Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 08 Mar 2015 20:09 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Właśnie siedzę w saloniku Wro i widziałem informacje ze cena wejścia bez żadnych kart to 80zl. Chyba mieli mało gości i obnizyli bo kojarzę ze wcześniej to było coś około 100pln. Biorąc pod uwagę ceny w knajpach lotniskowych te 80zl wydaje się być bardzo sensowne.

Wysłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

Znakomita cena za wyjazd solo na Maltę❗ Tylko 474 PLN za loty i noclegi w hotelu Znakomita cena za wyjazd solo na Maltę❗ Tylko 474 PLN za loty i noclegi w hotelu
Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
#162 PostWysłany: 08 Mar 2015 20:19 

wygląda na to, że na Teneryfie po prostu źle trafiłam z tymi pustymi lodówkami.

Co do Gran Canarii - są kanapki (z serkiem Philadelphia, z wędliną, z serem żółtym), owoce (pokrojone, porcjowane), duży wybór zimnych napojów, ekspres do kawy i całkiem sporo przekąsek (orzeszki, ciasteczka itp).
 PM off  

#163 PostWysłany: 08 Mar 2015 20:33 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
jak z wyborem w saloniku we Wrocławiu?? był ktoś co, co oferują?
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 08 Mar 2015 20:46 
Awatar użytkownika

złoty
mezo23 napisał(a):
jak z wyborem w saloniku we Wrocławiu?? był ktoś co, co oferują?

Heh, no właśnie w nim jestem. Żółty ser, salami, oliwki, ser typu feta, płatki śniadaniowe, mleko, ciasteczka, krakersy, duży wybór alkoholu i napojów bezalkoholowych, dobry ekspres do kawy z pyszna kawa.
 Profil Relacje PM off
mezo23 lubi ten post.
mezo23 uważa post za pomocny.

#165 PostWysłany: 08 Mar 2015 21:00 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
jakie alkohole? warto zapłacić 80 zł za wejście
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 08 Mar 2015 21:08 
Awatar użytkownika

złoty
Że 4 rodzaje wina, zubrowka, wyborowa, campari, Johny Walker red, gin seagram's, martini, Stock, jakieś piwo, lód, cytryna, tabasco. Moim zdaniem warto zapłacić i spędzić 2 godzinki przed lotem. Jak mi się skończy airport angel a cena się utrzyma to będę korzystał na pewno.

Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 31 Mar 2015 21:27 

niebieski
Katowice 29-3-2015
parowki na cieplo
parowki w ciescie francuskim
kanapki
salatki
napoje + alkohole
slone + słodkie przekaski
kawa + herbata + soki

Jedynie bardzo nieprzyjemny zgrzyt.
Ranny wylot do Malme.
Fast track Dinersem.
Jedna osoba sprawdzajaca bagaze, jeden ochroniarz, jedna kobieta. Ja jestem jedyna osoba o tak wczesniej porze przy fast tracku.
Kobieta prosi o podanie karty, celem rejestracji do saloniku lotniskowego, podaje karte w tym momencie ochroniarz
prosi o wylozenie plecaka na tasme, klade plecak na tasme odwracam sie, a kobieta z moja karta juz wyszla.
Pytam dlaczego ktos wychodzi z moja karta bez informowania mnie o tym fakcie? Ochroniarz odpowiada nie wiem, to nie nalezy do moich obowiazkow. Prosze wiec o skontaktowanie sie z ta kobieta by niezwlocznie zwrocila karte otrzymalem informacje, ze on nie jest od tego. Przepychanka slowna trwa i zaczyna sie robic nieprzyjemnie moj plecak jedzi tam i z powrotem po tasmie zaciekawienie budzi power bank, antyperspirant w kulce. Po okolo 10 minutach wraca kobieta z karta i przeprasza, ze tak to dlugo trwalo.

Sugestia radze nie rozstawac sie z karta nawet na moment, bo albo sa nierozgarnieci albo to tylko poczatek moich klopot z ta karta w najblizszej przyszlosci :(
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 01 Kwi 2015 15:34 

platynowy
W Katowicach to standard, po wejściu ochroniarz dzwoni po babeczkę z saloniku, ta przychodzi po kartę i ją zabiera, oddaje w saloniku. Nigdy mi to nie przeszkadzało bo daję PP ale z kartą kredytową to rzeczywiście przegięcie.

#169 PostWysłany: 03 Kwi 2015 12:39 
Awatar użytkownika

platynowy
Cześć,

szukam i oczom nie wierzę, że w SZG nie ma saloniku. Może ktoś z Was, kto tam bywa ma jakieś wieści o ewentualnym planie uruchomienia takowego? We wrześniu będziemy tam kilka godzin i salonik byłby jak znalazł, a tu taka lipa...

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 03 Kwi 2015 13:00 

srebrny
A pomyśl dla kogo miałby być tam uruchamiany salonik, jak dziennie jest tam kilka lotów na krzyż? ;)
Poza tym latają tam głównie tanie linie, a ich pasażerowie z reguły nie są klientami saloników.
Co innego np. Lublin, gdzie jest nawet mniej lotów, ale lata stamtąd Lufthansa i salonik już tam jest.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 03 Kwi 2015 13:36 

Lata LOT 2 x dziennie a coraz więcej osób ma dostęp do saloników z kartami PP, Dinersclub ...
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 03 Kwi 2015 13:40 
Awatar użytkownika

srebrny
SZG to Salzburg, a nie Szczecin Panowie...
Szczecin to SZZ.
Co nie zmienia faktu, że ani tu ani tu saloniku nie ma.
2 ludzi lubi ten post.

#173 PostWysłany: 04 Kwi 2015 18:59 

niebieski
Kopenhaga siedzę to opiszę
Nic na ciepło do jedzenia
Sałatka wędlina ser oliwki pomidory
Duży wybór pieczywa
Wina i alkohole skomny wybór
Piwo tuborg lejesz sam ile chcesz
kawa herbata soki identycznie
Nie ma nic butelkowanego np woda nineralna
Internet Cph voucher chinese
Login yzbw
Hasło rsxz
Łapie też poza salonik

Miasto polecam na pewno tutaj wrócę
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 04 Kwi 2015 19:51 

srebrny
Hetman, podaj jeszcze w jakim saloniku siedzisz, bo jest tam kilka - może inne są lepsze?
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 05 Kwi 2015 00:43 

HON fly4free
Oba saloniki by PPass w CPH są zbliżone pod katem oferty, czyli jedzenie raczej ograniczone, natomiast pod kątem designu fajniejszy jest Aspire. Saloniki SAS oba PPasowe biją w każdym razie na głowę w CPH.

-------
od siebie dodam informację o Business Club w BEG : aktualnie wspólny salonik dla JU i innych przewoźników (JU zapowida w tym roku otwarcie własnego dedykowanego business lounge dla swoich paxów); generalnie jednak bardzo spokojnie, w czasie moich wizyt byłem praktycznie sam, może 2 czy osoby poza mną się przewinęły.

Bufet:
- zupa
- gotowe kanapki
- bufet sałatkowy (makaron, warzywa, oliwki itp. )
- bułeczki z farszeł słonym i słodkim
- jakieś ciastka
- owoce

Napoje standardowe, w tym podstawowe alkohole.

Uwaga techniczna: pasażerowie ze statusem EY Gold moga zaprosić spokojnie gościa wbrew temu, co deklaruje JU na swojej stronie (tj. gość tylko dla EY Platinum)
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 05 Kwi 2015 20:00 

niebieski
Aspire Lounge
Copenhagen Airport - Copenhagen, Denmark
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 05 Kwi 2015 21:26 

niebieski
Na Barajas w Madrycie saloniki są na poszczególnych terminalach. Korzystałam ostatnio 2x. Ten na terminalu 4 jest znacznie lepszy niż na 1. Jedzenie może zbliżone, ale na T4 są prysznice, a na T1 niestety nie, a po długiej podróży z Rio akurat najbardziej o prysznicu marzyłam.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 05 Kwi 2015 21:41 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
niebieski
Lounge w BSL (Basel, Bazylea): jest jeden, nazywa się SkyView Lounge. Właściwie jest to nie tyle salonik, co spora hala (1700 m2, mały staw, palmy, ...) z 3 poziomami (trzeci był nieczynny, wszystkie rzeczy były na drugim). Prysznice, komputery, fotele, leżaki, widok na samoloty, taras który jest na zewnątrz, jest na szczycie lotniska i bez żadnych krat czy szyb widać dokładnie samoloty i całe lotnisko (nie wychodziłem bo akurat lało i mgła). Na tym tarasie można palić. Z zimnego jedzenia wybór spory, chociaż niektórych rzeczy, których można by się spodziewać, nie było. Ciepłe jedzenie w niektórych godzinach (jakieś lunchowe, a potem 16-20), byłem od 18:00 do 19:40, w tym czasie mieli: zupę z dyni, minipizze, paellę (ryż z kurczakiem), ratatouille, ziemniaczane coś z serkiem w środku (nie wszystko z tego było naraz). Podobno najlepszy lounge w Europie wg jakiegoś tam rankingu. Może wejść każdy za 38 CHF, za darmo DC, PP i różne goldy. Ogólnie mogę zdecydowanie polecić.

#179 PostWysłany: 05 Kwi 2015 21:58 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Kilka postów wyżej było o WRO, dorzucam dwie fotki. Bardzo fajne miejsce, nawet jak ktoś nie ma żadnej karty do darmowego wejścia to warto zapłacić:

Image

Image
krymek uważa post za pomocny.

#180 PostWysłany: 18 Kwi 2015 15:15 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Czy ktoś może podzielić się infromacją na temat saloniku w Oslo? Koszt to 275 NOK. Zastanawiam się czy nie skorzystać. Czy czas w środku jest limitowany?
savoj uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: pawi oraz 4 gości