Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 09 Cze 2015 13:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Manolis Andronikos Lounge
Thessaloniki, Greece

znajduje sie blisko A3, A4 wiec dla oczekujacych na lot do Modlina to doslownie kilka krokow

napoje bezalkoholowe - puszkowane, butelkowane duzy wybor
alkohole - piwa, wina oraz mocniejsze trunki - male jednorazowki jak i duze butelki
ekspres z kawa, duzy wybor smakowych herbat
spory wybor slodkich ciastek,
kanapki - bagietki z rozna zawartoscia opakowane w folie
mocno podkrecona klima - mozna naprawde zmarznac jesli ktos cieplolubny

personel bardzo mily, mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl - nie robi zadnego problemu w razie prosby o wyniesienie goracej czekolady lub kawy dla osob nie majacych
darmowej wejsciowki
 Profil Relacje PM off  

Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum
W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
#222 PostWysłany: 09 Cze 2015 20:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Ponawiam prośbę. Opinie o MMX pilnie proszę.

#223 PostWysłany: 14 Cze 2015 09:50 

niebieski
Aspire Lounge - Kopenhaga, Dania.

Pomiędzy terminalem A i B, wstęp dla posiadaczy karty Diners Club (... i nie tylko).

Oferta:
Napoje alkoholowe - wino, piwo, whisky ... skromnie,
Napoje bezalkoholowe - sok pomarańczowy, jabłkowy, woda, herbata, kawa ... skromnie,
Soki z automatu. Piwo lane, brak butelkowego.

Przekąski - duży wybór dobrego pieczywa ale z dodatkami bardzo skromnie, bo w sumie 1 rodzaj wędliny i 1 rodzaj sera, a z pikli tylko papryka. Na plus drożdżówki bardzo smaczne.

Bezpłatny internet i gazety.
Podsumowując - bardzo skromny salonik, byłem tam kilka ładnych lat temu i z tego co pamiętam wybór był o wiele większy.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:28 
Awatar użytkownika

Loty: 438
Kilometry: 1 116 893
niebieski
Ktoś chyba wczesniej pytał o Icare Lounge na CDG w terminalu 1.

Ktoś przerabiał jak się tam dostać?
bo ja dzis z priority pasem probowalem, i jakos nie do konca mi to wyszlo,
az w koncu odpuscilem, bo juz nie chcialo mi sie biegac i szukac.

Bo problem jest taki ze jest on w strefie non schengen,
ale priority pass podaje ze trzeba udac sie do stanowiska Alyzii i tam dadza jakis kupon karte,
tylko gdzie to stanowisko jest to nie informuja,
z drugiej stroni Pani przy wejsciu do kolejek przed paszportami powiedziala ze jak mam dowod osobisty, bo tylko tyle mialem, bo lot w schengen, to moge isc,
ale jakos zniechecilo mnie pozniejsze stanie w kolejce z ludzmi do paszportow, bez pewnosci ze z samym dowodem sie odbije od stanowiska paszportowego.

Ktos przerabial to na sobie? czy trzeba isc po ta karte do Alyzii? czy jakos da sie ominac te kolejki paszportowe, jak sie idzie tylko do saloniku?

kurde, zadowolony jestem z PP, ale akurat tu na CDG maja bardzo slaby dostep do salonikow...
a czesto tu latam.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 16 Cze 2015 02:22 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Nie byłem po żadną kartę, a leciałem z innego terminalu. Normanie mnie obsługa przepuszczała i wszedłem bez kontroli bezpieczeństwa z PP.

#226 PostWysłany: 16 Cze 2015 11:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Świetna informacja:

Można korzystać z Preludium z PP, AA itp. Brakuje tylko Dinersa, choć może to niedopatrzenie? :-) Jest też Dragon Pass - ostatnio była o nim dyskusja na forum ;)

Kod:
Jak już informowaliśmy, na Lotnisku Chopina uruchomione zostały dwa nowe salony executive lounge: Fantazja i Preludium. Obydwa znajdują się w w strefie pasażerskiej nowej części terminala. Salon Preludium ma powierzchnię ponad 500 m.kw i może korzystać z niego równocześnie 90 osób. Salon Fantazja ma powierzchnię 470 m.kw. i 75 miejsc siedzących.
Z opinii, które do nas przesyłacie wynika, że nowe salony bardzo wam się podobają. Dlatego na pewno ucieszy was informacja, że od dzisiaj wszyscy pasażerowie korzystający dotychczas z salonu Ballada (w strefie Schengen, obok restauracji Sami Swoi) mogą korzystać z salonu Preludium bez żadnych dodatkowych warunków.
Obecnie z salonu Preludium mogą korzystać pasażerowie podróżujący w klasie biznes oraz posiadający karty lojalnościowe linii lotniczych zrzeszonych w sojuszach Sky Team, One World, a także linii: EL AL, Belavia, Air Serbia oraz Ukraine Airlines. Prawo wstępu mają również pasażerowie posiadający karty linii: Turkish Arlines i SAS (zrzeszonych w sojuszu Star) oraz osoby posiadające karty Dragon Pass, Airport Angel, Priority Pass oraz Citigold. Możliwe jest ponadto wykupienie indywidualnego wejścia bezpośrednio w salonie - cena 89 zł.

#227 PostWysłany: 16 Cze 2015 11:41 

daffi22 napisał(a):
Mam w Luton prawie pięciogodzinną przesiadkę- czy z Dinersem znajdę jakiś fajny salonik?

Może ktoś odwiedził salonik na Luton ? Chodzi o wylot non Schengen, jeśli to ma znaczenie.
Nie znam tego lotniska. Warto tam wchodzić do lounge ? Żeby coś konkretnego zjeść i wypić .
 PM off  

#228 PostWysłany: 16 Cze 2015 11:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Bylem w piatek to sie wypowiem.

Salonik jest swiezo wyremontowany, ale posiada niespecjalnie szeroki zakres przekasek (krakersy, rogaliki, male podgrzewane bulki i zupa po poludniu). Do tego standardowe napoje jak kawa, herbata, napoje (bez)alkoholowe (ok. 7 roznych butelek wysokoprocentowych, wino, piwo). Raczej konkretnie nie zjesz, ale mozesz sie napic.

PS. Kazdy wylot z UK jest z definicji non-Schengen ;)
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 16 Cze 2015 11:56 

Zbanowany
niebieski
Ja tylko dodam, że na Luton nie ma innego saloniku, jest tylko ten Aspire.
Poza tym potwierdzam to co pisze m3lm4k, najeść się tam zbytnio nie da, natomiast wypić jak najbardziej. Choć wybór alkoholi dość ograniczony, zwłaszcza w porównaniu do np. Stansted.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 16 Cze 2015 12:00 

No co Ty ?
Tyle to wiem , że UK nie jest w Schengen. ;) Ale myślałem, że np wyloty są z różnych terminali
Dzięki za info. Będę tam już jutro rano, więc popołudniowa zupka odpada. :mrgreen:
Ale jednak wejdę.
Trzeba się wprawić w dobry humor przed lotem do Ohrid. 8-)
Trunki i ew jakaś kanapka mi wystarczą.
 PM off  

#231 PostWysłany: 16 Cze 2015 13:06 
Site Admin

Ktoś coś wie na temat saloników na KBP?
w internecie znalazłem tylko jedną opinię, bardzo lakoniczną zresztą

#232 PostWysłany: 16 Cze 2015 13:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
dosc lakoniczne info ze strony dinersa
http://www.dinersclublounges.com/location/ukraine/kiev

oraz
http://www.mightytravels.com/2014/06/bu ... p-airport/
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 16 Cze 2015 13:38 
Awatar użytkownika

Loty: 640
Kilometry: 536 847
Byłem w "AIRLINE LOUNGE" w Terminalu D. Z dwie minuty od gate'a z którego jest LOT do WAW. W Ukrainie, jak to na Ukrainie, w salonikach zawsze na bogato! :) Zdecydowanie ponad przeciętna europejska średnia. Co ciekawe, jest barek z paniami kelnerkami (a nie bufet), które nalewają alkohole, soki, kawy i inne takie ;) Jedzenie też ok - chyba było coś na ciepło, ale ja byłem mocno wczorajszy więc skupiłem się na zimnym piwie na klina, sokach i jakichś bułeczkach, ciasteczkach ;) Zdecydowanie rekomenduję, mocno polecam! :)
 Profil Relacje PM off
Washington uważa post za pomocny.

#234 PostWysłany: 16 Cze 2015 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Ostatnio byłem w Poznaniu w saloniku. Około godziny 19 w niedzielę. Dużo alkoholu i innych napojów. Z jedzenia ciastka i wafelki... ubogi :( sam salonik Bardzo ładny.

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

#235 PostWysłany: 16 Cze 2015 14:45 
Awatar użytkownika

srebrny
W Poznaniu to niestety norma. Napoje alkoholowe i bez jak wszędzie, czyli spory wybór w każdej ilości. Do jedzenia normą są ciastka i wafelki w kilku rodzajach, orzeszki i małe paczki chipsów. Są jeszcze bułki, ale z nimi zazwyczaj jest problem. Tylko raz spotkałem się, żeby były wystawione na stole. Kilka kolejnych wizyt to ich brak, jednak pytając na recepcji przy wejściu da się je załatwić, po prostu trzeba zapytać i przyniosą jedną lub dwie. Ostatnio jednak trafiłem na dziwne tłumaczenie, o 12:30 gdy zapytałem o bułki, otrzymałem informację, że dziś już nie będzie bo było tyyyyle ludzi już dziś, że zabrakło :D

#236 PostWysłany: 16 Cze 2015 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
W Poznaniu to niestety norma. Napoje alkoholowe i bez jak wszędzie, czyli spory wybór w każdej ilości. Do jedzenia normą są ciastka i wafelki w kilku rodzajach, orzeszki i małe paczki chipsów. Są jeszcze bułki, ale z nimi zazwyczaj jest problem. Tylko raz spotkałem się, żeby były wystawione na stole. Kilka kolejnych wizyt to ich brak, jednak pytając na recepcji przy wejściu da się je załatwić, po prostu trzeba zapytać i przyniosą jedną lub dwie. Ostatnio jednak trafiłem na dziwne tłumaczenie, o 12:30 gdy zapytałem o bułki, otrzymałem informację, że dziś już nie będzie bo było tyyyyle ludzi już dziś, że zabrakło :D

Trochę przykre i niezrozumiałe ze w takim miejscu o bułkę trzeba się prosić :(

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

#237 PostWysłany: 16 Cze 2015 14:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wiem o co chodzi, może jakaś blokada dla zwolenników robienia zapasów na drogę? :D Ale proszenie się o bułkę to już tradycja razem z dzień dobry, podaję PP i pytam o bułkę :D

#238 PostWysłany: 16 Cze 2015 21:00 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Brakuje tylko Dinersa, choć może to niedopatrzenie? :-)

W sobotę na recepcji usłyszałem, że Dinersa nie wpuszczają.
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 16 Cze 2015 21:03 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Często tak robię, że po wylądowaniu w WAW wchodzę jeszcze na PP do Ballady. Wczoraj po raz pierwszy oprócz PP chcieli kartę pokładową i próbowali mi wytłumaczyć, że przylatujących nie wpuszczają. Po paru zdaniach, widząc, że nie ustąpię, wpuścili. Ciekawe, jednorazowy przypadek, czy teraz będzie trudniej dopić się po przylocie...
2 ludzi lubi ten post.

#240 PostWysłany: 16 Cze 2015 21:12 

srebrny
A co za problem kupić jakiś tani bilet na ten sam dzień i pokazać go przy wejściu do saloniku?

Ostatnio to chyba nawet stało się modne, niedawno uciąłem krótką pogawędkę z panią na recepcji w krakowskim lounge i podobno coraz częściej zdarzają się kilkuosobowe 'wycieczki', które tylko wchodzą do saloniku np. na PP, a po odpowiednim 'sponiewieraniu się' wychodzą z lotniska nie lecąc kupionym lotem (domyślam się, że za bardzo niewielką kwotę). ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości