Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 274 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: tickets.pl
#81 PostWysłany: 17 Lip 2015 15:57 

platynowy
Z tej trójki dla mnie najbardziej wiarygodne i przyjazne jest Opodo, drugie w kolejności Tickets.pl a na końcu Tripsta.

Nigdy nie miałem z nimi problemów a często kupowałem u nich bilety.
kittycate uważa post za pomocny.

☀️ Dwie podróże w jednej ✈️ Porto i Wyspy Zielonego Przylądka za 793 PLN 🌊🌴 ☀️ Dwie podróże w jednej ✈️ Porto i Wyspy Zielonego Przylądka za 793 PLN 🌊🌴
Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎 Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎
#82 PostWysłany: 17 Lip 2015 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
tickets.pl jest już pośrednikiem zarejestrowanym w Polsce: http://www.imsig.pl/pozycja/2014/147/KR ... 9ACI%C4%84
kittycate uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 24 Lip 2015 01:28 

Witam wszystkich na forum,
Mam takie pytanie. Chciałbym zakupić bilety do Stambułu za pośrednictwem tickets.pl(aegan airlines), cena jest bardzo dobra ale jedynym problemem jest to, że jak się dopatrzyłem będę mógł wziąć ze sobą tylko bagaż podręczny. Chciałbym wziąć też bagaż rejestrowany i tu moje pytanie jak ustawić taką opcję. Szukałem długo na stronie i nie znalazłem
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 24 Lip 2015 01:44 

srebrny
Obawiam się , że nie jest to możliwe. Większość o ile nie wszystkie OTA podają najniższą dostępną taryfę i nie da się jej online zmienić na wyższą (w tym wypadku na taką z bagażem).
Dodatkowo - tickets.pl nie pozwala na rezerwację telefoniczną , zatem jesteś skazany na wybór jedynie wśród lotów znalezionych na ich stronie.
Nie powinno być natomiast problemu z dokupieniem do istniejącej rezerwacji bagażu rejestrowanego za pośrednictwem tickets.pl (telefonicznie), lub w najgorszym razie bezpośrednio u Aegeana. Jeśli dokupisz bezpośrenio u Aegeana to pobiorą opłate dodatkową 8$
Ceny bagażu są na: https://en.aegeanair.com/travel-informa ... allowance/

#85 PostWysłany: 06 Wrz 2015 03:40 

OSZUŚCI!!!!!!!! Tickets PL OSZUŚCI!!!!

Jestem właśnie w trakcie prób zwracania biletu powrotnego. Po zrobieniu wszystkiego co mi kazano na ichniejszej stronie, dostałam od nich maila, że kwota podlegająca zwrotowi to 579 PLN, no ok, to zaakceptowałam na ich stronie,ze zgadzam się na zwrot takiej kwoty.
W tym momencie powinna zacząć się procedura zwrotu, ale nie, dostałam następnego maila, że kwota podlegająca zwrotowi to 405 PLN, więc odpisałam z zapytaniem o co chodzi.
Odpisano mi, że tamta kwota to była pomyłka i że 405 PLN to kwota właściwa.
Korespondowałam sobie jeszcze jakiś czas z ich helpdeskiem domagając się uznania pierwszej kwoty, ponieważ wszystkie kroki odbyły się zgodnie z ich wytycznymi, w odpowiedzi dostawałam mniej więcej to samo, że kwota podlegająca zwrotowi to 405 PLN.
W jednym mailu zostały wyszczególnione elementy biletu podlegające zwrotowi, z których wychodziła kwota 405 PLN.(jest to kwota po odjęciu płatności za rozpatrzenie wniosku)
Zaakceptowałam w takim razie tę kwotę z nadzieją, że może tyle mi zwrócą.
Niestety.....dostałam kolejnego maila że wg zasad taryfy wartość opłaty za usługę przekracza kwotę podlegającą zwrotowi.........
Nie wiem co mam teraz zrobić, bo to są jakieś jaja.

OBIECUJĄ JEDNO, PÓŹNIEJ DRUGIE, A NA KOŃCU MÓWIĄ, ŻE JEDNAK, W SUMIE, WŁAŚCIWIE TO SIĘ ROZMYŚLILIŚMY..........

ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ Z NIMI !!!!
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 04 Paź 2015 13:11 

Tickets. pl - ODRADZAM!
Wszystko z nimi dobrze, jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, jeżeli nie, to NIE DA SIE DOGADAĆ!
Opłaciłam dodatkowy bagaż przez Internet, a na lotnisku okazało się, że bagaż nie jest opłacony!
A ja wracam z urlopu - jestem w Kijowie, pieniędzy zero, lot łączony i dziecko, więc zaczęło się.....
Ledwo dodzwoniłam się - z przyczyn technicznych przez miesiąc nie przekazali pieniędzy za bagaż przewoźnikowi ( na moje konto również nie wróciły).
Musiałam wydzwonić znajomego w Kijowie - oczywiście w roamingu, który taksówką przyjechał na lotnisko (42 km), zapłacił za bagaż oraz dodatkowa opłatę serwisową, którą pobiera się przy płatnościach na lotnisku i potem wracał do Kijowa.
Ticket zwrócił tylko płatność, która nie przeszła, a co z resztą kosztów!!!!!!!!!
Odpisują standardowymi e-mailami: przykro nam, przepraszamy i nic więcej.
ABSOLUTNY NEGATYW! I CO Z TEGO, ŻE TAŃSI, TA TANIOŚĆ KOSZTOWAŁA MNIE DUZO DROŻEJ!
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 26 Paź 2015 13:19 

Chce kupić bilety dla 3 osób na trasie WAW-ATH-MXP na stronie tickets.pl. Cena jest bardzo fajna bo 202 zł za osobę ale moje pytanie jest takie: czy cała podróż będzie na jednym bilecie czy każdy odcinek osobno? W czasie lotu jest tylko 1:45 przerwy i w razie opóźnienia nie chciałbym mieć jakiś problemów tym bardziej, że będę leciał z dzieckiem. Do tego takiego połączenia nie mogę znaleźć na stronie Aegana... Ktoś ma jakieś sugestie? Przejmować się czy kupować bez stresu?:)

Ostatnio edytowany przez suszek, 26 Paź 2015 14:14, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 26 Paź 2015 13:33 
Awatar użytkownika

Loty: 7
Kilometry: 27 489
Ja w lipcu kupowałem przez ticets i nie było problemów, wszystko na jednym bilecie. (Ale leciałem emirates wszystkie odcinki, więc zdziwiłbym się gdyby było inaczej)

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
TMB uważa post za pomocny.

#89 PostWysłany: 26 Paź 2015 13:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Strona Aegeana pokazuje taki bilet za 52eur.
TMB uważa post za pomocny.

#90 PostWysłany: 30 Paź 2015 10:50 

Dzięki wskazówce irkolo bilet kupiony na stronie Aegana :) na początku nie dostałem biletów, po telefonie do Aegana bilety na mailu:)

#91 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:32 

Działa poprawnie. Rezerwowałem lot Qatarem z Berlina, płatność Mastercard Debit w PLN, zaoszczędziłem na przewalutowaniu ok 250 PLN.
Bilet otrzymałem po 2h, numer rezerwacji potwierdzony na stronie przewoźnika, możliwość rezerwacji miejsc/posiłków bezpośrednio na stronie Qatar.
Rozważałem zakup w Gotogate (32 zł mniej), ale zdecydowała lepsza możliwość kontaktu i polski oddział w tickets.pl, jak również płatność w PLN, w gotogate do końca nie wiedziałem w jakiej walucie zostaną pobranie pieniądze.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 15 Lis 2015 21:50 

Loty: 354
Kilometry: 665 023
niebieski
a jak wejdziesz w rezerwację to masz tam gdzieś cenę i walutę w której został kupiony bilet?
bo ja ostatnio kupowałem u nich bilet Lufthansy i płaciłem w PLN ale oni zapłacili za bilet w rublach rosyjskich i taka waluta była na stronie LH.
Jedyny problem z tym był taki, że jakbym chciał dokupić jakieś usługi czy zarezerwować wcześniej miejsce to płatność w rublach :D
ale nie musiałem więc ogólnie spoko
swoją drogą lubię ich bo mają czasami połączenia/kombinacje lotów których próżno szukać u innych agentów
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystał ktoś ostatnio, próbuję u nich zarezerwować bez prowizji visa credit - kartą miles and more i cały czas wyskakuje błąd, że Próba autoryzacji karty nie powiodła się. Prosimy o wybranie innego sposobu płatności.

Z banku mam info, że nie było próby zawarcia tranksajci/obciążenia karty ani też nie otrzymałem smsa o odrzuceniu płatności

Limity na karcie ok
Pisałem na czacie do nich ale odpisali żeby rezerwować inna kartą ale to dla mnie marne pocieszenie bo chce płacić bez prowizji
Lot OW IST- AKL 29 grudnia

visa Miles and more to jak mam rozumieć = Visa credit :) ?
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 10 Gru 2015 17:18 

niebieski
kupiłem, poleciałem i wróciłem z Kirgistanu, polecam ;)
grzesiekc uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 10 Gru 2015 17:36 

złoty
@grzesiekc z tego co pamiętam to przechodzą tylko te ichniejsze (ukraińskie/rosyjskie) kredytówki w wersji bez prowizji, tak więc albo musisz się pogodzić z dopłatą tych kilku złotych... albo kupić gdzie indziej ;)
 Profil Relacje PM off

#96 PostWysłany: 10 Gru 2015 17:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok dzięki czyli bez haraczu się jednak nie obejdzie.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 10 Gru 2015 18:24 

niebieski
Wczoraj probowalem placic za bilet karta kredytowa visa z bzwbk i rowniez nie przeszla.Dopiero jak wzialem opcje z prowizja to od razu poszlo

#98 PostWysłany: 10 Gru 2015 19:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Wiele OTA ogranicza płatność kartami, które powinny dawać zniżkę :(

#99 PostWysłany: 10 Gru 2015 20:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Mar77 napisał(a):
@grzesiekc z tego co pamiętam to przechodzą tylko te ichniejsze (ukraińskie/rosyjskie) kredytówki w wersji bez prowizji, tak więc albo musisz się pogodzić z dopłatą tych kilku złotych... albo kupić gdzie indziej ;)

Bzdura
Płaciłem polską kartą, żadnych dodatkowych opłat ani ukrytych.
Jak linie zmieniły godziny odlotów to mi elegancko przysłali info. Akceptacja, nowy plan lotów, pełna kultura. Żadnego dzwonienia, dociekania, zawracania dupy itp.
 Profil Relacje PM off

#100 PostWysłany: 10 Gru 2015 21:55 

złoty
Jak w takim razie wyjaśnisz fakt, że wielu osobom (w tym także i mnie) nie przechodziła płatność kk Visa w tej najtańszej opcji bez dopłaty, podczas gdy płatność dokładnie tą samą kartą z dopłatą przechodziła bez problemu?

I żeby nie było... serwis jak najbardziej polecam, kupowałem u nich bilety dwa razy i chętnie skorzystam po raz kolejny jeśli tylko nadarzy się okazja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 274 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości