Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13883 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 695  Następna
Autor Wiadomość
#3301 PostWysłany: 12 Lut 2016 01:47 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
michzak napisał(a):
Pokazywałem mu potwierdzenie póki co, bo neta za bardzo nie miałem, ale ono jest po polskuzapłaciłem póki co różnice czyli ile miałem dopłacić i jutro mam gadać... (dopiero do hotelu dotarłem)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Przecież w mailu z potwierdzeniem rezerwacji jest informacja o wykorzystaniu punktów do płatności, znajdziesz ją na samym dole.

Przykładowo z ostatniego mojego pobytu : "The number of Le Club Accorhotels points redeemed is 2000 points
The amount prepaid is 15.10 EUR "

Chyba recepcjonista rozumie "20000 pkt" oraz informację o kwocie dopłaty? Niech dzwoni do centrali i wyjaśni.
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#3302 PostWysłany: 12 Lut 2016 02:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałem bliźniaczą sytuację dwa lata temu w Berlinie, przy meldowaniu nie widzieli sumy rezerwacji zapłaconej przez punkty i domagali się vouchera. Miałem wydrukowane potwierdzenie po angielsku, babka na recepcji zaczęła wydzwaniać (bo to w końcu ich wina, że system dziurawy) i w konsekwencji managerka z którą rozmawiała powiedziała, że będą to sami wyjaśniać a my mamy się zameldować i życzyła udanego pobytu. Tak więc na pewno rano powinni wszystko sami wyjaśnić.
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

#3303 PostWysłany: 12 Lut 2016 02:23 
Awatar użytkownika

@michzak A jaki to konkretnie hotel, żeby na przyszłość wiedzieć i uważać?
 Profil Relacje PM off  

#3304 PostWysłany: 12 Lut 2016 02:27 

niebieski
A na koniec reklamacja z dokładnym opisem sytuacji.
I nie ważne, że dla kogoś to cebulactwo, mongolstwo itp.
Jak wybieramy hotel to nie po to, żeby tracić nerwy i się stresować.
Jeśli coś nawala z ich winy to mamy prawo to reklamować i oczekiwać rekompensaty!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3305 PostWysłany: 12 Lut 2016 08:47 
Site Admin
Awatar użytkownika

@mashacra problem w tym, że tego maila mam po polsku, a wiadomo jak działa ich strona internetowa na telefonie. Póki co jeszcze nie byłem na dole gadać o tym, ale sama rozmowa była akurat bardzo przyjemna i widać było doświadczenie recepcjonisty, bo nie czułem się strasznie zdenerwowany (co uważam, że rzadko taka osobę można trafić).
Jako, że jak dotarłem było dość późno (20 min po północy) uzgodniliśmy, że dziś zapłacę te różnice póki co, a reszte dziś będziemy wyjaśniać (więc próbuje wygenerować potwierdzenie rezerwacji po ang :P)
@Micha-ek Adagio Monuntrouge, ale póki co nie jest źle, upgrade do apartamentu z widokiem na wieże Eiffla i dostaliśmy wodę podczas tej rozmowy na recepcji, a sam pokój bardzo przyjemny.

No nic, dzięki za porady, będę za godzinę szedł dalej wyjaśniać

Swoją drogą, w Adagio też powinna być wstawka i welcome drink? Wczoraj już mi się nie chciało sprawdzać
 Profil Relacje PM off  

#3306 PostWysłany: 12 Lut 2016 08:54 

@michzak

Miałem podobną sytuację z poznańskim Novotelem Centrum (co prawda chodziło tylko o 4000 punktów). Przy wymeldowywaniu recepcjonista poprosił o voucher, bo wyglądało na to, że nie zapłaciłem za pobyt. Wyjaśniłem, że nie jestem w stanie wygenerować go, bo użyłem punktów podczas płatności i ich nie mam na koncie. Recepcjonista wziął mój numer telefonu i obiecał to wyjaśnić. Po jakichś dwóch godzinach otrzymałem telefon z hotelu, że wszystko wyjaśnione, bardzo przepraszają i zapraszają ponownie.
 PM off

#3307 PostWysłany: 12 Lut 2016 09:46 

Zbanowany
niebieski
michzak napisał(a):
Swoją drogą, w Adagio też powinna być wstawka i welcome drink? Wczoraj już mi się nie chciało sprawdzać

Welcome drink powinien być, upominek VIP w zależności od dostępności, czyli z czystym sumieniem mogą nie dać.
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

#3308 PostWysłany: 12 Lut 2016 11:06 
Site Admin
Awatar użytkownika

Dobra wyjaśniło się, jednak jakiś nieogarniety pod względem punktów recepcjonista, jak Pani z nowej zmiany weszła gdzieś tam, to wszystko było ok :) dzięki za pomoc! :)

Profil Relacje PM off  

#3309 PostWysłany: 12 Lut 2016 14:04 

Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu, ale mam do Was takie pytanie: czy sieci typu Accor lub IHG , a właściwie hotele tych sieci dają jakieś konkretniejsze zniżki za rezerwację np 10 lub więcej pokoi w jednym terminie? Macie takie doświadczenie? Szykuje mi się wesele i muszę zarezerwować jakiś hotel dla części przyjezdnych gości na jedną noc. Najbardziej pasowałby mi któryś z Warszawskich Accorów ( tych tańszych :) ), HI Józefów lub HIX Okęcie.
 Profil Relacje PM off  

#3310 PostWysłany: 12 Lut 2016 14:09 

niebieski
Najlepiej zadzwoń do konkretnego hotelu, który ci pasuje i porozmawiaj z dyrektorem/managerem. Jesli jest to weekend i pokoje i tak będą puste na pewno cos ci zaproponują ciekawego.

Ja raz własnie tak zrobiłem, obnizyli mi cenę poniżej internetowej, dostałem upgrade i po długich negocjacjach parkin i sniadania przez pobyt w cenie
 Profil Relacje PM off
Luis Figo uważa post za pomocny.

#3311 PostWysłany: 12 Lut 2016 14:22 

Na razie skontaktowałem się z jednym z Ibisów - ogólnie bez rewelacji - zjechali mi z ceny na pokoju 12 złotych w porównaniu do aktualnej ceny + parking ( z którego większość gości i tak nie skorzysta ), z ceny która nie jest rewelacyjna. A ten Twój hotel, otwarty na negocjacje, to któryś z Accora lub IHG?
 Profil Relacje PM off  

#3312 PostWysłany: 12 Lut 2016 14:47 

niebieski
novotel...ale w Krakowie
 Profil Relacje PM off  

#3313 PostWysłany: 16 Lut 2016 14:19 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Nowe promo do zdobycia 700 pkt za 1 noc.

Cytuj:
Wybraliśmy dla Ciebie najlepsze hotele luksusowe i wyższej kategorii, aby zapewnić Ci wejście do ekskluzywnego świata i 700 bonusowych punktów.

Doświadcz francuskiej elegancji w niezwykłych hotelach, przeżyj niezapomniane chwile i poczuj się wyjątkowo!

To nie sen! Odwiedź jeden z siedmiu kuszących hoteli i zdobądź jeszcze więcej nagród!

Do 25 marca zarezerwuj swój pobyt odbywający się do 31 marca.

link: http://www.accorhotels.com/pl/leclub/ho ... isit.shtml
 Profil Relacje PM off  

#3314 PostWysłany: 16 Lut 2016 14:23 
Site Admin
Awatar użytkownika

Cytuj:
4. Pobyt musi trwać conajmniej jedną noc. Uczestnik programu może skorzystać z oferty maksymalnie siedem (7) razy.

Czyli do zdobycia 7*100 czy 7*700=4900? :roll:

I które to jest te 7 hoteli?
 Profil Relacje PM off  

#3315 PostWysłany: 16 Lut 2016 14:40 

niebieski
To nie jest nowe promo, tylko to samo co http://www.fly4free.pl/forum/dyskusja-ogolna-i-promocje,1522,27382&p=708440#p708440, w późniejszych postach było parę wyjaśnień o promocji.

#3316 PostWysłany: 16 Lut 2016 14:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
7x700. Za każdy pobyt 700. Tylko Sofitele u nas, Pullmana chyba nie mamy. Tak czy inaczej jest to okazja do odbycia nieco tańszego pobytu w tych lepszych Accorach. Np w warszawskiej Viktorii czy sopockim Grandzie. Za trzy pobyty w Sofitelach wpada też trochę punktów z aplikacji Places.
 Profil Relacje PM off  

#3317 PostWysłany: 16 Lut 2016 15:04 

srebrny
Roku napisał(a):
Za trzy pobyty w Sofitelach wpada też trochę punktów z aplikacji Places.

800 dokladnie.
Roku napisał(a):
Tak czy inaczej jest to okazja do odbycia nieco tańszego pobytu w tych lepszych Accorach. Np w warszawskiej Viktorii czy sopockim Grandzie.
ze co ? sopocki grand hotel to sofitel ???
 Profil Relacje PM off  

#3318 PostWysłany: 16 Lut 2016 15:15 
Site Admin
Awatar użytkownika

Tak, wystarczy wpisać Sofitel Sopot i masz odp

Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#3319 PostWysłany: 16 Lut 2016 16:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
No... Sofitel :) Accor nam się w kraju rozwija mocno.

Więc jeśli podsumować np Viktorię, w której można znaleźć pokoje za ok. 280 (np w weekend) odliczyć od tego ok. 1000 pkt (ok. 20 euro), które uzyskamy za pobyt (Places + promo), dodać przywileje z Accora (late checkout czy welcome drink lub upgrade), to wyjdzie nam rewelacyjne ok. 190 zł za słynny 5* z basenem w centrum stolicy i z w/w dodatkami. Biję się z myślami, ale chyba się skuszę. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#3320 PostWysłany: 16 Lut 2016 16:57 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
A nawet mniej, bo jeśli chodzi o drinki to cytuję "wszystko z karty poza najdroższymi alko". My z Gośką weekend temu wzięliśmy 2 drinki za łącznie 70zł. Popcorn gratis w komplecie ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13883 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 695  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości