Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 15 Mar 2011 10:49 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Witam potrzebuję paru informacji na temat Charleroi.
Przylatuję o 15:40 a wylot mam o 6:00
-czy opłaca się pozwiedzać charleroi i potem wrócić na noc na lotnisko?
-spać na lotnisku czy pakować się do etap hotel ?
-czy będzie co robić na mieście do 23?
-Co wy ogólnie polecacie robić przez 12h

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#42 PostWysłany: 15 Mar 2011 10:53 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601

*charleroi jest wyjątkowo nudne. można kupić zestaw belgijskich piw smakowych i siedzieć w parku pod Lucky Luck'iem ;)

*w mojej ocenie to jedno z gorszych lotnisk do spania

*kwestia pomysłowości. knajpki są drogie. według mnie - nie

*poczytać książkę, albo pojechać do Brukseli

#43 PostWysłany: 15 Mar 2011 12:28 

niebieski
JIK napisał(a):

1. Wiem jestem dziwny, ale mi się Charleroi podobało. Są tam między innymi dwa stadiony do zobaczenia - jeden arena euro, a drugi taki w angielskim stylu blisko pierwszego jakiegoś zespołu niskoligowego. Ale tak poza tym to bieda.

2. Ja bym spał na lotnisku na ziemi, bo na ławkach średnio się da.

3. Do 23:00 większość knajp będzie otwarta, ale dość droga. Po 23:00 zaczną się problemy, bo większość miejsc jest zamykana i naprawdę ciężko spędza się noc w mieście (a przeżyłem to hehehe).
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:39 

Charleroi - najwieksze g**no na jakie mozna sobie wyobrazic jesli chodzi o kiblowanie

kazde praktycznie miejsce jest tak zabezpeiczone ze nie da sie spac (lawki, barierki przy oknach itd) wiec mozna zrobic 2 opcje:
- z plastykowych koszykow przy punktach odprawy bagazowej skonstruowac lozko (3 rownolegle obobk siebie)
- leb polozyc na postawionej pionowo walizce podrecznej, i wtedy da sie tak ulozyc ze mozna spac na lawce

Jesli chodzi o stacje benzynowa na ktorej jest taniej niz na lotnisku - jest tylko do 23.

0.5l coli kosztuje tam 2.60e, kawa 3e w kafejce badz 1.8 z automatu

straszne sa ntomiast ceny jak sie przejdzie za bramki tuz przed wylotem - np paczek 4e, kawa 3, prostu obiad 25e

w dodatku obsluga mega czepialska

nie polecam
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 09 Kwi 2011 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 285 031
Jak najtaniej i najszybciej dostać się z lotniska Charleroi na lotnisko Brussels Airport (BRU)?

Image
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 06 Maj 2011 18:09 

witam czy ktoś mi pomoże chcę się dostać z oudenburg ewentualnie z brugg na lotnisko charleroi nie mam pojęcia jak się ruszyć gdzie wsiąść gdzie się przesiąść i jaki bilet kupić bardzo proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 06 Maj 2011 18:31 

niebieski
W Bruggii idziesz na stacje "PKP" kupujesz bilet do Charleroi-Zuid (ja bilet kupiłem przez internet w opcji weekendowy tzn. zapłaciłem tylko 50% normalnej ceny za bilet RT, tutaj strona belgijskich kolei: http://www.b-rail.be/main/E/), wsiadasz do pociągu na odpowiednim peronie wszystko oznaczone prawie tak jak na lotniskach, przesiadke masz Brussel-Zuid/Midi, tam spokojnie odnajdujesz peron z pociagiem do Charelori i jedziesz, nic trudnego, odbyłem taką wycieczke we wrzesniu 2010 r. Wszystko ładnie oznaczone, pociągi punktualne, czyściutkie, nawet gniazdka elektryczne działają :-)

A w Charleori wychodzisz na zewnątrz i zaraz jest przystanek autobusów której jadą na lotnisko. I tyle.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 06 Maj 2011 21:39 

dzięki kolego a czy mógł byś mi przesłać swój adres e mail??? jak bym miał jakieś pytania bo tutaj pewnie nie zawsze wchodzisz:/ a ja jestem lewy jak się tu poruszać mój adres e mail bartoszkaczmarek@poczta.fm
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 19 Maj 2011 18:08 

Hej,
potrzebuje info jak dojechać z Charleroi do Liege. Czy można bezpośrednio czy trzeba przez Bruksele. "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie", ktokolwiek był, ktokolwiek tak jechał niech podzieli się wiedzą. Dzięki

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 19 Maj 2011 19:23 

z charleroi z lotniska autobusy jezdza na dworzec, a stamtad pociagiem do liege. polecam strone http://www.b-rail.be/main/index.html :) jesli chodzi o bilety to warto kupic go pass, jesli masz zamiar jezdzic wiecej razy po samej belgii i masz mniej niz 26 lat albo mlodo wygladasz. 10 przejazdow kosztuje 50 euro. pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 31 Maj 2011 02:37 

Z tego co byłem w maju tego roku to autobus do centrum z lotniska Bruksela Charleroy kosztuje 13 euro w jedna strone i 22 w obie strony, jedzie na stacje kolejowa w Brukseli, autobusy kursuja czesto. Pociagiem tez nie wychodzi taniej. Do samego miastczka Charleroy obok lotniska mozana zajechać za 3 euro autobusem miejkskim jakby ktos mial za duzo czasu na przesiadce na lotnisku i sie nudzil. Mozna tyez jechać do Luksemburga za 27 euro w jedna stronę, w obie strony 54 euro tez jest sporo autobusów, bilety mozna kupić na stronie w internecie www.flibco.com sa tez promocyjne bilety czasami tylko za 5 euro.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 02 Sie 2011 11:04 
Awatar użytkownika

Czy ktoś wie czy w wypadku opóźnień (drobnych) pociągów autobus na lotnisko czeka na stacji kolejowej? Połączenie mam mniej więcej takie:

Antwerpen-Centraal [B] 10/08/11 04:18
Brussel-Zuid / Bruxelles-Midi [B] 05:27
Brussel-Zuid / Bruxelles-Midi [B] 05:35
Charleroi-Sud [B] 06:23
i jeżeli zdążę na autobus o 6.30, to pewnie i spokojnie zdążę na WizzAira do Pragi (8.05). Ale jak nie, to robi się mocno nieciekawie. Z drugiej strony jedyną alternatywą jest nocleg na lotnisku. A może jakieś uwagi co do opóźnień lotów PRG-CRL-PRG by W6 oraz belgijskich pociągów?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 02 Sie 2011 13:09 
Awatar użytkownika

srebrny
prz napisał(a):
Z drugiej strony jedyną alternatywą jest nocleg na lotnisku.
Albo w Etapie koło lotniska, 49 EUR.
prz napisał(a):
A może jakieś uwagi co do opóźnień lotów PRG-CRL-PRG by W6 oraz belgijskich pociągów?
Nam pociąg z Brukseli do Charleroi spóźnił się 15 min. (jakieś remonty) i był sprint na autobus, wsiadaliśmy w biegu. W razie czego pozostaje taksówka, miej przy sobie po prostu numer i zamów w razie potrzeby.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 02 Sie 2011 13:24 
Awatar użytkownika

Gdybym nie był sam i ten koszt hotelu by się dało rozłożyć, to jeszcze by to miało sens :). Bo tak to bonusowe 49 EUR za hotel, to by mi chyba wyrównało cenę do Brussels Airlines z Zaventem :) Dzięki w każdym razie za podpowiedzi, muszę to jeszcze dobrze przemyśleć :).
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 13 Wrz 2011 22:17 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Czy ktoś mógłby podać mi linka do tej łączonej oferty: autobus z lotniska + bilet na pociąg do dowolnego miasta w Belgii? Nie mogę tego znaleźć na stronie belgijskich kolei.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 21 Lis 2011 12:33 

platynowy
Ponieważ lot Ryanair z Krakowa ląduje w Charleroi planowo o 22.50, co eliminuje możliwość wykorzystania połączenia autobus na dworzec kolejowy Charleroi (komunikacja miejska nie jeździ tak późno) + pociąg do Brukseli ("ostatni" odjeżdża ze stacji parę minut przed 23), zastanawiam się nad alternatywami dla drogawego połączenia autokarem (RT 22Euro). Czy ktoś może ostatnio był i może pomóc?

Z góry dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 09 Sty 2012 15:49 

Czy jest w ogóle możliwość wydostania sie z tego lotniska (charleroi) do centrum Brukseli po 20:30 ??? W pierwszym wpisie w tym temacie jest

"Autobusem http://www.voyages-lelan.be/: 13/22 euro bilet w jedną/dwie strony, kursuje od 8:45 do 23:45 co pół godziny"

a jak wchodzę na podany link. to mogę sobie wybrać autobus do 20:30 tylko...

Ktoś wie?
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 09 Sty 2012 16:29 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
tint napisał(a):
Czy jest w ogóle możliwość wydostania sie z tego lotniska (charleroi) do centrum Brukseli po 20:30 ??? W pierwszym wpisie w tym temacie jest

"Autobusem http://www.voyages-lelan.be/: 13/22 euro bilet w jedną/dwie strony, kursuje od 8:45 do 23:45 co pół godziny"

Ktoś wie?

nie wiem, czemu pod wskazanym linkiem tak widzisz, ale autobusy te napewno kursują dużo dłużej,

mogę Cię zapewnić, że bez problemu złapiesz autobusy 20:45, 21:15, 21:45
bilety można kupić na lotnisku w tej samej cenie co napisałeś powyżej

przejazd z lotniska do bru trwa ok 40 min i wysiadasz w bru przy stacji gare du midi (bardzo dobry punkt przesiadkowy do metra, tramwajów i pociągów)

Ostatnio edytowany przez sylwia_pl, 09 Sty 2012 18:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 09 Sty 2012 16:36 

niebieski
tint napisał(a):

Ktoś wie?

Sprawdzasz trasę Bruksela -> Charleroi, a nie Charleroi -> Bruksela.

Ostatni autobus z lotniska do miasta jest o 23:45.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 09 Sty 2012 17:48 

rzeczywiście.. dziękuję
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości