Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 18 Lut 2015 16:51 
Awatar użytkownika

niebieski
koncentrator napisał(a):
Wątek może założyć każdy, nie tylko administrator :)

Osobiście jednak uważam, za mało prawdopodobne spotkanie się z kimś w konkretnym dniu, godzinie i saloniku. Niemniej jednak próbować można.

WAW czy innych Polskich lotniskach chyba szanse dość duże, o ile jednym będzie się chciało dzielić planami a innym je śledzić :-).
 Profil Relacje PM off  

Bardzo tanio do Tajlandii 😲 Bilety już od 624 PLN (w jedną stronę)🔥✈️🎒🧳 Bardzo tanio do Tajlandii 😲 Bilety już od 624 PLN (w jedną stronę)🔥✈️🎒🧳
🔥M-E-G-A❗🔥 Madera z Europy za 167 PLN 🔥🤯 z dolotami z 8 polskich miast od 327 PLN 😍👏 🔥M-E-G-A❗🔥 Madera z Europy za 167 PLN 🔥🤯 z dolotami z 8 polskich miast od 327 PLN 😍👏
#142 PostWysłany: 19 Lut 2015 10:54 

Cytuj:
WAW czy innych Polskich lotniskach chyba szanse dość duże

nie tylko lotniska w PL
jestem z Gdanska, zatem w 99% moich lotow, mam jakas przesiadke ... zatem dochodza z pewnoscia lounge w portach przesiadkowych ... jak np. MUC czy FRA
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 19 Lut 2015 11:27 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
rafal.szymczak napisał(a):
... z racji tego, iz troszke latam ... moge kogos zabrac ze soba do *A lounge (status SEN) ...
kiedys proponowalem admin_owi zalozenie watku, gdzie mozna by sie wymieniac info o tym kto danego dnia w jakim lounge bedzie ... ale pomysl upadl ...

milo jest spedzic czas gadajac ... a niektore przesiadki bywaja dlugie ...

pozdrawiam,
rafal

Działaj społeczności! Tak jak napisał Koncentrator każdy może założyć wątek zatem zachęcam od słów do czynów. Może się kiedyś spotkamy przy kawce/szklaneczce

#144 PostWysłany: 23 Lut 2015 10:17 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
correos napisał(a):
salonik w Krakowie
sobota wylot w godzinach rannych - zadnego pasazera w srodku

w lodowce piwo, piwo bezalkoholowe, cydr, napoje gazowane - duzy wybor
mocne alkohole - tez szeroki wybor
sporo "niezdrowych przekase" chipsy, paluszki orzeszki etc.
Dla zdrowo prowadzacych sie jogurty, musli itp
Jak dla mnie calkiem przyjemnie w środku - internet, komp, drukarka.
http://www.krakowairport.pl/pl/pasazer, ... ate-8,c91/

Z tego co widze na stronie lotniska, to sa dwa saloniki. Jest podzial na Schengen i non-Schengen? Ktory jest lepszy? Rozumiem, ze do jedzenia nie ma nic konkretnego i lepiej zjesc gdzie indziej?

#145 PostWysłany: 23 Lut 2015 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Chciałbym zapytać o saloniki na lotnisku w Honolulu. Dokładnie IASS i United - czy są dostępne przy lotach po wyspach?

#146 PostWysłany: 23 Lut 2015 11:54 
Awatar użytkownika

Loty: 813
Kilometry: 1 160 473
Co do saloników w KRK to ten w Schengen jest maławy; średnio wygodne tapicerowane fotelo-krzesła. Do jedzenia tak jak correos napisał nie ma nic konkretnego. Z “większych” rzeczy są jeszcze tradycyjne prince polo i takie “herbatnikowato-kruche” ciasteczka. Wszystko tylko do zapchania. Konkretne jedzenie to nie tam. W non Schengen nie byłem ale na zdjęciach wystrój wygląda o niebo lepiej.
Aga_podrozniczka uważa post za pomocny.

#147 PostWysłany: 23 Lut 2015 16:40 
Awatar użytkownika

niebieski
przemos74 napisał(a):
Chciałbym zapytać o saloniki na lotnisku w Honolulu. Dokładnie IASS i United - czy są dostępne przy lotach po wyspach?

United Club z tego co pamiętam to fizycznie nie ma problemu (choć jest w innym terminalu). Czy pytasz o kwestię wejścia?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 23 Lut 2015 16:54 

Ma ktoś jakieś doświadczenia z salonikiem na Gran Canarii?
 PM off  

#149 PostWysłany: 23 Lut 2015 17:01 
Awatar użytkownika

srebrny
L4FF napisał(a):
przemos74 napisał(a):

United Club z tego co pamiętam to fizycznie nie ma problemu (choć jest w innym terminalu). Czy pytasz o kwestię wejścia?

Wejście z Priority Pass widzę że mam do tych dwóch. Nie wiem czy w czasie przesiadki w HNL będę mógł tam wejść? Czy są one w ogóle coś warte ;)?

#150 PostWysłany: 23 Lut 2015 17:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Fizycznie powinno dać radę (kwestia zmiany terminali ewentualnie, choć może dojść jeszcze ich kontrola środowiskowa przed wylotem na stały ląd - nie pamiętam już jaki tam układ dokładnie).
W środku to typowa poczekalnia UA, tyle, że na Hawajach. Pamiętam, że jedyną ciekawostką był kompot z mandarynek. Jakbym nie miał paru godzin do ubicia, to bym w przyszłości się pewne nie kłopocił do odwiedzin, jak nie po drodze.

Poczekalnia Hawaiian Airlines jeszcze biedniejsza swoją drogą :-)
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 23 Lut 2015 17:36 

niebieski
Kontrola środowiskowa dotyczy tylko bagażu rejestrowanego i - tak jak napisałeś - jest tylko przy powrocie na kontynent. Nie ma więc wpływu na naszą swobodę poruszania się po lotnisku. Ja się 2 tygodnie temu załapałem na salonik AA/JL w HNL - raczej biednie, choć dramatu nie było.
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 23 Lut 2015 18:04 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
blasto napisał(a):
Kontrola środowiskowa dotyczy tylko bagażu rejestrowanego i - tak jak napisałeś - jest tylko przy powrocie na kontynent. Nie ma więc wpływu na naszą swobodę poruszania się po lotnisku. Ja się 2 tygodnie temu załapałem na salonik AA/JL w HNL - raczej biednie, choć dramatu nie było.

Ja to chyba sobie odpuszcze ten salonik AA/JAL w HNL, widzialam zdjecia i czytalam recenzje. Na dodatek wedlug strony AA, nie serwuja cieplych posilkow na lotach po 20.00 wiec zjem obiad w zwyklej restauracji i nie bede sobie zawracac glowy salonikiem czy posilkiem w samolocie.

#153 PostWysłany: 23 Lut 2015 18:21 

niebieski
Ciepłe posiłki? Tam jest tylko zupa, a konkretnie dwa rodzaje. Jest też zupka chińska - do przygotowania we własnym zakresie, trochę ciastek, owoce i napoje. Te ostatnie przynajmniej bez ograniczeń ilościowych w podstawowym zakresie. Lot z HNL do LAX to jednak prawie 6 godzin, więc warto zjeść cokolwiek. Przykładowo w saloniku AA/QF w LAX dostaniemy kupon na 1 najpój 'premium' na osobę (premium, czyli każdy poza wodą), a do jedzenia dwa rodzaje serów, owoce, warzywa, chipsy i chocolate chip cookies.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 23 Lut 2015 18:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja pytałem pod kątem lotu OGG-LIH - nie wiem czy zrobić sobie krótki stop w HNL na śniadanie ;)

#155 PostWysłany: 24 Lut 2015 11:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
TFS - Tenerife South Airport

Mam bardzo pozytywne wrazenia.
Nie lubie latac z pełnym żoładkiem, stad nie ma zawodu
jesli nie zalicze dwudaniowego obiadu w saloniku. Dla tych ktorzy bedą na czczo
moze byc nieco rozczarowanie oferta.

Wizyta - niedziela 22/02/2015
W srodku kilkanascie osob.
Wolne stanowiska z komputerami, net "chodzi" błyskawicznie.
Duzy wybor zimnych napojów, alkoholu.
Nam najbardziej smakowaly winka po 200 ml Cava z lodowki - bardzo zgrabne buteleczki

Teraz cos na ząb:
- muesli plus mleko jogurt etc
- gotowe zestawy salatek - rozne kielki pędy etc , w jednorazowych opakowaniach
- duzy wybór orzechow roznych gatunkow, migdalów
- slodycze wafelki, batony z ziaren milosnicy wiedza o co chodzi

Bardzo przyjemna obsluga - dla osob nie posiadajacych bezplatnego wejscia do saloników
mozna wyniesc kawe, goraca czekolade w filizankach, prosza jedynie by zwrocic ceramike.
Zadnych uwag do osob pakujacych na wynos wode. Kreatywni przelewali alkohole, do butelek z mineralna
jezyk nie wskazywal na Słowian ;)
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#156 PostWysłany: 24 Lut 2015 12:45 

niebieski
Czy ktos testowal jakies saloniki na T2 na LHR? Niedawno bylem w Lufthansy - ale w sumie nic ciekawego to nie bylo - takze moze ktos ma jakies wrazenia z innych?
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 24 Lut 2015 13:07 

lataczuk napisał(a):
Czy ktos testowal jakies saloniki na T2 na LHR? Niedawno bylem w Lufthansy - ale w sumie nic ciekawego to nie bylo - takze moze ktos ma jakies wrazenia z innych?

Byłem we wszystkich otwartych salonikach *A - Lufthansa wypada przy nich najbardziej blado (ale to domyślny salonik do którego wysyłani są wszyscy generalnie).

Mnie najbardziej do gustu przypadł Maple Leaf, bardzo przyjemna obsługa (częściowo polska, jak to w Londynie ;-)), dużo miejsca, miłe widoki z okna, urozmaicona oferta zarówno jedzenia jak i napojów.

Lounge United bardzo przyjemny, wielki, pyszne drinki przygotowywane przez barmana.

Różnica między United a Air Canada to raczej różnica preferencji (w obu dużo miejsca, dużo jedzenia i picia, dużo gniazdek itp). W obu są prysznice.

Lounge Lufthansy jest jak wszystkie inne jej lounge. Jest tam też dość tłoczno.

Osobiście przy następnej wizycie odwiedzę AC ;-)

Jedna uwaga - lounge United, AC (lounge Singapore mimo drogowskazów jeszcze nieotwarty - jest vis-a-vis AirCanady) są w terminalu satelickim, do którego prowadzi dość długa ścieżka (wg informacj 20m marszu, w rzeczywistości pewnie 10 w każdą stronę). Warto o tym pamiętać i wziąć pod uwagę przy wyborze saloniku.
 Profil Relacje PM off
Aga_podrozniczka lubi ten post.
Gaszpar uważa post za pomocny.

#158 PostWysłany: 24 Lut 2015 14:02 

niebieski
dzieki za obszerny komentarz!
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 27 Lut 2015 10:58 
Awatar użytkownika

platynowy
tropikey napisał(a):
dzięki za błyskawiczną odpowiedź :-)

Tak, mam PP, więc może się skusimy. Podejdę tam i najpierw zrobię rekonesans ;-)

Pozdrawiam, Bartek

Po sprawdzeniu mogę powiedziec, że tragedii nie ma. Jest dużo miejsca, cicho i spokojnie. Meble już mocno wysłużone, ale nadal wygodne. Catering dość skromny, ale jest OK (zafoliowane kanapki, wafelki, ciasteczka, owoce, różne soki i alkohole, automat z kawą i czekoladą na gorąco, itp.). Jest Wi-Fi, gazety i ładny widok na pas startowy oraz ocean. Szok przeżyłem jednak w męskiej toalecie (w damskiej jest zapewne lepiej), gdzie na wprost wejścia jest monstrualny pisuar wyłożony od podłogi po sufit blachą, która wygląda, jakby jej nikt nie mył od ćwierć wieku:

Załączniki:
tfslounge.jpg
tfslounge.jpg [ 143.91 KiB | Obejrzany 1367 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 28 Lut 2015 15:13 
Awatar użytkownika

niebieski
jacke napisał(a):
Byłem we wszystkich otwartych salonikach *A - Lufthansa wypada przy nich najbardziej blado (ale to domyślny salonik do którego wysyłani są wszyscy generalnie).

Jestem właśnie, do UA/AC nie chce mi się już spacerować, ale bufet LH jest chyba lepiej wyposażony niż w heimacie, parę ciepłych dań do wyboru a nie tylko pieczeń, sałatka kartoflana i pretzle.
Nie brak też miejsca.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości