trzeba uważać bo tylko jedzą i.... ;) Oprócz tego dla rodzin z dziećmi Monkey Park obowiązkowo - nie mogłem syna wyciągnąć - lemury były hitem, mogłby tam spędzić cały dzień. Do stóp wulkanu nie dotarliśmy bo zamknięto drogę ze względu na opady śniegu :)
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#102 PostWysłany: 02 Mar 2016 12:39 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
9-16 marca bede na teneryfie, dokldnie w costa adeje.
Obserwuje codziennie kamerki online i pogoda jest bardzo różna. Dziś np bardzo wieje i nikogo nie ma na plazy w Los Cristianos.

Chcialbym sobie zrobic jakis plan zwiedzania ale tak naprawde nie wiem jaka pogoda mnie czeka na miejscu.
Ma ktos link do pogody, która zazwyczaj się sprawdza z rzeczywistościa?

#103 PostWysłany: 02 Mar 2016 12:45 

accuweather się sprawdza, co do wiatru zależy z którego kierunku wieje. Ze wschodu (Afryka) był to podmuch cieplejszego powietrza, także tym akurat bym się nie przejmował, na kamerach zwróć uwagę na to co noszą w czym biegają będzie łatwiej określić jaka jest odczuwalna temperatura i co do plażowiczów to tam tłumów w marcu nie było :) No i oczywiście na północy może być zupełnie inna pogoda, ja zrobiłem tak że miałem wstępny plan co chcemy zobaczyć a na miejscu względem pogody dzień wcześniej decydowałem co robić (na północy może być np słonce gdzie na południu będzie zachmurzenie itd).
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 02 Mar 2016 12:56 

Pogoda/temperatura może być inna kilka kilometrów dalej. Więc np. gdy są chmury i ogólnie warunki nie sprzyja plażowaniu, to warto popatrzeć gdzie tych chmur nie ma i gdzie padają promienie słoneczne i tam podjechać. Sprawdzone rok temu w lutym.

Co do atrakcji to oczywiście polecam loro park (jeśli ktoś nie był w czymś podobnym) i koniecznie siam park.

Jeśli ktoś lubi góry to polecam dwudniowe wejście z noclegiem(21euro) na wschód słońca na Pico de Teide. Jednak należy pamiętać, że w zimie może być tam dużo śniegu i temperatura poniżej zera, więc koniecznie należy zabrać ciepłą odzież i porządne buty. Mimo trudności widoki wszystko rekompensują. Czasami jest wywieszona kartka, że przejście jest zamknięte z powodu opadów śniegu ale wszyscy i tak idą - ścieżka jest wydreptana.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 02 Mar 2016 17:33 

niebieski
Jak ma sie auto to pół biedy, nawet jak pada to 2 km dalej moze byc piękna pogoda :) miałem noclegi w Puerto de Santiago i przelotny deszcz przez dwa dni ale wystarczyło wsiąść w samochód i po 1,5 km nie było deszczu, wiec mieliśmy objazdowke, loro park, los cristianos, monkey park i moge powiedziec ze dzięki temu ze mieliśmy samochód cały wyjazd piękna pogoda :)
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#106 PostWysłany: 02 Mar 2016 19:05 

1,5 km to chyba nie potrzeba samochodu, można podjechać atobusem!

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 02 Mar 2016 20:09 

niebieski
Zależy co kto lubi, ale byc na Teneryfie i poruszać sie tylko autobusami, byc zależnym od komunikacji i nie zajrzeć w każda dziurę ? To nie dla mnie :) tymbardziej jak sie podróżuje z rodzina a samochód kosztuje 500 zł na 7 dni
 Profil Relacje PM off
Kański lubi ten post.

#108 PostWysłany: 02 Mar 2016 22:24 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Mam pytanie odnośnie Siam Parku i Loro Parku. Chcielibyśmy zobaczyć oba. Opłaca się wziąć ten bilet 2 parki w jeden dzień przy założeniu, że najpierw udamy się do Loro Parku i będziemy tam na wszystkich pokazach do 12? Ktoś testował ten rodzaj biletów? Jest jakiś myk na obniżenie ich ceny? :))

A może źle interpretuje ten bilet za 58 EUR? To jest dwa parki w jeden dzień?
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 02 Mar 2016 22:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nie musi być w jeden dzień. My to zrobiliśmy z jednodniowa przerwa.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
yoshi lubi ten post.
yoshi uważa post za pomocny.

#110 PostWysłany: 02 Mar 2016 22:35 
Awatar użytkownika

Kilometry: 4 702
niebieski
@Japonka76 Ten za 58 EUR? Ktoś mi kiedyś opowiadał, że to jest bilet do wykorzystania w ciągu jednego dnia... Dziękuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 02 Mar 2016 22:43 

@yoshi Testowałem osobiście twin ticket na pewno nie ma krótkiego ograniczenia, my robiliśmy loro i siam po 4-5 dniach, nie pamiętam teraz ale wydaje mi się że było tam 14dni? od momentu wejścia do pierwszego parku. Przy tym bilecie skanują odcisk palca na starcie(np. w Loro) i weryfikują go przy wejściu do drugiego (Siam).
 Profil Relacje PM off
yoshi lubi ten post.

#112 PostWysłany: 02 Mar 2016 22:45 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
Ten bilet jest do wykorzystania w 14 dni.

-- 02 Mar 2016 21:53 --

BTW polecam orki, tylko nie siadać przy basenie, jeśli nie chcecie zmoknąć.
Coby suchym być, trzeba się trzymać min. 10 metrów od niego :D

-- 02 Mar 2016 21:56 --

Za każdym razem, jak jestem w Loro to wrzucam pieniążka do takiej fontanny.
Wieść gminna i zabobon niesie, że wtedy tam wrócimy :D
Do tej pory się sprawdzało, a to już ładnych kilka razy :D
Się rozmarzyłem...

Ostatnio edytowany przez MaPS, 02 Mar 2016 22:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#113 PostWysłany: 02 Mar 2016 22:57 

Kilometry: 17 154
niebieski
Jest zaznaczona splash zona ( niestety czasami orki robią psikusa :))
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 02 Mar 2016 22:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ta, psikusa :D
Chodzi gościu i każe im machać ogonem przy bandzie :D

#115 PostWysłany: 02 Mar 2016 23:14 

No jak to być na pokazie Orek i wyjść całkiem suchym? ;)
 Profil Relacje PM off
mahalnet lubi ten post.

#116 PostWysłany: 02 Mar 2016 23:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ano, ktoś musi robić za kierowcę :cry:

#117 PostWysłany: 03 Mar 2016 22:46 

Może jeszcze w porę...ale zdecydowanie polecam Monkey Park na Teneryfie. Byliśmy tam z żoną, trochę z ciekawości trochę z przypadku...

Jak dla starych "koniów" ( :) ) to zabawa była przednie - generalnie zwierzaki lataja, krzątają, biegają i skaczą na ciebie i dookoła ciebie. Można je wziąć na kolana....z dużym zółwiem odradzam ;-)

Jak byliśmy to była "kichają" małpiatka... żona nie chciała jej dotknąć bo mówiła, że chora :lol: :lol: :lol:

https://pl.tripadvisor.com/Attraction_R ... lands.html
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 04 Mar 2016 00:27 

niebieski
Od siebie dodam ze do Monkey park warto jechać z rana, czynne jest od 9.30, jak ktoś chce mieć frajdę z karmienia małpek lub lemurów to z rana sa głodne i chętnie do was przyjdą zeby ogołocić ze smakołyków, jak wychodziliśmy koło 13 spowrotem to juz siedziały leniwie na drzewach i żadne żarcie ich nie interesowało a rozczarowane dzieciaki czekały :)

-- 03 Mar 2016 23:30 --

seby napisał(a):
No jak to być na pokazie Orek i wyjść całkiem suchym? ;)

Na lwach morskich tez lepiej uważać, ja byłem pewien ze tam nie schlapia ale ten stary dowcipas lubi zaszaleć i rodzine z dwuletnim dzieciakiem wykąpał ;)
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 04 Mar 2016 11:47 

Jungle Park - fajnie i nie fajnie położone, niby dostępny jest dojazd autobusem z costa adeje/los cristianos (dojazd do parku rano) ale powrót najbliższy możliwy po 16tej (także de facto jesteś zmuszony aby tam zostać a pierwszy bus jest zapchany na maxa, ewentualnie taxi) także opcja dojazdu własnego jest lepsza. Z fajnego położenia jest wyżej w górach więc dochodzi różnica poziomów w parku + mostki podwieszane i spora jego cześć jest zadrzewiona. Warto tez zwrócić uwagę na wiatr danego dnia w parku, pokazy ptaków (są 2) odbywają się tylko przy bezwietrznej pogodzie albo małych porywach, jak wieje mocniej to dopiero przed samym pokazem informują że nie będzie... W parku jest też cześć gdzie się wchodzi i niby ma to być miejsce 'wolnych lotów' dla ptaków ale nie wiele ma z tym wspólnego, ogrodzone pomieszczenie położone na zboczu, długość z 20-30m wysokości z góra 3m, dla samych ptaków to marna atrakcja w porównaniu z takim samym założeniem w loro gdzie jest ogromna i mogą swobodnie latać. Dla ludzi w tej cześć atrakcją jest to iż papugi i pozostałe ptaki są dość mocno oswojone i bez problemu siadają na rękach, głowach itd. a pozostała cześc (Ary) próbują ciągle otworzyć drzwi :)

A i jeszcze jedno, jak się zdecydujecie na jungle park to nie kupujcie od nich opcji 2 park/twin ticketu, jungle park + aqualand. Aqualand (jest w pobliżu siamu, ale ma z nim niewiele wspólnego) w tym aqua parku są pokazy delfinów, typowa komercja, w loro jest to dużo zorganizowane i z lepszym podejściem do zwierząt. Sam aqua park wygląda jakby czas się tam zatrzymał z jakieś 5-10 lat temu, ludzi mało, 'atrakcje' albo nieczynne albo w takim stanie że zastanawiałem się czy z nich korzystać, 'ratownik' 30min przed końcem krzyczy że koniec zwija się i idzie do domu.

Jungle Park:

AquaLand:
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 04 Mar 2016 22:28 

niebieski
yoshi napisał(a):
Mam pytanie odnośnie Siam Parku i Loro Parku. Chcielibyśmy zobaczyć oba. Opłaca się wziąć ten bilet 2 parki w jeden dzień przy założeniu, że najpierw udamy się do Loro Parku i będziemy tam na wszystkich pokazach do 12? Ktoś testował ten rodzaj biletów? Jest jakiś myk na obniżenie ich ceny? :))

A może źle interpretuje ten bilet za 58 EUR? To jest dwa parki w jeden dzień?

Jak już wspominano nie musisz go wykorzystać w jeden dzień.
Też się zastanawiałem z jeszcze nie żoną czy brać ten bilet i ładować się do obu parków. Dziś mogę stwierdzić, że nie żałujemy ani grosika ;D Następny raz nawet bym się nie zastanawiał. Będąc znowu na Teneryfie uderzę tam jeszcze raz- za te pieniądze bądź inne pieniądze;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 505 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości