Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 26 Sty 2012 02:21 

platynowy
marek2011 napisał(a):
Niektóre linie to praktykują nawet przy nieelastycznych warunkach taryfowych.

Nawet taka Lufa praktykuje. Leciałem kiedyś TXL-FRA z biletem w najtańszej klasie E, jako że byłem wcześniej na lotnisku podszedłem do stanowiska i zapytałem o zmianę na lot godzinę wcześniej, przebukowali bez problemu. Ale to może się tyczy tylko krajówek w DE.

City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎 City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎
Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴 Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴
#582 PostWysłany: 26 Sty 2012 13:55 

Dziewon,

Fakt, jeśli ryan nie odleci z Łodzi to mamy wielki problem. Spóźnienie, nawet kilka godzin, może być. Mimo wszystko ryzyko niezbyt wielkie.

Kartę turysty załatwiłem sobie w Opal Travel, Karmelicka 19 w Warszawie. Trzeba pokazać wydruk biletu i potwierdzenia pierwszego noclegu. My mieliśmy casa particular zarezerwowane przez hostelbookers. Nie trzeba pokazywać ubezpieczenia - ja jeszcze nie kupiłem. Sprawę załatwiają w 10 minut. Koszt 22 euro, płatne w euro albo w zł (tylko kurs taki sobie).

My wracamy tym samolotem, którym Ty przylatujesz...
 Profil Relacje PM off  

#583 PostWysłany: 27 Sty 2012 12:25 

Witam, mam pytanie czy karta pokladowa w wizzair i ryanair musi byc wydrukowana w kolorze? Albo w jednym jest a w drugim nie.
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 27 Sty 2012 12:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Mozna smialo drukowac w skali szarosci.
 Profil Relacje PM off  

#585 PostWysłany: 27 Sty 2012 12:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Maciej1722 napisał(a):
Witam, mam pytanie czy karta pokladowa w wizzair i ryanair musi byc wydrukowana w kolorze? Albo w jednym jest a w drugim nie.

tylko buraki drukuja w kolorze
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 27 Sty 2012 12:49 

niebieski
pehape napisał(a):
Super, dziękuje.

O, 21 dni ? W rezerwacji podane nam od 14 dni do 4 godzin przed wylotem.

szkoda ze w W6 tak sie nie da (7 dni przed odlotem), i ze nie da sie odprawic razem z wylotem.
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 27 Sty 2012 13:10 

niebieski
Witam wszystkich

Jakiś czas temu kupiłem podróż lotniczą na trasie Warszawa-Sydney. Oczywiście nie jest to lot bezpośredni. Lecę na trasie Warszawa-Zurych-Seul-Sydney i Sydney-Seul-Praga-Warszawa. Lot Warszawa-Zurych SWISS/LOT, potem 2x Korean, powrót 2x Korean i Praga-Warszawa LOT.

Bilet kupiłem za pośrednictwem Orbitz i mam co do niego trochę wątpliwości. W potwierdzeniu dostałem następujące dane:

Passenger(s): M**** G*******

Swiss record locator: AAAAAA
Korean Air record locator: BBBBBB
LOT Polish Airlines record locator: CCCCCC
LOT Polish Airlines record locator: DDDDDD
Ticket type requested: electronic (e-ticket)
Orbitz record locator: XXXXXXXXXXXXXXXX
Airline ticket number(s): 18YYYYYYYYYYY-ZZZ

Lubię mieć wszystko zapięte na ostatni guzik, więc postanowiłem po kolei posprawdzać e-tickety. I tutaj zaczynają się schody.

Na checkmytrip.com działa kod CCCCCC, pokazuje podróż Seul-Praga i Praga-Warszawa. Pozostałe kody - NOT FOUND.

Na lot.com tak samo.

Na swiss.com wpisanie pierwszego kodu (AAAAAA) powoduje wyświetlenie całej podróży, ale w informacjach o niej jest podany kod DDDDDD. Wpisanie kodu BBBBBB i CCCCCC - not found. Wpisanie kodu DDDDDD pokazuje całą podróż. Dodatkowo w komentarzach jest uwaga: We could not find a valid E-Ticket for your flight WAW-ZRH in our system. Please proceed to the airport for check-in.

Na korean w ogóle nie ma możliwości szukania po e-ticketach i nazwisku.

Pytanie za 100 punktów - czy wszystko jest w porządku? Na każdej stronie wychodzi inaczej, strasznie to niespójne i pomieszane. W dodatku na pierwszy odcinek nie ma e-ticket, wg Swiss. Czy powinienem jakoś w tej kwestii zacząć działać czy mam się nie przejmować?

Niezbyt znam się na systemach rezerwacyjnych. Jeśli to pomoże, mogę podać kody błędów zwracanych przez system przy wyszukiwaniu.

Pozdrawiam

#588 PostWysłany: 27 Sty 2012 14:33 

platynowy
Wszystko jest ok. Po prostu każda z tych linii pracuje na innym systemie rezerwacyjnym i dlatego tyle zamieszania, osobne kody rezerwacji.

A z ciekawości, nr biletu zaczyna się od 18 a nie od 080? Bo kojarzę że te atrakcyjne taryfy Korean Air do Australii to wystawiał właśnie LOT na swoim kodzie 080.

#589 PostWysłany: 27 Sty 2012 14:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Dla Sabre spróbuj tego: http://www.virtuallythere.com. http://www.checkmytrip.com obsługuje Amadeusa. Inne, mniejsze GDS-y mają jeszcze inne strony.
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 27 Sty 2012 15:01 

niebieski
Na virtuallythere nie wchodzi żaden kod.

@mucha: numer biletu zaczyna się od 180.

#591 PostWysłany: 27 Sty 2012 16:28 

Pozostaje tylko jedna mozliwosc - calosc podrozy powinna byc widoczna na www.viewtrip.com -Travelport ( Worldspan +Galileo .Przynajmniej te bilety na stoku LOT-u tak mialy .
 Profil Relacje PM off  

#592 PostWysłany: 27 Sty 2012 16:38 

niebieski
Na travelporcie również nie wchodzą kody.

To co, powinienem się przejmować? Tak jak napisałem wyżej, na swiss.com wpisanie pierwszego i ostatniego kodu skutkuje wyświetleniem całej podróży, 6 odcinków.

Aha, na maila dostałem tylko travel document z Orbitz. Żadne e-tickety nie przyszły.

#593 PostWysłany: 27 Sty 2012 16:48 

HON fly4free
Ważne czy jest numer biletu, ów. To jest w pełni wystarczające i na tej podstawie mozna całośc podrozy lub poszczegolne segementy potwierdzic dzwoniąc na przykład do danego przewoxnika.
 Profil Relacje PM off  

#594 PostWysłany: 27 Sty 2012 17:58 

niebieski
Dziwne to wszystko. Zadzwoniłem do LOTu, miła pani pogrzebała i znalazła piąty e-tix, o którym orbitz nic nie napisał. I po wpisaniu tego e-tixa na stronie lotu wyskakuje mi pierwsza część podróży, czyli Warszawa-Zurich-Seul-Sydney. Wpisanie LOT Polish Airlines record locator: CCCCCC pokazuje podróż Seul-Praga-Warszawa. Co z odcinkiem Sydney-Seul?;)

#595 PostWysłany: 27 Sty 2012 19:10 

brakuje Ci numerka rezerwacj na viewtrip.com . W Amadeusie brakuje wtedy jednego odcinka(wlasnie powrotu do Seulu) gdyz sa 2 etix-y wystawione.
Lot ma swoje numery rezerwacji ,Korean swoje, Swiss swoje ale powinien byc jeden taki zeby bylo widac cala podroz ale jak masz numery Etix/ow to sie nie masz o co martwic.
 Profil Relacje PM off  

#596 PostWysłany: 27 Sty 2012 19:15 

Cześć!
Kupiłam bilety WAW-LIS-WAW na sierpien 2011 przez bravofly.com; bardzo, ale to bardzo zależy mi na zmianie nazwiska na jednym z biletów... Lot z Warszawy obsługuje Brussels Airlines,w drugą stronę Lufthansa - czy kontaktować się bezpośrednio z nimi, czy załatwiać to przez bravofly?
Ile mniej więcej kosztuje taka operacja?
Pomocy!
 Profil Relacje PM off  

#597 PostWysłany: 27 Sty 2012 19:17 

platynowy
asiakusm napisał(a):
Ile mniej więcej kosztuje taka operacja?

Taka operacja nie ma ceny. Bo jest po prostu niemożliwa. Te linie nie pozwalają na zmianę nazwiska na bilecie (jak i 95% innych linii lotniczych).

#598 PostWysłany: 27 Sty 2012 19:21 

A wchodzi może w grę zmiana terminu lotów?
 Profil Relacje PM off  

#599 PostWysłany: 27 Sty 2012 19:36 

platynowy
asiakusm napisał(a):
A wchodzi może w grę zmiana terminu lotów?

Albo też niemożliwa, albo za opłatą 50/100€ + różnica w taryfie. A więc sporo.

#600 PostWysłany: 28 Sty 2012 00:34 

Pytanie do znawców o artykuły kupione na bezcłówce przy podróży Lufą i przesiadka w AirAsię ;)
Planuję lot z Warszawy przez Frankfurt do Singapuru Lufthansą i od razu następnie z Singapuru do Denpasaru AirAsią. Pytanie: Jeżeli na trasie obsługiwanej przez Lufę kupię alkohol na bezcłówce (w odpowiedniej torebce), to czy w ramach bagażu podręcznego w dalszym ciągu mogę go mieć przy podróży AirAsią?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości