Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13880 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 694  Następna
Autor Wiadomość
#3321 PostWysłany: 16 Lut 2016 18:09 

Zbanowany
niebieski
Hotel może i kultowy (ach ten 'Miś'), ale mimo stosunkowo niedawnej renowacji, nadal trochę 'trąci myszką'. Ja w każdym razie byłem raz i wystarczy, niczym mnie nie zachwycił. Śniadanie też gorsze i mniej urozmaicone niż np. w Sofitelu w Sopocie.
Może stąd też ceny są dość przystępne w stosunku do innych hoteli tej klasy.
Jeśli chodzi o 5* to w Warszawie lepiej nocować np. w Intercontinentalu (świetny basen i siłownia z widokiem), a i nawet poczciwy Marriott jakoś robi na mnie lepsze wrażenie niż Sofitel.
 Profil Relacje PM off  

🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍 🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍
Sardynia na weekend 🏝️ 🌊 Loty do Cagliari i noclegi w 4* hotelu za 649 PLN 😎 Sardynia na weekend 🏝️ 🌊 Loty do Cagliari i noclegi w 4* hotelu za 649 PLN 😎
#3322 PostWysłany: 16 Lut 2016 20:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Aktualna lista przywilejów w programie (zawierająca już niestety brak upgradu w Ibis i Ibis Styles):

https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/pdf/guide_avantages.pdf

Załączniki:
Clipboard35.jpg
Clipboard35.jpg [ 46.75 KiB | Obejrzany 2481 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3323 PostWysłany: 16 Lut 2016 20:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

Czy mi się zdaje, czy już naprawili F5 dla Private Sales?
 Profil Relacje PM off  

#3324 PostWysłany: 16 Lut 2016 23:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Jakiś czas temu.
 Profil Relacje PM off  

#3325 PostWysłany: 17 Lut 2016 23:51 
Awatar użytkownika

Loty: 679
Kilometry: 773 646
niebieski
tymczasem na Private Sale...Bratysława:

Image

btw. ja widzę private sale na PL chociaż nie ma na liście.
zoli lubi ten post.

#3326 PostWysłany: 17 Lut 2016 23:56 

Krzysztof76 napisał(a):
koza91 napisał(a):
czy ktos też miał sporą róznicę w przewalutowaniu voucheru? hotel przewalutował go po kursie 3,80PLN, mówiąc że to kurs 'accorowy'. natomiast jakbym rezerwował pokój na stronie accor'a voucherem to kurs wyniesie ok. 4,44PLN. ktoś wie może skąd może być tak kolosalna różnica?

Powinieneś zgłosić reklamację przez stronę lub przez infolinię. Hotel nie ma prawa ustalać swojego kursu. Obowiązuje średni z NBP z poprzedniej sesji. Poczytaj wątek ktoś już pisał że zwrócili mu różnicę i dali dodatkowe punkty gratis.

Chcę poinformować, że sprawa zamknięta. Otrzymałem o dziwo zwrot pieniędzy a nie punkty ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3327 PostWysłany: 18 Lut 2016 15:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Trwa głosowanie na najlepszą promocję hotelową 2015r. Jeśli uważasz, że warto oddać głos na Accor za ok. 600 euro (jakieś 30 tys pkt na lekko) na noclegi, które można było otrzymać w ich promocjach 2015, darmowe drinki, upgrade pokoi, wstawki, late check-outy, pokoje od 39 zł, to chyba nadszedł ten czas, kiedy możesz kliknąć...

najlepsza-promocja-hotelowa-roku-fly4free-awards-2015,1561,88883
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3328 PostWysłany: 18 Lut 2016 22:05 

czy ktoś może wie kiedy accor planuje promocję typu 3 pobyty - 8 000pkt? Dokładnie rok temu wypuścili promocję 8 000pkt. A teraz cisza :(
 Profil Relacje PM off  

#3329 PostWysłany: 18 Lut 2016 22:33 

niebieski
Nawet jeśli ktoś wie, to przecież tu nie napisze. Bądźmy poważni.

-- 18 Lut 2016 21:35 --

michzak napisał(a):
Czy mi się zdaje, czy już naprawili F5 dla Private Sales?

Nie ma się czemu dziwić. Ktoś napisał o tym otwarcie na forum. Oczywiście zgłosiłem post do ukrycia/usunięcia, ale nikt z moderatorów nie raczył się tym zająć.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3330 PostWysłany: 18 Lut 2016 22:43 
Site Admin
Awatar użytkownika

koza91 napisał(a):
czy ktoś może wie kiedy accor planuje promocję typu 3 pobyty - 8 000pkt? Dokładnie rok temu wypuścili promocję 8 000pkt. A teraz cisza :(

Accor sam dla siebie jest nieraz nieprzewidywalny i sprzeczny :P
 Profil Relacje PM off
klimas lubi ten post.

#3331 PostWysłany: 18 Lut 2016 23:29 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Do czasu mojego pierwszego pobytu jaki HHonors Diamond, wysoko oceniałem Le Club Accorhotels. Teraz aż muszę dodać swoje trzy grosze ;)

Zmieniłem zdanie o Accor o 180 stopni.

Dopóki mam status w Hiltonie (status match z Le CLub) to bezapelacyjnie będę wybierał sieć Hiltona. Darmowe śniadania, salonik z kolacjami (tam, gdzie dostępny) przebija te niby przywileje w Accorze.

I to wszystko dla 2 osób, a nie jak w welcome drink dla 1 osoby w Accor! A druga osoba to niech się patrzy jak pijesz. Przecież to jest śmiech na sali. To już mogliby w ogóle nie dawać, albo dawać dla obu osób co drugi pobyt. Czasem w Mercure to było np. małe lane piwo o wartości 2 zł! Owszem w Novotelach to wygląda nieco lepiej, ale i tak w porównaniu z HHonors to dno.

Reszta przywilejów jest podobna w obu sieciach.

Teraz jeszcze bez upgrade'u w Ibisach (pewnie i tak w niewielu były lepsze pokoje :)).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3332 PostWysłany: 18 Lut 2016 23:32 
Site Admin
Awatar użytkownika

Tylko z drugiej strony w Warszawie np Novotel czy Mercure dostaniesz za 200 zł max, a Hilton się ceni już ok 1k zł za noc, podobnie w innych krajach :/

Nigdy nic taniej mi się nie udało :(

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#3333 PostWysłany: 18 Lut 2016 23:41 

niebieski
Jeśli ktoś ma dzieci, także wybierze Accora.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#3334 PostWysłany: 18 Lut 2016 23:46 

srebrny
Pytanie ile jest Hiltonów w Polsce, a ile Accorów?
Dla mnie nie liczą się przywileje, ale dostępność, ceny, możliwość upgrade pokoju.
Jakie znaczenie ma darmowe śniadanie czy salonik, jeśli np. chcę pojechać z rodziną do Zakopanego czy Krynicy? Czy znajdę tam jakiegoś Hiltona? ;)
 Profil Relacje PM off  

#3335 PostWysłany: 18 Lut 2016 23:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
No właśnie, to niekoniecznie ta sama półka cenowa. Hiltony są znacznie droższe niż Accory. Co zaś się tyczy drinków, to ja osobiście wyznaję zasadę, że szklanka jest w połowie pełna (czyli dostaję jeden drink gratis) i po prostu dokupuję drugi drink. Nie przyszło mi do głowy żeby narzekać za to, że dostaję ten pierwszy za darmo.... Czasem śpię poniżej 100 zł w Accorze a tu w cenie drink przy okazji...

Co zaś się tyczy promocji, to jednak znacznie więcej było ich w Accorze niż gdziekolwiek indziej. Jak podałem wyżej, pojedyncze konto mogło na luzach wyrobić w 2015r ok 600 euro na kolejne noclegi. Nie licząc dodatkowych przywilejów, 10% dla członków czy Private Sales.
 Profil Relacje PM off  

#3336 PostWysłany: 19 Lut 2016 00:03 
Awatar użytkownika

złoty
michzak napisał(a):
Tylko z drugiej strony w Warszawie np Novotel czy Mercure dostaniesz za 200 zł max, a Hilton się ceni już ok 1k zł za noc, podobnie w innych krajach :/

Nigdy nic taniej mi się nie udało :(

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Może i zapłaciłem więcej, bo jakieś 225 zł (DoubleTree), ale za to był to mój najlepszy hotel jak do tej pory. Oczywiście pomijam tutaj fakt dostępności hoteli. Napisałem tylko, że jak będę miał wybór to wybiorę Hiltona.

Z tym słowem drink to bym nie przesadzał, bo często jest to żałosne i wolę pójść do pobliskiego monopolowego po jedno dobre piwo niż pić to co nalewają ;)

@yarciak Możesz rozwinąć temat z dziećmi? Jaki jest problem w Hiltonach? Nie przyjmują ich czy jak? Bo własnie byliśmy z małym i było ok :)
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#3337 PostWysłany: 19 Lut 2016 00:10 

W większości Hiltonów jest lepsza polityka odnośnie dzieci niż w hotelach Accoru.
W HH dziecko to max 18 lat a w LCAH max 16 i tylko w novotelach i chyba ibisach styles,w innych to zależy od polityki hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#3338 PostWysłany: 19 Lut 2016 00:12 

Loty: 37
Kilometry: 27 018
Roku napisał(a):
No właśnie .............. przy okazji...

Nie patrząc już na HH, pamiętajmy też o tym, że cena Accorowska w porównaniu z cenami mniejszych lub większych hoteli u prywaciarzy - bez jakichkolwiek przywilejów, często przebija cenę Accora, a wyposażeniowo jest lipa.

#3339 PostWysłany: 19 Lut 2016 00:30 
Awatar użytkownika

złoty
magnat88 napisał(a):
W większości Hiltonów jest lepsza polityka odnośnie dzieci niż w hotelach Accoru.
W HH dziecko to max 18 lat a w LCAH max 16 i tylko w novotelach i chyba ibisach styles,w innych to zależy od polityki hotelu.

Wybacz, ale dalej nie rozumiem wątku o dzieciach. Co za różnica wiek 16 czy 18 lat?!
 Profil Relacje PM off  

#3340 PostWysłany: 19 Lut 2016 00:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak naprawdę nie ma co generalizować, każdy ma różne kryteria pobytu i przy tym doboru konkretnej sieci. Accor ma dużą dostępność hoteli w Polsce, przystępniejsze ceny a co dla mnie najważniejsze częste promocje punktowe powodujące w konsekwencji nocleg za naprawdę nieduże pieniądze. Ale jak wspomniałem wszystko zależy od okoliczności. Jest dobra promocja punktowa –Accor, ciekawa lista Point Breaks – IHG, a jak chcę się zresetować i odpocząć – Hilton w dobrej cenie. Moim zdaniem ciężko wybrać tylko jedną najlepszą sieć.
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13880 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 694  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości