Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 01 Lut 2012 14:37 
Awatar użytkownika

niebieski
mm0512 napisał(a):
To, że passport jest ważny niczego nie zmienia. Paszport jest dokumentem uprawniającym do przekraczania granic, możesz z tym paszportem pojechać z dzieckiem lądem do Chin. Niemniej, przepisy lotnicze wymagają dokumentu ze zdjęciem dla każdego pasażera. Bez dowodu lub paszportu dla dziecka nie wpuszczą Cię na pokład z dzieckiem nawet na lot krajowy.

To czy w ciągu ostatnich paru lat coś się zmieniło. Pamiętam jak jeszcze nie było odpraw online bezproblemowo leciało się z dzieckiem wpisanym w paszporcie. Sprawdzone empirycznie.

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#622 PostWysłany: 01 Lut 2012 19:18 

Ja zadzwoniłbym na infolinię Wizz.
Oni powiedzą ci ci czy odprawa online jest możliwa również w takim przypadku.
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 01 Lut 2012 22:06 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 40 367
Czy ktoś wie, czy jest możliwość uzyskania faktury od SAS? jeżeli tak, to w jaki sposób.

pzdr

#624 PostWysłany: 02 Lut 2012 14:31 

niebieski
Witam.

Mam 2 bilety (2 os.) easyjet z Berlina do Agadiru RT na marzec. Wiele wskazuje na to,że, niestety, obowiązki służbowe nie pozwolą mi lecieć.
W związku z możliwością zaistnienia takiej sytuacji mam dwa pytania do Was :

1. Czy istnieje możliwość wcześniejszego anulowania w Easyjet biletów i zwrotu jakiejś części z ich ceny?
2. Czy bardziej "opłaca się" po prostu nie wykorzystanie biletów i czekanie na zwrot opłaty lotniskowej i paliwowej? Niestety kupując bilety na ich stronie nie widać w jakiej części na całkowitą cenę biletu składają się wymienione opłaty..

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 02 Lut 2012 15:07 

niebieski
jak ja kiedyś byłam w podobnej sytuacji to opłacało mi się przebukowanie biletu na inny termin (koszt 175 zł plus ewentualna różnica biletów w cenie).

z tego co wiem, w easyjecie nie ma opcji anulowania biletów (chyba, że do 24 godzin po dokonaniu zakupu).
 Profil Relacje PM off  

#626 PostWysłany: 02 Lut 2012 16:03 
Awatar użytkownika

niebieski
To jest LC, wiec nie ma czegos takiego jak anulowanie biletow. Mozna je przebookowac za oplata, tak jak mowi kolezanka, albo nie leciec.
Z czekania na zwrot ci natomiast nic nie przyjdzie, nie wiem w ogole czy w lowcostach jest jakakolwiek szansa odzyskania oplat lotniskowych? Jesli nawet, to bedzie to na pewno droga przez meke... Generalnie licz sie z tym ze pieniadze przepadly.

#627 PostWysłany: 02 Lut 2012 16:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Magaa napisał(a):
To jest LC, wiec nie ma czegos takiego jak anulowanie biletow. Mozna je przebookowac za oplata, tak jak mowi kolezanka, albo nie leciec.
Z czekania na zwrot ci natomiast nic nie przyjdzie, nie wiem w ogole czy w lowcostach jest jakakolwiek szansa odzyskania oplat lotniskowych? Jesli nawet, to bedzie to na pewno droga przez meke... Generalnie licz sie z tym ze pieniadze przepadly.

kuzyn ostatnio odzyskał od easyjeta :-)

dzwonila do niego pani pare dni przed wylotem proponujac jakis mega super hiper deal (tansze priority czy bagaz, niepamietam). On poinformowal ją, ze nie poleci, bo nie moze i czy jest szansa odzyskania kasy. Uslyszal ze tak, nie powiem wam dokladnie co (podatki/oplata paliwowa/../nie znam sie) ale ponoc cos mu wrócili. Nieduzo bo nieduzo, ale zawsze to jakas czesc biletu ;)
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 02 Lut 2012 16:26 
Awatar użytkownika

niebieski
tygrysm napisał(a):
Dostałeś elektroniczny bilet? Jeżeli wydają taki prawdziwy e-ticket, a nie to co tani przewoźnicy, to tam powinno byc info o limicie bagażu.

Ale nie wiem czy Air one takie bilety wystawia. Możesz też sprawdzić w Amadeusie / Travelporcie informacje o bilecie. M.in. o bagażu zapisanym na bilecie. Jeżeli kupiłeś bilet u agenta, to pewnie w któregoś z tych systemów AirOne korzysta.

Travelport: https://www.viewtrip.com/
Amadeus: https://www.checkmytrip.com/

Kupiłem bilety Alitalii WAW-MXP na Opodo i także na Expedii (lot wykonuje AirOne).
W sprawie bagażu Expedia kieruje tu: http://www.expedia.com/Flights-BagFees? ... carrier=AP
Opodo milczy w tej sprawie.
Serwisy checkmytrip i viewtrip nie widzą rezerwacji, bilety elektroniczne wystawione i widoczne na stronach serwisów, w których bookowałem.
Jeszcze nie leciałem, więc nie do końca jestem pewien, czy faktycznie jest jak wskazuje expedia, ze niby nawet 2 bagaże check-in można zabrać.
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 02 Lut 2012 18:17 

niebieski
Dziękuje za wszystkie wskazówki. Byłem przekonany,że w kwestii np. zwrotu opłat przewoźnicy LCC działają wg. tych samych praw jak "normalne" linie lotnicze, ale może jest inaczej..
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 02 Lut 2012 19:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam!
Od wczoraj w systemie Rynanair`a pojawiły się bilety z Poznania do Bolonii, najtańsze ceny są po 53zł + podatki czyli ok 83zł.

Czy orientujecie się jak wyglądają ceny do Bolonii patrząc na to jak kształtują się one z innych miast gdzie połączenie jest dostępne dłużej? Np. Wrocław czy Kraków?
Z tego co widzę są bilety po 53zł z Wrocławia bez podatków, ale czy można się spodziewać cen tak jak do Bergamo rzędu 30-40zł czy ze względu na trochę inny charakter lotów do Bolonii cena 53zł jest już bardzo atrakcyjna?

PS. Czy w Rynairze można dokupić później bagaż rejestrowany? tzn po zakupie samego biletu? a jeśli tak to czy w tej samej cenie gdyby kupowała się razem z biletem czy opcja osobno jest droższa?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: bilety do Bolonii
#631 PostWysłany: 02 Lut 2012 20:58 
Awatar użytkownika

niebieski
seelk napisał(a):
Witam!
Od wczoraj w systemie Rynanair`a pojawiły się bilety z Poznania do Bolonii, najtańsze ceny są po 53zł + podatki czyli ok 83zł.

Czy orientujecie się jak wyglądają ceny do Bolonii patrząc na to jak kształtują się one z innych miast gdzie połączenie jest dostępne dłużej? Np. Wrocław czy Kraków?
Z tego co widzę są bilety po 53zł z Wrocławia bez podatków, ale czy można się spodziewać cen tak jak do Bergamo rzędu 30-40zł czy ze względu na trochę inny charakter lotów do Bolonii cena 53zł jest już bardzo atrakcyjna?

PS. Czy w Rynairze można dokupić później bagaż rejestrowany? tzn po zakupie samego biletu? a jeśli tak to czy w tej samej cenie gdyby kupowała się razem z biletem czy opcja osobno jest droższa?

mozna pozniej, tyle samo kosztuje

ja lecialem z krk do blq za 48PLN RT ale to bylo wieki temu. W tej chwili kolo 40PLN w jedna strone to normalna/dobra cena.

No i pamietaj, ze to polaczenie po czesci na euro, wiec w pewnych dniach moze byc drozsze, duzo drozsze ;)
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 03 Lut 2012 01:08 
Moderator forum

seelk napisał(a):

Tak , było o tym na forum.
Możliwe nawet po odprawie, jeśli dobrze pamiętam

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 03 Lut 2012 01:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok, dzięki za informację.

Rejsy do Bolonii to świeże połączenie z Poznania, a więc będę śledzić ceny i może w przyszłości uda się coś fajnego wyszukać ;)
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 03 Lut 2012 02:18 

Napisz do airtaxrefund.com
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 03 Lut 2012 09:04 
Awatar użytkownika

Tak jak w temacie, czy da się odprawić na lot do Wielkiej Brytanii na dowód osobisty?

#636 PostWysłany: 03 Lut 2012 09:13 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
vince_flp napisał(a):
Tak jak w temacie, czy da się odprawić na lot do Wielkiej Brytanii na dowód osobisty?

Hmmm do tej pory sie dawalo. Nie wydaje mi sie, zeby w ciagu tygodnia cos sie zmienilo ?
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 03 Lut 2012 09:28 
Awatar użytkownika

ok, tylko jak robię odprawę online to jedynym dokumentem do wyboru jest paszport (poz - londyn)
mam go wybrać a numery wpisać z dowodu?

#638 PostWysłany: 03 Lut 2012 09:32 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
vince_flp napisał(a):
ok, tylko jak robię odprawę online to jedynym dokumentem do wyboru jest paszport (poz - londyn)
mam go wybrać a numery wpisać z dowodu?

Jesli nie ma "dowod osobisty" albo "inny dokument" to wybierz paszport i podaj nr dowodu :)
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 03 Lut 2012 10:42 
Awatar użytkownika

Najpierw wypełnij pole "narodowość" (albo "kraj wydania dokumentu" - nie pamiętam już) to pojawi się możliwość wybrania dowodu osobistego.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#640 PostWysłany: 03 Lut 2012 11:10 
Awatar użytkownika

Ok dzięki poklikałem i wskoczył dowód. Trochę spanikowałem bo paszport nie ważny a lot już 9 lutego ...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Limapur, Nvjc oraz 11 gości