Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Cebu Pacific
#21 PostWysłany: 18 Lip 2015 11:03 

Loty: 151
Kilometry: 294 990
No ja też wcześniej dzwoniłem do Singapuru ale tak ciężko się z nimi porozumieć przez to słabe połączenie :P
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#22 PostWysłany: 18 Lip 2015 12:16 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
maarcin1938 napisał(a):
latoking napisał(a):
Mi też niestety zmielili terminal z 3 na 4 i też mam 3 godziny na przesiadkę ale myślę że uda mi się zdążyć

-- 17 Lip 2015 09:26 --

maarcin1938 napisał(a):
Ja poki co nie mam maila o zmianach lotow, tylko zmienili terminal co mi srednio pasuje bo w manilii mam 3 godziny przesiadki i musze zmienic terminal, sam sie zasntawiam czy nie kupic alternatywy do kalibo na pozniej...

zmiana terminala u mnie strasznie na niekorzysc

Spróbuj do nich napisać czy nie przełożą Ci lot na późniejszy bo ze względu na zmianę terminala nie zdążysz na kupiony już lot. Jak mi przełożyli wylot z Manili do Dubaju to po interwencji bez problemu przesunęli mi o 1 dzień przylot z Bohol do Manili

Z tym moze byc problem ze musieliby przesunac całkowicie lotnisko - odlatuje z Manilii na Boracay bezposrednim samolotem o 14:35, który jest ostatnim bezposrednim tego dnia, kolejne loty to juz do Kalibo w tamte tereny..

Jeżeli przylatujecie do terminalu 1 to przejazd do terminalu 3 (skąd z reguły operują loty do Caticlan) może trwać ok. 1,5h. Nawet taksówką, jeżeli traficie na permanentne korki. Proponuję dzwonić do liniii lotniczej. W przypadku Philippine Airlines, i lotów do Caticlan, dość częstą praktyką jest przesuwanie tych pasażerów, którzy pojawili się odpowiednio wcześniej na lotnisku, na wcześniejsze rejsy. Możliwe, że ta zasada zadziała w przeciwną stronę. Oglądajcie też prognozy pogody - są takie dni w roku, kiedy loty do/z Caticlan są całkowicie wstrzymane. To jest dość nietypowe lotnisko, z pasem o długości ok. 800m, z którego operują tylko turbo-propy. Lotnisko funkcjonuje w zasadzie tylko od świtu do zmierzchu, stąd ostatni lot z Manili jest ok. 14:30. Być może linia lotnicza zgodzi się na zmianę lotu na KLO, ale to może być trudne.

#23 PostWysłany: 18 Lip 2015 12:39 
Awatar użytkownika

niebieski
@rattaman a wiesz moze ile trwa przedostanie sie z terminalu 3 do 4?

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Lip 2015 12:46 

złoty
Mogę ci podpowiedzieć, że trzeba liczyć 20-30 minut.
Wyjeżdzając z termialu 3 trzeba objechać większa część trasy.
Byłoby szybciej z 4 na 3.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 18 Lip 2015 12:52 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Terminal 4 jest po drodze z T3 do T1. Niestety największe korki powstają w okolicy Aurora Blvd/Bac III Blvd. Z tego co pamiętam, w czasie szczytu komunikacyjnego, przejazd od T3 to T4 to było ok. 30-40min. Jechałem autobusem lotniskowym. Być może taksówkarze znają jakieś mniej zatłoczone ulice. Tak jak napisał @walerek z T3 trzeba najpierw pojechać w kierunku Sales Rd, a póżniej dopiero wracać na właściwy kurs.
m3lm4k lubi ten post.
lagor uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 18 Lip 2015 16:36 
Awatar użytkownika

niebieski
czyli jeżeli mi się spieszy na kolejny lot to sugerujecie wziąć taksówkę niż zdawać się na transport lotniskowy?
pamiętacie może ile płaciliście za taxi?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 18 Lip 2015 18:36 

złoty
Oczywiście że bierz taksówkę.
Powinna kosztować nie wiecej jak 300 PHP.
Możesz brać taxi z piętra przy hali odlotów, powinna byc trochę tańsza
 Profil Relacje PM off

#28 PostWysłany: 18 Lip 2015 19:12 

niebieski
Nam przejazd taxi zajął ok. 30 min. (lot był spóźniony o ponad 2 h), nie pamiętam już ile płaciłyśmy ale taksówkarz zdarł z nas niemiłosiernie w porównaniu z cenami, które płaciłyśmy później. Gdyby nie taxi nie zdążyłybyśmy, odprawa już była praktycznie zamknięta, ale nas jeszcze przepuścili, nota bene z olbrzymią butelką coli w ręku.
 Profil Relacje PM off

#29 PostWysłany: 19 Lip 2015 11:28 

złoty
W ostatnich dniach kolejne dwa maile o zmianach lotów krajowych, ale co ciekawe... nic się tak naprawdę nie zmieniło. W pierwszym przypadku rzekoma zmiana godziny LAO-MNL, w drugim - odwołanie KLO-MNL. Miał ktoś podobny przypadek?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 19 Lip 2015 12:10 

złoty
Z "Cebulą" tak jest.
Że albo zaliczamy duże opóżnienie albo odwołuje loty.
Kiedyś byłem świadkiem jak jedna para czekała na lotnisku w Puerto Princesa na przekładany wielokrotnie lot do Manili.
Przez to spóżnili sie na lot do HongKongu
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 04 Sie 2015 09:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Cebu znowu przesunęło godziny, 3 czy 4 raz już :lol:
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 04 Sie 2015 09:47 
Awatar użytkownika

niebieski
na jakie daty?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 04 Sie 2015 09:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Zmiana kosmetyczna, ale jak ktoś ma mało czasu to może mieć problem
Przesunęli MNL - DXB, 35 minut wcześniej
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 04 Sie 2015 10:00 
Awatar użytkownika

niebieski
To ja lepiej z dolotami do Dubaju wstrzymam sie jeszcze z 2-3 miesiace bo z Cebu Pacific to nic nie wiadomo :D :D
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 04 Sie 2015 10:11 
Awatar użytkownika

niebieski
oni są prześmieszni... :lol:
lot DXB - MNL - godzina wylotu bez zmian, a godzina przylotu się zmieniła na 20 minut wcześniej (lot się skrócił o 20 minut)
lot MNL - DXB - godzina wylotu zmieniła się o 35 min wcześniej, a godzina przylotu bez zmian (lot się wydłużył o 35 minut)

WTF???

:lol:
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 04 Sie 2015 10:16 
Awatar użytkownika

srebrny
mam to samo ^^^
:mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 04 Sie 2015 10:35 
Awatar użytkownika

niebieski
ja na luty patrze to samo :D :D

moze jeszcze tak przesuna ze wyrobie sie w 3 godziny na przesiadke na boracay bez problemu :D
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 04 Sie 2015 10:47 
Awatar użytkownika

Loty: 505
Kilometry: 971 885
złoty
lagor napisał(a):
oni są prześmieszni... :lol:
lot DXB - MNL - godzina wylotu bez zmian, a godzina przylotu się zmieniła na 20 minut wcześniej (lot się skrócił o 20 minut)
lot MNL - DXB - godzina wylotu zmieniła się o 35 min wcześniej, a godzina przylotu bez zmian (lot się wydłużył o 35 minut)

WTF???

:lol:

Wszystko trzeba tłumaczyć, jak dzieciom! To ty nie wiesz, że na jesień i w zimie wieją silniejsze wiatry?! Jak lecisz z wiatrem, to jesteś szybciej, a jak pod wiatr, to później;-)
lagor lubi ten post.

#39 PostWysłany: 04 Sie 2015 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
a w związku ze zmianą godziny próbował ktoś zmienić datę lotu?

(tak w ogóle to toczymy dyskusję o zmianach godzin w dziale bagaż :) -> później przeniosę posty

#40 PostWysłany: 04 Sie 2015 11:03 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Poprzednio, jak zmienili dni (DXB_MNL_DXB) to bez problemu udało się telefonicznie zmienić daty.

Natomiast przy zmianie godzin (MNL_KLO) udało mi się też telefonicznie zmienić swoją rezerwację na całkiem inny lot w tym samym dniu.

A tak a propos... posprawdzajcie sobie też loty w Air Asia (tam też mi pozmieniali kosmetycznie) i PAL Philipines (tam ostatnio zmiany nawet o 1,5 h). - loty kupowane przez Janka i żadnej od nich informacji.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości